Προς το περιεχόμενο

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ,να αλλάξουμε την τροχιά της γης!

CENTAURUS

Πιστεύετε πως θα πετύχει το επιχείρημα αυτό?  

1 μέλος έχει ψηφίσει

1. 1. Πιστεύετε πως θα πετύχει το επιχείρημα αυτό?

• ναι
      4
    • οχι
      19
    • δεν ξέρω
      4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αυτό που είπες DrLo με την κλανιά μπορεί να γίνει διότι η κλανιά δεν θα ξαναγυρίσει στους κώλους μας απ' όπου ξεκίνησε σε αντίθεση με τους ανθρώπους που θα ξαναπέσουν στη Γη απ' όπου πήδηξαν!

Δημοσ.

Το ξέρω γι' αυτό το είπα. (H αντίρησσή μου δεν είναι στο αν θα πειστρέψουν οι jumpers στη γη η όχι). Γι αυτό είπα προς την ανατολή, για να σταματήσουμε την γη, να μπορέσει να κατευει και ο CENTAURUS :). Πάντως ενώ από ότι φαίνεται στα links που έδωσα το όλο θέμα είναι hoax ως αρχή ίσως να μην είναι και τελείως τρελλό. Ξέρω τι είναι κλειστό σύστημα αλλά σκέφτομαι - Κάθεσαι στην καρέκλα σου και αρχιζεις να κουnιέσαι τρελλά. Αυτό δεν είναι κάτι σαν μικρός σεισμός ? - δηλαδή όπως στον σεισμό απελευθερώνεται μια ενέργεια (θερμική, χημική δε ξέρω και εγώ τι) έτσι και εσύ δεν μετατρέπεις λίγη χημική ενέργεια σε κινητική. Αν υπάρξι συντονισμός όλων αυτών των "ιμκρών σεισμών" θεωρητικά πιθανόν και να μπορούσε να επηρεαστεί η γη (όπως επηρεάστηκε στο σεισμό που προκάλεσε το τσουνάμι). Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για ψιχουλα ενέργεια άλλα παντα θεωρητικά ....

Αν κάθεσαι σε καρέκλα με ροδάκια κάνε το εξής : σήκωσε τα πόδια σου και προσπάθησε με νευρικές κινήσεις να πας από μπορστά από τον Η/Υ στη πόρτα του δωματίου σου. Θα δεις ότι μπορείς. Εσύ και η καρέκλα απότελείται ένα κλειστό σύστημα παρόλα αυτά μπορείς να μεταβείς από μια θέση ισορροπίας σε μία άλλη. Γιατί να μη μπροεί να συμβεί το ίδιο με τη γη (θεωρητικά πάντα) ? (Οι καλοί γνώστες φυσικής ίσως να αρχίσουν να γελάνε). Η καρέκλα είναι η γη και οι jumpers εσύ. Με νευρική κινηση μπορούν να κουνήσουν την γη σε μία άλλη θέση ισορροπίας χωρίς αυτή μετά να χρειάστεί να επιστρέψει στην αρχική της.

Υ.Γ - Έχω πιεί και δύο μπύρες !!!

Δημοσ.

DrLo, μην ξεγελιέσαι. Στο παράδειγμα με την καρέκλα υπάρχουν και εξωτερικές δυνάμεις. Και εξηγούμαι:

Έστω ότι τεντώνεις απότομα τα πόδια σου. Τότε θα πας πίσω λόγω διατήρησης ορμής. Όταν όμως τα ξαναφέρεις με την ίδια ταχύτητα πίσω, τότε θα ξαναπάς μπροστά, οπότε μια τρύπα στο νερό. Αν όμως φέρεις τα πόδια πίσω αργά αργά τότε θα πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δεν θα κουνηθείς και αν συνεχίσεις τη διαδικασία τότε θα έχεις πετύχει το στόχο σου.

Το θέμα όμως είναι το εξής: Όταν φέρνεις τα πόδια πίσω αργά αργά, τότε η ώθηση είναι μικρή, οπότε οι τριβές ανάμεσα στην καρέκλα και το πάτωμα υπερνικούν και έτσι δεν κουνιέται η καρέκλα. Εδώ είναι το κλειδί. Ότι υπάρχουν τριβές. Για πάρε μια ιδανική καρέκλα (άραγε υπάρχει; ) και προσπάθησε να κουνηθείς. Δεν πρόκειται να τα καταφέρεις.

Όποιος τό' πιασε τό' πιασε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...