Προς το περιεχόμενο

Μέγιστος χρόνος σε dvd

dub

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπάρχει όριο στη χρονική διάρκεια μιας ταινίας που μπορεί να χωρέσει ένα dvd 4.3GB? To ρωτάω γιατί δημιουργώ αρχείο iso απο ταινίες μεγάλης διάρκειας πχ 2h30min και όταν πάω να το γράψω στο nero σταματάει να γράφει γύρω στο 2h12min. Το αρχείο iso είναι κανονικό γιατί το κάνω mount με το daemon tools και παίζει ολο κανονικά. Και το dvd παίζει κανονικά αλλά όχι ολο.

Ελπίζω να είναι έτσι και να μην έπαθε τίποτα το dvd recorder μου (nec 3500)

Δημοσ.

Για την ακριβια 4.37GB και τα dvd εχουν χρονικο περιορισμο με βαση την ποιοτητα. Μπορεις να βαλεις μεχρι 133 min high-resolution video. Ριχνοντας την ποιοτητα μπορεις να γτασεις μεχρι και τις 8 ωρες ανα πλευρα. Εαν εχει καποιο DVDακι με θηκη απο πισω νομιζω οτι το αναφερει αυτο. Επισης μεσω του wizard του nero vision express μπορεις να δεις και τις βαθμιδες ποιτητας που μοπρεις να χρησιμοποιησεις οταν υπερβενεις αυτο τον χρονικο περιορισμο.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά.

Είμαι απαράδεκτος! Δεν έκανα το προφανές:να διαβάσω τι λένε τα δισκάκια!!!!!!

Αυτά που χρησιμοποιώ λένε 4,7GB, 120min Video!!!

Να γιατί δεν την έγραφε όλη τη ταινία.

Οπότε τώρα τι κάνουμε ??

Δημοσ.

Δεν κατάφερα τίποτα με το Nerovision. Γενικά δεν νομίζω να γίνεται τιποτα εκτος του να αφαιρέσεις κομμάτια της ταινίας. Η αλλαγή της ποιότητας στην επανακωδικοποίηση μάλλον απλά αλλάζει το μέγεθος σε GB που θα καταλαμβάνει το τελικό αρχείο και όχι το χρόνο.

Δημοσ.

Ώπα κάτσε να τα πάρουμε όλα από την αρχή!

Πως γίνεται και σε σταματάει... μου φαίνεται περίεργο αυτό, δεν έχω δοκιμάσει να κάνω iso κανένα dvd αλλά το πιο λογικό θα μου φαινόταν να σου έλεγε από την αρχή ότι υπάρχει πρόβλημα και δεν χωράει από το να κοπεί ξαφνικά. Τι έκδοση nero έχεις?

Επίσης, αυτό που λες με τη διάρκεια δεν στέκει. Και για να σταθούμε στην τελευταία φράση σου φυσικά και θέλεις επανακωδικοποίηση ώστε να αλλάξει το μέγεθος (Gb) της ταινίας και όχι να κόψεις σκηνές από αυτή!

ΜΗΝ κόψεις σκηνές από την ταινία! Απλά θα την επανακωδικοποιήσεις. Θα πέσει φυσικά η ποιότητα της εικόνας αλλά θα χωρέσει όλη. Και φυσικά και μπορεί να χωρέσει όλη. Το 120' που λένε τα dvd είναι στην προτεινόμενη ποιότητα. Εφόσον όμως μπορείς αυτή την ποιότητα (συμπίεση) να την μεταβάλεις όσο εσύ θέλεις, αυτόματα μεταβάλεται και η διάρκεια μιας ταινίας.

Ως πρώτο βήμα κατέβασε αυτό το υπέροχο -δωρεάν- προγραμματάκι :

http://dvd.stuff.gr/downloads/452-dvdshrink32setup.zip

Και πειραματίσου. Θα δεις ότι γίνεται αυτό ακριβώς που θες και μάλιστα με την μέγιστη δυνατή λεπτομέρεια. Όσο για παραπέρα εξηγήσεις εδώ είμαστε.

Δημοσ.

Λοιπον τι έχω μέχρι τώρα :Προσπαθώ να αντιγράψω τη ταινία "Contact" . Εχει διάρκεια 2:23:31 δηλαδή 143min και 31 sec. Την μετέτρεψα πετυχημένα σε iso με το clone dvd. To αρχείο iso έχει μέγεθος 4.17 GB. To iso το κάνω mount με το daemon tools και παίζει κανονικά ολόκληρη ταινία μέχρι τέλους. Οταν πάω να γράψω το iso με το Nero εκεί γύρω στο 97% μου βγάζει σφάλμα, το γράψιμο διακοπτεται, και μου λέει πως "η εγγραφή απέτυχε". Βάζω το δισκάκι στο dvd player και βλέπω πως παίζει κανονικά ΟΧΙ μέχρι τέλους ομως. Σταματάει μερικά λεπτά πριν το τέλος.

Τα δισκάκια που χρησιμοποιώ και με τα οποία έχω κάνει πολλές (ολες πετυχημένες) αντιγραφές είναι dvd-r ονόματι swisstec. Γράφουν πάνω 4.7GB, 120 min video. Μου είχαν κάνει δώρο μια 50 αδα και έχουν μεινει 5-6. Ολα τα υπολοιπα έχουν γραφέι πετυχημένα!

Επειδή πρώτη φορά γράφω τόσο μεγάλη ταινία υπέθεσα πως το σφάλμα οφείλεται στη μεγάλη χρονική διάρκεια της.

Η έκδοση του Nero ειναι 6.6.0.1 enterprise edition.

Με το dvd shrink δεν βλέπω πως μπορεί να αλλάξω τη χρονική διάρκεια της. Εκεί στο "custom ratio", μπορείς να αλλάξεις το μέγεθος σε GB !! Η διάρκεια της ταινίας παραμένει η ίδια!!

Δημοσ.

Κατ' αρχήν συμφωνώ απόλυτα με όσα έγραψαν τόσο ο Παναγιώτης Σ., όσο κι ο Panahs.

Από κει και πέρα, προσωπική μου άποψη μετά το τελευταίο σου post είναι ότι μάλλον κάτι παίζει με το συγκεκριμένο δισκάκι. (Τό αντιγραμένο, όχι την ταινία). Δεν είναι απίθανο να είναι ελαττωματικό.

Κάνε μια δοκιμή να το γράψεις με το Nero σε Image ή σε ένα RW. Αν κάνει το ίδιο, τότε όντως υπάρχει πρόβλημα με το Image, αλλιώς φταίει σίγουρα το δισκάκι. Δεν έχω διαβάσει σχόλια για την μάρκα που γράφεις και δεν θα με ξάφνιαζε έν coaster στα 50.

Για να ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα (αν και δεν κολλάει στην κουβέντα, αφού το δικό σου Image είναι 4.17 GB): Το Clone DVD μπορεί να φτιάξει Image που δεν χωράει σε DVD-R, αν δεν περιορίσεις εσύ το μέγεθός του. Τα εικονικά Drives (Daemon Tools, Alcohol, Nero υποθέτω και τα άλλα που δεν έχω δοκιμάσει) δεν αρνούνται να φορτώσουν τέτοιου τύπου αρχεία (που δεν χωράνε σε single layer) και οι software players τα παίζουν χωρίς πρόβλημα.

Τέλος αφού έχεις την Enterprise έκδοση του Nero, κατέβασε και τρέξε το τελευταίο update 6.6.0.8.

Μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα έδωσαν τις εκδόσεις 6.6.0.5, 6.6.0.6 και 6.6.0.8. H Ahead δεν συνηθίζει τόσο συχνές αλλαγές και γι αυτό είμαι πολύ καχύποπτος απέναντι στη 6.6.0.1

Hope it Helps.

Δημοσ.

Λοιπόν, dub σύμφωνα με τα τελευταία λεγόμενά σου θα συμφωνήσω με τον Γέροντα ότι μάλλον προβληματικό ISO έχεις φτιάξει. Έτσι φαίνεται τουλάχιστον.

Θα σου πω ακόμα μια φορά αν μπορείς να βγάλεις από το μυαλό σου το 120min. Είναι εντελώς πλασματικό. Και για να σου δώσω να καταλάβεις τι εννοώ, έχω γράψει dvd (4.7 GB πάντα) με 12 επισόδια Friends. Αν υπολογίσουμε ότι το καθένα είναι 22 περίπου λεπτά η συνολική διάρκεια του dvd βγαίνει περί τα 264 λεπτά. Απλά το πρόβλημα ήταν ότι η εικόνα ήταν πολύ συμπιεσμένη, δηλαδή θολή. Έχει τύχει επίσης περίπτωση το DVD Shrink να έχει φτάσει στα όρια της συμπίεσης που προσφέρει (γιατί κάθε φορά έχεις ένα συγκεκριμένο όριο, μέχρι περίπου 60%) και αφού την συμπίεσα, την ξανασυμπίεσα και δεύτερη φορά για να χωρέσει σε dvd! Αυτό αν θυμάμαι καλά, είχε γίνει κάπου στην 3η σεζόν που είχα χωρέσει 13 επισόδια σε ένα dvd! Κοινώς: 13x22=286 λεπτά video!

Αυτό που θα σου πρότεινα να κάνεις είναι να μην ξαναχρησιμοποιήσεις το Clone dvd, ούτε να ξανακάνεις image κάποια ταινία. Πραγματικά δεν βλέπω να υπάρχει κάποιος λόγος. Το πιο απλό πράγμα που θα μπορούσες να κάνεις, είναι από εδώ και στο εξής να χρησιμοποιείς το DVD Shrink, το οποίο μπορεί να σου ξεκλειδώσει την ταινία, στην συμπιέζει με επαγγελματικά σχεδόν φίλτρα και έπειτα στην γράφει απευθείας σε dvd μέσω του Nero ή κατ' επιλογή σου την πετάς σε έναν φάκελο και την γράφεις μόνος σου με το Nero έτσι ώστε να χρησιμοποιήσεις και το verification εάν θες.

Δημοσ.
Με το dvd shrink δεν βλέπω πως μπορεί να αλλάξω τη χρονική διάρκεια της. Εκεί στο "custom ratio", μπορείς να αλλάξεις το μέγεθος σε GB !! Η διάρκεια της ταινίας παραμένει η ίδια!!

Ενδιαφέρον, το να αλλάξεις την χρονική διάρκεια της ταινίας είναι κάτι που βρίσκεται στη σφαίρα του μη εφικτού, εκτός και αν κόψεις frames/σκηνές από τη ταινία ή βρεις μια συσκευή που κάνει συστολή/διαστολή χρόνου(Θεωρία της σχετικότητας) . Γίνεται και με software μόνο που θα βλέπεις την ταινία σαν σε γρήγορη κίνηση(άμα μικρύνεις την διάρκεια της) ή σαν σε αργή(αν μεγαλώσεις την διάρκεια της).

Τα δισκάκια λένε 120min Video σε υψηλή ποιότητα. Αν κατεβάσεις την ποιότητα χωράνε και περισσότερο.

Κάτι δε πάει καλά με το Nero(ή με τη συνεργασία Nero-Deamon DVD emulator) μου φαίνεται. Ότι και να είναι το iso αρχείο, εφόσον γίνεται mount στο Daemon DVD emulator και τα Windows το διαβάζουν κανονικά, θα έπρεπε και το Nero (αντιγράφεις το αρχείο ως onthefly μέσω του Deamon DVD emulator υποθέτω).

Για δοκίμασε να αντιγράψεις τα αρχεία από το Daemon DVD emulator(mounted με το iso αρχείο)σε ένα Directory στο σκληρό και απο εκεί σε ένα DVD video του Nero.

Δημοσ.

Kαι κάτι άλλο, μπορείς να δοκιμάσεις και τον DVD emulator του Nero, το Nero Imagedrive. Φορτώνει και τα .iso αρχεία και τα .nrg και τις περισσότερες φορές και τα .bin .

Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά κατ'αρχή ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλες σας.

Μετέτρεψα και μια άλλη ταινία με μεγάλο μήκος και μου έκανε τα ιδια!

Θα ακολουθήσω τις συμβουλές σας .Κατα αρχήν θα κάνω ένα Update στο Νero και τα ξαναλέμε.

Δημοσ.

Μπα η αναβάθμιση του Νero δεν έκανε τίποτα. Απλά αυτή τη φορά έχω σημειώσει τι μήνυμα μου βγάζει ακριβώς. Εκανα simulation της εγγραφής και τελικά το σφάλμα είναι στο κλείσιμο του δίσκου.Για την ακρίβεια μου λέει :

"session fixation error", "could not perform end of Disc-at-once", "simulation failed".

Δημοσ.

δοκίμασα και άλλη μάρκα απο δισκάκια . Τα ίδια.

Μου μένει να κάνω πάλι την δημιουργία αντιγράφου με το dvd shrink. Τα προηγούμενα τα ειχα κάνει με το clone dvd.

Δημοσ.

file ti les sto dvd me to dvd shrink mporeis na ftiakseis oti cd thes akoma kai 3 wres kai alla tha xaseis ligo se poiothta edw me to dvd shrink eftiaksa thn teleth enarkshs ths olympiadas:-))eksaireth douleia:-)se aplo diskaki 4,7gb:-) apo to prwtotypo pantws egw pote den ta exw kaneis san iso pote kai exw to kefali mou hsyxo

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...