Προς το περιεχόμενο

άλλο ένα ανούσιο intel vs amd thread... :(

billpeppas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μάθαμε την λέξη συμβατότητα , και την κάναμε ψωμοτύρι...

User1: παιδιά το DVD Shrink δεν μου τρέχει στον Athlon 64 3000+

User2: εμένα στον Pentium 4 τρέχει μια χαρά.

User3: είναι ασυμβατότητα του AMD.

LOL

Αν αγόραζε πάλι "σκάρτο" πράμα η Intel από την ΑΜD τότε μάλλον θα ήταν στα δικαστήρια μιας και το σετ EMT-64 δεν θα έπαιζε σωστά!!

Ρε άνθρωπε του Θεού , ελληνικά καταλαβαίνεις?

Η AMD δεν έβγαλε μονομιάς την τελική "έκδοση" των x86-64.

Εϊχε φτιάξει 2-3 "revisions" άλλα πιο αποδοτικά , άλλα λιγότερο αποδοτικά.

Καταλαβαίνει ελληνικά?

Μάλλον ο τυφλός ΣΥΜΒΑΤΟΣ φανατισμός με την Intel φταίει για το θεματάκι αυτό...

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Πω Πω.....Βλεπω ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ λουκετο να ερχεται κατα πανω μας!!!! LoL

Λοιπον!Εγω λεω όποιος εχει να πει κατι να το πει αλλα να μη λεει και χοντραδες που προκαλουν το κοινό αισθημα [Ασυμβατότητες-Αξιοπιστία-Σοβαρες δουλειες κτλ]

P.S Και για μια ακομη φορα θα το πω ότι η Ferrari που χρησιμοποιεί opteron τους εχει για να παιζει παιχνίδια ο shumi αφου μονο γι αυτο κανουν οι AMD[κατα rafraf ευαγγελιο] Επίσης η όλη αλήθεια ειναι ότι τελικά η Ferrari δεν ειναι σοβαρή εταιρία και δε κανει σοβαρες δουλειες με τους servers που χρησιμοποιεί [Τι άλλο θ'ακουσω ο Χριστιανος....]

Δημοσ.

Salss

Η κατασκευαστική δύναμη της Intel φάνηκε στην μετάβαση στα 90nm ,

και θα φανεί και πάλι στους Dual Core [ ετοιμάσου για το νέο OCZ 600W... :D ]

Αααα, και τι λέτε...μαζί με τον επεξεργαστή...δώρο και ένα Tec 300W :D

Δημοσ.

"Σε λίγο καιρό θα κλαίνε!!!!"

Post γεμάτο ουσία, και...ΤΡΑΝΤΑΧΤΟ.

Ουφ...sniff...βραχυκύκλωσε το keyboard από τα δάκρυα.

:D

Αν καταλαβαίνεις τι σημαίνουν αυτά που έγραψα στο προηγούμενο post, θα έπρεπε να έχεις ήδη αρχίσει να προβληματίζεσαι.

Δημοσ.

Mporei na mou pei kapios ena provlima aksiopistias kai asinvatotitas pou eixe me amd64 ? ETsi entelos pliroforiaka thelo na matho.Mias pou to pipilizete sinexia.Kai mou mou pei kapios evala tin tade mnimi kai den epekse exoun di ta matia mou apires mnimes me trandaxta onomata na min pezoun se platformes p4.

Δημοσ.
Λοιπον..Καποια πραγματα για να ξεκαθαρισουμε λιγακι το τοπιο/ Προσωπικη επιθεση δεν κανω σε κανενα απο εδω' date=' η γνωμη του καθενος ειναι απολυτος σεβαστη εστω και αν δεν συνεριζομαι μερικες αποψεις. Δεν ειμαι φανατισμενος ουτε με την amd ουτε με την intel. Δεν φανατιζομαι γενικα σε κανενα θεμα, διοτι απλα ο φανατισμος σε κανει να μην βλεπεις καποια πραγματα αντικειμενικα.

Οι amd μπορει να φθασει την intel σε αξιοπιστια και σταθεροτητα αν:

1) Αποφασισει να κατασκευασει τα δικα της chipset υποστηριξης. Δεν ειναι δυνατον να αφηνει σε αλλους μονο κατασκευαστες να βγαζουν τσιπακια. Για μενα η via ειναι τα χειροτερα τσιπακια της αγορας. Παντα ηταν. Το εχω διαπιστωσει απειρες φορες.

2) Συναψει συμφωνιες με κατασκευαστες λογισμικου, κυριως στον τομεα του video editing. Και φυσικα δεν μιλαμε για προγραμματακια του στυλ dvd shrink, clone dvd κ.ο.κ. Αλλα με τα λεγομενα "μεγαλα". Οπως Premiere, Video Studio, Movie Factory κ.λ.π.

3) Να προωθησει σωστα τα προιοντα της μεσω διαφημισης και να ριξει περισσοτερα λεφτα στο marketing. Αυτο προυποθετει να εχει διορθωωσει πρωτα ολα τα προβληματα που εθεσα παραπανω.

Καλως η κακως ο intel ειναι περισσοτερο αξιοπιστος. Και οσον αφορα τα παιχνιδια, πραγματα ο amd υπερεχει καθαρα, ομως στις υπολοιπες εφαρμογες η o intel η η amd θα ειναι ΛΙΓΟ μπροστα με αμελητεες διαφορες. Προσωπικα θα εδινα λιγα ευρω παραπανω για να αποκτησω ενα σταθερο, αξιοπιστο συστημα και να εχω την ησυχια μου οτι θα συνεργαζεται σωστα ο συνδυασμος cpu/mobo Με το υπολοιπο hardware και τα περιφερειακα.

Τελος, επειδη ακουστηκαν και θεματα θερμοκρασιας εχω να πω οτι οι intel αντεχουν σε μεγαλυτερες θερμοκρασιες. Ας βαλει καποιος εναν amd στους 70 βαθμους και ενα intel στην ιδια θερμοκρασια να δουμε ποιος θα αντεξει περισσοτερο.[/quote']

Καραlolίδια θα ρίξουμε όπως πάει το πράγμα...

Στους 80C λειτουργούσε φίλος AMD Athlon 64 3200+ για ώρες [ και μάλιστα το έκανε επίτηδες ] { phovos , ξέρεις ποιό ζώον το έκανε αυτό...αυτός που μας ξεζουμούσε στο forum }

Ο AMD στους 70C λειτουργεί στην κανονική ταχύτητα , και έχει καλύτερη απόδοση από τον SuperThrottled Pentium που όταν ανεβάσει πολύ θερμοκρασία κατεβάζει τα clocks κ ρίχνει τις επιδόσεις.

Επίσης τώρα αν θες να μας πείς ότι η Intel είναι καλύτερη επειδή π.χ. ο Pontium 4 θα κάει στους 100C , ενώ ο AMD στους 90C , τότε είσαι τόσο μα τόσο φανατισμένος και κολλημένος που πλέον η συζήτηση μαζί σου θα είναι stand-up comedy.

[ λες και θα δουλεύει κανείς το σύστημά του σε temps άνω των 65C ]

Αξιόπιστος ο Intel

Για πες μας σε τι είναι πιο αξιόπιστος ο Intel? που το βασίζεις αυτό ?

θα πέσουνε lolίδια

Το nFORCE 4 , το ATI Xpress200 { το οποίο είναι μαμιστερό } , και το Via 890 είναι μια χαρά , και σταθερότατα.

Αν κάποιος δεν ξέρει να στήσει το σύστημα σωστά , να το ψύξει σωστά , και να κάνει καλή κ σωστή εγκατάσταστη των Windows & των components , και έχει και καλό hardware [ πάρε Q-Tec κόσμε !!! ] , τότε ΝΑΙ θα είναι ασταθή τα συστήματα.

Αλλά καλό θα ήταν να σταματήσουν αυτές οι κοτσάνες που ακούγονται διότι θα σας πιάσουν όλοι στο ψιλό γαζί.

Δημοσ.
Mporei na mou pei kapios ena provlima aksiopistias kai asinvatotitas pou eixe me amd64 ? ETsi entelos pliroforiaka thelo na matho.Mias pou to pipilizete sinexia.Kai mou mou pei kapios evala tin tade mnimi kai den epekse exoun di ta matia mou apires mnimes me trandaxta onomata na min pezoun se platformes p4.

Και να σημειωθεί ότι για ασυμβατότητα VGA / RAM / Sound Cards / NICs / etc ευθύνονται οι εκάστοτε μητρικές.

Αν κάποιος θέλει να πεί ότι φταίεί το ότι είναι AMD ή Intel η CPU , ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ.

Αλλιώς ο γιατρός είπε να λέμε πάντα ναι...

Δημοσ.

Δεν περιστρεφεται ολος ο κοσμος γυρω απο video editing, απλα το αναφερω ως παραδειγμα για να δειξω οτι οι intel τα καταφερνουν καλυτερα σε σοβαρες εφαρμογες. Αυτο δειχνει πολλα.

Σιγουρα απαγορευεται ενας επεξεργαστης να λειτουργει σε τετοιες θερμοκρασιες, αλλα κατι τετοιο δειχνει ποσες αντοχες εχει και ποσο "ανθεκτικος" ειναι ενας επεξεργαστης.

Παραδειγματα πιθανης ασυμβατοτητας:

1) Ειχα Pentium 4 3.06 με μητρικη gigabyte 8pe667ultra. Μνημες 2 Kingstom 512 mb και 2 samsung 512mb. Κανενα προβλημα. Ολα τα προγραμματα επαιζαν νερακι μαζι με το υπολοιπο hardware. Αναβαθμισα σε amd με μητρικη asus a8v deluxe. Αναγκαστικα να αλλαξω τις samsung μνημες γιατι δεν συνεργαζοντουσταν με την μητρικη. Πηρα αλλες 2 kingstom.

2) Μετα απο καθαρο φορματ το Powerdvd αρνειτε κατηγοριματικα να μπει!!Εκανα 2 φορματ για τον λογο αυτο, και μαλιστα μετα το 2ο το εβαλα πρωτο πρωτο (Αφου εκανα Install τους drivers της μητρικης (Hyperion 4.55), της καρτας γραφικων (Detonator 66.93), kαι της ηχου (Audigy2). Τιποτα.. Δεν δουλευει με τιποτα.

3) Το συστημα που και που "τρωει" κατι κολληματα περιεργα την ωρα που δουλευω με το premiere. Για να βγαλω μια δουλεια πρεπει να κανω καμμια 10αρια reboot. Αυτο πριν δεν γινοταν. Δουλευα 7-8 ωρες χωρις κανενα προβλημα.

Δεν λεω οτι για ολα φταει η cpu. Αλλα ας βγαλει επιτελους η amd δικα της τσιπακια και θα δειτε ποσοι περισσοτεροι θα την προτιμησουν.

Δημοσ.

Billpeppas, εχω στησει απειρα μηχανηματα ως τεχνικος υπολογιστων, και εχουν δεν κι αν εχουν δει τα ματακια μου. Παντα τα περισσοτερα προβληματα ηταν με via τσιπακια. Ειτε αυτα αφορουσαν την intel ειτε την amd. Για μενα τα via ειναι τα χειροτερα της αγορας και απο ταχυτητα, και απο αξιποστιστια, και απο συμβατοτητα και απο σταθεροτητα. Μακρια απο αυτα. Αν θελει καποιος να στησει ενα αξιοπιστο συστημα με amd ας επιλεξει nforce3,4...

Δημοσ.

για αυτά

1) Ειχα Pentium 4 3.06 με μητρικη gigabyte 8pe667ultra. Μνημες 2 Kingstom 512 mb και 2 samsung 512mb. Κανενα προβλημα. Ολα τα προγραμματα επαιζαν νερακι μαζι με το υπολοιπο hardware. Αναβαθμισα σε amd με μητρικη asus a8v deluxe. Αναγκαστικα να αλλαξω τις samsung μνημες γιατι δεν συνεργαζοντουσταν με την μητρικη. Πηρα αλλες 2 kingstom.

2) Μετα απο καθαρο φορματ το Powerdvd αρνειτε κατηγοριματικα να μπει!!Εκανα 2 φορματ για τον λογο αυτο' date=' και μαλιστα μετα το 2ο το εβαλα πρωτο πρωτο (Αφου εκανα Install τους drivers της μητρικης (Hyperion 4.55), της καρτας γραφικων (Detonator 66.93), kαι της ηχου (Audigy2). Τιποτα.. Δεν δουλευει με τιποτα.

[/quote']

Μάλλον φταίει ο εγωισμός σου , και το μυαλό σου [ άντε να τα πω πιο χύμα γιατί μερικοί κάνουν τους χαζούς μου φαίνεται ]:

1) ΤΟ ΕΙΠΑ 100000000 ΓΑΜ****ΕΣ ΦΟΡΕΣ:

ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ. ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΑΓΟΡΑΚΙ ΜΟΥ ΑΥΤΟ?

ΑΝ ΟΧΙ , ΠΑΡΕ ΜΙΑ Abit IC7 ΜΕ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ Intel Chipset ΚΑΙ ΕΛΑ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΟΣΕΣ ΜΝΗΜΕΣ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΣΤΟ MOBO.

Το PowerDVD αρνείται να μπεί

ΚαράLOL.

Ο επεξεργαστής και το chipset φταίει... οι 100000 χρήστες που έχουν το ίδιο σχεδόν ή ολόιδιο config με το δικό σου , που τρέχουν κανονικά το PowerDVD μας ήρθαν από άλλο πλανητικό σύστημα.

ΣΟΒΑΡΕΨΟΥ ΡΕ

3) Αν αυτό το κάνει στο Setup των Win που δεν σου μπαίνει το PowerDVD , τότε να χαίρεσαι το Setup που κάνεις , διότι είναι κατεστραμμένο.

Επίσης δεν είναι μόνο αυτό αιτία.

Μπορεί να είναι από το PSU , μέχρι και ελαττωματική μνήμη.

ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ:

ΝΑΙ ΦΤΑΙΕΙ Η AMD ΠΟΥ ΟΤΙ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΕΣΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ

Φτάνει , δεν ξαναασχολούμαι μαζί σου.

[ to admins / mods ]

Sorry για τον τόνο μου , κλπ , αλλά δεν πήγαινε άλλο το θέμα.

Αν θέλετε ρίξτε μου Ban αφού και αν παράβηκα κάποιον κανόνα , δεν έχω πρόβλημα με αυτό.

Αλλά please μην διαγραφεί το post.

Δημοσ.

Dld na tin eyxaristisoume tin intel pou mporoume na psinoume kai tostakia tin ora pou to 500ari trofodotiko prospathi na ta vgafli pera me tin reymatofago cpu h opia mas paramithiazi stin boot screen me ta koufia giga tis.Den einai kai asxima lipon..

Δημοσ.

Λυπαμαι billpeppas αλλα δεν μπορω να συζητησω μαζι σου. Τωρα ξερεις πιστευω πως αν κλειδωθει το topic μαλλον εσυ θα εισαι ο υπευθυνος. Αυτο εχω να πω, και οταν αποφασισεις να κανεις σοβαρη κουβεντα και οχι ειρωνιες και μεγαλα λογια τοτε θα τα ξαναπουμε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...