Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για να πετάξω τον παλιο.. ιό

BJ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω το Panda antivrus και το Adware της Lavasoft.

Πριν 1 μέρα βρήκα εναν ιο στον υπολογιστή που το Panda μου λέει οτι είναι στην RAM και δεν μπορεί να τον σβήσει.

Μου προσθέτει διευθλυνσεις στα Αγαπημένα και το όνομά του είναι Trj/Startpage.FH αλλά μου βγάζει και άλλους παραπλήσιους στην τοποθεσία c:\windows\system32\netmk.exe αλλά και αλλού.

Τι να κάνω μου έχει σπάσει τα νεύρα αυτή η βλα΄κεία...

!!!!

Αν ξέρει κανείς παρακαλώ τα φώτα του...

Δημοσ.
Μήπως να προσπαθήσεις με κανά Norton;;

Αυτό ήταν χιούμορ προφανώς ε?? ΚΑΛΟ :smile: :smile: :smile: :smile: :smile: :razz: :razz: :razz: :grin: :grin: :grin:

Δημοσ.

Σοβαρά τώρα, για να είναι στη RAM θα πρέπει να έχει κάποιο process που τρέχει, επομένως ψάξε στο Task Manager να δεις αν έχεις κανένβα "περίεργο" process, οπότε το κλείνεις και μετά ξανακάνεις scan...επίσης είναι καλή ιδέα να κάνεις scan σε safe mode, όπως είπε ο φίλος androu. Από το όνομα φαίνεται ότι είναι Startpage ιός, που σημαίονει ότι παίζει με τον IE και πιθανότατα έχει βάλει διάφορα πράγματα πάνω (αλλαγή σε startpage. search page, trusted zones κ.τ.λ) όπως και στο registry. Θα μπορούσες να κάνεις ένα τσεκ με το hijackthis και να δεις τι ακριβώς έχει βάλει επάνω. Αν θες κάνε ποστ το log του hijackthis εδώ να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε!

Δημοσ.
Αυτό ήταν χιούμορ προφανώς ε?? ΚΑΛΟ :smile: :smile: :smile: :smile: :smile: :razz: :razz: :razz: :grin: :grin: :grin:

Δεν έκανα χιούμορ, δεν έχω καν antivirus, δεν έχω κολλήσει ιό ποτέ.

Δηλαδή το Panda τι λέει;; :neutral:

Δημοσ.
Μην αρχίζετε πάλι...

Δεν έχω διάθεση αντιπαράθεσης, ειλικρινά ρωτάω...

sorry και για το offtopic

Δημοσ.

wiz@rd21 δεν έχω και εγώ διάθεση αντιπαράθεσης (απλό χιούμορ έκανα! ίσως λίγο black!!)αλλά το norton δεν ξέρω να έχει προστατέψει κανένα γνωστό μου ποτέ. Καλά κάνεις που δεν έχεις AV (για μένα πιο σημαντικό είναι να έχεις firewall παρά AV) και μπράβο σου που δεν έχεις κολλήσει ποτέ ιό (φαίνεται δεν μπαίνεις σε περίεργα σαιτ).

Δημοσ.
wiz@rd21 δεν έχω και εγώ διάθεση αντιπαράθεσης (απλό χιούμορ έκανα! ίσως λίγο black!!)αλλά το norton δεν ξέρω να έχει προστατέψει κανένα γνωστό μου ποτέ. Καλά κάνεις που δεν έχεις AV (για μένα πιο σημαντικό είναι να έχεις firewall παρά AV) και μπράβο σου που δεν έχεις κολλήσει ποτέ ιό (φαίνεται δεν μπαίνεις σε περίεργα σαιτ).

ΟΚ φίλε μου, κανένα πρόβλημα... :wink:

Δημοσ.

anoikse apo to run to msconfig kai tsekare mesa sto startup to ektelesimo pou exei auto to path, i kapoio allo periergo kai kanto disable.

Episis apo to site tou mcafee katevase kai trekse to stinger. Prin omos kleise to system restore

Δημοσ.

Διαφωνω για Νόρτον και για μη ύπαρξη antivirus! Νομίζω ότι μόνη λύση είναι scan σε safe mode ή το scan με κάποιο on line antivirus.

Κατά την γνώμη μου βάλε F-secure ή Kaspersky

Δημοσ.

Δυστυχώς τίποτα από όλα αυτά δεν έχει δουλέψει μέχρι τώρα ....

Παρακάτω είναι το report του hijackthis :

Logfile of HijackThis v1.99.1

Scan saved at 5:55:26 μμ, on 4/3/2005

Platform: Windows XP (WinNT 5.01.2600)

MSIE: Internet Explorer v6.00 (6.00.2600.0000)

Running processes:

C:\WINDOWS\System32\smss.exe

C:\WINDOWS\SYSTEM32\winlogon.exe

C:\WINDOWS\system32\services.exe

C:\WINDOWS\system32\lsass.exe

C:\WINDOWS\system32\svchost.exe

C:\WINDOWS\System32\svchost.exe

C:\WINDOWS\Explorer.EXE

C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe

C:\Program Files\CyberLink\PowerDVD\PDVDServ.exe

C:\WINDOWS\System32\ctfmon.exe

C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe

C:\Program Files\interMute\SpySubtract\SpySub.exe

C:\WINDOWS\system32\d3ti32.exe

C:\WINDOWS\system32\netus.exe

C:\WINDOWS\System32\spool32.exe

C:\WINDOWS\System32\wuauclt.exe

C:\WINDOWS\system32\srv32.exe

C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe

C:\WINDOWS\system32\tftp.exe

C:\WINDOWS\system32\tftp.exe

C:\Documents and Settings\1\Επιφάνεια εργασίας\HijackThis.exe

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Bar = res://C:\WINDOWS\efctp.dll/sp.html#10001

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = res://C:\WINDOWS\efctp.dll/sp.html#10001

R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = about:blank

R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = res://C:\WINDOWS\efctp.dll/sp.html#10001

R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Bar = res://C:\WINDOWS\efctp.dll/sp.html#10001

R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = res://C:\WINDOWS\efctp.dll/sp.html#10001

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,SearchAssistant = res://C:\WINDOWS\efctp.dll/sp.html#10001

R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,SearchAssistant = res://C:\WINDOWS\efctp.dll/sp.html#10001

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Συνδέσεις

R3 - Default URLSearchHook is missing

O2 - BHO: (no name) - {58BA44D2-4E05-CF21-D46C-343B479557D8} - C:\WINDOWS\system32\mfcaa32.dll

O3 - Toolbar: &Ραδιόφωνο - {8E718888-423F-11D2-876E-00A0C9082467} - C:\WINDOWS\System32\msdxm.ocx

O4 - HKLM\..\Run: [RemoteControl] "C:\Program Files\CyberLink\PowerDVD\PDVDServ.exe"

O4 - HKLM\..\Run: [NeroCheck] C:\WINDOWS\System32\\NeroCheck.exe

O4 - HKLM\..\Run: [netus.exe] C:\WINDOWS\system32\netus.exe

O4 - HKLM\..\Run: [Norton Antivirus Protection] spool32.exe

O4 - HKLM\..\RunServices: [Norton Antivirus Protection] spool32.exe

O4 - HKLM\..\RunOnce: [d3ti32.exe] C:\WINDOWS\system32\d3ti32.exe

O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\System32\ctfmon.exe

O4 - HKCU\..\Run: [MSMSGS] "C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe" /background

O4 - Global Startup: Adobe Gamma Loader.exe.lnk = C:\Program Files\Common Files\Adobe\Calibration\Adobe Gamma Loader.exe

O4 - Global Startup: Microsoft Office.lnk = C:\Program Files\Microsoft Office\Office\OSA9.EXE

O4 - Global Startup: SpySubtract.lnk = C:\Program Files\interMute\SpySubtract\SpySub.exe

O12 - Plugin for .mpeg: C:\Program Files\Internet Explorer\PLUGINS\npqtplugin3.dll

O16 - DPF: {74D05D43-3236-11D4-BDCD-00C04F9A3B61} (HouseCall Control) - http://a840.g.akamai.net/7/840/537/2004061001/housecall.trendmicro.com/housecall/xscan53.cab

O16 - DPF: {80DD2229-B8E4-4C77-B72F-F22972D723EA} (AvxScanOnline Control) - http://www.bitdefender.com/scan/Msie/bitdefender.cab

O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{63E8A402-FE7E-47E5-8A13-A592CC1E77CB}: NameServer = 62.169.194.17 62.169.194.18

O23 - Service: Macromedia Licensing Service - Unknown owner - C:\Program Files\Common Files\Macromedia Shared\Service\Macromedia Licensing.exe

O23 - Service: Srv32 - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\srv32.exe

O23 - Service: Remote Procedure Call (RPC) Helper ( 6QΤυ'΄ΖΠ8) - Unknown owner - C:\WINDOWS\msqy32.exe (file missing)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...