maqqis Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 Χαιρετώ Εχω μια καμερα αναλογική sony με Hi8.Τί μου προτείνετε αγοράσω από πλευράς Hardware για να μπορέσω να περάσω το αναλογικό σήμα στο σκληρό? Πρέπει να προσέξω κάτι ώς αναφορά στην κατάληξη των τελικών αρχείων?Μιλάμε πάντα για ερασιτεχνικά βιντεάκια που θέλω να μετατρέψω σε dvd οπότε δέν θέλω πανάκριβες και επαγγελματικές κάρτες.(αν υπάρχει και σε USB ακόμα καλύτερα).
parsifal Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 Αφού δε θες να πας λόγω κόστους σε κάρτες επιπέδου Canopus, Matrox κλπ., τσιμπάς μία κάρτα TV με το τελευταίο τσιπάκι της Philips (το SAA-7135 νομίζω) η οποία να έχει οπωσδήποτε είσοδο Super Video (SVHS), αφού από εκεί θα γίνει το capture. Οι λύσεις USB ρίχνουν περισσότερο την ποιότητα, αφού εισάγουν ένα επιπλέον στάδιο συμπίεσης προκειμένου να μειώσουν τον όγκο των διακινούμενων, μέσω του USB διαύλου, δεδομένων. Το capture πρέπει να γίνει σε έναν πολύ μεγάλο δίσκο με χρήση ενός MJPEG codec (πχ PICVideo MJPEG Codec σε quality 19/20) για το βίντεο, και PCM 48000Hz 16bit για τον ήχο. Τελικά θα πάρεις ένα avi αρχείο με μέγεθος ~ 12-16GB/ώρα capture (ανάλογα αν η πηγή περιέχει πολλές σκηνές γρήγορης δράσης ή όχι), το οποίο θα έχει τη βέλτιστη ποιότητα για τα χρηματικά δεδομένα μίας ΤV Card. Από εκεί και πέρα, μπορείς αυτό το avi να το μετατρέψεις σε ότι θέλεις εσύ με τα κατάλληλα προγράμματα (δες και το άψογο sticky post του φίλου cybereddie), πχ MPEG2 για DVD (με τους γνωστούς encoders, ΜPEG4 (XviD ή DivX για κάψιμο σε CDακι) κλπ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.