insomniac_new Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 Παιδια μήπως μπορεί καποιος να μου πει πως προγραμματιζουμε κουμπια σε delphi.Δηλαδη την διαδικασία ... Να εμφανιζω τα κουμπιά ξέρω αλλά δεν ξέρω να τα προγραμματιζω. Please help
drm Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 Αν κάνεις διπλό κλικ πάνω στο κουμπί που έχεις βάλει πάνω σε μία φόρμα θα σε πάει στο OnClick Event. Εκείς γράφεις τον κώδικα που θα εκτελείτε όταν κάποιος θα κάνει κλικ στο κουμπι....
insomniac_new Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 Αν κάνεις διπλό κλικ πάνω στο κουμπί που έχεις βάλει πάνω σε μία φόρμα θα σε πάει στο OnClick Event. Εκείς γράφεις τον κώδικα που θα εκτελείτε όταν κάποιος θα κάνει κλικ στο κουμπι.... thanks για την απάντηση πραγματικά με βοήθησε. Και κατι άλλο πρέπει να γράψουμε κώδικα για να ορίσουμε την λειουργία του κουμπιού δεν γινεται με καποιον αλλο τρόπο π.χ από το πλα'ι'νό παραθυρο που ονομάζεται "object inspector".
MKaragia Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 Ο Object Inspector έχει δύο tabs. Στο δεύτερο tab(Events) ορίζεις γενικά την συμπεριφορά του visual component που έχεις επιλεγμένο. Η πρόταση του drm είναι σωστή και αφορά το OnClick event. Από τα Events μπορείς να επιλέξεις ποιά ρουτίνα θα τρέχει για κάθε άλλο event. Αν δεν υπάρχει κάποιο event (π.χ. στο OnKeyDown) κάνεις διπλό click στο άδειο κουτάκι και η Delphi δημιουργεί ένα (και σε βάζει αμέσως να το γράψεις). Με αντίστοιχο τρόπο αν δεν γράψεις κάτι στο επόμενο compile η Delphi θα εξαφανίσει το κενό event.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.