Προς το περιεχόμενο

Τι μπορώ να κάνω για την ακτινοβολία της οθόνης?

Fan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω μια 19' CRT Sampo και την χρησιμοποιώ γύρω στις 4 ώρες κάθε μέρα τα τελευταία δυο χρόνια.

Πρόσφατα πήγα σε οφθαλμιατρο και μου είπε πως ανέβηκε η μυωπία μου ξαφνικά κατά 0,5 πιθανώς και από τον Η/Υ.

Έχετε να προτείνετε κάποιο φίλτρο ή κάμια άλλη λύση (εκτός φυσικά από το να μειώσω τις ώρες)?

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τελικά, αυτό μπορεί να είναι αλήθεια?

ΚΑι εμένα μου ανένηκε η μυωπία τα 2 τελευταία χρόνια και εγώ λόγω δουλειά δεν κάθομαι 4 ώρες, αλλά 14!!!

Μια Philips 17" έχω...

Φταίει?

Δημοσ.

Parte tft re pedia, apo tote pou alaksa tin crt mou stamatise to tsouksimo oi ponokefali kai fisika i miopia sta idia epipeda...

Alakstetis, exoun pesi oi times para poli idika stis 17ares opos leei kai o filos The Crow, skeftite ta matakia sas...

Δημοσ.
Parte tft re pedia' date=' apo tote pou alaksa tin crt mou stamatise to tsouksimo oi ponokefali kai fisika i miopia sta idia epipeda...

Alakstetis, exoun pesi oi times para poli idika stis 17ares opos leei kai o filos The Crow, skeftite ta matakia sas...[/quote']

simfono ... Tft kai apo mena...

Δημοσ.

Από τη στιγμή που έχουν πέσει τόσο οι τιμές στις TFT που έχουν και μηδενική ακτινοβολία νομίζω πως είναι μονόδρομος.Τα φίλτρα είναι ημίμετρα πλέον.

Δημοσ.

Παιδιά εγώ έχω αγοράσει γυαλιά που παίζουν το ρόλο φίλτρων. Δεν έχω κανένα άλλο πρόβλημα με τα ματια μου, απλά κουράζονταν εύκολα. Τα φοράω ακόμα και όταν βλέπω τηλεοραση. Πιστεύω πως κάνουν πολύ καλή δουλειά. Μου κόστισαν γύρω στα 180? όμως...

Δημοσ.
Παιδιά εγώ έχω αγοράσει γυαλιά που παίζουν το ρόλο φίλτρων. Δεν έχω κανένα άλλο πρόβλημα με τα ματια μου, απλά κουράζονταν εύκολα. Τα φοράω ακόμα και όταν βλέπω τηλεοραση. Πιστεύω πως κάνουν πολύ καλή δουλειά. Μου κόστισαν γύρω στα 180? όμως...

Και γω τα χω πάρει αυτά τα γυαλιά, είναι όντως καλά αλλά όντως κουράζονται εύκολα τα μάτια μου...

Δημοσ.

Προφανώς το γνωρίζετε, αλλά ς το επισημάνω, καλύτερα είναι να έχετε την οθόνη σε υψηλή ανάλυση και σε υψηλή συχνότητα ανανέωσης, δηλ άνω των 85Hz για να είναι πιο ξεκούραστη!

(τι να πω και εγώ που είμαι 10 ώρες στο PC και έχω και ξηροφθαλμία???)

Δημοσ.

Wizard, mhn agxwnesai.Egw doulevw 8-10 thn mera mprosta se pc kai den masaw mia.Den anevhke ka8olou ta teleftaia 5 xronia.Vevaia se o8onara (Viewsonic G90F).

Allakse thn o8onh sou me kapoia kalyterh.Ta filtra ki afta asta.petamena lefta.

Δημοσ.
Wizard' date=' mhn agxwnesai.Egw doulevw 8-10 thn mera mprosta se pc kai den masaw mia.Den anevhke ka8olou ta teleftaia 5 xronia.Vevaia se o8onara (Viewsonic G90F).

Allakse thn o8onh sou me kapoia kalyterh.Ta filtra ki afta asta.petamena lefta.[/quote']

Όσο καλή crt και να έχεις από άποψη υγείας δεν νομίζω πως μπορεί να συγκριθεί με μια tft.

Δημοσ.

και εγώ είχα προβλήματα στα μάτια (τσούξιμο, κοκκίνισμα κλπ). Η σωτηρία μου: αγόρασα μία TFT. Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά που πήρα και δεύτερη πριν λίγο καιρό και για ένα δεύτερο μικρό computer που έχω.

Δημοσ.

Kai gw me vlepw na allazw se Tft...H plilips 107e sta 88hz ta xei ta xronia tis..

Na rwtisw omws an parw tft na parw me dvi syndesh h aplh d-sub 15pin?

Exw apoleia poiothtas tpt h einai to idio?

Thnx

Δημοσ.
Wizard' date=' mhn agxwnesai.Egw doulevw 8-10 thn mera mprosta se pc kai den masaw mia.Den anevhke ka8olou ta teleftaia 5 xronia.Vevaia se o8onara (Viewsonic G90F).

Allakse thn o8onh sou me kapoia kalyterh.Ta filtra ki afta asta.petamena lefta.[/quote']

Φίλε Κώστα, έχω ήδη μια ΝΕC ΤFT και δεν μπορώ να την πετάξω μιας και είναι δώρο!!!!

Μάλλον θα μειώσω τις ώρες...

Δημοσ.
Έχω μια 19' CRT Sampo και την χρησιμοποιώ γύρω στις 4 ώρες κάθε μέρα τα τελευταία δυο χρόνια.

Πρόσφατα πήγα σε οφθαλμιατρο και μου είπε πως ανέβηκε η μυωπία μου ξαφνικά κατά 0' date='5 πιθανώς και από τον Η/Υ.

Έχετε να προτείνετε κάποιο φίλτρο ή κάμια άλλη λύση (εκτός φυσικά από το να μειώσω τις ώρες)?[/quote']

den exo akoysei pote moy kamia iatrikh ereyna poy na leei oti an blepeis thleorash h eisai polles ores mprosta apo monitor pathaineis h ayxaneis thn myopia. Gia koyrash exo akoysei kai einai dikaiologhmeno os ena shmeio.

epishshs des kai ayto gia toys mythoys ton kindynon poy eloxeyoyn oi kakes CRT kai poy den exoyn oi kales TFT http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=98010

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...