Προς το περιεχόμενο

Προβλημα Bios Update

Panthers

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας ειμαι καινουργιος στην παρεα,λοιπον παιζει ενα προβληματακι μου εδωσαν ενα Pc και θελω να κανω αναβαθμιση το Bios του,ειναι Pent ΙΙΙ στα 800

με μητρικη λογικα θα δωσω στοιχεια:

Award

P6BAP-AP Ver 1.3 22/6/200

δεν ξερω κατα ποσο βοηθησα εσεις θα μου πειτε και αναλογα μου λετε να βρω και αλλα στοιχεια ωστε να μπορεσω να κανω ενα Update το Bios να λειτουργω σωστα το Pcακι..

Εγινε Thanks και τα ξανα λεμε... :?

Δημοσ.

Η μητρική σου είναι η Elite P6BA-P+. Το πιο πρόσφατο bios update γι αυτήν μπορείς να το κατεβάσεις από εδώ, είναι όμως το ίδιο με αυτό που έχει ήδη η μητρική σου (v1.3), οπότε δεν έχει να σου προσφέρει κάτι.

Λες όμως πως θέλεις να κάνεις update για να λειτουργείς σωστά το PC. Δηλαδή τώρα έχεις κάποιο πρόβλημα? Δεν δουλεύει σωστά?

Δημοσ.

καταρχην παιδες thanks για την βοηθεια σας,το προβλημα που εχω ειναι το εξης:θελω να ρε παιδες να βαλω ενα λειτουργικο ειτε το Suse 9.2 ειτε τα XP και θελω να μου bootari

πραγμα που δεν μου δινει αυτη την επιλογη δηλαδη το "Advanced bios features first boot device" τουλαχιστον στο αλλο pc ειναι μια χαρα επειδη μου φαινεται πολυ περιεργο τωρα εσεις που ενδεχεται να γνωριζεται κατι παραπανω δωστε τα φωτα σας γιατι ειναι κριμα μην κανω update αν μπορω να το λυσω το θεμα,τουλαχιστον να κανω boot τα λειτουργικα και να μπορω να κανω γενικοτερα δοκιμες.Thanks για την βοηθεια σας και Sorry για την ζαλουρα..

απλα να διευκρινισω οτι βαζω το dvd rom και δεν κανει boot ενω στον AMD μου κανει κανονικα

Δημοσ.

Αποκλείεται να μην έχει boot CDROM option... Το είχα αυτό το μπορντάκι και συνέχεια με LiveCDs έπαιζα... Μήπως να κατεβάσεις το manual και να το δεις εκει;

Το μόνο πρόβλημα που έχω αντιμετωπισει με boot order είναι στην ASUS p4g8x deluxe, που απλά πρέπει να απενεργοποιήσεις όλα τα προηγούμενα για να μπουτάρεις από το οπτικό...

Aν ψάξεις καλύτερα και το βρεις, βάλε το και αν δεν δουλέψει, καθάρισε (με καθαριστικό δισκάκι) ή άλλαξε το drive σου. Δεν διευκρινίζεις αν χρησιμοποιείς το ίδιο drive στον AMD... Υπάρχει περίπτωση, αν είναι παλιό, να μην βλέπει σωστά τα δισκάκια. Αν και τα δισκάκια είναι αντίγραφα, πας για firmware update...

Το έχω αντιμετωπίσει ουκ ολίγες φορές με διάφορα drives, και πάλι καλά για το αθάνατό μου Hitachi 4X (CDROM) που τα διαβάζει όλα...

Επιπλέον, κοίτα τα drives έτσι ώστε αυτό που θα μπουτάρει να είναι secondary master και όχι slave. Οι παλιότερες μητρικές δεν ψάχνουν τα drives και στα δύο κανάλια...

Δημοσ.

file thcp thansk arxika stin sinexeia mas tis sizitiseis xereis pou tha vro to manual se pio site??

epsaksa kai pragmatika den vrika boot option isos thelei perissoteri prosoxi,sti sinexeia evala ena Dvd-rw to opoio kai den to bootare,to drive einai diaforetiko vevea apo tou AMD oso gia to firmware den to skeftika.. kai fisika den koitaxa gia master kai slave na po tin amartia mou to thema einai to manual kai meta na mporeso na to kano boot,kalos mou les kai esi tin gnomi sou kai ksana milame

Δημοσ.

Κοιτα master slave... στα drives από πίσω το έχει! Αναγράφεται ποιο το σωστό jumper, σίγουρα.

http://www.ecsusa.com

Μήπως έχεις PCB revision 1.3 και όχι bios 1.3? To pcb είναι η ηλεκτρονική πλακέτα και η έκδοσή του σχεδίου της παίζει πολύ ρόλο για την επιλογή του σωστού εγχειριδίου ή bios update.... το βλέπεις από τις άκρες, κάπου σε κάποια πλευρα...

Δημοσ.

φιλε georgeadams ηθελα να σου πω oτι τo μoντελο |"P6BA-P+" πoυ μou ειπες δεν υπαρχει φιλε σe eνa link πou μou εδωσε o thcp τo εψαξα και υπαρχει τo εξης μoντeλo "P6BA-A+"

μηπως εκανες λαθος ανθρωπος εισαι δεν υπαρχει προβλημα ,οτι ειναι μou λεσ και εσυ μηπως ekανα kati λαθος εγω ,τa λεμε παiδεs..

μαλλον θα κρατησει πολυ αυτο τo παραμυθι μεχρι να βρω ακρη "ΥΠΟΜΟΝΗ " σε εσας γιατι θα ρωταω συνεχεια .bye παιδες

Δημοσ.

to P6BA-AP είναι ίδιο με το P6BA-A+ , καθώς το Ρ σημαίνει Plus!!!! O georgeAdams έκανε ένα λάθος δαίμονα τυπογραφίου και έβαλε το επιπλέον + στο τέλος...

Αυτή η παρεξήγηση έγινε καθώς το παγκόσμιο (http://www.ecs.com.tw) που πρότεινε ο georgeadams και το αμερικανικό (http://www.ecsusa.com) έχουν την ίδια μητρική αλλά με διαφορετικές ονομασίες, όπως κυκλοφόρησε στην αγορα.

Βέβαια.... ΠΡΟΣΟΧΗ! Εγώ είχα κατεβάσει το αμερικανικό firmware (bios update) το οποίο είναι και το πιο ανεπτυγμένο version, ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 1-2-3 ΜΗΝΕΣ ΧΡΗΣΗΣ, Η ΜΗΤΡΙΚΗ ΜΟΥ ΕΠΑΘΕ ΖΗΜΙΑ, ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΟ bios, ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΝΩ, τώρα που το σκέφτηκα καλύτερα...

ΕΚτός βέβαια και αν φταίει άλλο πράγμα για την ζημιά, αλλά δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω αυτό, τί ακριβώς έγινε, και δεν γνωρίζω αν όντως στην συγκεκριμένη εταιρία οι δύο μητρικές, από ευρ-ασία και αμερική έχουν διαφορές στο hardware. Η αρχική μου υπόθεσή είναι ότι όχι, αλλά μια που χάλασε (ξέρετε τώρα, κλασσικό σφάλμα bios, όλα παίζουν αλλά no beep, no post), σκέφτομαι μήπως φταίει και αυτό.

Δημοσ.

paidia exw kai egw 1 problhma me P6BAP-A+(PCB:1.0) .

esthsa ena pc me thn parapanw m/b kai ena p3@800mz alla den blepei mia gf4 mx440 pou prospathisa na tou balw. flasara to bios me th Version 1.4a (Release Date 2001/08/27) alla pali tipota. kamia idea?

Δημοσ.

What u mean "δεν την βλέπει"; Άλλες AGP τις "βλέπει"; Μπιπ κανει; Μήπως η συγκεκριμένη δεν κουμπώνει σωστά; Για βάλε τη μητρική σε πλαστική επιφάνεια να δεις αν κουμπώνει και παίζει εκεί... Αλλιώς...

1. Check website, το FAQ τους. Αν υπάρχει κάποιος ειδικός σε κάποιο h/w, αυτός είναι ο κατασκευαστής...

2. Check vga (voltage requirements). Οι καινούριες κάρτες (εδώ και κανα χρόνο) είναι στα 1,5V και οι παλιές mobo δίνουν 3... Αν και δεν θυμάμαι να είναι τόοοοσο παλιά η μητρική και τόσο καινούρια η κάρτα... Πάντως παίζει και να την έκαψες έτσι, οπότε και εξηγείται...

3. Download τελευταίο bios (δεν θυμάμαι ποιο είναι)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...