Προς το περιεχόμενο

Κάρτα για tv

iforbet

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά, καινούργιος σχετικά εδώ, αν και έχω κάνει lurking εδώ και καιρό, ασχολούμε κι εγώ με τεχνολογία, δεν είμαι και genius όπως οι περισσότεροι εδώ αλλά σκαμπάζω. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω κάρτα για το πι σι και να τη συνδεω κατευθείαν με τη κεραία να γράφω προγράμματα τι βι, το σκέφτηκα και είπα πως το ένα ντι βι ντι που γραφει δε λέει αν είναι να αλλάζω δισκάκια κάθε λίγο και λιγάκι και αφού αντίστοιχες συσκευές με hdd δε λένε ούτε είπα να το κάνω με το πι σι, αλλά επειδή είναι και η δουλειά μου στο χώρο της τι βι θα ήθελα υψηλές αναλύσεις και συμπίεση, mpg 4 / div είναι η υψηλότερη συμπίεση τώρα έ;, και επίσης κάποιο software που να προγραμματίζει εγγραφές. Καμμιά ιδέα, έχω δει κάποιες από δω κι από αλλά θα εκτιμούσα τη βοήθειά σα πριν αγοράσω.

ευχαριστώ πολύ.

Σπύρος.

Δημοσ.

Φιλε Σπυρο, καταρχας καλοσωρισες. Μπορεις να αρχισεις με τις καρτες TV της Hauppage την PVR250 ή 350 αναλογα τις απαιτησεις σου (τι ακριβως κανεις με TV; Post Production, Composition;). Για αυτο τον λογο μπορεις να συμβουλευτεις και το site της Hauppage το ακολουθο Link http://www.hauppage.com/pages/prods_pvrs.html . Ολα της τα μοντελα συνοδευονται απο αρκετο software καθως και το WinTV-Scheduler για να προγραμματιζεις εγγραφες. Το encoding που μπορουν να κανουν ειναι MPEG2 σε hardware level και οχι software οπως αρκετες της αγορας.

Παιζει σε καλα φραγκα απο http://www.msystems.gr με € 165+φπα

Checkαρε την εκτος κι εαν θες κατι πιο advanced. Που εδω ειμαστε παλι να σε βοηθησουμε

Δημοσ.

φίλε cd ευχαριστώ για το καλωσόρισμα και για τη κατατοπιστική απάντηση, τώρα ελέγχω τα specifications των καρτών στο link που έγραψες, και απ' αυτά που λες, και όσα, λίγα, έχω διαβάσει ως τώρα, sounds good που λένε και τα αμερικάνια, θέλω και να δω αν συμφέρει να πάρω usb εξωτερική να με βολλεύει με το laptop (που Θα αγοράσω) ή εσωτερική, και είδα ότι έχουν και ένα μοντέλο με δύο line in που φαίνεται ενδιαφέρον. Από ότι καταλαβαίνω το θέμα του encoding να γίνεται από τη κάρτα και όχι μέσο software σημαίνει πολύ υψηλότερη ταχύτητα και αξιοπιστία, έτσι δεν είναι; Και νομίζω ότι με καλύπτει αυτή η κάρτα, βέβαια όταν λες ποιο advanced τι εννοείς; Ταχύτερη κωδικοποίηση ξέρω γω;

Δημοσ.

α, είδα έχουν και digital ακόμα... εκπέμπουν τα ελληνικά κανάλια σε digital;

"Digital terrestrial television is a robust, all-digital system, unlike the current PAL TV system which is analogue. For the first time, studio quality television can be viewed on your desktop. TV aerials are used to receive DTT, and thanks to this new form of transmission in the UK, interference-free reception is now possible. No more ghosting or video noise. You get crystal clear TV pictures!"

γι αυτό θα θέλει πιάτο κανείς...άραγε συμφέρει αυτό αντί ένα ξεχωριστό από το πι σι σύστημα...

Δημοσ.

Ειχα μια Pinnacle, η οποια δουλευε πολυ καλα αν και το software που δινει ειναι πολυ μετριο.

Τωρα εχω μια Hauppauge που επισης δουλευει πολυ καλα.

Αν και εμεινα ευχαριστημενος και απο τις δυο, θα προτεινα μια Hauppauge αντι για Pinnacle λογω software + υποστηριξης (εχω παρατηρησει εντονα προβληματα με την υποστηριξη της Pinnacle σε αλλα forums).

Δημοσ.

Εurander, σχετικα με τα προβληματα που αναφερεις για τις Pinnacle ισχυουν και ειναι και αρκετα κουλα και το αστειο ειναι οτι η Pinnacle Systems τα εχει αποδεχθει και δεν ξερω εαν εχει καταφερει να δωσει λυση (πανε 2 χρονια τωρα).

Androu εσενα δεν εχει εγγυηση η καρτα??? Αυτο ειναι κατι που μου την σπαει αφανταστα: Να κλανει το προιον μετα το τελος της εγγυησης του.

ΥΓ. Γεγονος γκαντεμιας.

Ειχα ενα φεγγαρι Abit για Amd τοτε που επεζε ακομα 1 χρονο εγγυηση. Την επομενη ακριβως μερα με το που τον ανοιχο το πρωι ΠΑΠΑΛΑ.

Ζητω συγγνωμη γιατι ειμαι και εκτος θεματος κατα το ημιση. :D

Δημοσ.

οκ, παιδιά, έχω σχεδόν καταλήξη, τώρα με το λαπτοπ που πήρα λέω να πάρω και usb κάρτα και μάλλον καταλήγω στη wintv pvr usb2 της hauppauge, που κοστίζει 121 ευρώ χωρίς φπα στο κατάστημα που μου συνέστισε ο φίλος, αυτό που δε καταλαβαίνω είναι γιατί το μοντέλο της ίδιας εταιριας το Hauppauge, WinTV-PVR-350, έχει 165 ευρώ παρότι είναι εσωτερικό, αφού δε βλέπω καμμιά ουστιαστική διαφορά στα χαρακτηριστικά του, εκτός από το video out, που είναι σημαντικό σίγουρα, αν και τώρα που το ξαναβλέπω το συγκεκριμένο κατάστημα πουλάει, χωρίς περισσότερες πληροφορίες τη Hauppauge, WinTV-PVR2 USB2.0 που υποθέτω είναι η ίδια με αυτή στο site της hauppauge, αλλά είναι;

Τώρα, το πλαίσιο έχει μία που λέγεται PINNACLE STUDIO PCTV DELUXE USB, λοιπόν, απ ότι φαίνεται η προδιαγραφές της είναι σαν και την hauppage, αλλά η τιμή της είναι εκατό και ευρώ παραπάνω, γιατί;

Η άλλη κάρτα, συσκευή μάλλον αφού είναι και αυτή usb, είναι η Plextor ConvertX PVR PX-TV402U στα 180 ευρώ και αυτή τα ίδια specifications με τη hauppage, νομίζω όμως ότι κάνει και real time divx encoding κάτι που δε κάνει η άλλη, για αυτή τη λέτε; Η Plextor είναι γνωστή και αξιόπιστη μάρκα, αλλά αν δεν έχει παραπάνω δυνατότητες, τότε δε ξέρω αν αξίζει τα 60 παραπάνω ευρώ.

Αυτά παιδιά, όποιος γουστάρει να πει άποψη, fire away, και ευχαριστώ όσους έχουν ήδη συνεισφέρει.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

παιδιά βασικά πήρα ένα dvd recorder για τηλεώραση της phillips από carrefoure με 290 euro να κάνω τη δουλειά μου χωρίς μπλεξίματα για ένα διάστημα μέχρι να βρω κάτι αξίας για το desktop pc που θα αγοράσω, κάνει του δουλειά του μια χαρά. ευχαριστώ όσους συνεισφέρανε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...