Προς το περιεχόμενο

P4 με υποστήριξη 64bit και τώρα;

gtsekegal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Sygnomi pou tha to theso etsi alla merikoi edo mesa einai poli fanatismenoi kai malista me poli proklitiko tropo. Etsi oste na ypostirizoun eite tin mia etairia eite tin alli. Kante sosta benchmarks kai tha diapistosete poia einai i kalyteri. Koitakste akoma kai tin thermokrasia anamesa stis 2. Tora i gnomi mou oson afora tis cpu tha po to eksis: i intel palia (en kairo cpu pentium) eixe ta proteia kai se epidoseis alla kai se aksiopistia. Tora ta pragmata exoun allaksei rizika. Mporei o kathenas na leei oti i platforma amd me nvidia chipset na min einai aksiopisti? Min trelathoume kiolas. Molis ekana anavathmisi se amd socket 754 kai chipset nvidia nforce 3 250gb kai den exo dei kanena provlima. Tora tha mou peite, ti les re file esy eisai memonomenos. H apantisi? eimai texnikos kai exo synarmologisei ekatontades pc eite amd eite intel. H gnomi mou gia tin intel me ta simerina dedomena einai auto to zip arxeiaki...diladi perisotera lefta se diafimisi - kalytero marketing koinos opou akous pola vasta mikro kalathi.

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Λοιπον..Καποια πραγματα για να ξεκαθαρισουμε λιγακι το τοπιο/ Προσωπικη επιθεση δεν κανω σε κανενα απο εδω, η γνωμη του καθενος ειναι απολυτος σεβαστη εστω και αν δεν συνεριζομαι μερικες αποψεις. Δεν ειμαι φανατισμενος ουτε με την amd ουτε με την intel. Δεν φανατιζομαι γενικα σε κανενα θεμα, διοτι απλα ο φανατισμος σε κανει να μην βλεπεις καποια πραγματα αντικειμενικα.

Οι amd μπορει να φθασει την intel σε αξιοπιστια και σταθεροτητα αν:

1) Αποφασισει να κατασκευασει τα δικα της chipset υποστηριξης. Δεν ειναι δυνατον να αφηνει σε αλλους μονο κατασκευαστες να βγαζουν τσιπακια. Για μενα η via ειναι τα χειροτερα τσιπακια της αγορας. Παντα ηταν. Το εχω διαπιστωσει απειρες φορες.

2) Συναψει συμφωνιες με κατασκευαστες λογισμικου, κυριως στον τομεα του video editing. Και φυσικα δεν μιλαμε για προγραμματακια του στυλ dvd shrink, clone dvd κ.ο.κ. Αλλα με τα λεγομενα "μεγαλα". Οπως Premiere, Video Studio, Movie Factory κ.λ.π.

3) Να προωθησει σωστα τα προιοντα της μεσω διαφημισης και να ριξει περισσοτερα λεφτα στο marketing. Αυτο προυποθετει να εχει διορθωωσει πρωτα ολα τα προβληματα που εθεσα παραπανω.

Καλως η κακως ο intel ειναι περισσοτερο αξιοπιστος. Και οσον αφορα τα παιχνιδια, πραγματα ο amd υπερεχει καθαρα, ομως στις υπολοιπες εφαρμογες η o intel η η amd θα ειναι ΛΙΓΟ μπροστα με αμελητεες διαφορες. Προσωπικα θα εδινα λιγα ευρω παραπανω για να αποκτησω ενα σταθερο, αξιοπιστο συστημα και να εχω την ησυχια μου οτι θα συνεργαζεται σωστα ο συνδυασμος cpu/mobo Με το υπολοιπο hardware και τα περιφερειακα.

Τελος, επειδη ακουστηκαν και θεματα θερμοκρασιας εχω να πω οτι οι intel αντεχουν σε μεγαλυτερες θερμοκρασιες. Ας βαλει καποιος εναν amd στους 70 βαθμους και ενα intel στην ιδια θερμοκρασια να δουμε ποιος θα αντεξει περισσοτερο.

Δημοσ.
Mporei o kathenas na leei oti i platforma amd me nvidia chipset na min einai aksiopisti? Min trelathoume kiolas. Molis ekana anavathmisi se amd socket 754 kai chipset nvidia nforce 3 250gb kai den exo dei kanena provlima. QUOTE]

Φίλτατε,μίλησα για Nf2 και είπα ότι είχα προβλήματα με Delay write failed σε εξωτερικό δίσκο.

Γενικά η όλη αυτή "παιδική ασθένεια" να τη χαρακτηρίσω με απότρεψε ασυναίσθητα ίσως να ξαναπάρω AMD rig.

Ξανατονίζω οτι θεωρώ καλύτερη CPU στη παρούσα φάση τους AMD Athlon64.

Και σύν τοις άλλοις θα παρακαλέσω να ηρεμήσετε ρε παιδιά,σιγά πιά στη τελική τη πλάκα μας και τη διασκέδαση μας κάνουμε με τα μηχανήματα.

Δημοσ.
Λοιπον..Καποια πραγματα για να ξεκαθαρισουμε λιγακι το τοπιο/ Προσωπικη επιθεση δεν κανω σε κανενα απο εδω' date=' η γνωμη του καθενος ειναι απολυτος σεβαστη εστω και αν δεν συνεριζομαι μερικες αποψεις. Δεν ειμαι φανατισμενος ουτε με την amd ουτε με την intel. Δεν φανατιζομαι γενικα σε κανενα θεμα, διοτι απλα ο φανατισμος σε κανει να μην βλεπεις καποια πραγματα αντικειμενικα.

Οι amd μπορει να φθασει την intel σε αξιοπιστια και σταθεροτητα αν:

1) Αποφασισει να κατασκευασει τα δικα της chipset υποστηριξης. Δεν ειναι δυνατον να αφηνει σε αλλους μονο κατασκευαστες να βγαζουν τσιπακια. Για μενα η via ειναι τα χειροτερα τσιπακια της αγορας. Παντα ηταν. Το εχω διαπιστωσει απειρες φορες.

2) Συναψει συμφωνιες με κατασκευαστες λογισμικου, κυριως στον τομεα του video editing. Και φυσικα δεν μιλαμε για προγραμματακια του στυλ dvd shrink, clone dvd κ.ο.κ. Αλλα με τα λεγομενα "μεγαλα". Οπως Premiere, Video Studio, Movie Factory κ.λ.π.

3) Να προωθησει σωστα τα προιοντα της μεσω διαφημισης και να ριξει περισσοτερα λεφτα στο marketing. Αυτο προυποθετει να εχει διορθωωσει πρωτα ολα τα προβληματα που εθεσα παραπανω.

Καλως η κακως ο intel ειναι περισσοτερο αξιοπιστος. Και οσον αφορα τα παιχνιδια, πραγματα ο amd υπερεχει καθαρα, ομως στις υπολοιπες εφαρμογες η o intel η η amd θα ειναι ΛΙΓΟ μπροστα με αμελητεες διαφορες. Προσωπικα θα εδινα λιγα ευρω παραπανω για να αποκτησω ενα σταθερο, αξιοπιστο συστημα και να εχω την ησυχια μου οτι θα συνεργαζεται σωστα ο συνδυασμος cpu/mobo Με το υπολοιπο hardware και τα περιφερειακα.

Τελος, επειδη ακουστηκαν και θεματα θερμοκρασιας εχω να πω οτι οι intel αντεχουν σε μεγαλυτερες θερμοκρασιες. Ας βαλει καποιος εναν amd στους 70 βαθμους και ενα intel στην ιδια θερμοκρασια να δουμε ποιος θα αντεξει περισσοτερο.[/quote']

1)Εφτιαχνε δικα της chipset και τελικά αποφασισαν να αφήσουν τη κατασκευη σε τρίτους!Η intel ετοιμαζει μεγαλη συμφωνία με την nVidia[Σου λεει κατι αυτο?]

2)Γιατι εχεις την εντύπωση ότι ολος ο κοσμος περιστρεφεται γυρο απο το video editing?

3)Καποτε η intel εκανε το μεγαλό και εντυπωσιακο βημα στη προωθηση των επεξεργαστων της με το "intel inside" πλεων η δυναμη της διαφήμισης δε ειναι τοσο μεγαλη[Στη συγκεκριμενη περιπτωση] ωστε να ανεβασει τις πωλήσεις της μιας εταιριας εναντι της άλλης .Με λίγα λόγια το κοστος είναι δυσαναλογο του αποτελεσματος που θα επιφερει και αυτο γιατι το τοπίο δεν ειναι ξεκαθαρο και μια διαφημιστική καμπανια δε θα επιρεασει το αγοραστικο κοινο στον ίδιο βαθμο με παλιοτερα!

Περι θερμοκρασιων...Ενας επεξεργαστης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να δουλευει σε τετοιες θερμοκρασίες!Καλος η κακός η intel δε μπορει να βρει λύση στο φαινόμενο της αυξησης της θερμοκρασίας μιας που οι επεξεργαστες της ειναι πιο ενεργοβόροι και απο κλιματιστικό[Ενας FX-55 σε full load καταναλωνει περίπου τα ίδια watt με εναν prescott 3.2Ghz]

Δημοσ.

Ego thelo na rotiso.. eida kala oti o 640 etrexe sta 4Ghz? POS? ME TI TEMPS?

Kai kati allo.. Kala pou den mas exoun valei na plakonomaste gia symmaxies tou typou Intel-nVidia me AMD-Ati!

Δημοσ.

Παιδιά καταλάβετε ότι τα λεφτά για τους OEM (Dell κλπ.) δεν είναι στα PC που θα πουλήσουν στους χομπίστες, αλλά στις παραγγελίες των εταιριών. Οι εταιρίες διαμορφώνουν την αγορά.

Αν είσαστε administrators στον ΟΤΕ π.χ. που έχουν 500 διαφορετικές εφαρμογές και σας έλεγε ο διευθυντής να προτείνετε σύνθεση PC για να αγοραστούν 10.000 κομμάτια τι θα του λέγατε; AMD; Όχι θα του λέγατε επώνυμο με intel, με 3χρ. on-site εγγύηση, με microsoft λειτουργικό και ότι άλλο μπορεί να σας διασφαλίσει τη θέση και αξιοπιστία σας. Όσοι πιστεύουν ότι θα προτείναν AMD, αλλά δεν έχουν την εμπειρία από τέτοιες παραγγελίες, ας μου επιτρέψουν να μοιραστώ τη δική μου σαν μηχανικός σε μεγάλη εταιρία (τη μεγαλύτερη τότε) system intergration που προμήθευσε με PC τον ΟΤΕ, το "Athens", τον "Βενιζέλο" κ.α. Όλοι πήραν Compaq(HP)-Intel (μιλάω πάντα για desktop PCs). Όσες φορές μου ζητήθηκε να προτείνω συνθέσεις "πισιών" σε άλλες εταιρίες που δούλευα με κοιτάγαν (οι διευθυντές) παράξενα όταν έλεγα ότι "βγαίνει πάντως και σε AMD πλατφόρμα...".

Όσον αφορά τα 64bit για τα desktops μιλάμε για πατέντες "64bit extended" CPUs και όχι για "καθαρόαιμους" 64 μπιτους τύπου itanium ή Spark. Όλα αυτά περί desktop 64bit μου φαίνονται μαρκετινίστικες μπαρούφες, και μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε multicore 32bit cpus για να δούμε πραγματική διαφορά στην απόδοση.

Δημοσ.

Γι' ακόμα μια φορά είδαμε κάποιους να ρίχνουν το επίπεδο της συζήτησης και να δείχνουν τον τυφλό φανατισμό τους. Κρίμα.

Τα πλέον προσβλητικά posts σβήστηκαν (παρασύροντας και μερικά "νορμαλ" posts που απαντούσαν σε αυτά) και η συζήτηση κλειδώνεται (για ακόμα μια φορά) :(

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...