Προς το περιεχόμενο

Τα Φώτα σας για να ενεργοποιήσω την Αudio card στη ΜΒ

midimast

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχω την μητρική της Gigabyte 8KNXP η οποία έχει ενσωματωμέη κάρτα αudio Realtec

στο BIOS υπάρχει η εντολή disable και auto (δεν έχει enable)

το θέμα έιναι πως όταν το MB δει καποιο Multimedia Device (Αλλη κάρτα PCI η ΤV tuner PCI) την απενεργοποιεί αυτόματα και δέν την βλέπουν τα windows

θέλω να μου πείτε καμια πατέντα να έχω ενεργοποιημένη την κάρτα όσες PCI sound cards να βάλω στον υπολογιτή (έχω δεί σε αλλα ΜΒ να υπάρχουν 2 και τρείς κάρτες πώς γίνεται?)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κοιταξε...δεν ξερω ποσες καρτες ηχου μπορεις να εχεις ενεργοποιημενες...παντος εκει που σου λεει στο BIOS disable auto αστο auto...

εγω ετσι το εχω αφησει και μου δουλευει και καρτα της pci και της mobo..

ελπιζω να σε βοηθησα;)

dhladh ennoeis pws enw exeis perasei kai drivers kai douleuei, egkathistas tous drivers ths allhs kai eksafanizetai? h' mono pou tin topotheteis sto slot xanetai h allh? dhladh an pas apo control panel ->Add new hardware ta windows den briskoun tipota? DOkimase na kaneis coose your hardware kai rikse tous drivers manually me havedisk klp ... kai eidwmen ...

λοιπόν για να ξεκαθαρίσω το τοπίο εξαφανίζεται μόλις μπει η άλλη καρτα στο slot PCI.

Eγκατέστησα πρώτα την κάρτα του ΜΒ κανονικά και δουλευει μετα έβαλα την PCI sound Card Που είναι επαγγελματικών προδιαγραφών και την χρησιμοποιώ για ηχογραφήσεις οπότε η καινούρια PCI βλέπω οτι πάιρνει (IRQ πρίν να φορτώσουν τα Windows) και η άλλη χάνεται σαν είναι Disable.

Nα διευκρινήσω δεν έχουν το ίδιο IRQ ( to IRQ της κάρτας του ΜΒ παει σε κάποιο άλλο controler) στα windows δεν φορτώνεται ο driver του ΜΒ πρίνα ακομα εκαταστήσω driver για την καινούρια

επιδή υπέθεσα οτι ισως η επαγγελαμτική μπλοκάρει Auτή του δεν έιχα δώσει σημασία

τώρα όμως συμβαίνει το ίδιο χώρίς την PCI Sound Card αλλα με ενα PCI TV Tuner της Pinacle . To βλέπει σαν muldimedia device και την απενεργοποιεί. σημειωση λογικά δεν υπαρχει προβλημα σε όσες καρτες audio exei ο υπολογιστής φτάνει να μήν έχουν conflic sta windows

κοιταξε...δεν ξερω ποσες καρτες ηχου μπορεις να εχεις ενεργοποιημενες...παντος εκει που σου λεει στο BIOS disable auto αστο auto...

εγω ετσι το εχω αφησει και μου δουλευει και καρτα της pci και της mobo..

ελπιζω να σε βοηθησα;)

αυτό στη συγκεκριμένη Μητρική ? και αν ναι πες μου την διαδιακσία μήπως πρέπει να κανω RESET to Bios να τηνκανω DISABLE και μετα την εγκατάσταση όλων των συκευων νατην ενεγοποιήσω?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...