Προς το περιεχόμενο

Αγορά 19'' CRT οθόνης - τη γνώμη σας!

NeTeD

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

file 959NF kai 8a me 8ymi8eis!

sthn pliroforiki isxyei akoma to "oti plirwneis pairneis"

334 eyroulakia kai 8a eisai arxontas opws egw allwste!:-P

min to psaxneis allo, apla xtipa tin kai me eyxaristeis meta!:)

Δημοσ.

Πολλά λεφτά ρε γαμώτο.. Τι πολλά δηλάδη, κάποτε για 19άρα CRT ήθελες μια περιουσία, αλλά τώρα αφού έχουμε καλομάθει στα ~250 πολλά μου φένονται προσωπικά. Το καλό της 959 είναι ότι είναι apperture grill και όχι shadow mask. Αν και δεν έχω ιδέα τι λένε τα πιο πρόσφατα μοντέλα με shadow mask (όπως το 997 - είναι και TCO '03 certified), και ίσως τελικά η 997 να είναι καλή επιλογή.

Το μεγαλύτερο βάρος εγώ το δίνω στην ευκρίνεια των γραμμάτων, στις Sony Trinitron που είχα δεν ήταν τόσο καλή, ενώ με την tft τώρα έχω καλομάθει (εντάξει δε περιμένω την ίδια ευκρίνεια, σίγουρα).

Η 939 σου σκίζει από ευκρίνεια? (γίνομαι παρανοϊκός το ξέρω :P )

Δημοσ.

Α, επίσης άλλο μειονέκτημα που έχω παρατηρήσει σε CRT:

Όταν ένα παράθυρο του windows explorer για παράδειγμα είναι σε μικρή διάσταση, έχει ένα Α λευκό χρώμα. Όταν γίνει maximize, και το λευκό χρώμα εξαπλώνεται σε όλη την οθόνη, η φωτεινότητα πέφτει αισθητά!!! Στην δικιά σου παρουσιάζεται αυτό; Ή στην 997 αν την έχει κάποιος;

Επίσης, άλλο πρόβλημα, όταν πάλι γίνεται maximize ένα παράθυρο, όλη η ορατή διάσταση της οθόνης μεταβάλλεται ελαφρώς (σιρρικνώνεται ή "ξεχιλώνει"). Το έχετε παρατηρήσει εσείς?

Δημοσ.

file kai h 959NF exei TCO'03 kai einai apo tis pio 3ekourastes, me ta pio wraia xrwmata kai pio eukrines o8ones pou exw dei pote.

proswpika efoson milame gia 80 eyrw diafora de 8a to sizitaga ka8olou.

ama stin balw dipla se ayth pou 8a agoraseis me 250 eyrw 8a klais kai 8a xtypiesai katw pou den ta edwses.

afou dineis pou dineis ena arketa sebasto poso bale kati parapanw na pareis mia tromerh o8onh pou 8a sou meinei!

milame gia mia apo tis koryfaies 19ares se ayta ta lefta.

it's your call...

Δημοσ.
Καλά που ανέφερες το moire πάντως, γιατί στα 1280 είχα σκοπό να την χρησιμοποιήσω (κάπου πάνω από 85Hz δηλαδή). Ουφ, με προβληματίζει τελικά και η 997 ! :(

Φίλε μπορεί η οθόνη μου να ήταν ελλατωματική, ήμουν έτοιμος να την πάω για service, αλλά αφού το έλυσα το πρόβλημα ανεβάζοντας ανάλυση δεν το κυνήγησα το θέμα...

Όσο αναφορά την ευκρίνεια, ούτε τρεμοπαίγματα διακρίνω ούτε τίποτα, μια χαρά όλα. Δεν έχω δουλέψει ποτέ με TFT πάντως.

Στα λεφτά που μπορείς να διαθέσεις θα αγόραζα την Viesonic E97f+sb απλώς από το μαγαζί που αγόρασα την δίκια είχαν άκρη στην Samsung και μου την άφησαν πιο φθηνά.

Δημοσ.

Και η Viewsonic έχει TCO'3 και κουκίδα 0.25, οπότε μικρό το κακό...

Απλώς το παιδί είπε οτι ήθελε apperture grill μέχρι 250 ευρά...

Υ.Γ. Για το πλαισίο που μπορέι να φαίνεται σε Shadowmask, το ανάφερε ο NeTed σε προηγούμενο post, δεν παρατήρω τίποτα απολύτως.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

h 959 nf pou proteinei o predator exei 304 eyro apo my-shop..xtipatin an den exeis parei idi.einai ekseretiki othoni.vevaia den exoun meinei kai polles eteireies akoma pou vgazoun crt opote opoios prolavei tora ton kirio eide kai stis crt..

Δημοσ.

Σε αρκετά reviews για την Nec NaGR αναφέρουν οτι έχουν πρόβλημα με την ευκρίνια... Όσο για την viewsonic atx έχω ακούσει καλά λόγια...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...