Super Moderators paredwse Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2005 Super Moderators Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2005 @ paschalia: Θεωρείς τo Silence Of The Lambs σκληρό; :-o ΥΓ: Δεν το συζητάω για το 8mm, το θεωρώ απίστευτη μπούρδα και "αρπαχτή" (την εποχή που βγήκε, εκμεταλλεύτηκε το urban legend για snuff movies).
paschalia Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2005 Θεωρεις το 8 mm μπουρδα ?! Για την Σιωπη ημουν υπερβολικη στο να την χαρακτηρισω μιας και δεν την εχω δει ποτε . - Mert δεν με πειραξε που ηταν σκληρο αλλα οτι ηταν αρρωστημενο . Επισης ειναι λαθος να το συγκρινεις με το ρεκβιεμ γιατι το ρεκβιεμ παρουσιασε την αλλη οψη της κοινωνιας που ολοι αποφευγουμε ,ενω δεν μπορεις να πεις οτι το σεβεν ηταν κατι παρομοιο .
kleidokratwr Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2005 reqiem for a dream, seven , usual suspects , kai 8mm . maresan apisteyta!
Members gsarig Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2005 Members Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2005 Προσωπικά, για το θέμα της ταύτισης με τον πρωταγωνιστή μπορώ να θυμηθώ τα εξής: - Τον Edward Norton στο Fight Club - Τον νεαρό που πούλαγε ναρκωτικά στο American Beauty - Τον Στίβεν Ρία στο Παιχνίδι των Λυγμών - Τον ιππότη που παίζει σκάκι με τον Θάνατο στην Έβδομη Σφραγίδα Όσο για το θέμα των "σκληρών" ταινιών, αυτές που μου έκαναν εντύπωση όταν τις είδα ήταν οι: - Τζουντ - Μη αναστρέψιμος - Κουρδιστό Πορτοκάλι Δεν έχω δει βέβαια ακόμα το Salo (120 μέρες στα Σόδομα). Έχω ακούσει ότι είναι αρκετά σκληρό
Super Moderators paredwse Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2005 Super Moderators Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2005 Θεωρεις το 8 mm μπουρδα ?! Όχι, δεν είπα αυτό. Είπα ότι θεωρώ το 8mm απίστευτη μπούρδα. Και να προσθέσω: αχαρακτήριστη ηλιθιότητα, χαλαρά μία από τις χειρότερες ταινίες που έχω δει ποτέ. Για την Σιωπη ημουν υπερβολικη στο να την χαρακτηρισω μιας και δεν την εχω δει ποτε . Και έχεις δει το 8mm; Λυπάμαι, δεν λέω τίποτε άλλο. *Θυμάμαι ότι το Silence of the Lambs το είχα δει σε avant-premiere στο Ιντεάλ, μεταμεσονύκτια παράσταση και το ξαναείδα άλλες 3 φορές την ίδια χρονιά στον κινηματογράφο - τις 2 με το ίδιο πρόσωπο...
haris_ch02019 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2005 Mia διευκρινηση . Οταν λεω επιτυχημενες ταινιες εννοω ταινιες που δεν θες να τις δεις δευτερη φορα γιατι ειναι αισχος' date='φρικη,απαισιες απο μια αποψη ( θεματος ή ερμηνειας κλπ κλπ) αλλα παρολαυτα σε εχουν κανει να τις θυμασαι με καθε λεπτομερεια . Το Αμελι απο οτι βλεπω ειναι ωραια ταινια που θες να την δεις και δευτερη και τριτη φορα .[/quote'] tote ksanaleo agelastos petra!h tainia den itan katholou asxos alla parola auta eixa frikarei toso poly pou den tha tin ksanaeblepa!!!an kai den eixa taytistei me kapoion alla eniotha kai egw san meros tis tainias logw thematos
Super Moderators paredwse Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2005 Super Moderators Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2005 Το θέμα της ταύτισης με τον πρωταγωνιστή και με την γενικότερη συγκυρία με οδηγεί το δίχως άλλο στον Narrator (Edward Norton) και το Fight Club. Και με κίνδυνο να γίνω κουραστικός και μονότονος, επανέρχομαι στα σχόλια (ύβρεις, θα έλεγα, αλλά δεν είμαι τόσο σκληρός) της paschalias σχετικά με το εκπληκτικό Se7en: Mert δεν με πειραξε που ηταν σκληρο αλλα οτι ηταν αρρωστημενο .Επισης ειναι λαθος να το συγκρινεις με το ρεκβιεμ γιατι το ρεκβιεμ παρουσιασε την αλλη οψη της κοινωνιας που ολοι αποφευγουμε ,ενω δεν μπορεις να πεις οτι το σεβεν ηταν κατι παρομοιο . Αρρωστημένο το Se7en και είδες το 8mm; Απίστευτο, απλά απίστευτο. Παρεπιπτόντως και το Se7en μία άλλη όψη της κοινωνίας παρουσίασε, όψη που απλά επιλέγουμε να αγνοούμε (για όποιον έχει διαβάσει Douglas Adams, μου θυμίζει το concept του SEP= Somebody Else's Problem). Κάτι παρόμοιο ως ταινία-ιδέα είναι κατά την ταπεινή μου άποψη και το Blue Velvet.
epote Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2005 paredwse *γιατι* δεν σου αρεσε το 8μμ? εμενα προσωπικα με αφησε "μουδιασμενο" και αηδιασμενο αφου την ειδα και δεν προλαβα να δωσω σημασια στα υπομερους τμηματα της (ημουν δευτερα γυμνασιου οταν την ειδα και δεν την εχω ξαναδει απο τοτε) συνεπως μπορεις να μου πεις τι κακο ειχε?
Super Moderators paredwse Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2005 Super Moderators Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2005 [...]εμενα προσωπικα με αφησε "μουδιασμενο" και αηδιασμενο αφου την ειδα και δεν προλαβα να δωσω σημασια στα υπομερους τμηματα της (ημουν δευτερα γυμνασιου οταν την ειδα και δεν την εχω ξαναδει απο τοτε)[...] Το επισημασμένο κείμενο τα λέει όλα, κατά τη γνώμη μου. Ξαναδέστην τώρα και επανερχόμαστε να το συζητήσουμε (σε ξεχωριστό topic φυσικά). ΥΓ: Όταν είδα το 8mm ήμουν ήδη 31 χρονών οπότε δεν μούδιασα...
dim_b Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2005 Όχι, δεν είπα αυτό. Είπα ότι θεωρώ το 8mm απίστευτη[/b'] μπούρδα. Και να προσθέσω: αχαρακτήριστη ηλιθιότητα, χαλαρά μία από τις χειρότερες ταινίες που έχω δει ποτέ. :lol: Συμφωνώ και επαυξάνω (αν είναι δυνατό κάτι τέτοιο, αφού δεν άφησες κανένα χαρακτηρισμό που να μη χρησιμοποιήσεις). Νομίζω ότι το "Directed by Joel Schumacher" τα λέει όλα. Εγώ δε μπορώ να καταλάβω το νόημα του topic. Πως είναι δυνατό να θεωρούμε μιά ταινία "πετυχημένη", ότι μας βάζει στο "πετσί του χαρακτήρα", αλλά να μη θέλουμε να την ξαναδούμε. Όσο φρικιαστική και να είναι η ταινία, αν μου αρέσει πραγματικά δεν έχω πρόβλημα να τη δω ξανά και ξανά. Αντίθετα, κάποιες κωμωδίες μετανοιώνω που τις είδα και την πρώτη φορά, παρ'όλο που είναι ανάλαφρες και ευχάριστες.
paschalia Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2005 Αυτο το απιστευτο ,απλα απιστευτο καπου το εχω ξανακουσει.... Δεν ειχα διαβασει το στορυ του 8mm (απο οτι θυμαμαι) και μιας και επαιζε ο Κειτζ εκανα την βλακεια να παω να το δω . Το σεβεν ηταν αρρωστημενο (κατα εμενα) οχι γιατι αφορουσε πλευρες της κοινωνιας που δεν μας αρεσουν αλλα γιατι ο ψυχοπαθης προχωρησε τα αμαρτηματα ενα βημα πιο περα ,τα εφτασε στα ορια τους και δεν νομιζω οτι ειναι πλευρες της κοινωνιας το να φτανουν σε τετοια ορια τα 7 αμαρτηματα . Για την Σιωπη ειμαι αδικαιολογητη ε? Καλα ,θα παρω να την δω (αλλα το κριμα στο λαιμο σου και στου Κaizer-η ιδια αντιδραση προηρθε και απο αυτον- αν δεν μπορω να συνερθω μετα ) dim_b εκει ειναι το θεμα . Στο οτι ΔΕΝ θελεις να την ξαναδεις ,αλλα παρ'ολ'αυτα δεν μπορεις να την ξεχασεις . η μια φορα ηταν αρκετη για να σε κανει να την θυμασαι με καθε λεπτομερεια .
Gary Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2005 ε όχι και μπουρδα ισα ισα που ήταν φοβερά καλοφτιαγμένο και ΠΟΛΥ πιο πάνω απο το μέσο όρο του χόλυγουντ αλλα το πιο περίεργο είναι πως στο διαολο ο σουμάχερ εφτιαξε μια καλη ταινία btw είχε πολλές ντε παλμικές αναφορές
tzinos Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2005 h poly euasithisia blaptei paidia. Merikes fores xreiazetai kai ena gero stomaxi. Den nomizo pote na tromaksa h ahdiasa pragmatika me tainia, milame bebaia gia normal tainies etsi oxi kai tipota extreme teleios opos ta "faces of death" pu meta apo mia skhnh pou eida kai mono apofasisa na ta petakso. Htan entelos anousia kai arosta. Otan mia tainia exei kapio nohma kai mia dosh alithofanias tote apla se kanei na skefteis kai oxi na ahdiaseis. P.x to requiem for a dream apaitei gero stomaxi alla einai aristourghma kai se kanei na skefteis thn katantia orismenon anthropon. alla giati na ahdiaseis?? auta pou deixnei kapou symbainoun pragmatika kai apla se fernei antimetopo me kati ektos kathimerhnothtas (dikias sou). Pantos gia osous lene gia to 8mm, sas protrepo na deite to original pou legetai "THESIS" h "TESIS" http://www.imdb.com/title/tt0117883/ to 8mm einai remake afths ths tainias pou einai apo ton arketa gnosto pleon skinotheti Alejandro amenobar. O kyrios autos molis phre to oscar ksenofonis tainias gia to sea inside kai einai kai o idios pou ekane to poly kalo "THE OTHERS" (nicole kidman). Epoishs to Vanilla sky htan remake tou dikou tou "abres los ojos". Se antithesh me to 8mm to tesis einai ena poly suspensfull thriller pou se parasernei kathos o amenobar exei panta to tropo tou na parousiazei monadika tis istories tou. H tainia einai san mia meleth pano sthn bia kai sthn anagkh ton anthropon na anazhtoun kai na entyposiazontai apo thn bia, sta media, stis eidhseis, stis tainies, akomh kai ston "mytho" ton snuff films. Genikos koitaei thn skoteinh pleura ton anthropon pou ontos yparxei kaneis den mporei na pei to antitheto. Ola auta mallon parelhpsan na ta baloun sto hollywoodiano remake to 8mm, opos synithos.
MixalisX Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 Τό μόνο απαίσιο που βρήκα στο Seven ήταν η ερμηνεία του Brad Pitt.Η "κωμωδία"(τρελός επιστήμονας?ξεχνάω) με τον Εντυ Μέρφυ είχε απαίσιο θέμα-σκηνές. Hes gonna blow!!!! :???: :???: kala o merfy exei xepesei edo kai kairo entelos. Exei mpei edo kai xronia stin lista mou " xoflimenoi proin superstars- pou pleon paizoun se oti na nai gia na bgaloun kanena frago" kala o stalone einai bebaia edo kai xronia sta top alla ton ebgala pleon apo tin lista mias kai ta paratise entelos...
mert Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 O paredwse έχει δίκιο σχετικά με το seven αλλά τεσπα γούστα είναι αυτά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.