Προς το περιεχόμενο

kataskevei site kai pliromi

EXARXEIA_CITY

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

"Το να κάνεις μιά ιστοσελίδα είναι πολύ εύκολο το να δείξεις οτι είσαι επαγγελματίας είναι το δύσκολο."

Min mperdeveis ton aplo anthropako pou theli na kani mia selida kai na diafimisi h na proothisi tin mikri epixirisi tou me aiteries(edo fisika xriazete epangelmatias)

Άν θέλετε συμβουλές επάνω στο web design να σας τις δώσω αρκεί να μήν πετάτε κοτσάνες' date=' το μόνο που θα κάνετε είναι να βγάλετε το topic έξω απο την συζήτηση και εκτός απο αυτό δέν έχω καμιά διάθεση να αποδείξω το πόσο άσχετος είναι ένας άσχετος και πάρτε το χαμπάρι κάποιος πρέπει να κάνει κάποια δουλειά για να ζήσει, άλλος είναι γιατρός άλλος μηχανικός άλλος κάνει ιστοσελίδες και άλλος αλλάζει λάμπες, αυτός που πάει να τα κάνει όλα μαζί ή λάμπα θα κάψει ή τον άρωστο θα καθαρίσει, ο καθένας στον τομέα του. Εγώ ζώ απο αυτην την δουλειά δέν είμαι χομπίστας.[/quote']

Fisika kai imaste asxetoi.Dixe toulaxisto esy oti eise epangelmatias.

Τέλος Exarxeia όπως είπα η τιμή είναι κάτι σχετικό και κρίνεται απο το αποτέλεσμα για μιά απλή ιστοσελίδα με 5 θέματα' date=' μία φόρμα επικοινωνίας μαζί με το γραφικό περιβάλλον + προώθηση σε μηχανές αναζήτησης χωρίς φιλοξενία εγώ χρεώνω απο 500 Εuro εώς 1200[/quote']

HMARTON!!!!!!!!

Το 10.000 euro δέν είναι τρελό ποσό για μιά εφαρμογή online κρατήσεων δωματίων ας πούμε (Online τουριστικό γραφείο).

E L E O S!!!!!!!!!!!!

Άν πουλήσεις 5 σελίδες απλές μήν πάρεις πάνω απο 300 - 400 euro.

KAI KSANA E L E O S!!!!!!

Synperasma:O filos mas paraeinai epangelmatias

TELOS

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Poli apla, deite mia istioselida ftiagmeni apo erasitexni (me oti methodo: HTML/CSS i Powepoint) kai deite mia apo epagkelmatia.

O epagkelmatia den ksexwrizei apo to ti ergaleia xrisimopoiei mono, alla kai ti kanei me afta. To webdesign einai mia refsti enoia. Iparxoun anthrwpoi pou analamvanoun na sxediasoun tin selida prwta se xarti kai meta iparxoun alloi anthrwpoi pou tin kanoun praksi. Iparxoun anthrwpoi pou ta analamvanoun ola (san kai emena).

Ta programma opws o Netscape/Mozilla editor, to FrontPage (o Netscape/Mozilla editor einai safws kalyteros) exoun ena kostos: (a) den sou dinoun dinatotites kai (B) ftiaxnoun "kako" kwdika. O kakos kwdikas simainei polis kwdikas gia na kaneis kati (megalo megethos) kai diaforos apo ta webstandards, kai.einai kakos gia olous: gia afton pou plirwnei tin selida, gia ton server kai kai ton user.

- O user den vlepei swsta tis selides me ton browser tis epilogis tou, alla prepei na exei IE i prepei na exei Mozilla ktlp. Ena site einai gia na paizei pantou to idio. Par'ola afta o IE ta skatwnei (sorry alla etsi einai) sta CSS kai exei provlimata sto security

- O server xalaei poli bandwidth xwris na einai aparetito

- Aftos pou plirwnei tin selida plirwnei pola (logo bandwidth) xwris na einai aparetito kai oi pelates tou den vlepoun tin selida simfwna me tin prothesi tou web-designer

O DreamWeaver einai i moni deleastiki epilogi gia programma. Dinei arketes dinatotites, den kserw an mporeis na kaneis afta pou kaneis me ton kwdika omows. Kai den kserw ti eidous poiotita kwdika dimiourgei. Alla gia na pw tin alitheia egw den vriskw akri me afto to programma. Anoigw ta .html kai .css me to notepad (vasika me ultra-edit) kai grafw afta pou thelw na dw stin selida.

Ena akoma kako me ta programmata einai oti ama eksartasai apo afta kai den mporei to programma na sou valei properties CSS 2.1 tote pairneis.. porta! :) Ena me tin kwdika apla diavazeis ena vivlio (i kai tutorials online) kai mporeis na ksekiniseis na kaneis afto pou theis (ehm ehm... meta apo tin aparetiti meleti kai eksaskisi fisika).

Kai den iparxei logos na malwnoume. Make web-sites not war! :)

Δημοσ.
Μην μπερδευετε τις λάμπες με το webdisign απλά μου έρχονται συνεχώς καμένοι πελάτες απο ερασιτέχνες που τους αρμέγουν κανονικά' date=' διβάστε τί γράφω :

"Το να κάνεις μιά ιστοσελίδα είναι πολύ εύκολο το να δείξεις οτι είσαι επαγγελματίας είναι το δύσκολο."

[/quote']

Για πες μας λοιπόν εσύ που είσαι επαγγελματίας...από τι ξεχωρίζουν οι επαγγελματίες από τον σωρό..

Όσο για τα τεχνικές w/d που ανέφερες (π.χ Html, php, asp, cgi κλπ)...δεν γνωρίζω τι ξέρει ο aigeas, αλλά γνωρίζω ότι είναι καλύτερο να ξέρεις λίγα και καλά παρά πασαλίματα από όλα αυτά που αράδιασες. Τώρα αν εσύ είσαι σοφός και ασχολείσαι 24h/day (..γιατί τόσο χρειάζεται για να ενημερώνεσαι σε όλα αυτά μαζί)...τότε φίλε μου πάω πάσο και υποκλίνομαι!!!

...και επίσης δείξε μας και μερικές δουλειές σου...γιατί και εγώ ψάχνω συνεργάτη...

http://www.tabletennis.gr

Ένας χομπίστας επαγγελματίας!

Δημοσ.

Fireball kai egw tha ithela na dw merikes doulies sou, an einai dinaton apo aftes pou kimenonte sta 3000-10.000 ( opws eipes ).

Gia na ftaseis se simio na sou dinoun pelates 10.000 simenei pws eisai apo tous poli gnwstous sti piatsa kai oi pelates sou exoun empistosini.

Opws sigoura ksereis oi pelates gia web design erxonte apo palioterous pelates kai tis sistaseis aftonwn. Tha thelw na dw to portfolio sou.

Polidis de exeis dikio otan les "ELEOS" se tetiou eidous times. Oi times ellada ( otan prokite gia sovari eteria ) ekei pezoun, gia eksoteriko ( ameriki, agglia ) to idio poso polaplasiase to me 2-3.

Ena site poliploko gia na ginei thelei toulaxiston 2-3 mines kai 4-5 atoma o kathenas empiros panw sto antikimeno tou.

Oi misthoi sti pio tritokosmiki xwra gia kapion epaggelmatia / empiro developer einai peripou 600 euro / mina. Ellada prepei na einai girw sta 1000 - 1500 .

Mono 4-5 xiliarika theleis to mina gia tous ipalilous sou xwris na valw grafeia kai software pou oles oi sovares eteries exoun.

Dimoss

O swstos epaggelmatias ksexwrizei apo tous allous ws pros:

1. Tha sou kanei ena site xwris texnika lathoi pou einai compatible se olous tous browsers.

2. Exontas tin empiria, tha sou protinei liseis kaliteres apo aftes pou eixes skeftei esi gia na kaneis ti doulia sou.

3. Grafika pou tha xrisimopiisei tha einai i ftiagmena apo to 0 i agorsmena wste na min exeis provlimata me copyright

4. tha sou prosferei texniki ipostiriksi se periptwsi pou kati paei strava me ta scripts

5. Tha dwsei emfasi sto usability kai sto SEO kai de tha sou kanei ena site gia na les pws exeis site.

6. Tha kanei kati prototipo kai de tha danistei idees apo diafora templatemonster.com sxedia.

7. THA SOU KOPSEI APODIKSI ( se periptwsi pou exeis eteria ) :)

H lista halara mporei na sinexistei...

Επισκέπτης
Δημοσ.

Επειδή είναι όντως εύκολο να κάνεις ένα website δέν λέει τίποτε άν δέν ξέρεις να δουλεύεις με γραφικά με κώδικά HTML ή PHP' date=' το web development γενικά είναι ο πιό μεγάλος τομές της πληροφορικής αυτήν την στιγμή γιατί απαιτεί πολλές γνώσεις, (Programing, HTML, DHTML, PHP, ASP, Perl, CGI Scripts, MySql, Java, Flash animation, Action Script, Graphics, 3d animation)

Aigea αν γνωρίζεις κάτι απο αυτά στείλε μου ένα PM με δείγματα της δουλεία σου να σε κάνω συνεργάτη αλλιώς μήν γράφεις ότι σου καπνίσει.[/quote']

Γι αυτό λοιπόν επιστρέφουμε στο παράδειγμα των ηλεκτρολόγων: Ο οποίος μπορεί να εργάζεται 30 έτη, ΑΛΛΑ ξέρει λίγα πράγματα σχετικά με την ηλεκτρολογία. Κι αυτό γιατί μπορεί να ασχολείται με τα καράβια, ή με τις οικοδομές, ή με αυτοματισμό PLC, ή με περιελίξεις κλπ.

Για να τα γνώριζε όλα και να έλεγε "ναι τα ξέρω", θα χρειαζόταν 10 ζωές. Όποιος ηλεκτρολόγος ισχυρίζεται ότι ξέρει από καράβια, ασανσέρ, οικοδομές, αυτοματισμό κλπ, είναι πολύ μεγάλος ψεύτης. Ή απλώς δεν ξέρει τίποτα από όλα τα παραπάνω, γιατί η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας.

Γιατί φίλε την java ή την php, δεν την γνωρίζουν καλά-καλά, ούτε οι ίδιοι οι άνθρωποι που συμμετέχουν στην δημιουργία και ανάπτυξη της γλώσσας. Αφού είσαι τόσο καλός μπορείς να φύγεις για NASA.

Και όχι, ευχαριστώ, δεν θέλω συνεργασίες. Δουλεύω μια χαρά και μόνος μου.

Δημοσ.

Όπως είπα διαβάστε καλά τί γράφω άν μπορείτε και δτό φορές γιατί με την πρώτη δεν τα πιάνετε, οι τιμές που έδωσα είναι εταιρείας και για να κάνεις ένα project των 10000 euro απαιτεί ομάδα ατόμων όπως φένεται!!! και πρέπει να πληρωθούν όλοι.

Δεν θα κάνω εδώ διαφήμιση της δουλειάς μου αλλα όποιος θέλει msg me, Aigea ίσως ξέρεις να αλλάζεις λάμπες δέν είπα τιποτε για την δουλειά σου καλά θα κάνεις να μήν πετάς βλακείες για άλλους που δέν γνωρίζεις ειδικά σε έναν χώρο που απο ότι κατάλαβα είσαι εντελώς άσχετος και δέν έχω καμιά διάθεση όπως είπα να αποδέιξω πως είσαι ασχετος με το θέμα, άν όμως τα θέλεις msg me.

Μιά ιστοσελίδα γίνεται για όλους τους χρήστες σε άλλους μπορεί να αρέσει σε άλλους όχι αυτό δέν σημαίνει πως τα στοιχεία που την αποτελούν δέν είναι επαγγελματικά.

Ο πελάτης είναι αυτός που έχει τον κύριο ρόλο στην κατασκευή ενός website, μπορεί κάποιος designer να κάνει αγγέλους αλλα ο πελάτης θα είναι αυτός που θα βγάλει το τελικό αποτέλεσμα.

Bradino Frapedaki σου στέλνω μιά λίστα να δείς ορισμένα πράγματα.

Δημοσ.
kai pos akrivos ginonte autes oi doulies ? ego p.x. xsero arketa apo powerpoint pos tha vro atoma pou endiaferonte na tous kano selida ? pite mou osa xserete se enan pou den xserei apolitos tipota :)

thanks !

kai ego eimai teleios asxetos apo kataskeyh selidas

xtes brika ena programa kai ekana tin selida poy einai stin ipografi moy

i opoia einai ateleioti

gia pite moy gnomes kai posa prepei na paro;

Δημοσ.

Καλό θα ήταν οι «επαγγελματίες» του χώρου που μιλούνε για αμοιβές μερικών χιλιάδων ευρώ ή να μας δείξουν κάποιο δείγμα της δουλείας τους ή να σταματήσουν να παραμυθιάζουν τον κόσμο.

Έχω συνεργαστεί με αρκετές εταιρείες του χώρου στην Θεσσαλονίκη και έχω διαπιστώσει ότι το 90% είναι μπακάλικα. Μπορεί να παίρνουν πράγματι τα ποσά που αναφέρθηκαν παραπάνω, αλλά δεν αξίζουν ούτε το 10% από αυτά. Βρίσκουν πελάτες θύματα, τους γδύνουν και μετά πουλάνε μούρη ως μεγάλες εταιρείες του χώρου.

Δημοσ.

Κλασσικοί Ελληνάρες όλοι που μόλις παρέθεσε την γνώμη του ένας επαγγελματίας να πέσουν να τον φάνε. Οι τιμές που αναφέρει ο Fireball δεν είναι καθόλου υπερβολικές(μιλώντας πάντα για σοβαρούς επαγγελματίες). Και αν κάποιοι τις θεωρούν υπερβολικές, ας παραθέσουν παρακαλώ τις γνώσεις τους για την συγκεκριμένη αγορά και τις τιμές τις. Μπορεί κάποιος να θεωρεί ένα ποσό των 10.000 ευρώ σαν γενικά υπερβολικό για μια ιστοσελίδα αλλά δεν είναι...

Φιλικά

Δημοσ.

Δεν θα κάνω εδώ διαφήμιση της δουλειάς μου αλλα όποιος θέλει msg me' date='

Μιά ιστοσελίδα γίνεται για όλους τους χρήστες σε άλλους μπορεί να αρέσει σε άλλους όχι αυτό δέν σημαίνει πως τα στοιχεία που την αποτελούν δέν είναι επαγγελματικά.

Ο πελάτης είναι αυτός που έχει τον κύριο ρόλο στην κατασκευή ενός website, μπορεί κάποιος designer να κάνει αγγέλους αλλα ο πελάτης θα είναι αυτός που θα βγάλει το τελικό αποτέλεσμα.

[/quote']

Το να μας δώσεις ορισμένα Links...μόνο διαφήμιση δεν είναι.

Στην τελική...αν είναι να διαφημιστείς μέσα από το Insomnia.gr...τότε τι να πούμε....

Σίγουρα ο πελάτης έχει πάντα δίκιο...αλλά όταν ο πελάτης δεν ξέρει πρέπει να τον προστατεύσεις...σαν επαγγελματίας που είσαι!

Δημοσ.
Κλασσικοί Ελληνάρες όλοι που μόλις παρέθεσε την γνώμη του ένας επαγγελματίας να πέσουν να τον φάνε. Οι τιμές που αναφέρει ο Fireball δεν είναι καθόλου υπερβολικές(μιλώντας πάντα για σοβαρούς επαγγελματίες). Και αν κάποιοι τις θεωρούν υπερβολικές' date=' ας παραθέσουν παρακαλώ τις γνώσεις τους για την συγκεκριμένη αγορά και τις τιμές τις. Μπορεί κάποιος να θεωρεί ένα ποσό των 10.000 ευρώ σαν γενικά υπερβολικό για μια ιστοσελίδα αλλά δεν είναι...

Φιλικά[/quote']

Κανένας δεν έπεσε να φάει κανέναν...Συζήτηση κάνουμε και παραθέτουμε απόψεις...

Απλά καλό είναι να δίνουμε αποδείξεις του τι λέμε, όχι απλά να μιλάμε..

Δημοσ.

Dimoss

O swstos epaggelmatias ksexwrizei apo tous allous ws pros:

1. Tha sou kanei ena site xwris texnika lathoi pou einai compatible se olous tous browsers.

2. Exontas tin empiria' date=' tha sou protinei liseis kaliteres apo aftes pou eixes skeftei esi gia na kaneis ti doulia sou.

3. Grafika pou tha xrisimopiisei tha einai i ftiagmena apo to 0 i agorsmena wste na min exeis provlimata me copyright

4. tha sou prosferei texniki ipostiriksi se periptwsi pou kati paei strava me ta scripts

5. Tha dwsei emfasi sto usability kai sto SEO kai de tha sou kanei ena site gia na les pws exeis site.

6. Tha kanei kati prototipo kai de tha danistei idees apo diafora templatemonster.com sxedia.

7. THA SOU KOPSEI APODIKSI ( se periptwsi pou exeis eteria ) :)

H lista halara mporei na sinexistei...[/quote']

Ευχαριστώ για την λίστα...Απλά η ερώτηση πήγαινε στον Fireball και περίμενα να δω πως θα απαντήσει..

Δημοσ.

Το θέμα ξερετε που εχει σκαλωσει?

Οτι δεν ειναι αυτονοητο και δεν ισχυει παντα το 'οτι πληρωνεις παιρνεις!'.

Γιατι οπως πολυ σωστα ειπε καποιος πιο πριν, υπαρχουν εταιρειες που ειναι 'της αρπαχτης', σε δυο χρονια απλα δεν υπαρχουν, και κατα τα άλλα, 'και καλα' κανουν καλα sites.

Ο αδαης χρηστης, εταιρια σου λεει ειναι, τα σκαει τα λεφτα.

Δεν υπαρχουν στεγανα. Ουτε απολυτα πραγματα.

Μπορεις να πας και σε ιδιωτη και να σου κανει τρομερα πραγματα, μπορεις και να πας σε εταιρια και να σου κανει μετριοτητες.

Δεν ισχυει παντα: εταιρια=καλό αποτελεσμα, ιδιωτης=κακο.

Είναι σαν να λεμε οτι καλοι κομπιουτεραδες ειναι (μόνον?) αυτοι που εχουν τελειωσει την αντιστοιχη πανεπιστημιακη σχολη...

Δημοσ.
Ευχαριστώ για την λίστα...Απλά η ερώτηση πήγαινε στον Fireball και περίμενα να δω πως θα απαντήσει..

Η λίστα είναι σωστή και όπως είπε η λίστα μπορεί να μεγαλώσει, απάντησα σχετικά στο vradino frapedaki που γνωρίζει απο πρώτο χέρι για όλα αυτά που λέμε. To θέμα είναι οτι απο κάπου ξεκινάμε όπως έχω δέι τις καλύτερες δουλειές τις βγάζουν απλοί κομπουτεράδες που έχουν όρεξη να μάθουν και φαντασία στην συνέχεια γίνονται επαγγελματίες και μάλιστα πρακτικοί, η χρέωση όμως πραγματικά έχει να κάνει με πολλά.

Οι σπουδές σου δίνουν ότι χρειάζεσαι αλλα η φαντασία και η δημιουργικότητα δυστυχώς δέν μαθαίνεται σε καμία σχολή.

Για να μήν μπερδεύουμε τον ορισμό επαγγελματίας.

Είναι αυτός που έχει την κατασκευή ιστοσελίδων ώς κύρια απασχόληση και εργασία, επομένως θέλει δεν θέλει θα διαβάσει και θα ασχοληθεί πολύ περισσότερο από κάποιο άλλο άτομο που κάνει ιστοσελίδες από Hobby.

Με τον καιρό όποιος ασχολείται θα μάθει όλα αυτά που προανέφερα και θα τα χρησιμοποιήσει ανάλογα γιατί οι πελάτες έχουν διαφορετικές απαιτήσεις κάθε φορά και θα πρέπει να τους καλύψει.

Μιά εταιρία για να είναι σωστή στο χώρο θα πρέπει να έχει τον Γραφίστα τον προγραμματιστή τον Flash Animator και τον βασικό webmaster που θα δέσει το αποτέλεσμα και δίνει τις κατευθύνσεις, ο καθένας από αυτούς πληρώνεται διαφορετικά επομένως κάπως θα πρέπει να πληρωθούν όλοι αυτοί και να μείνει και κάτι στην εταιρεία για τα λειτουργικά της έξοδα.

Πρίν απο κάθε δουλειά ο κατασκευαστής θα πρέπει να κάνει την μελέτη του Project όπου θα αναφέρει την ημέρα παράδοσης και τί θα περιλαμβάνει η ιστοσελίδα του υποψήφιου πελάτη καθώς επίσης και τις τιμές αναλυτικά, ώστε ο πελάτης να μπορεί να κάνει μιά έρευνα αγοράς και να μπορέσει να συγκρίνει τις τιμές και τις υπηρεσίες.

Ο πελάτης πληρώνει την υπηρεσία που του παρέχεις και το αποτέλεσμα, ακόμη και μιά απλή ιστοσελίδα θα πρέπει να έχει ορισμένα στοιχεία που δηλώνουν ότι έγινε από κάποιον σχετικό.

Οι Έλληνες Designers κάνουν αγγέλους στο web και δέν είναι ουρανοκατέβατοι ούτε φεύγουν για την Nasa, είναι μιά δουλειά που απαιτεί τρομερή υπομονή και γνώσεις στο αντικείμενο.

Οι τιμές που έδωσα είναι σχετικές και εταιρικές και έδωσα ένα minimum και ένα maximum δεν σημαίνει πως μία απλή ιστοσελίδα κοστίζει 10.000 euro, είπα μέχρι που μπορεί να φτάσει μιά εξειδικευμένη εφαρμογή και σας πληροφορώ ότι με μιά τέτοια εφαρμογή μιά εταιρία μπορεί να μπει και μέσα με τα τσαρούχια.

Το άν είναι πετυχημένη μιά ιστοσελίδα θα το κρίνει ο χρήστης που θα μπεί σε αυτήν, και ο κατασκευαστής φροντίζει για αυτό.

Τα forums είναι για να λέμε την γνώμη μας, ότι έχω γράψει είναι προσωπική μου άποψη και πάντα σέβομαι των υπολοίπων αρκεί να διατυπώνονται σωστά.

Δημοσ.

Θα ήθελα τη βοήθειά σας, σελίδες φτιάχνω ερασιτεχνικά εδώ και χρόνια όπως εδώ και χρόνια ασχολούμαι με computer graphics.

Πρίν λίγο καιρό αποφάσισα να δουλέψω ημιεπαγγελματικά και έφτιαξα ενα απλό website σαν mini portfolio για να βρώ πελάτες. Δεν είναι κάτι φοβερό αλλα νομίζω είναι αξιοπρεπές. Αν θέλετε δείτε το: http://www.ikengr.com/design

Η ερώτηση μου τώρα είναι η εξής, έχω κάποιους γνωστούς μου που θέλουν σελίδα και το πρόβλημά μου είναι το κοστολόγιο.

Ο ένας απο αυτούς έχει αρχιτεκτονικό γραφείο και χρειάζεται μια σελίδα που θα φτιαχτεί απο το μηδέν εξ'ολοκλήρου με καινούρια γραφικά, κουμπιά κλπ. Εχει περίπου 50 σελίδες και θα φτιαχτεί και interface ωστε να την ανανεώνει μόνος του (αυτό θα το φτιάξει φίλος μου).

Πόσο πιστευετε θα πρέπει να χρεωθεί μια τέτοια δουλειά? (αν είναι έυκολο στο συλλογισμό σας λάβετε υπόψιν τα δείγματα της δουλειάς μου και πείτε μου αν στην εκτίμηση του κόστους σας παρακίνησαν προς τα επάνω ή προς τα κάτω).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις, πιστευω θα βοηθήσουν και άλλους εκτός απο εμένα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...