Προς το περιεχόμενο

Κοινόχρηστα αρχεία, Βοήθεια.

firewalker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Hello! Θα ήθελα να κάνω την εξής ερώτησεις:

1. Πως μπορώ να βάλω κωδικό πρόσβασης σε έναν κοινόχρηστο φάκελο σε Windows Xp Pro Eng? Στα Win 98 γινόταν εύκολα με δεξί κλικ. Μάλιστα υπάρχει επιλογή για κωδικό πρόσβασης μόνο για ανάγνωση και για πλήρη πρόσβαση.Στα Windows 2k κάνοντας δεξί κλικ στην ταμπέλα Sharing

επιλέγοντας Permissions και έπειτα το κουμπί Add... και στην συνέχεια το κουμπί Locations... μπορείς να επιλέξεις απο το τοπικό δίκτυο χρήστες και να τους δώσεις έπειτα τα δικαιώματα που επιθυμείς για τον συγκεκριμένο φάκελο. Ακολουθώντας ακριβώς την ίδια διαδηκασία στα Win

Xp με αυτή στα Win 2k φτάνοντας στο κουμπί Locations... οι χρήστες του τοπικού δικτύου δεν περιλαμβάνονται στην λίστα. Μόνο οι τοπικοί χρήστες του συγκεκριμένου υπολογιστή φαίνονται. Πως μπορώ να κάνω κάτι παρόμοιο στα Win Xp όπως στα 98 ή στα 2k. Στα Xp έχω απενεργοποιήσει το Simple File Sharing από το Folder Options. Επίσης έχω δοκιμάσει να βρώ κάποια λύση μέσα απο το gpedit.msc (Start -> Run -> gpedit.msc) αλλά τίποτε. Έχω δοκιμάσει να φτιάξω έναν Καινούριο User στο Pc και να του βάλω κωδικό πρόσβασης. Στην συνέχεια στον φάκελο που θέλω να κάνω Add...

τον συγκεκριμένο χρήστη. Έτσι ναι μεν στον συγκεκριμένο φάκελο μπορει να έχει πρόσβαση αυτός που γνωρίζει το Username και το Password αλλά στους υπόλοιπους κοινόχρηστους φακέλου δεν έχει πρόσβαση κανείς.

2. Πως μπορώ για ένα χρήστη του υπολογιστή να απενεργοποιήσω επιλογές όπως το δεξί κλικ το Run... το Regedit το Save As... από τον Internet Explorer το Control panel τα Drives κ.τ.λ. Το έχω καταφέρει απο το gpedit.msc αλλά οι αλλαγές ισχύουν για όλους ακόμη και για τον Administrator. Οπότε... Αν φτίαξω ενα User Profile σε κάποιον άλλον υπολογιστή θα μπορέσω να το φορτώσω για έναν μόνο χρήστη στον δικό μου?

Έχω ήδη εκτελέσει Search στο Site αλλά δεν βρήκα λύση στο πρόβλημα.

Ευχαριστώ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...