thefirestarta Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2005 Λοιπόν..με τα πολλά μάζεψα αρκετά $$ για να ολοκληρώσω το νέο πισί μου. Το τελευταίο κομμάτι είναι η κάρτα γραφικών και συγκεκριμένα AGP 8x με τσιπάκι Χ800ΧΤ. Το θέμα είναι πως αν και πορωμένος με την Asus, δεν είμαι πρόθυμος να δώσω 650 ευρώ για την υλοποίησή της... Τι προτείνετε εσείς λοιπόν;Sapphire,MSI,Abit η Gigabyte; Έχω ακούσει καλά λόγια για την Gigabyte και αρκετοί μου λένε μακριά από Sapphire (=προβλήματα απεικόνισης,ελαττωματικές κάρτες κλπ.) Ακούω τη γνώμη σας και ευχαριστώ εκ των προτέρων.
~GaARa~ Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2005 egw proswpika exw saphire ATI radeon 9550(aplh karta) den ixa pote problhma ,alla paralhla tha sou lega na prothmiseis gigabyte giati ektws apo tis kales motherboard bgazei ke kales kartes grafikwn ke poli empistes ,me poli kalo service ke enhmerwtika site sxetika me ta proinda tous... ~>PS:sinxarhtiria gia thn epilogh sou ke ean den andexeis to kostos afths ths kartas dokimases mia allh ATI...~>iI ATI exei to kalitero site ke to pio efxristo gia na katebazeis amesa tous telefteous drivers ke ta teleftea control managers;)
apocalypse Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2005 Τι πρόβλημα έχει η Sapphire? Έχω μια X800XTPE της και δεν βλέπω πρόβλημα. Με μια μικρή εξαίρεση , οτι το reference ψυκτράκι της είναι (μάλλον ήταν) εξίσου ελεεινό με όσα reference ψυκτράκια radeon έχω δει τα τελευταία χρόνια. Από εκεί και πέρα , εγώ δεν βλέπω καμία υλοποίηση να διαφέρει σημαντικά από τις άλλες , πέρα από την ψύξη. Σαν ψύξη , μ'αρέσει η HIS που φοράει ένα silencer. Αλλιώς , απλά πάρε την φτηνότερη που θα βρεις. Ήδη είναι πανάκριβη , ακόμα και χωρίς να πληρώσεις 50-100? επειδή συμπαθείς την x ή y εταιρίς.
KWSN_Men Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2005 Βασικά, ανάλογα και με την τιμή που έχει η κάθε μία, ρίξε μια ματιά αν υπάρχουν διαφορές σε χρονισμούς στις μνήμες και τι ψύξη κουβαλάει η κάθε μία. Υπόλόγισε ακόμα ότι μπορεί μια πιο φθηνή κάστα να έχει μέτρια ψύξη αλλά ακόμα και με αντικατάσταση αυτής, να εξακολουθεί να είναι φθηνότερη. Τα παραπάνω δε γνωρίζω αν ισχύουν στις κάρτες που κοιτάς καθώς έχω χάσει επαφή με την αγορά (μαμά πατρίδα γαρ...)
thefirestarta Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2005 Μια βόλτα στο site της Sapphire φτάνει για το troubleshooting.Ισως απλά έτυχε να ακούσω πολλά μαζεμένα. Είναι να μη σου τύχει τελικά... Συν το γεγονός οτι δίνει 2 χρόνια εγγύηση αντί για τρία σε σχέση με τις άλλες εταιρείες.
apocalypse Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2005 Προφανώς στα support forum των διάφορων εταιριών δεν πηγαίνει κανείς παρά μόνο αν έχει πρόβλημα. Και στα forum της ASUS μια χαρά χαμός γίνεται. Ναι , έχει 2 χρόνια εγγύηση. Αλλά η gigabyte και η powercolor έχουν 1 χρόνο (τουλάχιστον σύμφωνα με site του εξωτερικού). Οι περισσότερες εταιρίες δίνουν XT με λιγότερο από 3 χρόνια (κάτι που όντως είναι ύποπτο). Μια άλλη λεπτομέρεια , που ίσως σε ενδιαφέρει , είναι οτι κάποιοι κατασκευαστές δεν δίνουν Video-in στις υλοποιήσεις τους.
thefirestarta Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2005 OK, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας...
MY80- Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2005 Μια άλλη λεπτομέρεια , που ίσως σε ενδιαφέρει , είναι οτι κάποιοι κατασκευαστές δεν δίνουν Video-in στις υλοποιήσεις τους. Exei parei pouthena to mati sou kamia tetoia? Epsaxna (prin poly kairo) na vrw kamia pio ftinh x800xt gia ena filo alla den eixa vrei oute mia xwris vivo. Το θέμα είναι πως αν και πορωμένος με την Asus, δεν είμαι πρόθυμος να δώσω 650 ευρώ για την υλοποίησή της...Τι προτείνετε εσείς λοιπόν;Sapphire,MSI,Abit η Gigabyte; Proswpika den exw parapono apo th gigabyte mou an kai ypo kanonikes synthikes mallon tha agoraza sapphire. Anyway, IIRC, kapou eixa dei oti oles tis (r420/r423-based) kartes tis kataskeyazei h sapphire.
apocalypse Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2005 Exei parei pouthena to mati sou kamia tetoia? Epsaxna (prin poly kairo) na vrw kamia pio ftinh x800xt gia ena filo alla den eixa vrei oute mia xwris vivo. Αν θυμάμαι καλά είχα δει Powercolor και Connect3D χωρίς Video-In , σε κάποια on-line από αγγλία (δεν θυμάμαι λεπτομέρειες , εχει περάσει ΠΟΛΥΣ καιρός) , πέρα από τις Vivo των ίδιων εταιριών. Όμως δεν θυμάμαι να ήταν ιδιαίτερα φτηνότερες από τις Vivo. Πάντως , από τότε που βγήκε το nforce4 , δεν είναι τόσο δύσκολο να βρεις XT/XTPE AGP με τιμή XL (από 2ο χέρι). Κάπως έτσι πήρα την XTPE. God bless PCI-Express (κάνει και στιχάκι)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.