alex_mouratidis Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2005 Ξέρει κανείς αν υπάρχει τρόπος ή πρόγραμμα (free κατά προτίμηση) ώστε τα Windows μετά από restart να ξεκινάνε locked? Μιλάω για τα Windows Server 2003, και εννοώ να μπορεί να γίνει auto-login (όπως με tweakui) αλλά ο υπολογιστής να είναι κλειδωμένος. Θέλω να αφήσω τον υπολογιστή ανοιχτό για 1 μήνα και κάτι που θα λείπω, ώστε να μπορώ να έχω πρόσβαση απο το ιντερνετ, να είναι κλειδωμένος ώστε να μη μπορεί κανείς να μπει, και στην περίπτωση που κάτι πάει στραβά, είτε να ζητήσω απλά από κάποιον να κάνει ένα restart είτε να το κάνω εγώ remotely. Λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης όμως, δε θέλω όποιος κάνει το restart ούτε το password μου (φυσικά!) να πρέπει να ξέρει, ούτε πρόσβαση στα δεδομένα μου να έχει μετά.
drm Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2005 δοκίμασε να βρεις την Command Promt εντολή που κάνει Lock, φτιάξε ένα .cmd αρχείο με αυτήν και βάλτο να τρέχει αυτόματα στο start up (βέβαια, αν ο άλλος ξεκινήση με safe mode....) Αν το βάλεις να ξεκινάει κ να μην κάνει auto logon, ποιο πρόβλημα υπάρχει ??? τα network services σηκώνονται κ θα μπορείς λογικά να έχεςι πρόσβαση τον υπολογιστή σου...
alex_mouratidis Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2005 δοκίμασε να βρεις την Command Promt εντολή που κάνει Lock' date=' φτιάξε ένα .cmd αρχείο με αυτήν και βάλτο να τρέχει αυτόματα στο start up (βέβαια, αν ο άλλος ξεκινήση με safe mode....) Αν το βάλεις να ξεκινάει κ να μην κάνει auto logon, ποιο πρόβλημα υπάρχει ??? τα network services σηκώνονται κ θα μπορείς λογικά να έχεςι πρόσβαση τον υπολογιστή σου...[/quote'] Δεν έχεις καθόλου άδικο...Το μόνο που σκέφτομαι οτι θα έχει πρόβλημα είναι το NOIP που είναι απαραίτητο, και Emule & DC++ (πρέπει να εκμεταλευτώ τη σύνδεση όσο την έχω ). Αν δεν υπάρχει πάντως άλλη ιδέα ή πρόταση, θα το δοκιμάσω αυτό να δω τι δουλεύει και τι δε δουλεύει. Νομίζω πως επειδή κανείς δε θα (σκεφτεί να) ξεκινήσει σε safe mode, δε θα υπάρξει πρόβλημα.
wert Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2005 Για ρίξε μια ματιά στα παρακάτω :razz: Νομίζω ένα απο αυτά θα σου κάνει. WinLock Professional 1 Click & Lock Access Lock Ρίξε επίσης μια ματιά στα τρία πρώτα :? (προγράμματα :razz: ) από την εδώ. :wink:
polidis Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2005 Tha sinfoniso me ton Wert 1 Click & Lock poli kalo to exo edo kai 5-6 mines kai kano akrivos afto pou thes esy na kaneis. Meta apo kapia epanakinisi o ypologistis meni klidomenos kai mono me to pass pou proepilegis anigi.
wert Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2005 Θα χρειαστεί λιγάκι προσοχή σε αυτό που θα διαλέξει εφόσων θα βρίσκεται μακριά από τον υπολογιστή. Γιατί αν γίνει επανεκκίνηση και μείνει κλειδωμένος θα αναγκαστή να δώσει τον κωδικό σε άλλον αν κάτι δεν πηγαίνει καλά. Οπότε δώρο άδωρον. Πάντος υπάρχει αρκετή ποικιλία και κάτι θα βρεί
polidis Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2005 Sostos. Ego afta pou xriazomai ta exo ola ston aftomato(Startup). Alla opos ipes an kati paei strava theli trito xeri na epenvi
random Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2005 υποθέτω οτι θα τον αφήσεις ανοικτό, και ονλάιν με dsl. Για μένα, μονο ενα πράγμα μπορει να πάει στραβά: να μην μπαίνει καθόλου στα windows, απο corrupted OS ή hardware problem. οποτε δεν θα δωσει πουθενα το πασσο του. Αν τα win φορτώσουν, -και χωρις user login- μπορεις να εχεις στα services το VNC, και να μπεις remotely απο internet.. to DUC no-ip επισης μπορει να τρεξει σε service. θελει προσοχη να ανοιξεις τις πορτες του vnc στο router, και να εχει καλο passo (to vnc) μη μπει μεσα ο καθένας. Το vnc θέλει 2 πορτες (default 5900, και 5800 αν μπεις με browser, εκτός αν βρεις το enterprise edition που δέχεται και τις 2 προσβάσεις σε μία) με το vnc, ακόμα κι αν αναγκαστεις να πεις σε καποιον το πασσο των win, μπορεις μολις επιλυθει το πρόβλημα, να μπεις και να αλλαξεις το pass.
alex_mouratidis Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2005 υποθέτω οτι θα τον αφήσεις ανοικτό' date=' και ονλάιν με dsl. Για μένα, μονο ενα πράγμα μπορει να πάει στραβά: να μην μπαίνει καθόλου στα windows, απο corrupted OS ή hardware problem. οποτε δεν θα δωσει πουθενα το πασσο του. Αν τα win φορτώσουν, -και χωρις user login- μπορεις να εχεις στα services το VNC, και να μπεις remotely απο internet.. to DUC no-ip επισης μπορει να τρεξει σε service. θελει προσοχη να ανοιξεις τις πορτες του vnc στο router, και να εχει καλο passo (to vnc) μη μπει μεσα ο καθένας. Το vnc θέλει 2 πορτες (default 5900, και 5800 αν μπεις με browser, εκτός αν βρεις το enterprise edition που δέχεται και τις 2 προσβάσεις σε μία) με το vnc, ακόμα κι αν αναγκαστεις να πεις σε καποιον το πασσο των win, μπορεις μολις επιλυθει το πρόβλημα, να μπεις και να αλλαξεις το pass.[/quote'] Anoixtos online kai me 4Mbit DSL stin agglia . Tha epistrepsw ellada gia diakopes kai thelw kai na sinexisei na katevazei kai osa exw sto webserver/ftp na einai diathesima alla kai an ginei kamia stravi - p.x. peftei to reuma, travaei kollima kai anagkazomai na pw se kapoion apo tous 2 sigkatoikous na ton kanei ena restart, na anoiksei locked. To VNC einai poli kali lisi, to xrisimopoiw idi sto topiko diktio kai aporw pou de skeftika ki egw oti tha ekane ti douleia. Exw vevaia tin free ekdosi mono. H enterprise epitrepei tin prosvasi mesw browser? Mono gia na vlepeis i mporeis na exeis kai elegxo opws stin kanoniki ekdosi?
random Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2005 Τo enterprise (realnvc.com) εχει καποιους πιο δυνατους encryption, και (νομιζω) μπορεις να βαλεις και τα 2 (vnc server kai vnc-web-server-for-applet) στην ιδια πορτα. αυτο ενδιαφερει οταν το χρησιμοποιουν απο εταιρεια ,πισω απο firewall ,που τους αφηνει να δουν μονο πορτα 80. οποτε βαζουν το vnc σπιτι τους να ακουει την 80, και παιζει. το applet υπαρχει σε ολες τις εκδόσεις free, pro απλα θελει check sto enable. Εσυ δεν εχεις τετοιο προβλημα. απο το ρουτερ ανοιγεις οτι θελεις, οποτε ανοιξε και τις δυο πορτες, και απο Ελλαδα παλι δεν θα εχεις προβλημα, θα μπεις σε οποια θελεις. Στην πορτα 5900 μπαινεις με το vnc client - εφ οσον το εχεις μαζι σου, που θα το εχεις. Στην πορτα 5800 μπαινεις με browser, και αυτος σου ανοιγει ενα java applet που παιζει σαν vnc client. δηλ, δε χρειαζεσαι δικο σου σοφτγουερ -περιπτωση internet cafe. Αλλα το java applet απαξ και ανοιξει, χρησιμοποιει την 5900, οποτε θες 2 ανοιχτες πορτες. Αν απο Ελλάδα, θα μπαινεις παντα απο pc με vnc client, το applet και η 5800, δεν σε ενδιαφέρουν. Φυσικά τις default ports μπορεις να τις αλλαξεις, και να δεις και κλωνους του vnc που εχουν καποια εξτρα σε συμπιεση, encryption http://www.tightvnc.com http://www.uk.research.att.com/archive/vnc/extras.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.