Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για Floppy

nautilus7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το μηχανημα σου μπορει να ξεκινησει και χωρις την υπαρξη floppy disk κανονικοτατα....εγω τουλαχιστον στο ενα p.c δεν εχω floppy και παιζει ανετα...οπως και σε ενος φιλου που πηρε προσφατα και δεν εβαλε....βεβαια υπαρχει η αισχατη περιπτωση που θα το χρειαστεις και δεν θα το εχεις .....τωρα μην ρωτησεις που...δεν ξερω αλλα ειναι ΝΟΜΟΣ οταν το εχω δεν μου χρειαζεται ΠΟΤΕ και οταν το πεταξω θα μου χρειαστει ΑΜΕΣΩΣ.....οποτε για τα 6 ευρω που εχει μην το κανεις θεμα και βαλτο να υπαρχει το παλιαμπελο :)

Δημοσ.

ftinotero sigoura einai, kalitero de nomizo.

mionektimata floppy:

1. mporei na xalasoun efkola oi disketes kai oti eixes mesa... antio.

2. mia kalodiotenia parapno mesa sto kouti (apotelesma na min aerizete sosta, mpleksimo me kalodia ktl).

3. poli argi taxitita egrafis/anagnosis

4. poli mikri xoritikotita (1.44MB)

pleonektimata floppy:

1. mporeis na exeis oses disketes thes afou einai poli ftines.

2. se kapies periptoseis einai ipoxreotiki i iparksi tou (px se kapia egatastasi litourgikou sistimatos gia na diavasei tixon aparetitous drivers).

3. se ola ta paliotera pc (kai ta torina) iparxei floppy kai einai panta dinati i metafora arxeion metaksi tous.

mionektimata usb flash memory:

1. i timi tou (sxetika panta me tis disketes).

2. se pc me windows prin ta xp prepei na egatastiseis drivers.

pleonektimata usb flash memory:

1. osi xoritikotita thes. mporeis na exeis se kathe usb flash kai ena litourgiko mesa kai na to perneis mazi sou opou pas (theoritika).

2. einai taxitata.

3. den iparxei fovos na xaseis dedomena (ektos an to spaseis).

4. einai to idio efxrista me tis disketes.

Δημοσ.

Το floppy είναι μακράν το χειρότερο μέσο αυτή τη στιγμή για αποθήκευση δεδομένων.

Εξαιρετικά αναξιόπιστο. Σκεφτείτε το εξής απλό: είναι τό μόνο μαγνητικό μέσο αποθήκευσης που είναι τελείως εκτεθειμένο στα στοιχεία της φύσης.

Ο kyro είπε τα υπόλοιπα άψογα. :). Δε χρειάζεται πάντως για να δουλέψει ένα σύστημα.

Δημοσ.

Το floppy δεν χρειάζεται πλέον, ιδιαίτερα από την στιγμή που υπάρχουν boot disk όπος το Hirens Boot CD, τα οποία φορτώνουν dos και άλλα εργαλεία από CD.

Μειονεκτήματα του floppy:

Είναι ακριβή η συσκευή: Κοστίζει 10€ η συσκευή για 1.44MB, την στιγμή που με κάτω από 60€ αγοράζει κανείς DVDR με σαφώς μεγαλύτερη χωρητικότητα.

Είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ οι δισκέτες. Έστω ότι κάνει 0.30€ η δισκέτα, δηλαδή περίπου 0.21€/ΜΒ. Και ένα άγραφο DVD-RW (να μην κάνω καν σύγκριση με DVD-R) κάνει περίπου 2€, δηλαδή 0.004€/ΜΒ. Το κόστος της δισκέτας είναι πάνω 52.500%

Είναι αναξιόπιστες οι δισκέτες. Μπορεί να βγάλουν ανά πάσα στιγμή bad sector, να μην διαβάζονται σε άλλο floppy εκτός από αυτό που τις έχει γράψει (μου έχει τύχει ήδη σε δύο υπολογιστές), να χαλάσουν αν είναι κοντά σε κινητό, δεν αντέχουμ μαγνητικά πεδία (βλέπε ηχεία, ηλεκτροκινητήρες, κτλ) και πολλά άλλα.

Δεν είναι αναγκαίο, αρκεί να ρυθμίσεις το bios να μην ψάχνει για floppy ώστε να μην καθυστερεί στην εκκίνηση.

Δημοσ.

Θα συμφωνησω με τον Mafia_Omerta ενα floppaki ειναι καλο να υπαρχει ποτε δεν ξερεις τι γινεται και στην τελικη σιγα το κοστος. Και αντε πες οτι σου ερχεται ενα ωραιο χαραμα και θες να κανεις sata raid αντε να σε δω εκει τι θα κανεις

Δημοσ.

Προσωπικά είχα να το χρησιμοποιήσω κάπου δύο χρόνια και έτσι το έβγαλα και το πέταξα. Σήμερα με τόσα μέσα (cd-rom/rw, dvd, usb keys, εξωτερικούς δίσκους usb & firewire κλπ) είναι παντελώς άχρηστο. Και οι drivers και όλα τάλλα γράφονται σε cd και όχι μόνο.

Δημοσ.
Θα συμφωνησω με τον Mafia_Omerta ενα floppaki ειναι καλο να υπαρχει ποτε δεν ξερεις τι γινεται και στην τελικη σιγα το κοστος. Και αντε πες οτι σου ερχεται ενα ωραιο χαραμα και θες να κανεις sata raid αντε να σε δω εκει τι θα κανεις

Το floppy που κολλάει;

Δημοσ.

Ego re pedia den exo floppy drive edo kai 2 xronia. Den exo floppy oyte sto Workstasion , alla oute sto laptop moy , kai mesa se ayta ta 2 xronia , mono mia fora xriasteike na do kati apo disketa... Opote gia emena , toylaxiston axristo einai...

Einai akoma pio axristo efoson iparxei kai to internet , afou 1.44 MB einai arketa mikro arxeio , oste na to stileis me mail...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...