Προς το περιεχόμενο

MICROSTAR MSI K8N SLI Platinum or GIGABYTE GA-K8NXP SLI

mindtrapper

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.523467

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526594

Είμαι ανάμεσα σε αυτές τις 2.

Το σύστημα θα αποτελείται επίσης από έναν AMD64 3000 s939, 2 512 Twinmos DDR400 μνήμες (σε dual), 2 S-ATA WD 200GB σκληρούς, μια OcUK 6800GT 256mb PCI-E SLi, πιθανότατα ένα Enermax Noisetaker 600W, και το NEC 3500AG...

Θέλω να μου προτείνεται ποιά από αυτές τις 2 είναι καλύτερη (η μικρή διαφορα τιμής δε με ενδιαφέρει) OR να μου προτείνεται εσείς ποια mobo νομίζετε ότι θα ήταν καλύτερη για το σύστημα μου.

Thx!

Δημοσ.

Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα με καμία από τις 2. ΟΜΩΣ οι μνήμες twinmos για να "ανέβουν" θέλουν αρκετό ρεύμα (πάνω από 3V). Δεν ξέρω μέχρι πόσο δίνουν αυτές οι 2 μητρικές (χωρίς mod). Θα το κοιτάξω λίγο καλύτερα και θα επανέλθω :)

Δημοσ.

Please do epeidi se ligo tha kano paraggelia.

I gnomi sou gia tis mnimes poia einai? Xero oti den einai oti kalytero alla den dino 300euro gia mnimi as poume. Exeis mipos na proteineis kapoia alli mnimi (apo to eshop panta epeidi tha ginei apo ekei i paraggelia me doseis se pistotiki).

Δημοσ.

Οι Twinmos UTT έχουν πάρα πολύ καλό value for money. Είναι νομίζω πολύ καλή επιλογή, αρκεί αυτές που φέρνει το e-shop να είναι τέτοιες.

Απ' ότι βλέπω με ένα πρόχειρο Google-άρισμα, η MSI μπορεί να δώσει μέχρι 2.85V στη μνήμη. Η Gigabyte έχει λίγο περίεργη ρύθμιση στο BIOS, δεν βάζεις τα volts που θέλεις απευθείας, αλλά έχεις 3 επιλογές: normal, +0.1V και +0.2V. Αν υποθέσουμε πως το normal είναι τα 2.6V, αυτό σημαίνει πως φτάνει μέχρι τα 2.8V.

Όμως, οι UTT είναι γνωστό πως για να δουλέψουν σε πολύ μεγάλες συχνότητες με σφιχτά timings, θέλουν ρεύμα τουλάχιστον 3V.

Από την άλλη, οι Athlon64 δουλεύουν μια χαρά με τις μνήμες ρυθμισμένες ασύγχρονα. Οπότε δεν νομίζω να σε "κόψουν" οι μνήμες από το overclocking, μιας και μπορείς να τις βάλεις να δουλεύουν σε χαμηλότερη ταχύτητα από το FSB χωρίς πρόβλημα και με μικρή απώλεια στις επιδόσεις.

Δημοσ.

ok eida telika ti einai , den xreiazetai sto a64 oi mnhmes na einai ddr2?

Δημοσ.

Κοίτα, κι εγώ δεν τις πολυσυμπαθώ τις MSI αλλά, όχι, δεν μπορώ να πω πως συμφωνώ μαζί του.

Εξ' άλλου, πότε πρόλαβε να δοκιμάσει ικανή ποσότητα από το νέο μοντέλο, έτσι ώστε να βγάλει ασφαλές συμπέρασμα?

Δημοσ.

Xaxaxa καλά μήπως το παλικάρι δεν έφερνε MSI και προσπαθούσε να σου πουλήσει προιόντα από εταιρίες που συνεργάζεται; Είναι κοινή απάντηση... Πρόσφατα πήγα να πάρω vga και μου πουλούσε Prolink γιατί 1) MSI είναι σε έλλειψη 2) δεν έφερνε άλλες μάρκες. Και φυσικά οι άλλες μάρκες δεν είναι καλές...Μόνο αυτές οι 2.....

Δημοσ.

Eγώ αύριο πρωί χτυπάω από e-shop τη GIGABYTE GA K8NXP-9 (oxi sli) και ξεκινάω αναβάθμιση gigabyte είχα σε gigabyte θα μείνω αφού δεν είχα προβλήματα και με 2 dim 512 3200 kingston που έχω είδη πάρει μια χαρά θα είμαι και ας είναι και CL3 σιγά τα ωά αφού μονίμως πίσω είμαστε όλοι και όσοι δεν είναι σκάσανε 1 μύριο για να είναι κορυφή για 1 μήνα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...