Προς το περιεχόμενο

SOS SOS SOS Την πατησα με "ser.al" SOS

chef

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μου φαίνετε ότι παρ'όλο που επαναλαμβάνω τη λογική' date=' δεν είστε σε θέση να την καταλάβετε.

Το ότι λες ότι 'ΔΕΝ' στερείς δραχμή (ευρώ) από κανέναν, πως το ξέρεις;

Μήπως επειδή το μεγαλύτερο μέρος από τις κόπιες είναι εταιριών που έχουν δις ;[/quote']

Και εσύ που ξέρεις ότι θα πλήρωνα όλα όσα έχω cracked δηλαδή ? για να λες ότι τους στερώ τα λεφτά μου ?

Και που ξέρεις ότι δεν αγοράζω περισσότερα τώρα αφού τα βλέπω πρώτα , από όσα θα αγόραζα αν δεν υπήρχαν σπασμένα?

Σου ξαναλέω ότι δεν έχει καμία σχέση με το πόσο πλούσιες είναι οι εταιρίες παραγωγής , γιατί απλά εγώ ΔΕΝ θα έπαιρνα το cd τους στην κανονική τιμή αν δεν το έβρισκα παράνομα.

Οπότε δεν τους στερώ ούτε μια δραχμή, δεν τους κάνω καμία ζημιά, και απλά παραβιάζω τον νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Αν ήμουν νόμιμος, δεν θα κέρδιζε τίποτα παραπάνω καμία εταιρία software, απλά εγώ δεν θα είχα τα προγράμματα και τα mp3 που έχω τώρα.

(εξαίρεση η Microsoft, που θα με ανάγκαζε να αγοράσω τα windows σε οποιαδήποτε τιμή και να τα είχε)

• Απαντ. 114
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ο Highlander έχει δίκιο, έχει δίκιο,έχει δίκιο.

Αλλά ας κλειδώσει κάποιος αυτό το θέμα αφού δεν οδηγεί πουθενά.

Ποιος έχει τα κλειδιά μήπως τα χάσατε;

Δημοσ.

Ego pantos oti axizei to agorazo mexri ekei pou ftanei i tsepi mou...

Oti exei Blizzard pano axizei kai tin teleytaia dekara! Kai merika alla pragmatakia.

Ta ypoloipa testing apo Captain Hook kai an axizoun agora! Need for Speed gia paradeigma... Kathos kai merika alla.

Kai nai eimai foititis, kai nai ta perno apo to mpampa kai ti mama giati den exo xrono na pao na doulepso me ta ergasthria kai tis paradoseis sti sxoli. An ayto einai amartia ti na kanoume.

Δημοσ.
Ότι πρόγραμμα έχω αγοράσει, το έχω δοκιμάσει να λειτουργεί πλήρως για 30 και με βόλεψε αρκετά. Το να κόβει save, print ή οτιδήποτε άλλο, δεν νομίζω ότι βοηθάει.

Τα shareware σπάνε.

Δημοσ.
Εγκατεστησα το Pcmedik(sh.w.) και βρηκα ενα serial για να το "σπασω".Οταν μπηκα στο ιντερνετ αμεσως με τσακωσαν.Οταν ανοιγω το pc βγαινει ενα μηνυμα που λεει τον IP μου και οτι την ταδε ωρα παρανομησα.Λεει οτι ακομα και αν απεγκαταστησω το προγραμμα εχουν δικαιομα να ζητησουν αποζημιωση ως και 250.000$. Τι μπορω να κανω???????????????????????????

Λοιπόν, στείλτους ένα e-mail με ότι πιο χυδαίο υβρεολόγιο σου έρχεται και γράψτους μάλιστα ότι και πολύ τους είναι για το ##!#προγραμμά τους που ασχολήθηκες ακόμα και έτσι.

Στείλτο από internet καφέ αν φοβάσαι.

Δημοσ.

kala an kathe fora pou paranomo me auto to tropo me xrewnan 250.000 $ tote tha me eixan kleisei mesa gia ta kala... min masas file mou malaganies twn etaireiwn kai an exoun tin ip sou (kai exeis dymamic) ante na se broun...

Δημοσ.

pantos, theoritika...den iparxei kaneis allos kathetos me ta pnevmatika dikaiomata kai tin oikonomiki ekmetalefsi tous?

kai min pei kaneis oti alliws de tha zousan oi dimiourgoi kai oi kalitexnes...giati mporoun na doun ti ginetai kai stin alli plevra...sto linux...

imo, ola afta einai MLKIES gia na kerdisoun merikoi perissotera lefta! apo tote pou genithike to psifio (0-1) einai ftiagmeno gia na anaparagetai kai na antigrafetai!

einai kati MI iliko...

anyway, anoiktos se kathe kouventa pou tha me diapsefsei, kai efxaristos na tin kano...

den eimai apolitos

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επειδή η συζήτηση μεταξύ BlizzardBill και Highlander είναι η πιο ενδιαφέρουσα και η πιο αποκαλυπτική όσον αφορά την έννοια της λέξης "κλοπή", θα ήθελα να κάνω τρεις παρατηρήσεις:

1.Είναι προφανές ότι η λέξη "κλοπή" δεν μπορεί να περιγράψει πολλές καταστάσεις που αναφέρονται στην πνευματική ιδιοκτησία απλούστατα γιατί είναι ένας όρος που αναφέρεται στην υλική ιδιοκτησία. Η έννοια της κλοπής σε μη υλικό επίπεδο είναι απλώς ανεπαρκής (οπότε ο BlizzardBill δεν είναι κλέφτης με βάση την ειδική περίπτωση του, έτσι όπως την παρουσιάζει). Γι'αυτό άλλωστε υπάρχει ο όρος πνευματική ιδιοκτησία, ακριβώς επειδή δεν ταυτίζεται με την υλική ιδιοκτησία. Οπότε η χρήση της λέξης κλοπή σε κάποιες περιπτώσεις είναι αδόκιμη ή λανθασμένη, εκτός και αν αυθαίρετα συμφωνήσουμε όλοι σε έναν νέο ορισμό του όρου "κλοπή".(Η απάντηση του Lucifer στο παράδειγμα με την Ferrari είναι ενδεικτική του προβλήματος - εδώ στηρίζεται φιλοσοφικά και η διαμάχη για τις πατέντες λογισμικού και το copyright των ιδεών.)

2. Εννοείται πως το εάν είναι κάτι παράνομο ή όχι είναι κάτι τελείως άσχετο με την υλική και πνευματική ιδιοκτησία ή την συζήτηση περί κλοπής. Παράνομο είναι ότι αντίκειται στον νόμο. Εννοείται πως ο νόμος είναι προϊόν σύμβασης: έτσι η κλοπή μπορεί να είναι ή να μην είναι παράνομη (εμείς το ορίζουμε) και ο νόμος μπορεί να είναι ή να μην είναι ηθικός.(Οπότε ο BlizzardBill είναι παράνομος είτε το θέλει, είτε όχι, είτε είναι ηθικό είτε ανήθικο.)

3.Νομίζω ότι όσον αφορά στο κόστος των προγραμμάτων (και όλων των αγαθών) η λέξη κλειδί δεν είναι το κόστος το ίδιο, ούτε το κέρδος, αλλά η αισχροκέρδεια. Με άλλα λόγια ή θα αποφασίσουμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να χρεώνει ότι θέλει για αυτό που παράγει (ελεύθερη αγορά), ή θα αποφασίσουμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να έχει ένα μέγιστο ποσοστό κέρδους (δεν θα μπορεί να βγάλει από την μύγα ξύγκι - ελεγχόμενη αγορά). Εκτός και εάν βέβαια αποφασίσουμε ότι δεν επιθυμούμε την ύπαρξη αγοράς, τουλάχιστον όσον αφορά το λογισμικό (πράγμα ουτοπικό και εν τέλει άχρηστο).

Συμπέρασμα: ο BlizzardBill (η συγκεκριμένη περίπτωση όπως περιγράφεται), είναι παράνομος, δεν είναι κλέφτης και η εταιρία που παρέχει το πρόγραμμα μάλλον είναι αισχροκερδής.(Ουδείς αναμάρτητος)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...