BlizardBill Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 Δηλαδή πας σε μια τράπεζα που δεν έχει φρουρό' date=' και παίρνεις τα λεφτά απο το χρηματοκιβώτιο... Αλλα αυτό δεν ειναι κλοπή γιατί αμα είχε φρουρό δεν θα τα έπερνες ποτέ.Και γαμώ τις λογικές... Εφόσον δεν το έχεις αγοράσει νομιμα και το χρησιμοποιεις ειναι ΚΛΟΠΗ!![/quote'] Βρε φίλε, τα λεφτά αυτά αν τα πάρω θα τα στερήσω από κάποιον, έτσι??? οπότε ΕΙΝΑΙ κλοπή. Εγώ είπα 4 φορές ότι εγώ ΔΕΝ στερώ από κανέναν ΤΙΠΟΤΑ... και για αυτό ΔΕΝ είναι κλοπή. (για να κρίνεις μια λογική, προσπάθησε να την καταλάβεις σωστά πρώτα) kai gia poio logo ta pairneis tote ? h mipws les den katevazw gia plaka ta xp kai den ta egathistw gia plaka sto pc mou ? douleyomaste nomizw Οχι , επαναλαμβάνω ότι αν δεν τα έβρισκα τζάμπα, ΔΕΝ θα τα χρησιμοποιούσα ... και δεν ξέρω γιατί σου φαίνεται παράξενο.
adi32 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 gia na ta xrhsimopoieis kai na ta protimas apo kati allo shmainei oti soy einai xrhsima alliws den exei nohma h xrhsh toys px ta mp3. Mh mou peis oti prin xronia den phgaines kai agorazes diskous enw twra oti thes to vriskeis ston hlektroniko kleptapodoxo h ta games pou phgainame ki agorazame mikroi apo th stournarh estw kai apo piratikes copies Pleon me to dsl kai oi pirates exoun xasei th douleia toys h tis tainies pou pleon prin vgoun sta cinema tis vlepeis sto pc sou to internet mas exei ethisei sthn kloph me tropo wste na mhn to theoroume kan kloph
BlizardBill Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 Και που ξέρεις εσύ αν θα αγόραζα όλα όσα έχω τώρα παράνομα, ή αν θα αγόραζα μόνο ένα μικρό κομμάτι ή και τίποτα? Και πού ξέρεις ότι τώρα δεν αγοράζω περισσότερα από πρίν, αφού τα ακούω πρώτα, μου αρέσουν και μετά αγοράζω και το αυθεντικό? Συμπεραίνεις αυθαίρετα, και βάση αυτού με λές κλέφτη.... Μίλα για παραβίαση νόμων περί πνευματικών δικαιωμάτων αν θες, αλλά όχι κλοπή, για να μην ξεφτιλίζουμε το πραγματικό νόημα της λέξης δηλαδή. ΥΓ Και αν τυχών κλειδώθει το θέμα αφού ξεφύγαμε , απάντησε μου αν θες στο mplampla...
The Crow Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 Πήγαινε στο μέσο Έλληνα εργαζόμενο των 640 ευρώ και πέστου ότι πρέπει να σκάσει 25 ευρώ για το cd του κάθε καρίβλαχου που βγήκε απ το shame fuckin story' date='στο τυπογραφείο της γειτονιάς σου που θα τον μουρλάνεις στα παζάρια για τα προσκλητήρια του γάμου σου και θα τα θες στο πιο πανάκριβο χαρτί αλλά ΦΘΗΝΑ και πες στον τυπογράφο ότι πρέπει να σκάσει 2000 ευρώ για Photoshop,Corel,Win κ.α.+ ΕΦΟΡΙΑ,ΦΠΑ και στο τέλος πες τους όλους αυτούς πως δεν ξέρουν πως βγαίνουν τα χρήματα.Ξύπναααα,στην Ελληνική αγορά ζεις.Αν ήταν όλα αξιοκρατικά και δουλεύαν σύμφωνα με την αλυσίδα που ανέφερες τότε να είσαι σίγουρος πως θα μιλούσαμε όλοι σουηδικά.Τώρα για τα ποσά που προανέφερες εμένα πάντος με προκαλούν. Δε λέω όχι στο να πληρώνουμε για τη δουλειά των άλλων αλλά μόνο για τη δουλειά τους κι όχι για το νταβατζηλικι τους. Για κάνε μια βόλτα στα πλαίσιο multirama κ.ο.κ και δες πόσοι αγοράζουν pc με διακανονισμό για να δεις σε τι χάλι βρίσκεται το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων και μετά τρέξε ν'αγοράσεις το νέο cd της ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ που με τόσο κόπο και ιδρώτα τόφτιαξε ακόμη κι αν κοστίζει 30 ευρώ.Και μην τυχόν και δεν το πάρεις γιατί θα το μάθω!!!!![/quote'] Μπράβο ρε συ!!Πες τα!!
haris_ch02019 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 px ta mp3. Mh mou peis oti prin xronia den phgaines kai agorazes diskous enw twra oti thes to vriskeis ston hlektroniko kleptapodoxo h ta games pou phgainame ki agorazame mikroi apo th stournarh estw kai apo piratikes copies Pleon me to dsl kai oi pirates exoun xasei th douleia toys h tis tainies pou pleon prin vgoun sta cinema tis vlepeis sto pc sou to internet mas exei ethisei sthn kloph me tropo wste na mhn to theoroume kan kloph wraia twra as riksoume tin eythini sto mixanima tou diavolou!!dld palia otan daneizomastan kassetes o enas apo ton allon kai tis antigrafame itan pio nomimo apo to na tis katevazei kaneis apo to internet??alla ksexasa tote oi diskografikes mallon eixan ksexasei ti paei na pei pneumatika dikaiwmata kai den kinigousan ta pitsirikia pou antegrafan se kassetes Trypes.kai fainetai oti oi peirates emfanistikan mono thn epoxi tou internet.akoma an parathrhsete sxedon ola ta cdia twn planodion einai ta perissotera emporika.--->o kosmos ta thelei men alla oxi toso oste na paei na skasei thn 20ara sto diskadiko.ean thelei kapoios ena cd poly pou to goustarei pragmatika paei kai to agorazei...oso kai na exei.Oi etaireies diamartyrontai giati xanoun lefta apo titlous pou proorizontai gia prosorini katanalwsi..den tous noiazei toso an tha einai peiratiko ena cd twn Rolling Stones(poso pia tha poulisei???)alla tous kaiei an tha einai ths (sympathestaths kata t'alla) Kalomoiras apo to opoio exoun terastio kerdos kai .mideniko kostos(lete na amoivetai i kalomoira osa oi Stones???)
Highlander Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 Όπως είπα 3 φορές' date=' εγώ ΔΕΝ στερώ δραχμή από κανένα, γιατί τα προγράμματα που παίρνω ΔΕΝ θα τα αγόραζα ποτέ.Ούτε του κάνω ζημιά με κανένα άλλο τρόπο, οπότε να βρείτε άλλη λέξη εκτός της κλοπής, για όποιον έχει βάλει ένα cracked πρόγραμμα.[/quote'] Μου φαίνετε ότι παρ'όλο που επαναλαμβάνω τη λογική, δεν είστε σε θέση να την καταλάβετε. Το ότι λες ότι 'ΔΕΝ' στερείς δραχμή (ευρώ) από κανέναν, πως το ξέρεις; Μήπως επειδή το μεγαλύτερο μέρος από τις κόπιες είναι εταιριών που έχουν δις ; Να πάμε στη λογική ότι εγώ σπατάλησα 300 ώρες να φτιάξω ένα πρόγραμμα, για τις οποίες πλήρωσα το φαγητό μου, το νερό μου, το τηλέφωνό μου, τη ρεύμα μου κλπ. Εσύ έρχεσαι και το χρησιμοποιείς ΧΩΡΙΣ εγώ να πάρω ούτε cent, ο επόμενος το ίδιο, ο μεθεπόμενος το ίδιο κ.ο.κ. Εγώ θα μπορώ να ζήσω από την παραγωγή του προγράμματος ; Και επαναλαμβάνω. Δεν έχει σημασία αν είμαι εγώ ή μία πολυεθνική. Είναι ακριβώς το ίδιο. Αν αυτή τη λογική δεν την καταλαβαίνετε, δεν θα επιμείνω άλλο. Φυσικά ακόμα περιμένω απάντηση για το τι δουλειά κάνεις.... Είναι εξίσου άδικο ένα πρόγραμμα να κόστιζει 60 ευρώ, όταν ο μισθός είναι 600. Επαναλαμβάνω, υπάρχουν freeware προγράμματα να κάνει ο καθένας τη δουλειά του. Το καλύτερο θα ήταν μια ταυτόχρονη μείωση των τιμών, επένδυση σε ασφάλεια (μέχρι και HASP) και διανομή δωρεάν shareware, χωρίς 30 days limit και διάφορα άλλα εύθραυστα σημεία, μια απλή 2η εκδοχή του προγράμματος χωρίς δυνατότητες save, print και άλλων απαραιτήτων. Οι τιμές έχουν πέσει αρκετά. Αν μπορείς να βρεις τιμοκαταλόγους 5 χρόνια πριν, θα το διαπιστώσεις. Διαφωνώ μαζί σου ως προς την δοκιμή των προγραμμάτων. Ότι πρόγραμμα έχω αγοράσει, το έχω δοκιμάσει να λειτουργεί πλήρως για 30 και με βόλεψε αρκετά. Το να κόβει save, print ή οτιδήποτε άλλο, δεν νομίζω ότι βοηθάει. Τώρα το αν ο μισθός είναι 600 euro είναι μια άλλη ιστορία. Στο παρελθόν υπήρξα υπάλληλος με λιγότερα από 600 euro το μήνα. Δεν μου άρεσε. Επέλεξα να κάνω κάτι δικό μου. Θα μπορούσα να μείνω με 600; Φυσικά.... Απλά όλα είναι θέμα επιλογής.
Highlander Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 den tous noiazei toso an tha einai peiratiko ena cd twn Rolling Stones(poso pia tha poulisei???)alla tous kaiei an tha einai ths (sympathestaths kata t'alla) Kalomoiras apo to opoio exoun terastio kerdos kai .mideniko kostos(lete na amoivetai i kalomoira osa oi Stones???) Ουπς.... Ξέχασα να πω, ότι η σύγκριση αυτών των δύο είναι ιδανική.
adi32 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 ΥΓ Και αν τυχών κλειδώθει το θέμα αφού ξεφύγαμε ' date=' απάντησε μου αν θες στο mplampla... [/quote'] eixa kanei to thema ayto prin poly kairo edw http://www.mplampla.gr/forum/viewtopic.php?t=914&start=0 to thema den einai an einai aisxrokerdhs oi diskogarfikes etairies h apatewnas o Gates h atalanth h Kakomoira opote dikaipume na ta klevw Ayto pou eipate gia tis kasetes pou antalasan oi filoi metaksy toys paliotera, htan stagona ston okeano mprosta se ayto pou ginetai shmera egw sou lew oti kai 5 eyrw na exei to cd kaneis den tha to agorasei pleon otan mporeis na exei kati tzampa kai xwris na se parei eidhsh kaneis les koroido eimai na to plirwnw se ligo kairo tha xasoun th douleia toys kai oi mayroi
squib Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 Πλάκα δεν έχει που πάντα μας φταίνε οι άλλοι..."δεν φταίω εγώ που κλέβω ο άλλός φταίει που το έχει ακριβά" δηλαδή όταν πάω να πάρω τυρί ή νερό από κανα περίπτερο να τους σπάσω τα μούτρα μόλις ακούσω την τιμή επειδή έχω μισθό 600 euro. Και όταν καταλήξω στο δικαστή να πέσω να τον φάω γιατί παίρνει ένα κάρο λεφτά και εγώ 600 euro...και όταν έρθει το πρόστιμο να δείρω τον δικαστικό κλητήρα γιατί αυτός για ένα χαρτί που κουβαλάει βγάζει τα διπλά από εμένα που ναι όπως όλοι καταλάβατε βγάζω 600 euro. Και εγώ αρνούμαι να πληρώσω ένα κάρο λεφτά για το όλο το software οπότε ανάγκάζομαι να χρησιμοποιώ τις δωρεές των έγχρωμων φίλων μου αλλά έχω το νιονιο να καταλάβω ότι διαπράττω έγκλημα. Μικρό η μεγάλο δεν έχει σημασιά είναι έγκλημα. . . εκτός κι αν δεν είναι οπότε κάνω λάθος εγώ. Πάντως η τιμολογιακή πολιτική κάθε εταιρείας είναι που προκαλέι κατά τη γνώμη μου τη πειρατεία. Ας πάρουμε για παράδειγμα τη Nike έβγαλε τη σειρά millenium και shox και η αγ.βαρβάρα από χαλίμια κυλίμια και πατάτες (ξέχασα τα καρπούζια) εμπορεύεται υποδήματα.....αν τα τιμολογούσε όσο και τα υπόλοιπα προιόντα της που έχουν το ίδιο κόστος κατασκευής δεν θα υπήρχε αυτό το πρόβλημα. . . Είναι θέμα ηθικής καθαρά. Υπάρχουν μερικοί που πιστεύουν ότι αν αδικηθούν καπου πρέπει να κάνουν αντίποινα. Συμφωνώ μερικές φορές με αυτή τη μορφή διεκδίκησης του δίκιου αλλά όταν έχω δίκιο όχι όταν παρανομώ και ζητάω τα ρέστα. Κανείς δεν μας ανάγκασε να αγοράσουμε το οποιοδήποτε πρόγραμμα οπότε δεν μπορούμε να διαμαρτυρόμαστε για την τιμή. Αν μας έβαζαν το μαχαίρι στο λαιμό όπως κάνει το κράτος μας (βλ. ΙΚΑ Εφορία κλπ) για υπηρεσίες που δεν παρέχει τότε θα μιλούσαμε σε άλλη βάση. Ακόμη δεν νομίζω ότι κάθε εταιρία που βγάζει ένα πρόγραμμα κάθησε να σκεφτεί πόσοι βγάζουν 600 euro και να πει ΄"αααα στην Ελλάδα πιο φθηνά" και όλος ο υπόλοιπος κόσμος να νιώσει ηλίθιος (όπως νιώθω και εγώ όταν πληρώνω το DSL του μήνα)....Μια γνώμη είπα και εγώ ελπίζω να βοήθησα ....
capthookb Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 Ξύπναααα,στην Ελληνική αγορά ζεις.Αν ήταν όλα αξιοκρατικά και δουλεύαν σύμφωνα με την αλυσίδα που ανέφερες τότε να είσαι σίγουρος πως θα μιλούσαμε όλοι σουηδικά. Ωραία πρόφαση για τους λωποδύτες και τους τσαρλατάνους. Στην Ελλάδα είμαστε μωρέ.... Ποιος ασχολείται; Ποιος κάνει κάτι αξιοκρατικά; Σιγά μη μας πιάσουν. Και μετά παραπονιόμαστε πως οι μισθοί είναι χαμηλοί. Εμ και η πίτα ολάκερη και το σκυλί χορτάτο δε γίνεται. Ήθελα να ήξερα, εσείς που πιστεύετε πως το να χρησιμοποιείτε προγράμματα που δεν έχετε πληρώσει δεν είναι κλοπή (έχει πολλές έννοιες η λέξη) και πως δε στερείτε χρήματα από τους δημιουργούς τους (κατά την άποψή σας πάντα), εάν είσασταν κατηγορούμενοι στο δικαστήριο, θεωρείτε πως με αυτά τα "επιχειρήματα" θα υπερασπιζόσασταν τον εαυτό σας, και θα βγαίνετε καθαροί; Σέβομαι την άποψή σας αλλά διαφωνώ κάθετα. Κανείς δεν μας ανάγκασε να αγοράσουμε το οποιοδήποτε πρόγραμμα οπότε δεν μπορούμε να διαμαρτυρόμαστε για την τιμή Σωστά. Όπως δε μπορώ να πάω σε ένα εστιατόριο, να κάτσω να φάω, και μετά να κρίνω την τιμή, και αν νομίζω πως είναι υψηλή να μην πληρώσω ή να πληρώσω όσο νομίζω εγώ. Δεν πηγαίνω καθόλου (τουλάχιστον εγώ)
Nikolis Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 Η πνευματική ιδιοκτησία και τα αντίστοιχα δικαιώματα είναι ένα φλέγον θέμα που έχει πάρει διστάσεις τον τελευταίο καιρό γιατί σχετίζεται με την εμπορικότητα του εκάστοτε προϊόντος (βλέπε CD, DVD, λογισμικό). Όπως σε κάθε ζήτημα υπάρχει ο λόγος, υπάρχει και ο αντίλογος. Από τη μία σίγουρα είναι παράνομη η κατά οποιοδήποτε τρόπο αντιγραφή του υλικού που προστατεύεται με πνευματικά δικαιώματα, αλλά η γνώμη μου είναι πως είναι περισσότερο ηθικό ζήτημα παρά θέμα παρανομίας. Πολλοί νόμοι δεν εφαρμόζονται ποτέ και οι περισσότεροι από εμάς συστηματικά παρανομούμε όταν π.χ. γράφουμε μία ταινία από την τηλεόραση στο video ή όταν ως φοιτητές βγάζαμε φωτοτυπίες κάποια βιβλία που δεν είχαμε τη δυνατότητα να αγοράσουμε. Το θέμα έχει προκύψει λοιπόν λόγω της εμπορικότητας του προϊόντος και του μερίδιου που κατέχει στην αγορά. Είναι σίγουρα σκληρό κάποιος να δουλεύει και να μην πληρώνεται, αλλά πιστέυω ότι οι μεγάλες εταιρείες λογισμικού είτε πάρουν 1 είτε 100 εκατομμύρια Ευρώ, τις 10 χιλάδες θα δώσουν στον προγραμματιστή και τα υπόλοιπα στους μετόχους. Η αίσθηση που έχω είναι ότι είναι μάλλον υπερτιμημένο το κόστος απόκτησης ενός προϊόντος γιατί οι εταιρείες συνυπολογίζουν ότι ένα μέρος του προϊόντος διατίθεται πειρατικά, γιατί δουλεύουν με βάση τις προσδοκίες των μετόχων τους που συνεπάγεται συνεχή αύξηση των κερδών αλλά και γιατί το κράτος αδυνατεί να προστατεύσει τον καταναλωτή, θεσπίζοντας άλλες φορές νόμους που προστατεύουν τα συμφέροντα των εταιρειών και άλλες φορές αδιαφορώντας για τον οικονομικό μαρασμό του μέσου Έλληνα. Έτσι, είμαι λίγο διστακτικός στο να χαρακτηρίσω την αντιγραφή παράνομη, καθώς δεν έχω πειστεί για τις αγαθές προθέσεις του νομοθέτη, είμαι όμως αντίθετος από ηθικής άποψης καθώς όπως προανέφερα δεν έχει κανείς το δικαίωμα να καρπώνεται και να χρησιμοποιεί το αποτέλεσμα της εργασίας ορισμένων ανθρώπων χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Ας μην ξεχνάμε ότι η 'παρανομία' δεν είναι μόνο προνόμιο του καταναλωτή καθώς γνωρίζουμε περιστατικά που οι ίδιες οι εταιρείες λογισμικού δικάζονται και καταδικάζονται για μονοπωλιακές πρακτικές και περιπτώσεις όπου τραγουδιστές, στιχουργοί και συνθέτες κατηγορούνται από συναδέλφους τους για κλοπή.
Αρβανιτάκης Ανδρέας Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 Σιγά ρε φίλε highander εσύ δηλαδή δεν έχεις παρανομήσει ποτέ ή ο οποιοσδήποτε από εμάς; Ηρεμία θέλει.
Αρβανιτάκης Ανδρέας Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 Πω πω ρε παιδιά δε μπορώ να διαβάσω άλλο. Οι περισσότεροι προσπαθούν να το παίξουν οσίες μαρίες. Λες και αυτοί δεν έκλεψαν για να ...μάθουν 2-3 πράγματα. Τώρα που τα έμαθαν προσπαθούν να οικονομίσουν και απλά διδάσκουν για κλοπές και τέτοια. Βέβαια δεν είναι όλοι έτσι έ;
Highlander Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 Σιγά ρε φίλε highander εσύ δηλαδή δεν έχεις παρανομήσει ποτέ ή ο οποιοσδήποτε από εμάς; Ηρεμία θέλει. ΠΟΤΕ. Είμαι ένας άγιος. Δεν το έχεις καταλάβει ; Εκτός κι αν σου ξέφυγε κάποια πρόταση από τα post. Όλοι οι άλλοι εδώ, εκτός από εμένα είναι αμαρτωλοί. Μήπως δεν έχεις πιάσει την ουσία του θέματος ;;;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.