Προς το περιεχόμενο

vb & vba apps: .ini <> .xml <> registry

Alcoholic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

An kapoios gnwrizei, mporei na mou pei poia i diafora tou na apothikeueies ta application settings apo ena vb program se .xml arxeia apo oti se .ini i stin registry.

Pera po to thema tis ekseliksis .ini -> Registry -> .xml, yparxei thema taxytitas prospelasis kata tin diadikasia Save/Load..???

Episis, yparxei thema ogkou/megethous ana setting se kathe periptwsi..??

p.x. kapws megala strings, ktl

Exw tin entuposi oti ta .ini einai pio bolika, apo tin apopsi oti mporoun na anagnwstoun sta grigora pio eukola...

(isws kai na min exw piasei kati....)

Kammia alli apopsi..??

Δημοσ.

Ο PhotoPaul έχει απόλυτο δίκιο.

Εγώ απλά να πω ότι πλέον προτιμώ τα .ini ή τα .xml γιατί:

1) Η ταχύτητα διαβάσματος ρυθμίσεων σε απλές εφαρμογές δεν παίζει ρόλο, διαφορά στην απόδοση αν χρησιμοποιήσεις registry θα δεις μόνο αν διαβάζεις μερικές εκατοντάδες ρυθμίσεις κάθε δευτερόλεπτο (!). Αυτό είναι αναγκαίο σε μερικές εφαρμογές συστήματος αλλά όχι σε απλά προγραμματάκια vb.

2) Έχει γίνει μπάχαλο με το μητρώο και τα services και τα dll κτλ κτλ και πλέον προτιμώ τα "απλά" και "καθαρά" προγράμματα που γράφουν μόνο στον φάκελό τους και πουθενά αλλού (και δεν χρειάζονται εγκατάσταση). Έτσι έχω κάνει μια συλλογή από εκατοντάδες τέτοια προγράμματα και ούτε βαραίνουν το σύστημά μου και για να τα περάσω σε άλλον υπολογιστή τα κάνω απλά copy... Π.χ. ftp client: http://filezilla.sourceforge.net => το ρυθμίζεις ώστε να χρησιμοποιεί xml.

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα της registry είναι ότι υποστηρίζει ρυθμίσεις ανά χρήστη, στο HKEY_CURRENT_USER, ενώ με τα .ini θα πρέπει να παιδευτείς λίγο, να μην το βάζεις στο C:\Program Files\MyApp αλλά στο C:\Documents and Settings\Application Data κτλ.

Τέλος, τα .ini είναι πιο "συμβατά" σε περιβάλλον Windows (υποστηρίζονται από τα Windows 3.0 ως τώρα) ενώ τα xml είναι πιο συμβατά όσον αφορά διαφορετικά λειτουργικά (μπορείς να βρεις xml parsers για όλα τα γνωστά λειτουργικά).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...