theoritikos Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2005 Εδω και λίγο καιρό, σκέφτομαι να αγράσω νέο pc. Επειδή όμως η τεχνολογία εδώ, είναι πολύ γρήγορη, όσο ενημερωμένος και να είσαι πάλι μπερδεύεσαι... Λοιπόν έχουμε και λέμε.. Μια motherboard που έχει S-ATA και το παλιό ATA ταυτόχρονα, άμα συνδέσω έναν p-ata σκληρό ΜΟΝΟ του (ούτε raid, ούτε τίποτα άλλο), θα καθυστερεί το σύστημα? Οι mobo που έχουν ddr2, για να δουλέψει σωστά πρέπει να βάλω μνήμη σε ζεύγη? Δηλαδή αν έχω 512 mb ram, Θα πρέπει να βάλω 2 των 256? Οι pentium 4 με hyper threading, για να δουλέψουν σωστά το hyper threading θα πρέπει να έχω πάλι την μνήμη σε ζεύγη? Κάτι gefroce gt 6600 με 256 mb της Albatron, αξίζουν την αγορά τους? Η motherboard της Asus p5ad2 deluxe, αξίζει τα λεφτά της ή είναι ακριβή λόγω όλων αυτων τον έξτρα που έχει? ( Εχει bluetooth, wi-fi, 2 pci express κλπ) Ο prescott με τον 530 και 540 τι διαφορά έχουν, οπως επίσης ποιο chipset είναι ποιο κατάλληλο?
Kyro Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2005 exeis apofasisei vlepo na pareis pentium 4. oi amd64 afti ti stigmi einai pio grigoroi kai an sigrineis kai tis times metaksi pentium 4 kai amd64 simferei kalitera amd. esy apofasizeis gia ta ipolipa o p-ata den tha kanei pio argo to sistima. i cpu se Hyperthreading xoris na eimai 100% doulevei asxeta me to an exeis se zevgi tis mnimes. episis ego exo gia kaliteres motherboard tis 1)Gigabyte kai 2)MSI (exoun perasei poles markes apo ta xeria mou). oi ASUS itane kapote. tora i piotita tous exei pesei katakorifa se sxesi me paliotera mono to onoma tis exei meinei. teleftea enas filos pou pire ASUS motherboard tin alakse (itan elatomatiki), tou dosane alli kenourgia pou episis ksanaalakse (episis itan elatomatiki!!!). isos itan tixeo alla enisxise akoma tin oxi kali ikona pou exo gia tin ASUS. ego pantos tis apofevgo. gia tin diafora metaksi p4 530 kai 540: i intel exei alaksei tin onomatologia stis cpu, etsi oso pio megalo arithmo vlepeis toso pio grigori einai i cpu. stous sigekrimenous epeksergastes o 530 einai sta 3GHz eno o 540 sta 3.2GHz
panasonic Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2005 kalytera na pareis amd64 giati oi antistixoi 64 bit intel tha xoyn eksofrenikes times..an den exeis eksidikeymenes apaitiseis tha xeis mixanima xoris na xreiazetai anabathmisi kai tha trexei ta eperxomena windows 64 bit..
phovos Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2005 Οι pentium 4 με hyper threading, για να δουλέψουν σωστά το hyper threading θα πρέπει να έχω πάλι την μνήμη σε ζεύγη? -Οχι το Hyper Threading δεν εχει καμία σχεση με τις μνήμες! Οι mobo που έχουν ddr2, για να δουλέψει σωστά πρέπει να βάλω μνήμη σε ζεύγη? Δηλαδή αν έχω 512 mb ram, Θα πρέπει να βάλω 2 των 256? -Για τις DDR2 ισχύουν ότι και για τις "απλες" δηλαδή αν χρησιμοποιήσεις 1dimm μνημης ,αυτο θα δουλευει σε single channel και αν χρησιμοποιήσεις 2 [ζευγαρι] τότε η μνημες σου θα δουλευουν σε dual channel.Σαφως αν παρεις P4 με τις μνημες σε dual channel θα εχεις κερδος σε επιδόσεις! Κάτι gefroce gt 6600 με 256 mb της Albatron, αξίζουν την αγορά τους? -Σε αυτη τη κατηγορία[Μεσαιας αποδοσης] τα 256Mb μνημης δε θα σε βοηθήσουν πουθενα γιατι πολύ απλά ο πυρήνας της καρτας δεν εχει αρκετή δύναμη για να τα αξιοποιήσει! Καλύτερα να παρεις μια καρτα με 128Mb μνημης που θα σου βγει πιο φθηνη και ίσως να εχει και καλυτερες επιδόσεις απο την ιδια με 256MB μνημη Η motherboard της Asus p5ad2 deluxe, αξίζει τα λεφτά της ή είναι ακριβή λόγω όλων αυτων τον έξτρα που έχει? ( Εχει bluetooth, wi-fi, 2 pci express κλπ) -Η μητρική εχει μόνο μια pci-express 16x [Με δυο βγαίνουν μονο τα μοντελα για AMD] οι υπολοιπες pci express που αναφερει ειναι 1x.... Εχοντας στο μυαλό τα SLi μοντελα για AMD νομίζω ότι είναι αρκετά τσιμπιμένη η τιμή της!!! Απο κει και μετα σα μητρική δεν την εχω δοκιμάσει οπότε δε μπορω να πω τίποτα παραπάνω...
theoritikos Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2005 Σας ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις. Έχετε δίκιο για τους 64 bit Athlon, ήσως να προτημίσω εναν τέτοιο. Το πιστεύετε πως αυτά τα πράγματα που ρώτησα, μου τα είπε ενας πωλητής των multirama στα Τρικάλα? Αμφιβάλω αν θα ξαναπάω έκει, αμα είναι να προσπαθούν να μου πουλήσουν άχρηστα πράγματα..
~GaARa~ Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2005 bgike Intel 64abitos~>poli kaliteros apo ton AMD ke sinergazete teleia me ta 64abita windows;)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.