Panahs Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2005 Εάν έχω 2 ίδιους σκληρούς (σε παλιά motherboard χωρίς Sata και τέτοια, απλό IDE) και κάποια στιγμή αλλάξω και πάρω καινούρια motherboard ή βάλω ένα raid controler για να τους κανώ να δουλέψουν σε raid, θα πρέπει να γίνει format στους σκληρούς αυτόυς και να ξαναπεραστούν τα Windows ή δεν χρειάζεται? Bέβαια εάν αλλάξω motherboard καταλαβαίνω ότι έτσι κι αλλιώς χρειάζεται επανεγκατάσταση windows. Θέλει όμως και format? Tι γίνεται στην κάθε περίπτωση?
LEFteriz Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2005 αν θελεις να κανεις RAID 0 (για αυξηση επειδοσεων , δουλεύουν οι δίσκοι παράλληλα) τότε ναι θα χρειαστεί φορματ αν ομως κοιτας για RAID 1 (για ασφαλεια δεδομενων, οτι γραφει στον ενα δισκο δημιουργεί αντίγραφο στον αλλο) τότε δε χρειάζεται
Panahs Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2005 Για αύξηση επιδόσεων το θέλω (video editing). Thanks mate.
tech25 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2005 Re sy lefteri giati tha xreiastei format? Protou allaksei board apla tha egkatastisei ton driver apo ton raid controller. Logika den thelei format. Cheers...
tech25 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2005 Episis an theleis na kaneis RAID 1 se hardware epipedo( diladi ston controller) oi diskoi tha xasoun ayta pou exoun mesa. Cheers....
Panahs Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2005 Εμμμ... μπορώ να πω ότι δεν κατάλαβα σχεδόν τίποτα από τα 3 μηνύματά σου... Είμαι εντελώς αρχάριος
Kyro Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2005 exo kai ego diskous se RAID 0. apla: an tous kaneis RAID 0 (afto pou se endiaferei) tha xriasteis sigoura format. gia to RAID 1 den eimai sigouros.
sarisn Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2005 Για να μην ανοίξω καινούργιο thread θα μου πει και μένα κάποιος ποια είναι η διαδικασία για να λειτουργήσει το RAID 0 σε δύο ίδιους σκληρούς Raptor 36.7 GB? Θα πάρω σήμερα τον 2ο Raptor αλλά δεν ξέρω τι να κάνω για να δουλέψουν σαν RAID 0. Ευχαριστώ. ΥΓ. Sorry για το διπλό post αλλά πρέπει να το κάνω σήμερα για να setάρω και το Linux που το χρειάζομαι για την σχολή μου. Thx.
thcp Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 Panahs: Για RAID 0 πρέπει format για RAID 1 δεν χρειάζεται format Σε κάθε περίπτωση, όταν αλλάζεις μητρική δεν είναι απαραίτητο το format, απλά να απεγκαταστίσεις, πριν την αλλαγή, οτιδήποτε λογισμικό φορτώνεται επιπλέον με τους οδηγούς συγκεκριμένων συσκευών, για να μην δημιουργηθεί κόλλημα, και να κάνεις REPAIR μετά την αλλαγή, δηλαδή εγκατάσταση πάνω από την παλιά σου. Μιλάω για XP πάντα... και την επιλογή επιδιόρθωσης θα την βρεις όταν η εγκατάσταση των windows, (boot CD) φτάσει στο σημείο να δηλώσεις σε ποιον σκληρό θες να γίνει (θα ψάξει και θα βρει την παλιά σου εγκατάσταση) Σημασία έχει, εφ'όσον έχεις σκοπό να βάλεις RAID, να διαβάσεις το εγχειρίδιο της μητρικής σου ΠΡΙΝ δοκιμάσεις ότιδήποτε, και θα σου λυθούν ό,τι απορίες θα είχες... sarisn: Το linux σου υποστηρίζει τον controller? Γιατί παίζει και να μην βρει τους δίσκους καν!
sarisn Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 Δεν θα είναι SATA ο σκληρός που θα βάλω το Linux. IDE θα είναι . Δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα.
Kyro Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 na nomizeis... ta exo loustei kai ego afta. des an exeis prota drivers gia to linux kai sigekrimena gia tin dianomi pou thes na valeis (kai tin version) kai meta valto.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.