Προς το περιεχόμενο

Αντικατάσταση σχεδόν καινούργιας CRT me TFT;

rufous

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειας σας παιδιά! Βρίσκομαι μπροστά σε ένα μεγάλο δίλλημα. "Παίζει" να πουλήσω την 7 μηνών CRT Philips που έχω 250 € (την πήρα 340) και είναι αυτή:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.156264

Η εν λόγω οθόνη είναι από τις καλύτερες που κυκλοφορούν σε όλους του τομείς, για αυτό και την πήρα! Αλλά μου έχει μπει το ζιζάνιο για TFT...

Το ερώτημα είναι -δεδομένου ότι κάθομαι ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ώρες μπροστά στο PC (σχεδόν όλη μέρα)- αν αξίζει η μεταπήδηση και η πώληση της σχεδόν καινούργιας για μια καινούργια οθόνη! Η οθόνη είναι ήδη ξεκούραστη, αλλά μετά από κάποιες ώρες αναπόφευκτα με κουράζει... :-(

Στη CRT έχω δοκιμάσει και φίλτρο της 3Μ...

Αξίζει η αγορά μιας απλής οθόνης, όχι ακριβής, όπως π.χ. η πολυσυζητημένη LG 1915s, ή θα δω διαφορά στην ποιότητα και θα χτυπώ το κεφάλι μου στον τοίχο για την άσκοπη μεταπήδηση;

Υ.Γ. Ασχολούμαι σχεδόν με τα πάντα στο PC: Photo editing, office περιβάλλον, multimedia εφαρμογές, net surfing, PC Games...

Ελπίζω πραγματικά να μη σας κούρασα!!! Θέλω τη βοήθειά σας...

Δημοσ.

koita, an exeis katsei tis antistoixes wres pou ka8esai sthn crt se mia tft o8oni kai niw8eis ta matia sou pio xekourasta, tote mallon se vlepw na allazeis o8oni. egw pali, me polles wres ka8hmerina sth douleia mprosta se o8onh, eimai o monadikos pou exw crt se olh thn etairia otan oloi oi alloi exoun tft. o logos einaioti me ponane ta matia sto 10lepto. MONO mia tft exw xrhsimopoihsei kai mou ekane entypwsh poso pragmatika xekourasth htan, alla ypo8etw oti prepei na einai kai akrivoutsiki... htan EISO. panw apo ola pantws sthn epilogh sou prepei na paixei ta matia sou... kalh epilogh! :)

Δημοσ.

Αξίζει η αγορά μιας απλής οθόνης' date=' όχι ακριβής, όπως π.χ. η πολυσυζητημένη LG 1915s, ή θα δω διαφορά στην ποιότητα και θα χτυπώ το κεφάλι μου στον τοίχο για την άσκοπη μεταπήδηση;

Υ.Γ. Ασχολούμαι σχεδόν με τα πάντα στο PC: Photo editing, office περιβάλλον, multimedia εφαρμογές, net surfing, PC Games...

[/quote']

me ayta poy kaneis sto PC soy, me to na allaxeis thn othonh poy hdh exeis tha se kanei na xtypas to kefali soy ston toixo, kyrios giati tha doseis perissotera lefta gia na pareis ena katotero proion, krata thn CRT soy kai otan kai an pote oi TFT ftasoyn thn poiothta ton kathodikon to xanaexetazeis to thema.

Δημοσ.

φιλε ακριβώς τo ίδιο δίλημμα έχω και εγώ αλλα περισσότερο για πρακτικους λόγους.

επειδή είμαι στα σκαριά να μετακομίσω σκέφτομαι να στείλω την samsung της υπογραφής μου όσο-όσο και να πάρω μια TFT στην αθηνα.

δε ξέρω τελικά τι θα αποφασίσω μιας και αυτή η οθόνη είναι απλά άπαιχτη σε όλα της και δεν νομίζω καμια TFT να μπορεί να την συναγωνιστεί.

αλλα σκέφτομαι το κουβάλημα ρε γμτ, είναι 25 κιλά τέρας και μη τυχόν μου χαλάσει κατά την μεταφορά...

αν είχα την μεταφορά εγγυημένη και άνετη ούτε που θα το σκεφτόμουν να την αλλάξω.

εσύ που είσαι στο σπιτάκι σου δεν έχεις λόγο να αλλάξεις μια αριστη οθόνη!

Δημοσ.

Το σκέφτομαι ρε παιδιά! Πρόβλημα χώρου δεν τίθεται καν!

Απλώς μου έχει μπει πολύ στο μυαλό για TFT!

Η EIZO άριστες αλλά από τιμή......!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δημοσ.

Η συμβουλή που σου δίνω φίλε μου, όπως και στον Predator, είναι να κρατήσετε τις CRT σας... Καλός ή κακός οι TFT δεν έχουν φτάσει ακόμα τις CRT σε διάφορες κατηγορίες, όπως απόδοση χρωμάτων και γωνίες θέασης. Εκτός βέβαια και αν πάρεις κάτι πολύ ακριβό οπότε αλλάζει το πράγμα... :lol:

Υ.Γ. Πάλι καλά που βγήκαν οι TFT και έτσι φτήνυναν οι CRT... :lol:

Δημοσ.
Καλός ή κακός οι TFT δεν έχουν φτάσει ακόμα τις CRT σε διάφορες κατηγορίες, όπως απόδοση χρωμάτων και γωνίες θέασης. Εκτός βέβαια και αν πάρεις κάτι πολύ ακριβό οπότε αλλάζει το πράγμα...

dystixos oyte oi poly akribes TFT, oyte oi panakribes, oyte oi aplhsiastes TFT exoyn ftasei tis CRT se ayta ta 2 themata.

Δημοσ.

Eχω στο γραφείο μια 15αρα crt, και στο σπιτι δύο 17άρες crt.

καλά στο γραφείο, η εταιρεια ειναι καρμοίρηδες και δεν αλλαζει.

Στο σπίτι ειμαι εγώ τσιγγούνης. δηλ. το μονο μου πρόβλημα στις ΤΦΤ ειναι το κόστος.

αλλα και δυστυχως καθομαι πολυ περισσοτερες ωρες στη δουλεια παρα στο σπιτι.

στους τομεις που δεν συστηνονται οι ΤΦΤ, δεν ασχολούμαι. παίζω 5 ωρες παιχνίδια για 100 ωρες χρήσης. ταινιες καθόλου.

Απλά ειναι μεγάλη η διαφορά τιμής, ειδικά αν βάλεις στη συγκριση και τις μεταχειρισμένες crt , ενω στις Tft -λογω θέματος καμενων πιξελ- μου ειναι πιο δυσκολο να ρισκάρω 2ο χέρι, προτιμώ να παρω καινουρια με εγγυηση.

Λοιπόν οταν βρίσκω σε αγγελια 17αρα philips με 60 e (για 2ο pc - σερβερ), ειναι λιγο δυσκολο να κοιταξεις στα 300-500 για 17αρα tft (15αρες=μαπες).

Αν ενα ποσο 300-400 δεν το θεωρείς υπερβολικό, και μιλας για το 1ο πισι, και για τόσες ώρες την ημέρα, λεω να παρεις ΤΦΤ. τουλάχιστον μια φτηνή,

και αν εισαι άνετος, δωσε και παραπάνω για μεγαλύτερη/καλύτερη.

Δημοσ.
vasika ithela na rotiso giati oi tft einai pio ksekourastes sta matia apo tis crt?????

an kai h koyrash einai ypokeimenikh, exo akoysei atoma na lene oti koyrazontai se TFT kai oxi se CRT, o kyrios logos poy oi TFT deixnoyn poio xekoyrastes stoys perissoteroys einai giati eite eixan kakes CRT mexri poy phran TFT, eite eixan kales men alla tis doyleyan se xamhla Hz.

Ayto poy mporei na koyrasei einai to Vertical Retrace, 60,70,75Hz einai apo tis koyrastikes syxnothtes, oso xamhloterh toso poio koyrastikh, sta 85Hz kai pano ta opoio fainomena koyrashs eite teinoyn sto mhden eite exafanizontai entelos.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...