Πέτρος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2005 Έχω ένα ASUS E616 και μέχρι πριν από 3-4 μέρες όλα καλά. Ξαφνικά, η μέγιστη ταχύτητα ανάγνωσης (DVD Decrypter, Nero CD/DVD Speed κλπ) είναι 1.5χ. Αρχίζει να γίνεται σπαστικό. Η συσκευή είναι σε Secondary Master, ο ελεγκτής σε DMA if available με αυτόματο το PIO. Αναβάθμισα το firmware (v 2.2) μήπως ξεκολλήσει αλλά τίποτα. Τι ξέρετε? Ευχαριστώ... Το σύστημά μου: MSI K7N2G-ILSR, AthlonXP 3000+, 2x512 DDR333 Kingston...
Kyro Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2005 dokimase na to kathariseis me ena katharistiko CD/DVD. an evales kanena pogramma prin sto parousiasei afto dokimase na to kaneis apegatastasi.
mpentenis Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2005 αν ειναι PIO mode, μην ελπιζεις να πετυχεις τιποτα παραπανω...κανε remove απο device manager τον seconδαρυ controller, κανε μια επανεκκινηση, και δες αν στο διορ8ωσει....κανονικα, μετα απο αυτο νομιζω οτι πρεπει να στο γυρισεi σε Ultra DMA 33
theoritikos Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2005 Επίσης αν μπορέις βάλε το dvd μόνο του χωρίς άλλη συσκευή. Αν πάλι σου κάνει τα ίδια, τότε έχει αρχίσει να χαλάει.
sarisn Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2005 Κι' εγώ το ίδιο έχω και no problem so far, το έχω πάνω από χρόνο. Πόσο καιρό το έχεις?
Πέτρος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2005 Μάλλον όλα όσα είπατε μαζί... Τελικά γύρισε μόνο του, χωρίς να πειράξω τίποτα, σε UDMA 2 (το μεσημέρι που το κοίταξα) και τώρα πάλι σε PIO (όποιος βγάλει άκρη, μάγκας). Το καθάρισα αλλά τζίφος. Πριν 4 μέρες έβαλα το Αlcohol 52%. Το έχω περίπου 2 χρόνια. Το πλήρωσα για ASUS, αν είναι να μου χαλάει έτσι να πάρω κανένα ΒΤC να μου μείνουν τα λεφτά.
sarisn Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2005 Καλά, πάρε BTC και θα δεις επιδόσεις που δεν έχεις ξαναδεί ποτέ στη ζωή σου lo0o00ol . Btw 2 χρόνια είναι πολλά για DVD-ROM. Μην απορήσεις (και κυρίως μην απορρίψεις την ASUS) αν όπου νά' ναι παραδώσει πνεύμα... . ΟΛΑ χαλάνε κάποια στιγμή, ακόμα και τα καλύτερα.
Kyro Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2005 mipos to exeis se kapio IDE channel mazi me alli siskevi pou doulevei se PIO? dokimase na kaneis afto pou leei o theoritikos
mpentenis Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2005 τι σοι συσκευη μπορει να παιζει σε PIO MODE πλεον?βασικα, κατα 80% ειναι θεμα drivers μητρικης. κατεβασε νεωτερους, κανε απεγκατασταση τους προηγουμενους, εγκατασταση, και δες τι λεει τοτε...ενα 10% δινω και σε χαλασμενο IDE καλωδιο....το αλλο 10%, δεν μπορω να φανταστω τι αλλο να ειναι
Πέτρος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2005 Χμμμ... Μάλλον δεν ήμουν αρκετά ακριβής: Η συσκευή είναι μόνη της στον ελεγκτή, η μητρική έχει ότι τελευταίο έχει βγει σε οδηγούς, ρυθμίσεις και πάει λέγοντας. Το πρόβλημα ξεκίνησε πριν 4-5 μέρες χωρίς να πειράξω κάτι στον υπολογιστή μου, εκτός από το Alcohol που έβαλα γιατί το χρειάζομαι. Με το 120% μήπως ξεμπλοκάρει???
Πέτρος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2005 Τελικά λύθηκε με τη γνωστή μέθοδο... Απεγκατάσταση οι οδηγοί, απεγκατάσταση συσκευής ξαναπέρασμα όλα και ολική επαναφορα. Τώρα γιατί κατέρρευσε ξαφνικά, ο Θεός, ο Βασιλάκης και η RAM του ξέρουν. Ευχαριστώ για τις συμβουλές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.