Προς το περιεχόμενο

PSU switch turns system fans ON

phovos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παταω το switch του τροφοδοτικού στο ON και αρχίζουν και δουλευουν οι ανεμιστήρες [Δε κανει boot.Μονο οι ανεμιστήρες δουλευουν]

Πριν πείτε τροφοδοτικό, σας λεω ότι δοκιμασα άλλο και κανει τα ίδια...

Πριν πειτε να αρχίζω να βγαζω δισκους κτλ ,σας λεω ότι εβγαλα το motherboard απο το κουτι και το δοκίμασα μονο με psu και τίποτα αλλο [Παλι τα ίδια]

Αρα ουσιαστικά ξερω ότι φταίει η μητρική και όχι κατι άλλο.

Ξερει κανενας απο τι μπορει να συμβαίνει αυτο και αν μπορει να διορθωθει?

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Clear cmos έκανες φαντάζομαι...

Αν άλλαξες τροφοδοτικό και έβαλες μεγαλύτερης ισχύος, που ξέρεις ότι δουλεύει καλα, τότε είτε μητρική έχεις πρόβλημα, είτε επεξεργαστή.

Εκτός από αυτό, όταν δεν κάνει μπιπ, παίζει να κάηκε είτε κάρτα γραφικών είτε μνήμη και να κολλάει το κύκλωμα αναγνώρισης. Τα βγάζεις, μαζί και μετά διαδοχικά, και αν δεν κανει μπιπ, τότε ισχύουν τα παραπάνω...

Η ζημιά σε επεξεργαστή έρχεται είτε απο overclocking είτε απο ανεπαρκή ψύξη, είτε από προβληματική μητρική. Έχω δει μητρικές να οβερκλοκάρουν από μόνες τους....

Η ζημιά από μητρική συμβαίνει κυρίως λόγο ρεύματος (κακής ποιότητας / ελατωματικό τροφοδοτικό) αλλά φυσικά και κατώτερης ποιότητας μητρικής.

Το λογικό συμπέρασμα στην υπόθεσή σου, αν είναι η μητρική και δεν έχει DualBios, είναι να έπαζε ζημια το bios. Από εκεί και πέρα δεν αμφιβάλλω να έπαθε ζημιά κάποιο ηλεκτρονικό πάνω της, που δεν φαίνεται με το μάτι...

Διόρθωση = Αντικατάσταση!

Δημοσ.

Καλος το bill :D:D:D

Οχι ρε συ δε καταλαβες....Αν τον ανοιξω απο το power button δουλευει κανονικά το pc!

Αλλά αν π.χ το έχω κλειστο και το psu switch στο [ off ] και μετα το βαλω στο [ ON ] τότε αρχιζουν και δουλευουν οι ανεμιστήρες...

Οπως είπα και πριν ,πεταξα μονο mobo/cpu/psu στο τραπεζι και ανοιγοκλειναν οι ανεμιστήρες αν επαιζα με το on/off του psu

EDIT

Εκανα και C CMOS

Αυτη τη στιγμή απο το ίδιο pc γραφω οπότε δε τιθεται θέμα για μνημες ή κατι άλλο αλλα για καποιο στραβωμα που τρωει η μητρική!!!

Δοκίμασα ολοκαινουργιο τροφοδοτικό και μαλιστα μικρότερο απο το δικό μου και παλι έκανε τα ιδια!

Τσεκαρισα και τους πυκνωτες μηπως κι εσκασε κανενας αλλα όλα δειχνουν OK...

Μονο bios update δεν εχω κανει [Ναι το ομολογω....ΔΕ ΞΕΡΩ ΠΩΣ!!!!!]

Δημοσ.

Χμ, ίσως να υπήρξαν και μερικά Tagan μαζί με τα υπόλοιπα PSU που είχαμε στην λίστα με τα "κουλά" που γίνονταν με αυτά τα PSU & τις K8N Neo2 Platinum & την Abit.

Ποιό άλλο τροφοδοτικό είπες δοκίμασες?

Δημοσ.

Eνα άλλο TAGAN TG330-UO1 LOL

Την είχα δει τη λίστα και δεν υπήρχε κανενα tagan γι αυτο και δε πήγε το μυαλό μου εκει περα...Βρικα κι ενα thread με καποιους που είχαν το ίδιο προβλημα και δεν εβγαλαν άκρη...[Ειχαν διαφορες μαρκες τροφοδοτικων παντως]

Δημοσ.

Από όσο ξέρω οι μητρικές έχουν επιλογή να δίνουν κάπου ρεύμα όταν είναι κλειστό το PC, όπως π.χ. USB... Αυτό ρυθμίζεται με jumpers. Δες αν έχει κάπου κάτι τέτοιο. Παίζει να λέγεται και K/b power on ή USB power on ή κάτι τέτοιο.

Μου φαίνεται κουλό να κάνανε τέτοιο σχεδιασμό, αλλά μπορεί να είναι κάτι... Επίσης, δες από το bios αν είναι ρυθμισμένο στο power μενού, το να μένουν οι ανεμιστήρες ανοιχτοί. Φυσικά, κατάλαβα αυτούς που είναι πάνω στη μητρική.... (cpu, case fans, etc)

Αν βέβαια η καλωδίωση του τροφοδοτικού είναι άλλα γι'άλλα, αυτό δεν το ξέρω....

Δημοσ.

Οκ λοιπόν Σ'αυτό το link http://forum.msi.com.tw/index.php?topic=66540.0 λεει για το πρόβλημα....Είναι αρκετα μεγάλο το thread το διαβασα όλο και τελικά είδα ότι οι περισσότεροι πηγαν για RMA!!

Στο power managment του bios τσεκαρα τις επιλογές του Boot after power off και ειναι στα default [ off ]Εκανα κι ενα load default για καλο και για κακό...Αλλά πάλι τίποτα!!!

Το μόνο που έρχεται στο μυαλό μου ειναι προβλημα στη μητρική απλά θελω να αποκλεισω όλες τις πιθανότητες πριν τη πακετάρω για RMA!

EDIT

Δοκίμασα όλα τα tips που δίνουν στο link [εκτος απο bios update] αλλά κανενα δεν επιασε...Ουτε σ'αυτούς βεβαια :(:(

Δημοσ.

Εγω εχω ενα παλιο PC που μολις ανοιγω το τροφοδοτικο δινει ρευμα στους ανεμιστηρες για 1" και μετα σταματαει.Κατι σαν Self Test.Μετα ανοιγει κανονικα το PC...

Δεν πιστευω οτι προκειται περι προβληματος!

Οταν ανοιγεις το PSU οι ανεμιστηρες παραμενουν ανοιχτοι μεχρι να εκκινησεις το συστημα?Το δικο μου ΜΒ ειναι ASUS και επειδη εχω 2 ιδια τετοια ΜΒ ξερω οτι το ΜΒ το προκαλει αυτο και οχι το PSU!

Δημοσ.

Δεν υπάρχει τέτοιο test arissynod.

Το πιο πιθανό είναι short circuit [ βραχυκύκλωμα ].

Μερικές φορές αλλάζοντας τα DIMM Slots που βάζεις την RAM το σταμάταγε.

Άλλες φορές ότι και να κάνεις δεν αλλάζει το situation [ της τραβάς ένα RMA και ησυχάζεις ] { αρκεί να μην σου στείλουν πίσω την ίδια , ή κάποια που επίσης θα σου κάνει τα ίδια } :D

Δημοσ.

[Άλλες φορές ότι και να κάνεις δεν αλλάζει το situation]---->Εδω ειμαστε!!!

[ της τραβάς ένα RMA και ησυχάζεις ]---->Μη σου πω τη πατας κι ενα καψιμο να εισαι σίγουρος!!!

Παντως απογοητευτικα απο την MSI....Με βλεπω να μου φερνουν καινούργια και να την πουλάω!!Δε λεω καλη χρυσή αλλά πολυ βιτσιοζα η πουτ@.....

Δημοσ.

ΧΜ...Ενα μικρό update στο Θεμα!!!

Ενω μεχρι τωρα ειχα κανει 3 C CMOS χωρις αποτελεσμα βγαζοντας τη μπαταρια για 1-2 λεπτα σήμερα εγινε μια διακοπή ρευματος και ειπα να κανω άλλο ένα....

Εκανα λοιπον το καθαρισμα αλλα το αφησα χωρις μπαταρια για περίπου 1 ωρα!

Αφου ήρθε το ρευμα περασα τη μπαταρία και το προβλημα διορθώθηκε...Οσες φορες κι αν παιξω με το switch δε δουλευουν οι ανεμιστήρες....

Τι παιζει τωρα?και γιατι αφηνοντας τη μητρική μια ωρα χωρις ρευμα εστρωσε[Μεχρι στιγμης...]

Εχω κατι στο μυαλό μου[Αποφορτίστηκε εντελώς η μητρικη και σταματησε να βραχυκυκλωνει] αλλα θελω και τη δικη σας γνωμη!!!

Η MSI χρησιμοποιει on line συστημα για το update και δεν υπαρχει περίπτωση να κανω update στο bios μεσο internet!Απο κει και περα τη διαδικασία τη γνωριζω[Χοντρα χοντρα] αλλά επειδή δεν εχω ξανακανει update απο δισκετα θελω και καποιον πιο εμπειρο να υπαρχει διπλα για παν ενδεχόμενο...

Δημοσ.

Γιατί να κάνεις αναβάθμιση από το νετ....βάλε κάνα χακεμένο που πηγένει τρέλα...

Μου έχει παρουσιάσει και η δικιά μου 2 φορές το ίδιο πρόβλημα και η λύση είναι μία.....τα λύνεις όλα και τα ξαναδένεις. Εκτώς από τα βίτσια της όπως λες κατα τα άλλα μαμάει.265 fsb 24/7 έναν Σεμπρονούλη σε πλήρη ισχύ δεν είναι άσχημα.....

Από τη δεύτερη φορά και μετά απλός δεν το σβήνω ποτέ.....χαχαχα..........

Δημοσ.

Αν περασω άλλο bios παω στανταρ για 1,36b [Τωρα εχει 1,4]

Οπως είπα δεν εχω ξανακανει flash απο δισκετα + ότι δεν πολυ εμπιστευομαι το floppy μου...

OFF topic: Ειχα φτιαξει μια δισκετα απο τα XP [δεξι κλικ στη δισκετα->διαμορφωση->αντιγραφη αρχειων συστηματος] αλλά όταν το εβαλα να ξεκινησει απο τη δισκετα μετα δε με αφηνε να μπω στο c: και εμενε συνεχεια σε Α prompt εκανα καποια χοντραδα ή ετσι πρεπει να ειναι? [Πω πω...ειμαι υπερβολικα ασχετος σε οτιδηποτε δεν εχει παραθυρα...:D:D:D]

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...