MariaTs. Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2005 Ναι καλά! Οι μαύροι μας ενόχλησαν. Η πειρατεία στην μουσική είναι κάτι σαν αυτό που λέει το τραγούδι: "κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια"! Πριν 20-25 χρόνια θυμάμαι πιτσιρίκα πήγαινα στα περίπτερα και έβρισκα κασσέτες καλλιτεχνών. Η πρώτη 'πειρατική' που είχα πάρει τότε ήταν των OMD-Electricity. Μετά ακολούθησε μία συλλογή με τραγούδια του Elvis Presley. Βέβαια δεν ξαναγόρασα. Γιατί δεν ήταν κι ότι καλύτερο. Έτσι πήγαινα στα δισκάδικα και έπαιρνα τις αυθεντικές κασσέτες και για τις πληροφορίες και για την ποιότητα στον ήχο. Βλέπεται το βινύλιο με αυτό τον τρόπο αντιγραφόταν τα χρόνια εκείνα!
dim_b Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 Βέβαια δεν ξαναγόρασα. Γιατί δεν ήταν κι ότι καλύτερο. Έτσι πήγαινα στα δισκάδικα και έπαιρνα τις αυθεντικές κασσέτες και για τις πληροφορίες και για την ποιότητα στον ήχο. Βλέπεται το βινύλιο με αυτό τον τρόπο αντιγραφόταν τα χρόνια εκείνα! Μα αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Η πειρατεία πάντα υπήρχε, αλλά με τα CD είναι πολύ εύκολο να έχεις με ελάχιστο κόστος ένα ακριβές αντίγραφο. Οι μουσική βιομηχανία προκειμένου να μειώσει στο ελάχιστο το κόστος παραγωγής και κατασκευής (αυξάνοντας όμως παράλληλα την τιμή), κατάργησε το βινύλιο και έστρεψε όλη την αγορά στα CD, αναγκάζοντας πάρα πολλούς συλλέκτες να ξοδέψουν τεράστια ποσά γιά να αγοράσουν ξανά τα ίδια πράγματα και τελικά έπεσε θύμα της απληστίας της, αφού μόνο οι συλλέκτες αγοράζουν πλέον συστηματικά πρωτότυπα CDs. Και μετά κυνηγάει τους απλούς χρήστες που μοιράζονται τα mp3 τους χωρίς να κερδίζουν τίποτε, ενώ η πραγματική πειρατεία οργιάζει και ουδείς ασχολείται.
MariaTs. Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 Πάντως καλό είναι να αποφεύγεται τέτοιου είδους αγορές (από 'μαύρους') γιατί δεν είναι και σίγουρο ότι αυτό που έχεται αγοράσει είναι κι αυτό που νομίζεται. Εγώ την έπαθα και από τότε ...τέλος! Έψαχνα απεγνωσμένα το πρώτο δισκάκι της συλλογής Cafe Del Mar και το βρήκα σε μαύρο, όταν στο σπίτι -όλο χαρά που επιτέλους το βρήκα (δεν το έβρισκα ούτε καν αυθεντικό)- το έβαλα να το ακούσω' μου βγήκε ...Τριαντάφυλλος!
hugelacky Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 MariaTs. analogh fash exw pa8ei ki egw! Poly gelio! Omws se mayro eixa brei kai to bootleg live twn metallica sto woodstock to '94 kai ouk oliga cd me akyklofothta songs apo group. "blackman Compilations" ta lew, xexe! Einai kai ayta ta tyxera! :wink:
Costinio Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 καλά αυτά συμβαίνουν συχνά με τους μαύρους. δε χρειάζεται όμως να τους εγκαταλείπετε! απλά πάτε και το αλλάζετε το cd! λίγα παζάρια θέλουν μόνο και όλα οκ
MariaTs. Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 Costinio είσαι κι από Πάτρα; Εκεί είναι που κυκλοφορούν πολλοί blackmen και αν αγοράσεις δισκάκι άντε βρες τον! Πάντως παιδιά δεν έχουν ορισμένα πόστα για να πεις ότι θα τους βρεις και θα αλλαξείς το δισκάκι -όχι ότι αρνούνται αλλαγή. Μια χαρά άνθρωποι είναι και ευγενικοί είναι και να σου γυρίσουν ανάποδα τους σάκους τους όλους με τα δισκάκια διατεθειμένοι είναι. Απλά προσέχτε. Hugelucky καλά τα λες, αλλά φαντάζεσαι να αγοράσεις Nirvana και να σου βγει Τάσος Μπουγάς; Ρίσκο είναι... Το βέβαιο είναι πως δεν φταίνε αυτοί που τα πωλούν, αλλά αυτοί που κάνουν τα αντίγραφα και τους τα φορτώνουν!
Costinio Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 Maria από Πάτρα είμαι κι εγώ. Λοιπόν το "κλειδί" στις αλλαγές είναι ότι δε χρειάζεται να βρεις αυτόν που στο πούλησε!! Σε όποιον και να πας είναι το ένα και το αυτό!
a123xxsp Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 Το βέβαιο είναι πως δεν φταίνε αυτοί που τα πωλούν, αλλά αυτοί που κάνουν τα αντίγραφα και τους τα φορτώνουν! Οι οποίοι παρεπιπτώντως είναι και αυτοί που παίρνουν το χρήμα ε? ας μην γελιόμαστε οι μαύροι μόνο την αγγαρία κάνουν και παντελονιάζουν ελάχιστα... τους καρχαρίες που γράφουν τις χιλιάδες δισκάκια δεν ακουμπάει κανείς... πριν 1-2 χρόνια είχε ακουστεί ότι ποιάσανε κάποιον αλλό και αυτό θα ήταν γιατί σταμάτησε να λαδώνει φαίνεται...
sikaztarek Δημοσ. 8 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2005 hint: oi "mavroi" vgazoun 1-2 evrw sto diskaki... opote fantazeste posa vgazoun oi "asproi" prin apo aytous....
MariaTs. Δημοσ. 8 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2005 Υπάρχουν πάντως κι άλλοι πιο έξυπνοι και πιο οικονομικοί! Οι ίδιοι που τα αντιγράφουν τα πωλούν κι όλας και μόλις 2 ευρώ! Και πες μου τώρα εσύ, τι τους κοστίζει; Το να κάνω ένα αντίγραφο για μένα αν το κοστολογίσω μου έρχεται κάπου στο 1 εύρω (μιλάμε με όλα τα σέα, δηλαδή εξώφυλλα και θήκη κανονική). Και το πιο ωραίο τα πωλούν και σε κεντρικά σημεία και σε πάγκο! Γιατί εκεί δεν πάνε να τους πιάσουν; Γιατί μάλλον το παρεμπόριο έχει περισσότερα φράγκα και τα οικονομάνε όλοι και είναι ευτυχισμένοι... Κι ο μαύρος ο 'μαύρος', πληρώνει πάντα τα σπασμένα!
jmz Δημοσ. 9 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2005 pantws kapote thimame evgene ena cd ... trexame sto diskopoleio 1i mera ... to plironame kana 5oxiliaro(15euro) ... zeskiz.me ti zelatina kai akougame to cd 1i akroasi enw sinxronwn xazeuame to "plousio" booklet. pleon ... agorazeis to cd 20 euro ... anoigeis to booklet ... to opio ine sinithws 1-2 fula ... (ta perisotera oute kan lyrics. ntropi) akous to cd kai ws ekei. pleon agorazw authentika mono an ine apo kapio agapimeno mou group i kapio remasted nice price cd gia na simplirwso kapia sillogi ... giati stin teliki auta minane na axizoune ekei "e3w". stin teliki ine kai psilokrima oi blackmens giati polles fores mporeis na ton pazarepseis ka i na pareis pio ftina ta cd (an pareis 2-3 mazi), enw tin eispraxi tha tin parei kapio allo kefali ^^ .
Xvipes Δημοσ. 9 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2005 prin kati meres to akousa alla den thimamai pou: oi misoi stin ellada bgazoun lefta apo kompines k oi alloi misoi bgazoun me to na tous kinigane. Εγώ πάλι έχω δει dj σε καφετέρια εδώ στην Πάτρα να αγοράζει cd από μαύρο!!! Ενώ έπαιζε ο dj, βλέπει τον μαύρο, τον σταματάει και άρχισε να ψάχνει τα cd μέχρι που βρήκε μια ωραία συλλογή και την αγόρασε!! epidi k egw eimai dj se kafeteria k exw parei apo mauro merika cd den einai kako an skeuteis oti tin fasi pou ta pira den eixa internet k to boss thelei na paizw ellinika sto magazi.opote siga min paw na dwsw 20e gia na parw ton mlk ton tsaliki i' tin kokkinou....edwsa 8e k pira 2 cd(meta apo pazaria) k isixasa k egw k to boss
Costinio Δημοσ. 10 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2005 Και καλά έκανες! Εξάλλου δεν τον "έθαψα" εκείνον που πήρε cd από το μαύρο, απλά μου φάνηκε πάρα πολύ κουφό όταν το είδα! Τώρα όπως λες άμα δεν έχεις ιντερνετ και πρέπει να βρεις και ελληνικά (δλδ σαβούρα) τότε εντάξει, δεν μπορείς να κάνεις κι αλλιώς, ο blackman είναι μονόδρομος.
MariaTs. Δημοσ. 10 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2005 Όλοι λοιπόν στον δρόμο που χάραξε ο blackman!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.