apoikos Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2005 Απλά δε θα έχει active directory ούτε 2003. Θα έχει samba ως domain controller με OpenLDAP backend (μπορεί όμως να χρησιμοποιήσει και ήδη υπάρχοντα Active Directory Server) ;-) Βάζεις και OpenXchange για groupware αν θες και γενικά μπορείς κάλλιστα να στήσεις ένα πλήρες windows domain με UNIX controllers...
tech25 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2005 Xmmm..... Poso xrono tha mou parei na ylopoioeiso kai na paraetropoiohso to senario pou anafereis, kai poso me 2003 srv? Poio einai to praktiko pleonekthma? Group policy? Sto leo ayto giati to thema den einai an ginetai ayto pou les, alla an me symferei na to kano. Cheers...
makisathanos Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2005 Epitelous enas an9rwpos me anagkase na grapsw sto topic. Kai malista gia kalo giati einai h prwth fora pou tautizetai h apopsh mou toso polu me auth tou filou daidalus. Epitelous den eimai monos mou otan anarwtiemai: "Giati prepei to C: na einai pio filiko apo to /mnt/hd1?". Kai h apanthsh einai mono auth pou edwse o filos. M'opoion daskalo ka9iseis tetoia grammata 9a ma9eis ... Συμφωνώ και εγώ. Η συνήθεια είναι μεγάλο πράγμα. Για κάποιους μεγαλύτερους (όπως εγώ) με ξεκίνημα από dos μας φάίνεται το linux "άπιαστο". Στο Pc μου έχω δύο λειτουργικά: win2000 & mandrake 9.0. Τα παιδιά μου (10 & 8 χρονών) δεν βλέπω να δυσκολέυτηκαν καθόλου με τα παιχνίδια που υπάρχουν στο mandrake. (Δεν λέω ότι κάνουν κάτι σοβαρό στο pc αλλά η προσαρμογή και στα 2 λειτουργικά είναι σχεδόν η ίδια).
tzoykas Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2005 Xmmm.....Poso xrono tha mou parei na ylopoioeiso kai na paraetropoiohso to senario pou anafereis' date=' kai poso me 2003 srv? Poio einai to praktiko pleonekthma? Group policy? Sto leo ayto giati to thema den einai an ginetai ayto pou les, alla an me symferei na to kano. Cheers...[/quote'] Enas admin eidikeumeneos sto linux 9a to kanei to idio grhgora oso enas admin eidikeumenos sta windows .... Einai pali 9ema sunh9eias. Kai 9a protimousa na kanei to linux th diaxeirhsh kai oxi ta windows ...
theglassicon Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2005 Ξεκολλάτε ορκισμένοι οχτροί........υπάρχει και το Λίντοους.....μέχρι και το γινμόντεμ μου βρείκε χωρίς να κάνω τίποτα, δεν είναι Μαντρέικ αλλά ένας αρχάριος θα νομίζει ότι εγκατέστισε τα Λονγκχορν.................προτείνετε για απεξάρτιση από τον Βασιλάκι.
apoikos Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2005 Xmmm.....Poso xrono tha mou parei na ylopoioeiso kai na paraetropoiohso to senario pou anafereis' date=' kai poso me 2003 srv? [/quote'] Αν δεν έχεις ξαναστήσει τίποτα απ' τα δύο, κατά πάσα πιθανότητα τον ίδιο. Αν έχεις προηγούμενη εμπειρία, προφανώς θα επηρεαστεί ανάλλογα ο χρόνος Poio einai to praktiko pleonekthma? Πολλά και διάφορα. Θες το λιγότερο απαιτητικό hardware που χρειάζεται; Τη μεγαλύτερη σταθερότητα, τη καλύτερη απόδοση της samba σε μεσαία και μεγάλα δίκτυα; Το πραγματικά μηδενικό κόστος (ούτε άδειες ούτε τίποτα); Group policy? Μπορείς να χρησιμοποιήσεις policies που έχεις φτιάξει με το poledit. Υποστηρίζει επιπλέον μια χαρά και roaming profiles. Sto leo ayto giati to thema den einai an ginetai ayto pou les, alla an me symferei na to kano. Αυτό δεν το ξέρω και αν δεν το δοκιμάσω δεν μπορώ να μάθω. Έχω ακούσει πάντως αρκετά εταιρικά / πανεπιστημιακά δίκτυα να κάνουν migration σε Samba PDC's και να παραμένουν εκεί ;-)
dp1975 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2005 Απλά δε θα έχει active directory ούτε 2003. Θα έχει samba ως domain controller με OpenLDAP backend (μπορεί όμως να χρησιμοποιήσει και ήδη υπάρχοντα Active Directory Server) ;-) Βάζεις και OpenXchange για groupware αν θες και γενικά μπορείς κάλλιστα να στήσεις ένα πλήρες windows domain με UNIX controllers...Ακούγεται ενδιαφέρον, θα το δοκιμάσω πολύ σύντομα σε lab. Αν έχεις στήσει σε παραγωγή ή σε lab τέτοιο σενάριο, πες μας τις εντυπώσεις σου. Προς το παρόν, πάντως, δεν έχω δει πουθενά να υπάρχει αυτό το στήσιμο.
dp1975 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2005 Ok.Group Policy?? Δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε Linux κι αυτός είναι ένας από τους σημαντικούς λόγους που πουλάνε τόσο πολύ τα 2003 σε μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις.
ΖΑΧΑΡΙΑΣ Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2005 καλησπερα εχω κατεβασει το Slackware 10.1 ξερει κανεις πως γινεται η εγκατασταση?εχω 2 σκληρους δισκους ενα 80GB KAI ENA 120GB.
Z3R@tuL Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2005 Σε ένα πράγμα συμφωνώ με το άτομο που είπε ότι η Apple τα ξεκίνησε όλα. Στο ότι αυτοί έβγαλαν το mouse, (που λειτουργούμε εμείς μέχρι σήμερα) με το PC ονόματι Lisa το 1978. Και απ' ότι έχω ακούσει ετοιμάζονται για νέες καινοτομίες. Δεν είμαι υπέρ της Apple, έτσι κι αλλιώς WinXP έχω και τα χαίρομαι κιόλας. Τώρα και ο Gates να σκαρφιστεί νέα τεχνολογία που θα μας φέρει σε νέους δρόμους εγώ μέσα είμαι. Τώρα όσον αφορά M$ εναντίων *nix συστημάτων, είναι θέμα αναγκών όπως πάρα πολλοί είπαν σε αυτό το post.
dimitris__ Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2005 Η ύπαρξη και των δύο OS είναι ευχής έργο, αφού μόνο μέσω του ανταγωνισμού μπορεί να υπάρξει όφελος για τον καταναλωτή. Τώρα γιατι να χρησιμοποιήσει κάποιος Linux ή Windows... περί ορέξεως... Όσον όμως αφορά σε εμένα, σαν χρήστης, χρησιμοποιώ windows γιατί είναι πιο βολικά στη δουλειά μου. Έχω τα ελληνικά μου παντού και τέλεια, μπορώ να βρω εύκολα βοήθεια αν κολλήσω κάπου, είμαι συμβατός με τα πάντα και τελικά μπορώ να πατήσω απλά ένα διπλό κλίκ για αρχίσω να σετάρω ένα οποιδήποτε πρόγραμμα. Σε περιβάλλον εργασίας πιστεύω πως τα windows είναι αναντικατάστατα, γιατί πέρα από τις built-in ευκολίες του 2003 server (group policies με AD, unattended mass installations με RIS, automatic updates με SUS, κλπ) που ας μη τις λάβω υπ' όψη γιατί κάποιος ίσως εκεί έξω μπορεί το ίδιο εύκολα να κάνει κάτι ανάλογο και με το Linux, οι χρήστες χρησιμοποιούν αρχεία του OFFICE!!! Προσπάθησα πολύ να στήσω σε lab ένα περιβάλλον με LDAP, κάποιο groupware, κάποια βάση σε MySQL, ελληνικά, αλλά είχα τόσα ζητήματα (που στα windows είναι ευκόλως εννοούμενα και παραλείπονται) ιδίως ασυμβατότητας με τον έξω κόσμο με αποκορύφωμα το office. Αφού μετά από κανα μήνα εν έτει 2002 τελείωσα (που λέει ο λόγος, γιατί τελειωμό δεν είχε) το linuxούργημα το έδειχνα σε ένα χρήστη-λογιστή όταν με ρωτάει το αυτονόητο "θα μπορώ να ανοίξω αρχεία του office;" -Ναι απαντάω εγώ που είχα ανοίξει επιτυχώς το CV μου και κανα-δυό απλά excellόφυλλα. Πηγαίνοντας όμως στο "working" common share του 2k server μας με λύπη διαπίστωσα ότι τα 7 στα 10 word ανοίγανε "παραμορφωμένα", και φυσικά στα τερατώδη excel του λογιστηρίου δεν παίζανε οι φόρμουλες και τα link. Για την access απλά δεν υπήρχε κάτι ανάλογο. Απογοήτευση. Καταλαβαίνω την επιτυχία των linux servers στο web, που οφείλεται στο ότι είναι εύκολη δουλειά μιας ώρας και ΤΣΑΜΠΑ, αλλά προς τη μεριά των χρηστών υπάρχει πολύς δρόμος...
valotas Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2005 Η ύπαρξη και των δύο OS είναι ευχής έργο' date=' αφού μόνο μέσω του ανταγωνισμού μπορεί να υπάρξει όφελος για τον καταναλωτή. Τώρα γιατι να χρησιμοποιήσει κάποιος Linux ή Windows... περί ορέξεως... Όσον όμως αφορά σε εμένα, σαν χρήστης, χρησιμοποιώ windows γιατί είναι πιο βολικά στη δουλειά μου. Έχω τα ελληνικά μου παντού και τέλεια, μπορώ να βρω εύκολα βοήθεια αν κολλήσω κάπου, είμαι συμβατός με τα πάντα και τελικά μπορώ να πατήσω απλά ένα διπλό κλίκ για αρχίσω να σετάρω ένα οποιδήποτε πρόγραμμα. Σε περιβάλλον εργασίας πιστεύω πως τα windows είναι αναντικατάστατα, γιατί πέρα από τις built-in ευκολίες του 2003 server (group policies με AD, unattended mass installations με RIS, automatic updates με SUS, κλπ) που ας μη τις λάβω υπ' όψη γιατί κάποιος ίσως εκεί έξω μπορεί το ίδιο εύκολα να κάνει κάτι ανάλογο και με το Linux, οι χρήστες χρησιμοποιούν αρχεία του OFFICE!!! Προσπάθησα πολύ να στήσω σε lab ένα περιβάλλον με LDAP, κάποιο groupware, κάποια βάση σε MySQL, ελληνικά, αλλά είχα τόσα ζητήματα (που στα windows είναι ευκόλως εννοούμενα και παραλείπονται) ιδίως ασυμβατότητας με τον έξω κόσμο με αποκορύφωμα το office. Αφού μετά από κανα μήνα εν έτει 2002 τελείωσα (που λέει ο λόγος, γιατί τελειωμό δεν είχε) το linuxούργημα το έδειχνα σε ένα χρήστη-λογιστή όταν με ρωτάει το αυτονόητο "θα μπορώ να ανοίξω αρχεία του office;" -Ναι απαντάω εγώ που είχα ανοίξει επιτυχώς το CV μου και κανα-δυό απλά excellόφυλλα. Πηγαίνοντας όμως στο "working" common share του 2k server μας με λύπη διαπίστωσα ότι τα 7 στα 10 word ανοίγανε "παραμορφωμένα", και φυσικά στα τερατώδη excel του λογιστηρίου δεν παίζανε οι φόρμουλες και τα link. Για την access απλά δεν υπήρχε κάτι ανάλογο. Απογοήτευση. Καταλαβαίνω την επιτυχία των linux servers στο web, που οφείλεται στο ότι είναι εύκολη δουλειά μιας ώρας και ΤΣΑΜΠΑ, αλλά προς τη μεριά των χρηστών υπάρχει πολύς δρόμος...[/quote'] Λογικό δεν είναι. Τα windows γενικότερα φτιάχτηκαν "γυρω" από τον χρήστη. Δηλαδή τι θες παιδί μου; Πάρε παιδί μου! Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργεία μιας μπετονιέρας που φτιάχνει μόνη της πολυκατοικίες... Τα *nix σε αντίθεση σου λένε αυτό είναι για τον α σκοπό, αυτό για τον β κ.ο.κ. Αν τώρα εσύ θέλεις το αβ πάρε τα δύο παραπάνω εργαλεία και κάνε τα να συνεργαστούν. Εδώ δηλαδή πρέπει να υπάρχει κάποιος που θα ΞΕΡΕΙ τι να βάλει στην μπετονιέρα και πολλές φορές χρειάζεται ένας ακόμη για να χρησημοποιήσει το υλικό της μπετονιέρας κ.ο.κ. Το μοντέλο των windows για να αρχήσει να δίνει αποτελέσματα χρειάστικαν 10 χρόνια (δεν είμαι σίγουρος αλλά πότε βγήκαν τα πρώτα NT). Έχουν φτάσει όμως σε σημείο να λειτουργούν μια χαρά για οτιδήποτε χρειάζεται μια μέση επιχείρηση και το κυριότερο δουλεύουν με ένα κλικ.. Από την άλλη τα *nix δούλευαν, δουλεύουν και κατά την γνώμη μου θα συνεχίσουν να δουλεύουν όμως κάποιος πρέπει να τα ΦΤΙΑΞΕΙ να δουλεύουν. Και εδώ υπάρχουν ποια έτοιμε λύσεις για αρκετά πράγματα αλλά την ευκολία των windows δεν την δίνουν για αυτό το λόγο θα χάνουν πιστεύω συνεχώς από τα windows τα έπόμενα χρόνια μέχρι να υπάρξουν καινουργειες ανάγκες που δεν θα μπορούν τα windows να δώσουν ή κάτι που μου ήρθε στο μυαλό τώρα λόγω των resources που θέλουν αρχίσουν να μένουν πίσω. (Για αυτά τα Longhorn πολλά ακούγονται) Μην ξεχνάμε άλλωστε οτι όταν θέλουμε ταχύτητα το linux αποτελεί μονόδρομο μιας και προσαρμόζεται σε αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ που θέλουμε... Αυτά από εμένα και σε περίπτωση που δεν καταλάβαται τι προτειμώ θα έλεγα μέχρι εκεί που οι γνώσεις μου είναι αρκετές... linux. Βέβαια ποτέ δεν είπα όχι στα windows όταν χρειάστηκε. Πολλά είπα! ciao..
scheoul777 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2005 h allithia einai oti tetoiou eidous topics den exoun mellon genikoteta...telos pantwn...to thema einai oti pia to linux einai polu prosito kai gia ton aplo xrhsth me dianomes opws suse kai mandrake kai ara den thewrw oti yparxei logos na xrisimopoieis ena astathes leitourgiko me poly simantika provlimata asfaleias kai polu kakhs diaxeirishs tou systhmatos. To mono provlima se eisagogika einai to gaming pou mporei polu eykola na lythei me ena virtual machine sto linux pou dokimasmena prosferei kai statherothta kai aksiopistia h' sthn xeiroterh periptwsh ena partition me windose. Proswpika etrexa win2000 gia arketo kairo kai to linux mou to eixa paramerisei alla eytixws irthe h katantia twn Xp na me kanei na gyrisw sto panemorfo ext2 kai na vlepw sending termination signal kai oxi o ypologisths sas twra mporei na kleisei me asfaleia lol WM
dp1975 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2005 den thewrw oti yparxei logos na xrisimopoieis ena astathes leitourgiko me poly simantika provlimata asfaleias kai polu kakhs diaxeirishs tou systhmatos. Η σειρά 2000/ΧP είναι σταθερότατη. Στο φορητό μου είχα 2 χρόνια την ίδια εγκατάσταση ΧΡ, είχα φορτώσει στην κυριολεξία εκατοντάδες προγράμματα κατά καιρούς (πολλά σε early beta) χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Προβλήματα ασφαλείας έχουν όλα τα λειτουργικά. Δε φαντάζομαι να πέρασε απαρατήρητο το ότι ένας τεράστιος αριθμός από PHP forums ήταν κάτω πριν από λίγους μήνες λόγω επιθέσεων που βασίζονταν σε σοβαρότατο bug της scripting γλώσσσας. Αυτό σημαίνει ότι είναι άχρηστη η ΡΗΡ ή το Linux? Προφανώς όχι. Σημαίνει α) ότι οι admins δεν έβαλαν τότε που έπρεπε το patch που είχε βγει λίγο νωρίτερα και β) ότι προβλήματα ασφάλειας θα υπάρχουν πάντα και σε όλα τα λειτουργικά, απλά γιατί φτιάχνονται από ανθρώπους. Όσον αφορά τη διαχείρηση μνήμης, it's in the eye of the beholder. Το μόνο που προσωπικά μου δημιουργεί συχνά προβλήματα είναι ο ΙΕ. Εκεί θα ήθελα να δω μια βελτίωση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.