Προς το περιεχόμενο

Windows vs Linux

manosloumb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Apla na thimiso to oti sxedon kathe spiti exei kai pc ' date=' ofeiletai en merei stin MS.

Cheers....[/quote']

Δεν συμφωνώ με αυτή την λογική, γιατί έτσι θα πρέπει να πεις οτι το οφείλεις και στην intel. Δεν είναι έτσι όμως γιατί εαν δεν ήταν η ms ή η κάθε ms θα ήταν κάποια άλλη πιθανόν καλύτερη, πιθανόν χειρότερη. Δεν μπορουμε να το ξερουμε.

Δημοσ.
Πρωτοστάτης της φιλικότητας ήταν η Apple αλλά ως συνήθως η ιστορία γράφεται από τους νικητές.

Με την ίδια λογική, θα σου πει κάποιος άλλος οτί και το OS/2 πρωτοστάτης ήταν, ασχέτως του ότι δεν υπήρχε η ανάλογη υποστήριξη, όπως είχε η MS με το προιόν της.

Anyway, η λέξη "πρωτοστάτης" είναι μια γενική έννοια που δείχνει κατά πόσο επηρεάστηκε ο κόσμος με τα win.

• Super Moderators
Δημοσ.
Δυστυχώς, αν κάνεις ένα search εδώ (αλλά και σε άλλα fora), όλες[/b'] ανεξαιρέτως οι συζητήσεις αυτού του στυλ έχουν καταλήξει σε flame. Είμαι βέβαιος ότι και αυτό το topic την ίδια κατάληξη θα έχει.[...]

Σε διαβεβαιώ ότι όλοι οι moderators του forum έχουμε ειδοποιηθεί και κάθε λίγα λεπτά όλο και κάποιος ρίχνει μια ματιά μήπως «ξεφύγει» η (κατά τα άλλα παντελώς άσκοπη γιατί περί ορέξεως γιουβαρλάκια) κουβέντα και χρειαστεί επέμβαση.

post-1585-129062919654_thumb.jpg

• Super Moderators
Δημοσ.
Με την ίδια λογική, θα σου πει κάποιος άλλος οτί και το OS/2 πρωτοστάτης ήταν[...]

Ελπίζω να αστειεύεσαι. Η Apple (και πριν από αυτή η Xerox) ήταν πολύ πριν το OS/2 στην φιλικότητα χρήσης και το γραφικό περιβάλλον. Απλά η Apple πήρε ιδέες που είχε αναπτύξει η Xerox στο PARC και τις έδωσε στους καταναλωτές με την Lisa.

Ας μάθουμε (έστω και τώρα) λίγη ιστορία...

Δημοσ.
Ελπίζω να αστειεύεσαι. Η Apple (και πριν από αυτή η Xerox) ήταν πολύ πριν το OS/2 στην φιλικότητα χρήσης και το γραφικό περιβάλλον. Απλά η Apple πήρε ιδέες που είχε αναπτύξει η Xerox στο PARC και τις έδωσε στους καταναλωτές με την Lisa.

Ας μάθουμε (έστω και τώρα) λίγη ιστορία...

Η λέξη "Πρωτοστάτης" και " Σταθμός" για τις ανάγκες του topic χρησιμοποιήθηκαν ως εξής :

H εταιρεία που έβαλε ένα pc σε κάθε σπίτι για την μεγάλη φιλικότητα προς τον απλό χρήστη. Είτε το θέλουμε είτε όχι, η MS άλλαξε τη ροή της ιστορίας. Όσο για το OS/2 αναφέρθηκε διότι κυκλοφόρησε σχεδόν μαζί με τα win 3.x (αν δε κάνω λάθος).

Δε θα διαφωνήσω ότι πρωτοστάτης για την "ιστορία" είναι η Apple ή η Xerox, αλλά στην ουσία η Microsoft έκανε αυτό που δεν κατάφεραν αυτές.

Τέσπα ξεφύγαμε από το θέμα.

Δημοσ.

Θα διαφωνήσω με την άποψή σου:

• Η φράση «άλλαξε το ρου της ιστορίας» είναι πολύ βαριά και η χρήση της εν προκειμένω μάλλον άστοχη. Δεν υπήρχε ρους για να αλλάξει, ούτε ήταν προδιαγεγραμμένο κάτι με σιγουριά. Αλλαγή της ιστορίας θα υπάρξει αν για παράδειγμα επικρατήσει στο μέλλον το Linux. Η MS εδραιώθηκε ως εταιρία ουσιαστικά ταυτόχρονα με την εμφάνιση των προσωπικών υπολογιστών.

• Επίσης δε θεωρώ ότι η Microsoft έβαλε το PC σε κάθε σπίτι. Θα έλεγα μάλλον το PC μπήκε σε κάθε σπίτι και μαζί του και η Microsoft. Ειλικρινά, δε νομίζω ότι αν δεν υπήρχε η Microsoft δε θα είχε γνωρίσει τέτοια εξάπλωση το PC.... Αν είχαμε cp/m αντί για MS-DOS ενδεχομένως τα πράγματα να ήταν πολύ καλύτερα σήμερα. Αλλά πάλι, αν η γιαγιά μου είχε καρούλια...

Δημοσ.

εκτός απο Win και linux υπάρχουν και άλλα λειτουργικά που αξίζει να δούμε και να συζητάμε?

Παλαιότερα θυμάμαι το BeOS.

Δημοσ.

Η εξαπλωση των υπολογιστων στα σπιτια, δε εκτοξευτηκε με το MS-DOS ουτε με το OS2.

Αληθεια, οταν η MS εβγαλε τα 95 ή ακομη και τα 98, υπηρχε κατι περισσοτερο user friendly για τον αρχαριο χρηστη?Mac θα πουνε καποιοι. Τι κοστος εχει το MAC? (και για software)

Τα μεγεθη ειναι μη συγκρισιμα.

Αυτη ειναι η ταπεινη μου αποψη.

Cheers....

Δημοσ.

Θέλω ΄παιχνίδια utilities με άνεση εγκατάσταση Ελληνικά χωρίς να γίνω guru και άλλα εύκολα...Windows XP (τώρα )

Το LInux η το BSD που μου αρέσει κι όλας είναι άριστα για άλλου είδους εργασίες. Τόσο απλά...όπως δεν παίρνω mini van για να πάω μέχρι το μπακάλικο έτσι δε παίρνω και καροτσάκι λαικής για να μεταφέρω τούβλα...

Το Linux για το μέσο χρήστή ή για τον πολύ έμπειρο windows χρήστη για desktop εφαρμογές δεν κάνει ακόμα. Τον φέρνει σε επαφή με κομμάτια της τεχνολογίας που τόσο καιρό χρησιμοποιεί αλλά δεν έχει ιδέα πως δουλεύουν...

Δεν νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει κόντρα ή σύγκριση. Αλλά για να έχουμε να λέμε το Linux υποστηρίζει 64-bit cpus τα windows όχι....

Δημοσ.

Είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου να μην απαντήσω στο post αυτό αλλά δεν άντεξα.Καλό θα είναι να μην μπερδεύουμε την λέξη άνεση με την λέξη συνήθεια.Γιατί κακά τα ψέμματα αν στους περισσότερους απο εμάς (αν όχι όλους) ο πρώτος μας υπολογιστής έτρεχε Linux αντι για Windows 95 και μαθαίναμε πάνω σε αυτό τώρα τα πράγματα θα ήταν αλλιώς.Για έναν έμπειρο χρήστη Linux τα όποια προβλήματα αναφέρονται θα φαίνονται μάλλον αστεία.Γνώμη μου είναι να διαλέξετε το λειτουργικό που θέλετε και να το μάθετε όσο και αν αυτό φαίνεται αρχικά δύσκολο.

Δημοσ.

Den mporei na sigrithoun afta ta 2 logismika. Kai ta 2 exoun diaforetiki pelatia . Den mporei enas gamer na exei linux h enas Admin na exei win .

An kai exw Windows goustarw poli ta linux , kapia stigmi tha kano strofi sto leitourgiko . Ase pou ta linux exoun perisoteri asfaleia os Firewall

Δημοσ.
Είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου να μην απαντήσω στο post αυτό αλλά δεν άντεξα.Καλό θα είναι να μην μπερδεύουμε την λέξη άνεση με την λέξη συνήθεια.Γιατί κακά τα ψέμματα αν στους περισσότερους απο εμάς (αν όχι όλους) ο πρώτος μας υπολογιστής έτρεχε Linux αντι για Windows 95 και μαθαίναμε πάνω σε αυτό τώρα τα πράγματα θα ήταν αλλιώς.Για έναν έμπειρο χρήστη Linux τα όποια προβλήματα αναφέρονται θα φαίνονται μάλλον αστεία.Γνώμη μου είναι να διαλέξετε το λειτουργικό που θέλετε και να το μάθετε όσο και αν αυτό φαίνεται αρχικά δύσκολο.

Epitelous enas an9rwpos me anagkase na grapsw sto topic. Kai malista gia kalo giati einai h prwth fora pou tautizetai h apopsh mou toso polu me auth tou filou daidalus. Epitelous den eimai monos mou otan anarwtiemai: "Giati prepei to C: na einai pio filiko apo to /mnt/hd1?". Kai h apanthsh einai mono auth pou edwse o filos. M'opoion daskalo ka9iseis tetoia grammata 9a ma9eis ...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...