Προς το περιεχόμενο

προβλημα με ρεύμα / boot

pp6210

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
άλλαξε τροφοδοτικό πρώτα... και γνώμη μου είναι να μην σβήνεις το πολύμπριζο. Τα πολλά τα πάνω κάτω σε τάσεις χαλάνε/φθείρουν τα PSU....

ipotithetai oti to poliprizo den tha afisei na dosei parapano reuma apo 220 an milame gia poliprizo asflaleias opote kai na to anigoklineis i na to afineis anixto to idio einai .ama einai gia aplo poliprizo ennoite to klineis dioti kana bradi me keraunous tha exeis klisto to pc kai tha to kapseis apo to poliprizo.b:)kanonika kai to pc den kaneis na to anabosbineis dioti mia siskeui xalaei otan tis dineis reuma i tin klineis kai oxi otan douleuei.alla gia na ginei auto ektos oti einai akraio na kais ena pc 24 ores to 24 oro ennoitei oti exeis kai ena korifi ups apo piso.i to afineis anixto i to kliseis i diarkeia zois pou tha exei to pc sou einai poli megaliteri apo tin diarkeia pou tha to kratiseis.to idio kai gia to trofodotiko.se 1 xrono tha bgaloume 1kw trofodotika opos paei.

Δημοσ.
2 fores se 1 mina; tin proti fora pos epanilthe;

1. vgale to pc telios apo tin priza kai asto gia 2 lepta meta ksanadokimase.

2. an den ginei tipota vgale to DVD pou evales teleftea kai les oti apo tote sou parousiazete to provlima kai des an tha doulepsei.

3. anikse to kouti kai veveosou oti ola ta kalodia revmatos kai perisotero tis mitrikis einai sfinomena sti thesi tous.

4. vgale to pc apo revma kai vgale tin mpataria apo tin mitriki. asto gia 1-2 lepta vale tin mpataria kai dokimase.

5. arxise na afereis ena ena ta eksartimata tou pc px: tin proti fora tha vgaleis ton epeksergasti kai tha deis an ginete tipota i an akous kati (beep). meta des gia tin mnimi (afou exeis valei ton epeksergasti pali).

6. des tin mitriki an exei xalasmenous piknotes (sinithos einai fouskomenoi sto pano meros tous). des episis oti mitriki einai kala koumpomeni kai den akoumpaei se kapio metaliko meros tou koutiou ektos apo tis vides.

7. sosti sira gia na enigeis to pc: a) dineis revma sto polimprizo (giati to klineis;) B) anigeis to pc c) anigeis tin othoni.

i anapodi seira einai gia na to klineis.

o tipos eipe oti den xerei kala kala na alazei trofodotiko kai tou zitas ola auta.pantos gia to trofodotiko einai eukolo.4 bides einai apexo kai ta kalodia mesa.na paei kati lathos den ginetai arkei na min xexaseis kati.an kai na xexaseis den simenei oti tha kaei.opou bgazeis reuma bazeis apo to kainourio.oso gia tin sosti seira ola einai sxetika.i othoni travaei poli reuma otan tin anixeis kai ama tin anixeis meta to pc einai san to air condition otan to anigeis.gia mena an kai kapote ixa diabasei prota tin othoni kai meta ta ipoloipa opos kai na ta exo anixei den exo problima.se ena filo mou an anixeis prota tin othoni kai meta to pc apla den tou bgazei tipota stin othoni kai thelei to anapodo dioti anigei i othoni kai einai san na min blepei karta.kai milame gia sony othoni oxi blakies.ola sxetika einai gia tin sosti seira.den iparxei sosti sira gia mena dioti kathe siskeui pernei apo diki tis priza reuma opote ena kai to idio.to sostos pc kai karta grafikon ite doun tin othoni anixti prin i meta to idio einai.bgale to disko pou sou kane ta paraxena mpas kai o diskos zitaei to parapano reuma pou den exei to trofodotiko

Δημοσ.
Emena mou fainetai pws kati braxiklwnei tin mobo den nomizw pantos na ftei to trofodotiko..stin thesi sou tha koitaza an ola patane kala panw stin mobo kai ws teleftea epilogi tha ta ebgaza ola kai tha ta ksanaegkathistousa mexri na brw ti akribos ftei

to kalitero einai na baleis to pc ston pagko me ta pio basika.oute bgazeis xanabgazeis.bgalsimo ston pagko test kai apo ekei simpereneis.otan lithei to problima tote piso sto kouti.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Θα κάνω κι εγώ τη νεκρανάσταση αφού έψαξα και δε βρήκα άλλη πιο σχετική κουβέντα...

Έχω Gigabyte κάρτα γραφικών σε ένα μηχάνημα P4 1.7. Τον τελευταίο χρόνο και σε ακανόνιστες στιγμές εκεί που δουλεύει σβήνει και ακούγεται ένας ήχος σαν να χτυπάει τρυποκάρυδος τη μύτη του πάνω στο κουτί του υπολογιστή.

1)Έλεγξα τροφοδοτικό. Δεν έφταιγε... Δοκίμασα ένα άλλο για κάνα 2 μέρες και το έκανε το ίδιο ακριβώς πράγμα.

2)Άλλαξα μπαταρία μητρικής. Μάταια...

3)Δοκίμασα να αποσυνδέσω συσκευές δευτερεύουσας σημασίας. (πχ κάρτα τηλεόρασης, ένα CD-R) αλλά και πάλι το έκανε.

Προσοχή. Ο πιο συνήθης τρόπος να εμφανιστεί το πρόβλημα έχει τις εξής δύο μορφές:

Α) Κατά την έναρξη.

Β)Στα καλά καθούμενα.

Παρατήρησα ένα πορτοκαλί φωτάκι που έχει η μητρική και προφανώς δείχνει αν έχει ρεύμα. Αναβόσβηνε με συχνότητα 70kHz ( :P ) και μόνο άμα βγάλω την μπαταρία της μητρικής ξεκινάει.

Ερωτήσεις:

α. Αν είναι βραχυκύκλωμα πάνω στη μητρική, υπάρχει κάτι πιο σίγουρο από το να την καθαρίσω με οινόπνευμα; Μπορώ πχ να την πάω κάπου για έλεγχο;

β. Ας μου εξηγήσει κάποιος αν είναι εύκολο τι είναι το PSU. Αν έχω καταλάβει καλά έχει να κάνει με την παροχή ρεύματος κατά την έναρξη της χρήσης, σαν μια ασφάλεια δηλαδή. Αλλάζει αυτό το πράγμα ή πάει "πακέτο" με καινούρια μητρική;

γ.Πουλάει κανείς μητρική με Socket 478, υποδοχές για SDRAM 133 ή να τον βάψω μπλε και να τον πάω με τον ηλεκτρικό μέχρι τον Πειραιά;

Δημοσ.
Θα κάνω κι εγώ τη νεκρανάσταση αφού έψαξα και δε βρήκα άλλη πιο σχετική κουβέντα...

Έχω Gigabyte κάρτα γραφικών σε ένα μηχάνημα P4 1.7. Τον τελευταίο χρόνο και σε ακανόνιστες στιγμές εκεί που δουλεύει σβήνει και ακούγεται ένας ήχος σαν να χτυπάει τρυποκάρυδος τη μύτη του πάνω στο κουτί του υπολογιστή.

1)Έλεγξα τροφοδοτικό. Δεν έφταιγε... Δοκίμασα ένα άλλο για κάνα 2 μέρες και το έκανε το ίδιο ακριβώς πράγμα.

2)Άλλαξα μπαταρία μητρικής. Μάταια...

3)Δοκίμασα να αποσυνδέσω συσκευές δευτερεύουσας σημασίας. (πχ κάρτα τηλεόρασης, ένα CD-R) αλλά και πάλι το έκανε.

Προσοχή. Ο πιο συνήθης τρόπος να εμφανιστεί το πρόβλημα έχει τις εξής δύο μορφές:

Α) Κατά την έναρξη.

Β)Στα καλά καθούμενα.

Παρατήρησα ένα πορτοκαλί φωτάκι που έχει η μητρική και προφανώς δείχνει αν έχει ρεύμα. Αναβόσβηνε με συχνότητα 70kHz ( :P ) και μόνο άμα βγάλω την μπαταρία της μητρικής ξεκινάει.

Ερωτήσεις:

α. Αν είναι βραχυκύκλωμα πάνω στη μητρική, υπάρχει κάτι πιο σίγουρο από το να την καθαρίσω με οινόπνευμα; Μπορώ πχ να την πάω κάπου για έλεγχο;

β. Ας μου εξηγήσει κάποιος αν είναι εύκολο τι είναι το PSU. Αν έχω καταλάβει καλά έχει να κάνει με την παροχή ρεύματος κατά την έναρξη της χρήσης, σαν μια ασφάλεια δηλαδή. Αλλάζει αυτό το πράγμα ή πάει "πακέτο" με καινούρια μητρική;

γ.Πουλάει κανείς μητρική με Socket 478, υποδοχές για SDRAM 133 ή να τον βάψω μπλε και να τον πάω με τον ηλεκτρικό μέχρι τον Πειραιά;

Kαταρχην πες πιο μοντελο/μαρκα μητρικη εχεις...

Το πορτοκαλι λαμπακι "φανερωνει" το προβλημα,ψαξε στο manual να δεις τι σημαινει...

Αυτος ο ηχος(τρυποκαρυδου) πιστευω πως οφειλετε σε ανεμιστηρακι,ενδεχομενως του επεξεργαστη...Εαν βρισκει καπου και σταματισει,λογικο ειναι να σβησει το pc λιγο μετα.

Δοκιμασε να δουλεψεις το pc με ανοικτο το καπακι για να μπορεσεις να εντοπισεις οπτικα απο που προερχετε ο ηχος.

Aπαντησεις:

α.Εαν υπαρχει βραχυκυκλωμα ξεβραχυκυκλωνει με τον καθαρισμο?

β)psu=τροφοδοτικο

γ)ισως (εαν φταιει η μητρικη) να αξιζει να αγορασεις μεταχειρισμενο...

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση καταρχήν.

Ο υπολογιστής είναι μόνιμα ανοικτός από τότε που εμφανίστηκε το πρόβλημα για πρώτη φορά, επειδή είχα βαρεθεί να βγάζω και να ξαναβάζω το κουτί.

Όσον αφορά το λαμπάκι, προφανώς είναι ένδειξη του ότι παίρνει ρεύμα από το τροφοδοτικό. Όταν αναβοσβήνει, δεν αναβοσβήνει αργά, αλλά γρήγορα και αχνά, σαν να δείχνει ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει ας πούμε.

Επιπλέον, ο στάνταρ πλέον τρόπος για να δω "τι διαδικασία θα ακολουθήσω για να ξεκινήσει ο υπολογιστής", είναι να δω αν ανάβει το λαμπάκι...

Αν δεν ανάβει καθόλου, πρέπει να βγάλω και να ξαναβάλω τη μπαταρία της μητρικής...

Αν ανάβοσβήνει πρέπει να κλείσω και να ξανανοίξω το τροφοδοτικό.

Αν ανάβει πρέπει να κάνω το Σταυρό μου και να τον ανοίξω. Αν μείνει ανοιχτός για 10 λεπτά, θα μείνει και για 3 μέρες.

Ο ήχος δεν είναι από το ανεμιστηράκι. Το έχω ελέγξει επανειλημμένως. Η μητρική είναι Gigabyte GA8IDML και έχω κάνει update.

H μόνη μου ελπίδα είναι να τον καθαρίσω λοιπόν... Θα το κάνω μόλις λασκάρω και θα τα ξαναπούμε...

Πάντως αν έχει κανείς μητρική 478 με SDRAM 133 και δεν τη θέλει ας μου στείλει ένα Pm... Η απόγνωση είναι μεγάλη πια...

Δημοσ.

Ego to proto pragma pou tha ekana na elegkso ti prokalei ton thoribo..meta tha ebaza tin mitriki pano se antistatiko sakoulaki kai tha tin etoimaza na doulepsei ektos koutiou afou fusika tin kseskoniso.Elpizo na pane ola kala:)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...