Προς το περιεχόμενο

προβλημα με ρεύμα / boot

pp6210

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χτες το pc μου έκανε το ίδιο κόλπο για δεύτερη φορά στον ίδιο μήνα:

Πατάω κουμπί on, παίρνει ρεύμα το cpu, η οθόνη κ τα ηχεία, ανάβει το πράσινο φωτάκι (ρεύμα) στην cpu και... μένει εκεί... ούτε κόκκινο φωτάκι του σκληρού, ούτε beep για το σελφ τεστ, ούτε ζωή στην οθόνη...

Την πρώτη φορά πήγε το μυαλό μου στον καινούργιο σκληρό που πήρα, εναν seagate 160MB, γιατί το έκανε τη 3-4 φορά που μπουτάρα με αυτόν... όμως δεν κάνει καν το μπιμπ και το σελφ τεστ, οπότε υποψιάζομαι οτι κάτι δεν πάει καλά με το τροφοδοτικό, εσείς τι λέτε???

Επιπλέον info:

1. Το pc ρευματοδοτείται από πολύμπριζο με προστατευτικό υπέρτασης (αν και 1,5 χρόνο που το έχω δεν είχα παρόμοιο πρόβλημα),απ'όπου ρευματοδοτείται απ'ευθείας και η οθόνη,

2. Μήπως έχει σχέση το οτι πάντα κλείνω το πολύμπριζο, και άρα όταν ανάβω το pc έχω μόλις ανάψει και το πολύμπριζο - μήπως δηλαδή το πολύμπριζο θέλει χρόνο να δώσει σωστό ρεύμα...

3. Στο σπίτι μετακόμισα πριν 3 μήνες, να παίζει τίποτα με τα ηλεκτρικά του??? Στο παλίό δεν είχα τέτοιο πρόβλημα...

Κάθε ιδέα ευπρόσδεκτη....

Δημοσ.

2.auto den pezei rolo den ine ups pou thelei 2-3 seconds na kanei to self test.3:)tin priza mporeis na tin metriseis i mporeis na baleis ena ups pio prin na sou dinei 220 panta.episis an exeis dinatotita dokimase kai me allo trofodotiko opos kalou kakou tha sou lega rixe ena bios update.dokimase to pc se alli priza xexoristi apo ta ipoloipa.mporei kai na kanei kai koula i karta grafikon.na min pataei kala kai na to kanei auto.

Δημοσ.

Γεια χαρά...

Περίεργα όλα αυτά. Λες ότι δεν ακούς κανένα beep. Άρα αποκλείεται να μην πατάει καλά η κάρτα γραφικών. Πιστεύω και (Ελπίζω) να φταίει το τροφοδοτικό, γιατί διαφορετικά πρέπει να πας ψάχνοντας. Έχε επίσης υπόψην σου, ότι το γεγονός πως περιστρέφεται το fun του cpu δεν σημαινει ότι λειτουργεί ταυτόχρονα και ο επεξεργαστής...

Έχεις κάνει overclocking?

Δημοσ.
Εχεις MSI K8N NEO?Το 754 ή 939 δε παιζει ρόλο...

Οταν λες παταω το on [Εννοεις το power button ή το switch on/off του psu?]

to power button ennoei.b)exo to idio board msi k8n kai ena k8v kai ta 2 den mou exoun kanei auto to problima pantos.

Δημοσ.
Γεια χαρά...

Περίεργα όλα αυτά. Λες ότι δεν ακούς κανένα beep. Άρα αποκλείεται να μην πατάει καλά η κάρτα γραφικών. Πιστεύω και (Ελπίζω) να φταίει το τροφοδοτικό' date=' γιατί διαφορετικά πρέπει να πας ψάχνοντας. Έχε επίσης υπόψην σου, ότι το γεγονός πως περιστρέφεται το fun του cpu δεν σημαινει ότι λειτουργεί ταυτόχρονα και ο επεξεργαστής...

Έχεις κάνει overclocking?[/quote']

ama i karta grafikon kanei kena den nomizo oti ipoxreotika tha kanei ta 3 beep tis karta grafikon

Δημοσ.

άλλαξε τροφοδοτικό πρώτα... και γνώμη μου είναι να μην σβήνεις το πολύμπριζο. Τα πολλά τα πάνω κάτω σε τάσεις χαλάνε/φθείρουν τα PSU....

Δημοσ.

poulinos το λέω γιατι εμενα μου κανει κατι τετοια κουλα το K8N NEO2 [ανοιξα και σχετικό thread] και τελικά ισως να φταιει η μητρική!

Παντως για αρχη δοκίμασε ενα άλλο psu όπως είπαν και τα παιδια

Δημοσ.

Η μητρική είναι gigabyte -δεν θυμάμαι μοντέλο, αλλά έχει intel 815 chipset.

Δεν έχω κάνει overclock η κάτι άλλο, οι μόνες αλλαγές που έχουν επέλθει είναι 1) μετακόμιση σε νέο σπίτι, 2) προσθήκη dvd-rw, 3) νέος σκληρός IDE. Το πρόβλημα παρουσιάστηκε μετά και το 3.

Κάρτα γραφικών και γενικά όλες τις κάρτες τις τσέκαρα όταν το ξαναέστησα μετά τη μετακόμιση, οπότε δεν είναι... Στο πολύμπριζο έχω ακριβώς ότι είχα και πριν (cpu, οθόνη, ηχεία και ένα μικρό σποτάκι).

Εννοώ το power on της cpu, και δεν κάνει καν το μπιμπ που κάνει το bios όταν ξεκινά το self test, έχω μόνο ένδειξη ρεύματος (πράσινο φωτάκι) και λειτουργία ανεμιστήρα....

Αν δεν πέσει καμμιά άλλη ιδέα και μου το ξανακάνει μάλλον θα πάω για αλλαγή τροφοδοτικού, κάτι που όμως δεν μπορώ να κάνω μόνος μου και δυστυχώς πρέπει να απευθυνθώ έξω....

Δημοσ.
άλλαξε τροφοδοτικό πρώτα... και γνώμη μου είναι να μην σβήνεις το πολύμπριζο. Τα πολλά τα πάνω κάτω σε τάσεις χαλάνε/φθείρουν τα PSU....

Ξέρεις εχω μείνει με την εντύπωση οτι οι συσκευές προστατεύονται καλύτερα αν κλείνεις τον διακόπτη σε πολύμπριζα της προκοπής, και έτσι κάνω γενικά και στην κουζίνα (πχ microwave, βραστήρας).... δίνω ρεύμα μόνο όταν χρειάζομαι την συσκευή...

Αν βέβαια όντως ζορίζεται το psu με το πάρε-δώσε τάσης τότε μάλλον θα το αφήνω ανοικτό!

Δημοσ.

Hmm egw kati tetoio to eixa pathei otan eixa bgalei gia ligo thn mitrikh apo to pc moy,kai sto pisw meros eixe akoymphsei ligh silikonh gia psiktra poy moy xe pesei sto grafeio.Fysika h mobo vraxikyklwne.Oyte mpip tpt,thn katharisa me ligo inopneymataki kai ola ok...

Δημοσ.

Emena mou fainetai pws kati braxiklwnei tin mobo den nomizw pantos na ftei to trofodotiko..stin thesi sou tha koitaza an ola patane kala panw stin mobo kai ws teleftea epilogi tha ta ebgaza ola kai tha ta ksanaegkathistousa mexri na brw ti akribos ftei

Δημοσ.

2 fores se 1 mina; tin proti fora pos epanilthe;

1. vgale to pc telios apo tin priza kai asto gia 2 lepta meta ksanadokimase.

2. an den ginei tipota vgale to DVD pou evales teleftea kai les oti apo tote sou parousiazete to provlima kai des an tha doulepsei.

3. anikse to kouti kai veveosou oti ola ta kalodia revmatos kai perisotero tis mitrikis einai sfinomena sti thesi tous.

4. vgale to pc apo revma kai vgale tin mpataria apo tin mitriki. asto gia 1-2 lepta vale tin mpataria kai dokimase.

5. arxise na afereis ena ena ta eksartimata tou pc px: tin proti fora tha vgaleis ton epeksergasti kai tha deis an ginete tipota i an akous kati (beep). meta des gia tin mnimi (afou exeis valei ton epeksergasti pali).

6. des tin mitriki an exei xalasmenous piknotes (sinithos einai fouskomenoi sto pano meros tous). des episis oti mitriki einai kala koumpomeni kai den akoumpaei se kapio metaliko meros tou koutiou ektos apo tis vides.

7. sosti sira gia na enigeis to pc: a) dineis revma sto polimprizo (giati to klineis;) B) anigeis to pc c) anigeis tin othoni.

i anapodi seira einai gia na to klineis.

Δημοσ.
poulinos το λέω γιατι εμενα μου κανει κατι τετοια κουλα το K8N NEO2 [ανοιξα και σχετικό thread] και τελικά ισως να φταιει η μητρική!

Παντως για αρχη δοκίμασε ενα άλλο psu όπως είπαν και τα παιδια

ta perisotera koula me auto to board ine i asimbatotites me tis mnimes alla pantos to paidi etsi kai allios exi allo chipset.kai ego ixa ena problima me mnimi me auto to board metakomisa slotaki apo 1 se 3 kai ok.etsi thelo na pisteuo diladi .xexe.kai bios update ennoite otan bgenei new

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...