mike841 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2005 Παιδιά γειά σας. Μήπως ξέρει κανείς αν υπάρχει τρόπος να μετατρέπεται αυτόματα στο excel ένας αριθμός από την γραφή με ψηφία στην γραφή του με λέξεις (ολογράφως); π.χ. 523 σε πεντακόσια είκοσι τρία.
ok_computer Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2005 μπορεις να το κανεις με μακροεντολη.....
wizard Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2005 Για δες εδώ: http://support.microsoft.com/kb/213360/el Είναι βέβαια για μετατροπή στα αγγλικά. Στα ελληνικά δεν πιστεύω ότι είναι εύκολο να γίνει γιατί το 4 π.χ. άλλοτε διαβάζεται τέσσερα και άλλοτε τέσσερεις.
Gigenis Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2005 Μάλλον αυτό ψάχνεις... http://www.gigenis.freegr.net/temp/Numberwriter.zip Καλείς τη "Function EURW" γράφοντας το =EURW(Α1) Όπου Α1 γράφεις το κελί με τον αριθμό που θέλεις να μετατρέψεις Υπάρχει μέσα και η "Function CYPW" για Κυπριακές Λίρες
Gigenis Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2005 Το λινκ δουλεύει κανονικά... τουλαχιστον σε μένα!!!
mike841 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2005 Φίλε Gigenis ήταν ότι καλύτερο μπορούσα να περιμένω. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Η βοήθειά σου ήταν πολύτιμη.
konspir2 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2005 Όντως πολύ καλό. Αν έβγαζε και τα δεκαδικά (cents) θα ήταν τέλειο
Gigenis Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2005 Αν βρείτε κανένα λάθος ή παράληψη, να μου το πείτε. Δεν το έχω τεστάρει και πάρα πολύ.
perkas Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2005 GINESIS mporeis na to kaneis na bgazei ta 2 dekadika pou fainontai sto keli kai oxi ta 50 pou mporei na exei h pi8anh exiswsh.
nk13 Δημοσ. 2 Απριλίου 2005 Δημοσ. 2 Απριλίου 2005 Τώρα είδα το thread και βάζω παρακάτω την απάντηση που έστειλα στον φίλο mike841 στο pm που μου έστειλε, και για όποιον άλλο θέλει να το χρησιμοποιήσει. Και μια διευκρίνηση που δεν έγραψα στο pm: δεν δουλεύει με αρνητικά ποσά, αλλά μπορεί κανείς, αν έχει αρνητικό ποσό να χρησιμοποιήσει την συνάρτηση ="μείον "&CurrencyToText(ABS(F4))&"ευρώ και "&CurrencyToText(ROUND(MOD(ABS(F4)*100;100);0))&"λεπτά" ή όπως αλλοιώς το προτιμά! Φίλε nk13Είδα ότι έχεις ασχοληθεί με τη μετατροπή ενός αριθμού από μορφή ψηφίων σε μορφή ολογράφως. Βρήκα τη μακροεντολή που έχεις παραθέσει στο forum της INSOMNIA στις 4-3-01' date=' προσπάθησα να την εισάγω στο Excel αλλά δεν τα κατάφερα. Μήπως μπορείς να μου δώσεις επιπλέον πληροφορίες για το πως μπορώ να το κάνω. Θα σου ήμουν ευγνώμων. Τη χρειάζομαι πολύ αυτή τη διαδικασία στη δουλειά μου. Ευχαριστώ.[/quote'] Sorry φίλε mike841 για την καθυστέρηση, αλλά σήμερα είδα το μήνυμα σου. Λοιπόν, γυρνάς σε VBA με Alt-F11 και κάνεις Insert module και paste το παρακάτω: Option Base 1 Function CurrencyToText(curamount) If curamount < 0 Then CurrencyToText = "***ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΠΟΣΟ***" Exit Function End If curhmth = Int(curamount / 100000000) curtmth = Int((Int(curamount) Mod 100000000) / 10000000) curmth = Int((Int(curamount) Mod 10000000) / 1000000) curhth = Int((Int(curamount) Mod 1000000) / 100000) curtth = Int((Int(curamount) Mod 100000) / 10000) curth = Int((Int(curamount) Mod 10000) / 1000) curh = Int((Int(curamount) Mod 1000) / 100) curt = Int((Int(curamount) Mod 100) / 10) curo = Int((Int(curamount) Mod 10)) curarray1 = Array("μια", "δύο", "τρεις", "τέσσερις", "πέντε", "έξι", "επτά", "οκτώ", "εννέα") curarray2 = Array("δέκα", "έντεκα", "δώδεκα", "δεκατρείς", "δεκατέσσερις", "δεκαπέντε", "δεκαέξι", "δεκαεπτά", "δεκαοκτώ", "δεκαεννέα") curarray3 = Array("", "είκοσι", "τριάντα", "σαράντα", "πενήντα", "εξήντα", "εβδομήντα", "ογδόντα", "ενενήντα") curarray4 = Array("εκατό", "διακόσιες", "τριακόσιες", "τετρακόσιες", "πεντακόσιες", "εξακόσιες", "επτακόσιες", "οκτακόσιες", "εννιακόσιες") curarray5 = Array("ένα", "δύο", "τρία", "τέσσερα", "πέντε", "έξι", "επτά", "οκτώ", "εννέα") curarray6 = Array("εκατό", "διακόσια", "τριακόσια", "τετρακόσια", "πεντακόσια", "εξακόσια", "επτακόσια", "οκτακόσια", "εννιακόσια") curarray7 = Array("δέκα", "έντεκα", "δώδεκα", "δεκατρία", "δεκατέσσερα", "δεκαπέντε", "δεκαέξι", "δεκαεπτά", "δεκαοκτώ", "δεκαεννέα") If curhmth = 0 Then part1m = "" Else part1m = curarray6(curhmth) & " " End If If curtmth = 0 Then part2m = "" ElseIf curtmth = 1 Then part2m = curarray7(curtmth + curmth) & " " Else part2m = curarray3(curtmth) & " " End If If curmth = 0 Or curtmth = 1 Then part3m = "" Else part3m = curarray5(curmth) & " " End If If curhmth = 0 And curtmth = 0 And curmth = 0 Then part4m = "" ElseIf curhmth = 0 And curtmth = 0 And curmth = 1 Then part4m = "εκατομμύριο " Else part4m = "εκατομμύρια " End If If curhth = 0 Then part1 = "" Else part1 = curarray4(curhth) & " " End If If curtth = 0 Then part2 = "" ElseIf curtth = 1 Then part2 = curarray2(curtth + curth) & " " Else part2 = curarray3(curtth) & " " End If If curth = 0 Or curtth = 1 Then part3 = "" ElseIf curhth = 0 And curtth = 0 And curth = 1 Then part3 = "χίλια " Else part3 = curarray1(curth) & " " End If If curhth = 0 And curtth = 0 And curth = 0 Then part4 = "" ElseIf curhth = 0 And curtth = 0 And curth = 1 Then part4 = "" Else part4 = "χιλιάδες " End If If curh = 0 Then part5 = "" Else part5 = curarray6(curh) & " " End If If curt = 0 Then part6 = "" ElseIf curt = 1 Then part6 = curarray7(curt + curo) & " " Else part6 = curarray3(curt) & " " End If If curamount < 1 Then part7 = "μηδέν " ElseIf curo = 0 Or curt = 1 Then part7 = "" Else part7 = curarray5(curo) & " " End If CurrencyToText = part1m & part2m & part3m & part4m & part1 & part2 & part3 & part4 & part5 & part6 & part7 End Function Αυτό είναι μια user-defined συνάρτηση, οπότε στο Excel, από το μενού Εισαγωγή επιλέγεις Συνάρτηση και θα τη βρεις στην ομάδα συναρτήσεων user-defined ως CurrencyToText(). Εγώ για να μου βγάλει και τα δεκαδικά (τα σεντς ή λεπτά ή ότι άλλο θες) βάζω την εξής συνάρτηση: =CurrencyToText(F4)&"ευρώ και "&CurrencyToText(ROUND(MOD(F4*100;100);0))&"λεπτά" οπότε αν το κελί F4 έχει την τιμή 123,45, μου δίνει "εκατό είκοσι τρία ευρώ και σαράντα πέντε λεπτά". Φυσικά, μπορείς να αλλάξεις τα ευρώ και τα λεπτά σε ότι άλλο θέλεις. Την συνάρτηση αυτή την χρησιμοποιώ κατά κόρον στην δουλειά μου. Αρχικά την είχα φτιάξει ώστε να βγάζει από μόνη της το "δραχμές", αλλά με την έλευση του ευρώ και των δεκαδικών/λεπτών, η παραπάνω συνάρτηση επίσης μου κάνει δουλειά πολύ απλά. Αν χρειαστείς κάτι άλλο και μπορώ να βοηθήσω, στην διάθεση σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.