Προς το περιεχόμενο

Firewire ή Usb ?

axpnet

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kalispera,

exo mia digital camera tis sony(sony trv 255e gia tin akribia)ke kano Capture to video meso Usb xrisimopiodas to gnosto programmataki Virtual Dub.

To thema eine oti otan anevaso ligo tin analisi apo to Virtual Dub(apo ta 320x240 sta 640x480) zorizete to pc ke to video(uncompressed pada) dixni ligo san na xani(anevasa ke ta frames sta 25).

Skeftome tin agora tora kapiou firewire controller gia na pernao to video pu grafo.theoritika lene oti eine pio kalitero apo ti usb praktika to exi dokimasi kapios na mou pi ti gnomi tou?gia na min pao na doso 30 euros aera lefta....

Δημοσ.

An h syndesh sou einai USB 1.1 isws na deis diafora (an eisai bebaios oti to PC sou antexei ta parapanw data). An omws h sundesh sou einai USB 2.0 tote ftaiei to PC kai oxi h sundesh.

An kai 9ewrhtika to Firewire einai kapws kalutero (para to oti exei mikrotero bandwidth) giati trwei ligotera resources.

Firewire=400Mbs

USB 2.0=480Mbs

Δημοσ.

Στην πράξη το FireWire είναι πιο γρήγορο.

Είχα σκληρό δίσκο που είχε και usb και firewire, και με το δεύτερο πήγαινε καλύτερα.

Έχω μεταφέρει πολλές ταινίες με firewire από βιντεοκάμερα sony, και δεν είχα πρόβλημα. Σιγουρέψου ότι έχεις κάνει defrag τον δίσκο, και δοκίμασε ξανά.

Αν έχεις πρόβλημα με το virtualdub, δοκίμασε το Windows Movie Maker (έχει επιλογή για DV ασυμπίεστο)

ή το DVIO http://www.michaelcarr.org/DVIO.exe, http://www.michaelcarr.org/dvio.htm

Δημοσ.

το firewire φίλε μου είναι αρκετά πιο σταθερό και οτι λέει το κάνει!!!(400mbps καθαρά)

το usb2.0 είναι πιο γρήγορο κανονικά αλλά ποτέ δεν φτάνει τα 480 και αυτό οφείλεται στα εξής : η usb χρησημοποιεί αρκετά το CHIPSET, άρα αν το chipset ασχολέιται με κάτι άλλο την ώρα της μεταφοράς δεδομένων,(που αυτό συμβάνει σχεδόν πάντα) τότε δεν μπορεί να προσφέρει της δυνατότητές της στο μέγιστο. Επίσης στην αρχιτεκτονική της usb(1.0 , 1.1 και 2.0) μοίραζεται η ταχύτητα οτάν λειτουργουν ταυτόχρωνα περίσσότερες συσκευές πχ : αν συνδέσεις σε usb2.0 δυο σκληρους δίσκους εξωτερικούς και αρχίσεις να μεταφέρεις αρχεία από ή προς αυτούς τότε θα μοιραστούν την ταχύτητα δηλ. 480/2 ~= 240mbps για κάθε σκληρό. Στο firewire φίλε δεν θα το δεις ποτέ αυτό το πράγμα με όσες συσκευές και να συνδέσεις και να λειτουργείς ταυτόχρωνα!!

Δημοσ.

Και εγώ ψηφίζω firewire. Αγόρασα ( πριν από δύο χρόνια) μια πρόσθετη κάρτα PCI με firewire και ουδέποτε είχα πρόβλημα με την μεταφορά του βίντεο από την κάμερα στο pc. (Το δικό μου πρόβλημα είναι το pc και πότε θα το πετάξω να πάρω κάτι σοβαρό).

Δημοσ.
Επίσης στην αρχιτεκτονική της usb(1.0 , 1.1 και 2.0) μοίραζεται η ταχύτητα οτάν λειτουργουν ταυτόχρωνα περίσσότερες συσκευές πχ : αν συνδέσεις σε usb2.0 δυο σκληρους δίσκους εξωτερικούς και αρχίσεις να μεταφέρεις αρχεία από ή προς αυτούς τότε θα μοιραστούν την ταχύτητα δηλ. 480/2 ~= 240mbps για κάθε σκληρό. Στο firewire φίλε δεν θα το δεις ποτέ αυτό το πράγμα με όσες συσκευές και να συνδέσεις και να λειτουργείς ταυτόχρωνα!!

Επέτρεψε μου να διαφωνίσω. Και στο Firewire το bandwidth φυσικά μοιράζεται στις συσκευές που βρίσκονται πάνω του, απλά η "μαγκιά" του είναι ο ασύγχρονος και ισόχρονος τρόπος λειτουργίας του κατ'απαίτηση. Έτσι για συσκευές όπως κάμερες ή πηγές ήχου που πρέπει να μεταδώσουν πακέτα real-time, η ισόχρονη λειτουργία του Firewire εγγυάται ότι θα δωθεί τόσο bandwidth σε αυτές ώστε να εκπληρώσουν πάση-θυσία τη μεταφορά τους, "εις βάρος" των ασύγχρονων πακέτων.

Δημοσ.
Επέτρεψε μου να διαφωνίσω. Και στο Firewire το bandwidth φυσικά μοιράζεται στις συσκευές που βρίσκονται πάνω του, απλά η "μαγκιά" του είναι ο ασύγχρονος και ισόχρονος τρόπος λειτουργίας του κατ'απαίτηση. Έτσι για συσκευές όπως κάμερες ή πηγές ήχου που πρέπει να μεταδώσουν πακέτα real-time, η ισόχρονη λειτουργία του Firewire εγγυάται ότι θα δωθεί τόσο bandwidth σε αυτές ώστε να εκπληρώσουν πάση-θυσία τη μεταφορά τους, "εις βάρος" των ασύγχρονων πακέτων.

10 με τόνο ... :)

Αν ήταν τα πράγματα όπως τα λες gregdais, δε θα υπήρχαν άλλα πρωτόκολλα

Φιλικά

Δημοσ.

Παλικαρια ειστε εκτος θεματος.

Το usb2 δεν εχει καμια σχεση με τις videocameres δεν υπαρχει ως πρωτοκολο μεταφορας.

Το firewire(i-link,οπως το ονομαζει η sony) ειναι το μονο πρωτοκολο για τις ψηφιακες video καμερες.

Το usb που χρησιμοπιησες axpnet δεν εχει το απαραιτητο bandwith για μεταφορα video συμπιεσμενο dv, κανει μονο για video streaming,web cam και μεταφορα φωτογραφιων.

Κοινως αν θες να αξιοποιησεις την καμερα σου firewire

Eνα search με τη λεξη

mini-dv ,firewire
θα ελυνε και αλλες αποριες σου
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις φίλε NeTeD με βοήθησες να καταλάβω τον τρόπο λειτουργίας του IEEE 1394 γιατί δεν είμουν απόλυτος στην γνώμη μου!τεσπα το Firewire ειναι πιο γρήγορο και πιο "έξυπνο".

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...