Προς το περιεχόμενο

Ψάχνω κάρτα γραφικών PCI. (Όχι PCI-Express)

spyrospatras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά αν μπορείτε ρίχτε μιά βοήθεια. Φαντάζομαι πως θα έχει χιλιοσυζητηθεί αλλά δεν βρήκα μέχρι στιγμής ανάλογο post.

Έχω ένα παλιό PC Pentium II με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών , η οποία μου κάηκε και εφόσον το mainboard δεν διαθέτει θύρα AGP προσπαθώ να βρω γιά να αγοράσω κάποια κάρτα PCI.

Πρόσφατα διάβασα στο RAM Φεβρουαρίου γιά κάποια καινούρια της CHAINTECH η οποία διατίθετο στο Πλαίσιο. Πήγα αλλά γιά κακή μου τύχη τα λιγοστά κομμάτια που διέθεταν , είχαν πωληθεί. Δεν γνωρίζουν πότε θα ξαναφέρουν. Επίσης όλα τα υπόλοιπα καταστήματα της Στουρνάρη απάντησαν αρνητικά.

Κάθε βοήθεια δεκτή.

Ευχαριστώ

Σπύρος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το καλύτερο και οικονομικότερο για αυτό το σύστημα θα ήταν να βρεις κάποια μεταχειρισμένη κάρτα PCI. Το να πάρεις καινούργια θα σου στοιχίσει παραπάνω από ότι αξίζει τον κόπο. Ρώτα εδώ στις αγγελίες ή ρίξε μια ματιά στο fleamarket...

Eρώτηση: είσαι σίγουρος ότι εφόσον όπως λες κάηκε η ενσωματωμένη κάρτα στην μητρική, ότι η μητρική κατά τα άλλα δουλεύει κανονικά;

Σπύρο κάνε 50 post και θα σου εμφανιστούν οι Αγγελίες. Εκεί θα μπεις και μετά στην Ζήτηση και γράψε τι ακριβώς ψάχνεις. Εδώ ότι θα βρεις θα είσαι 1000% σίγουρος πως θα λειτουργεί ΟΚ ενώ στο fleamarket άσε δεν θα μιλήσω γιατί θα πέσουν κάποιοι και θα με φάνε. Ένα μόνο θα σου πω, εδώ θα δεις 1 αρνητική αξιολόγηση ενώ στο fleamarket 10.

Κατ' αρχήν να σας ευχαριστήσω γιά την άμεση ανταπόκριση και κατά δεύτερον να σας περιγράψω τα πράγματα αναλυτικά μπας και βγάλουμε άκρη.

Το PC το είχα σπίτι μου γιά να του εγκαταστήσω τα ΧΡ και κατόπιν το έστειλα πίσω στην ξαδέρφη μου στην Άμφισσα με το αυτοκίνητο κάποιου γνωστού μου. Όσο το είχα εδώ το μηχάνημα δούλευε κανονικά και με τα Win2000 και με τα XP που του έριξα κατόπιν. Το πακετάρισα λοιπόν και το έστειλα. Στο τηλέφωνο η ξαδέρφη μου λέει ότι έχει συνδέσει τα πάντα και το μόνο που βλέπει είναι το no signal της οθόνης ενώ ο υπολογιστής ανοίγει.

Μου τον ξανάστειλε και πράγματι διαπιστώνω ότι το PC ξεκινάει κανονικά , δουλεύουν οι ανεμιστήρες , τα λαμπάκια ανάβουν , το τροφοδοτικό δουλεύει , ο σκληρός δουλεύει , το λαμπάκι που έχει μέσα το mainboard ανάβει και γενικά συμπεριφέρεται όπως πριν με μοναδική διαφορά το ότι δεν δίνει σήμα στην οθόνη.

Έτσι κατέληξα στο συμπέρασμα ότι φταίει η κάρτα γραφικών χωρίς βέβαια να έχω και βάσιμες αποδείξεις γιαυτό παρά μόνο ενδείξεις.

Άν έχετε καμιά άλλη ιδέα γιά το τι μπορεί να συμβαίνει παρακαλώ βοηθήστε με.

Υ.Γ.

Το PC δεν έχει θύρα AGP παρά μόνο τις PCI

pseira,

Ενσωματωμένο chip γραφικών ;)

--------------------------------------------------

spyrospatras,

΄Ετσι που το περιγράφεις ναι όντως μοιάζει να είναι πρόβλημα του chip γραφικών. Σε ρώτησα απλά για να μην ξοδευτείς να πάρεις κάρτα και τελικά δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Κανένα κατάστημα πουθενά δεν έχει κάρτες PCI; Kάνα μικρομάγαζο της γειτονιάς ίσως, αν έχει καμιά ξεχασμένη PCI να του το πας να το δοκιμάσει;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...