Προς το περιεχόμενο

Internet sharing (DSL) και Zone Alarm

ecthelion79

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένας φίλος μου απόκτησε πρόσφατα DSL σύνδεση και θέλει να τη μοιράσει σε δύο υπολογιστές. Ο υπολογιστής του συνδέεται μέσω ενός USB (όχι router) ΑDSL modem (Crypto F200) και είναι συνδεδεμένος με τον άλλο μέσω ethernet (απευθείας, χωρίς hub). Με τα πολλά, και παρά τις διαβεβαιώσεις των "ειδικών" του ISP ότι αυτό δε γίνεται, καταφέραμε να το πετύχουμε, αλλά με καμμία δύναμη όταν το Zone Alarm είναι ανοιχτό. Μήπως ξέρει κανείς τι ρυθμίσεις πρέπει να πειράξουμε στο Zone Alarm, ώστε να έχει και ο άλλος υπολογιστής internet με το Zone Alarm ανοιχτό;

Δημοσ.

Πρέπει να δώσεις τα ανάλογα rules στο firewall. Δεν χρησιμοποιώ το zone alarm αλλά φαντάζομαι θα έχει κάποια επιλογή να ορίσεις trusted το network ή κάτι παρόμοιο.

Με τα πολλά, και παρά τις διαβεβαιώσεις των "ειδικών" του ISP ότι αυτό δε γίνεται, καταφέραμε να το πετύχουμε

Τι δηλαδή σας είπαν από τον isp ότι δεν μπορείς να έχεις ics;:o

Δημοσ.

Λοιπον...Δοκιμασε να κανεις: Add ΙP adress στην καρτελα "Firewall/Zones".

Εκει επελεξε Trusted Zone και καταχωρισε την IP του (μαζι με ενα Description της αρεσκειας σου).

Κανε το ιδιο και στο αλλο PC (βαζοντας τη δικη σου IP αυτη τη φορα).

Ετσι δεν θα μπλοκαρει το ZoneAlarm τη μεταξυ σας επικοινωνια.

Νομιζω θα γινει δουλεια :wink:

Δημοσ.

Thanx! Θα το δοκιμάσω. Dreamstorm, να σου πω την αλήθεια, δεν ήμουν μπροστά όταν πήραν τηλ. την τεχνική υποστήριξη του ISP, αλλά απ' ό,τι μου είπε, αφού συσκέφτηκαν για κάνα μισάωρο όλα τα "μεγάλα μυαλά", κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι χωρίς router δε γίνεται να μοιραστείς τη σύνδεση με άλλο υπολογιστή. Ελπίζω πραγματικά απλά να μη κατάλαβαν καλά την ερώτησή του, αν και δε το νομίζω!

Δημοσ.

Θα πας στο tab Firewall>Main>Advanced (κατω δεξια)

Εκει στο Internet Connection Sharing επλεγεις This Computer is a ICS/NAT gateway για τον υπολογιστη που συνδεεται απευθειας με το μοντεμ και το This computer is a client...κλπ για τον υπολογιστη που συνδεεται μεσω ethernet.

ΥΓ. Ποιος ειναι ο ISP με τους τοσο εμπειρους ειδικούς;;;;

Δημοσ.

Φίλε firegarden, thanx! Παρ' ότι η πρότασή σου μου φαίνεται πολύ λογική, ο φίλος μου μου είπε ότι το δοκίμασε αλλά δεν τα κατάφερε. Δεν του έχω όμως και πολύ εμπιστοσύνη, οπότε θα πάω να το τσεκάρω κι εγώ αύριο. Ο ISP είναι η Tellas.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

btw na rwthsw k egw kati paromio pou exw to idio problem.

An den exeis ZoneAlarm pro alla to aplo mporeis na kaneis kati? Giati h kartela tou Advanced Settings den periexei tis ru8miseis pou anaferontai sto site pou edwse o Harem h' sta pics tou firegarden

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν έχεις τέτοια δυνατότητα με την free έκδοση του Zone alarm.Γιατί δεν κατεβάζεις την Pro έκδοση να κάνεις την δουλεία σου;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...