Προς το περιεχόμενο

Σκληρός Δίσκος -> Συντήρηση -> Απόδοση

Jimmy_BlinD

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ενα WD 250GB και έχω τρελά πράγματα μέσα, πολλά εννοώ.

Αυτά τα αρχεία αν τα χάσω την ΈΚΑΤΣΑ!!

Έχω ακούσει πως και ο σκληρός δίσκος θέλει "φροντίδα" για να μην χαλάσει-καεί.

Γνωρίζω ότι υπάρχουν κάποια προγράμματα για αυτό το σκοπό αλλά δεν ξέρω ποιά είναι.

Επίσης κάτι είχα ακούσει πως πρέπει να τον ανοίγεις και να τον καθαρίζεις...

Μύθος ή Αλήθεια άραγε?

Θα ήθελα να ακούσω τρόπους συντήρησης των σκληρών σας δίσκων.

Ευχαριστώ

Δημοσ.
Επίσης κάτι είχα ακούσει πως πρέπει να τον ανοίγεις και να τον καθαρίζεις...
Ειδικά αυτό θα σε συμβούλευα να ΜΗΝ το κάνεις...... :razz:

Δε νομίζω να θέλει καμια ιδιαίτερη φροντίδα ο σκληρός. Το μόνο που θέλει είναι να μην ΄δεχεται πολλους κραδασμούς, να είναι μακρύα απο έντονα μαγνητικά πεδία και τα λοιπα ευκόλως εννοούμενα που ισχύουν για οποιαδήποτε ηλεκτρική/ηλεκτρονική συσκευή. Καλό είναι να τον κάνεις και καμια ανασυγρότηση πότε πότε :)

Δημοσ.

Απορώ που τα άκουσες όλα αυτά, ειλικρινά.

1. ΜΗ κανεις ποτέ το λάθος και ανοίξεις το σκληρό. Είναι αεροστεγής ειδικά γι αυτό το λόγο. Άν τον ανοίξεις και ξαναδουλέψει για πάνω από 1 μέρα χωρίς να αρχίσει να χτυπάει, ζήτα να σε γράψουν στο βιβλίο Guiness :)

2. Προγράμματα που να "φροντίζουν" το δίσκο δεν υπάρχουν. Μάλλον εννοείς αυτά που κάνουν defragment. Αυτό είναι και το μόνο που μπορείς να κάνεις που "θεωρητικά" θα δώσει παραπάνω ζωή στο δίσκο σου. Το μόνο που κάνουν αυτά τα προγράμματα είναι να βάζουν τα δεδομένα το ένα δίπλα στο άλλο έτσι ώστε όταν ο δίσκος ψάχνει, να μη κινεί τις κεφαλές του συνέχεια απο το κεντρο προς την περιφέρεια και το ανάποδο. Τέτοιο πρόγραμμα έχουν και τα windows στα βοηθήματα. Πολύ καλό είναι επίσης το Diskeeper.

3. Βοήθησε το δίσκο σου με καλή ψύξη. Μη τον στριμώχνεις ανάμεσα σε δύο συσκευές, ή βάλε ψύκτρες και ανεμιστήρες (κυκλοφορούν στο εμπόριο έτοιμα kits).

4. Όλα τα άλλα είναι επιεικώς "βλακείες" (μη το πάρεις προσωπικά. Αυτούς που τα λένε κατακρίνω, όχι αυτούς που τα ακούνε).

Φιλικά

Γιώργος

Δημοσ.

Δε γνωρίζω τι κουτί έχεις αλλά συνήθως ένα αξιόλογο κουτί έχει θέση για 80άρη ανεμιστήρα μπροστά κάτω. Μπορείς να τοποθετήσεις ένα ανεμιστήρα εκεί αν δεν υπάρχει ήδη και μπροστά από αυτόν να βάλεις το δίσκο που θέλεις να ψύξεις. Είναι μια απλή και φτηνή λύση. Αν θέλεις να διαθέσεις κάτι παραπάνω θα κοιτάξεις κάτι τέτοιο:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.802223

Δημοσ.

Είμαι σίγουρος ότι έχει οδηγίες. Αν ξέρεις να χρησιμοποιείς κατσαβίδι θα τα καταφέρεις :). Βιδώνει πάνω στο δίσκο. Απλά θα πρέπει να βάλεις το δίσκο σε μέρος που να μην τον περιορίζει κάποια συσκευή ειδικά από τη μεριά που θα συνδέσεις την ψύκτρα.

Δημοσ.

ti exeis mesa ??? mp3 kai dvd's i douleia diki sou ???

an exeis ta prota 3ekina na ta moirazeis stous filous sou ... se periptosi crash mporeis pali na ta 3anamazepseis !!!

an einai to deytero pare allous 2 250arides kai 3ekina ...

ps

osi "sintirisi" kai na kaneis ... osous anemistires kai na valeis prepei na katalaveis oti o diskos einai mixanismos kai oi mixanismoi mporoun na ta pai3oun opoiadipote stigmi, oi pi9antotites apla allazoun

Δημοσ.
To programmataki pou protino ego poio pano den kanei douleia?

Kai kala leei tin thermokrasia tou diskou kai tis % tis igieia tou pou briski to programma.

Opws polu swsta eipe o gv, einai mhxanismos kai den exeis pote 100% sigouria oti de 9a pa9ei tipota. Oso gia to programmataki, de katalabainw giati empisteuesai ena tetoio pragma :). Xrhsimopoiei plhroforia apo to BIOS pou kata pasa pi9anothta einai apenergopoihmenh (to S.M.A.R.T.) kai se pollous dhmiourgei problhmata. Epishs, to na ma9eis oti o diskos sou zestainetai de mou leei tipota. To mono pou mou leei einai auto pou eipe o gv: Pare allon ena disko kai kane backup ....

Filika

Giwrgos

Δημοσ.

Opos poli sosta eipe meta omos o Jimmy_BlinD ti backUp? 400gb backup??

Mpori otan bgoun ta blue-ray alla tora den sinferei kai poli.

ama einai anti gia back up giati den bazei raid na glitonei kai xrono?

Δημοσ.

Den anafer9hka sto oti mporei na to kanei amesa. Kai fusika an antimetwpizei problhma xwrou kai xrhmatos einai logiko. Egw apla to e9esa se antiparabolh me to ti mporei na sou kanei to programmataki.

Kai na to ferw kapws diaforetika gia na katanoh9ei plhrws ti ennow: :)

Estw oti bazeis to programma kai estw oti o diskos sou zestainetai polu kai estw oti de tou menei pollh zwh. Ti kaneis? ;)

An apanthseis auto nomizw apanthses oles sou tis apories kai anarwthseis. Gi auto kai lew oti to programma de mou leei tipota.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...