Προς το περιεχόμενο

Capture από video cassete recorder

Καριώτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπάρχει τρόπος να κάνω capture από τα κλασσικά video cassete recorder

της 10ετίας του 80-90 από κασσέτες VHS.Tο εν λόγω Βίντεο έχει έξοδο σκαρτ

που καταλήγει σε δύο εξόδους (άσπρο κίτρινο ,video audio). Σήμερα δοκίμασα να κάνω capture αλλά δεν τα κατάφερα γι' αυτό θέλω μια βοήθεια.Από αναλογική Βιντεοκάμερα με το ίδιο καλώδιο κάνω capture κανονικά.

Σαν πρόγραμμα χρησιμοποιώ το Pinnacle 9 με την κάρτα AVDV πάλι της Pinnacle.

Δημοσ.

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν τα εχεις καταφερει.

Και εγω δουλευω με video καρτα της pinacle (movie box) και το προγραμμα που χρησιμοποιω ειναι το stoudio 9 και δεν εχω κανενα προβλημα.

Πιθανον καποια ρυθμισει στην εισαγωγη της εικονας στο pc θα εχεις τσεκαρη λαθος

Δημοσ.
Από αναλογική Βιντεοκάμερα με το ίδιο καλώδιο κάνω capture κανονικά.
Εννοείς το ίδιο ή ένα με ίδιες εξόδους;

Ρωτάω, επειδή δεν αντιμετώπισα ποτέ πρόβλημα με τη συνδεσμολογία που λες και χρησιμοποιώ και κάρτα της Pinnacle και το Pinnacle Studio.

Τα πιό συνηθισμένα καλώδια scart <-> RCA είναι τα πλήρη όπου στη Scart καταλήγουν 6 καλώδια, ανα δύο για δεξί/αριστερό ήχο και βίντεο, ή αν προτιμάς, δυό τριάδες, μια για είσοδο και μια για έξοδο. Αν το καλώδιο είναι αυτό, δες μήπως συνδέεις τη λάθος τριάδα.

Υπάρχουν επίσης και "μισά" καλώδια, με μιά μόνο τριάδα (ή ένα ζευγάρι A/V, άν μιλάμε για μονοφωνικό ήχο) που όμως κάνουν μόνο για είσοδο ή εξοδο, αφού καταλήγουν σε διαφορετικά pins της scart.

Αντίθετα η σύνδεση με τις αναλογικές κάμερες γίνεται συνήθως με καλώδια RCA σε RCA, πυ δεν παρουσιάζουν πρόβλημα, αφού στην κάμερα συνδέονται εξ' ορισμού στην έξοδο..

Τώρα άν έχεις κάμερα με scart και χρησιμοποιείς πράγματι το ίδιο καλώδιο, δεν μου έρχεται κάτι στο μυαλό.

Καλή τύχη.

Δημοσ.

Εγώ κάνω capture με δύο καλώδια (κίτρινο-video, άσπρο-audio) κίτρινο στην κάρτα για εικόνα ,άσπρο line in για ήχο (μονοφωνικό).Έτσι παίρνω από την αναλογική βινταιοκάμερα. Με τον ίδιο τρόπο προσπάθησα και από το video cassete recorder αλλά τίποτα.Στο πίσω μέρος του video έχει ένα βίσμα που μπαίνει ένα σκαρτ για να δεχτεί μόνο δύο καλώδια (κίτρινο- άσπρο).Δεν ξέρω αν πρέπει να αλλάξω την θέση των καλωδίων στην κάρτα (για το κίτρινο μιλάω) ή εκτός αν παίζει ρόλο στην ρύθμιση s-video ή composite.

Δημοσ.

Φιλε Καριωτη το κιτρινο καλωδιο ειναι το composite , αυτο πρεπει να τσεκαρεις στο προγραμμα που κανεις capturing , κ επισης αν η καρτα σου εχει κιτρινη εισοδο rca εκει πρεπει να παει , το κιτρινο βυσμα, απο τα λιγα που ξερω μεταφερει συνηθως video σημα.Φιλικα

Δημοσ.

Το πρόβλημα λύθηκε. Έφταιγε το σκαρτ. Δηλαδή (εγώ δεν το ήξερα) υπάρχουν σκαρτ που δίνουν εικόνα και ήχο και υπάρχουν και σκαρτ που πέρνουν εικόνα και ήχο.Το δικό μου μόνο έπερνε. Άλλαξα σκαρτ που είναι μόνο για έξοδο και όλα είναι εντάξει.

Δημοσ.

Πάντως αν θέλεις υπάρχουν και βύσματα scart που έχουν κουμπάκι επάνω με το οποίο διαλέγεις αν το θέλεις για είσοδο ή έξοδο.

Το μόνο κακό με αυτά είναι ότι είναι πολύ ευαίσθητα. :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...