nautilus7 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2005 Η μητρική μου (Gigabyte 8PE667 ultra) έχει raid controller και υποστηρίζει μέχρι ΑΤΑ 133 δίσκους. Μέχρι τώρα δεν είχα χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, αφού είχα έναν WD 60 GB ATA 100. Τώρα σκέφτομαι να πάρω 2x Maxtor ATA 133 80 GB 8 MB cache και να τους βάλω σε raid 0 (striping). Διαβάζοντας το θέμα που αφορά τους σκληρούς δίσκους λίγο πιο κάτω, διαπίστωσα ότι οι Maxtor δεν προτιμούνται από τους περισσότερους. Είναι όμως οι μοναδικοί που υποστιρίζουν ΑΤΑ 133. Τι να κάνω λοιπόν; Οι ΑΤΑ 100 δεν είναι, έστω και λίγο, πιο αργοί; Γενικά τι μου προτείνετε να κάνω; Με το raid 0 πόσο πιο γρήγορο θα είναι το pc μου;
cdcl01 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2005 Ολοι οι δισκοι τα ιδια ειναι, πανω-κατω με την ιδια συχνοτητα χτυπανε. Το θεμα ειναι να μην σου χτυπησουν και πας απο καρδια. Εχω εμπειρια και απο τους δυο, μεχρι στιγμης ενας Western μου εχει χτυπησει. Αν ομως ηξερα οτι δεν ειναι καλοι δεν θα τον ειχα στο μηχανημα μου καν. Με strip ισως να παρεις και 50% πανω σε data rate αναλογος παντα τι δουλευεις. Βασικα πειραματησου λιγο και πραξε αναλογα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.