aragorn Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2005 Το είδα χτες, και το μόνο που μπορώ να πω είναι μην το χάσετε με τίποτα. Η ταινία είναι εξαιρετική, αναμφίβολα η καλύτερη της χρονιάς για μένα. Με μία εκπληκτική σκηνοθεσία και εμπνευσμένη φωτογραφία προσφέρει πανέμορφα πλάνα το ένα πίσω από το άλλο στο θεατή. Για τις ερμηνείες αφήστε καλύτερα... ---Johnny Depp--- Υποκλίνομαι. Απίστευτος. Σε κάθε ταινία του επιβεβαιώνει την άποψή μου ότι πρόκειται πλέον για έναν από τους καλύτερους ηθοποιούς της εποχής. Πραγματικός χαμαιλέοντας, σου δίνει την εντύπωση ότι η ταινία γυρίστηκε γι'αυτόν και μετά από λίγο δε μπορείς να φανταστείς κανέναν άλλον στο ρόλο του. Πραγματικά εκπληκτικός. 10 με τόνο. Best picture of the year.
The Crow Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2005 Σήμερα το είδα και εγώ!Έντάξει ήταν μια πολύ καλή ταινία όχι όμως ότι ενθουσιάστηκα!Γι' αυτό και του βάζω 4 άστρα αντί για 5.Ο Johnny Depp έδωσε ρεσιτάλ ερμηνείας πάντως όπως σε κάθε έργο του!!
konnak Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2005 ΟΚ, ας είμαι εγώ αυτός που θα (πρωτο)πει την αντίθετη άποψη. Λοιπόν, κατ' εμέ, η ταινία ήταν πολύ "μικρή". Ήταν κολάζ πραγμάτων που έχω δει πάμπολλες φορές, μέσα στα όρια του πολιτικά ορθού. Σκηνοθεσία; Άνευρη, ακαδημαϊκή έως αδιάφορη σε κάποια σημεία. Σενάριο; Περιορισμένο και κατά τόπους ασύνδετο (και χωρίς να υπάρχει κανένα μακρόσυρτο timeline που να δικαιολογεί κάτι τέτοιο). Το χιλιοειπωμένο στόρυ του μπλοκαρισμένου συγγραφέα. Ναι, θα μπορούσε να πει πολλά για τον Μπάρι, που ήταν ο ίδιος τελικά ο Πήτερ Παν, για την αλληλεπίδρασή του με τα παιδιά που τον ώθησε στο μόνο αξιόλογο και πασίγνωστο έργο του. Δεν τα λέει όμως. Για τον άνδρα που μέσα του είναι πάντα παιδί. Προσπαθεί, αλλά δεν λέει και πολλά. Για την χώρα του Ποτέ, που τελικά είναι πάντα μπροστά στα μάτια μας. Όμως ούτε εδώ καταφέρει να πει κάτι παραπάνω, πόσο μάλλον να πείσει. Βιαστικά τυλιγμένη σε ένα Χουλιγουντιανό και Οσκαρικά-ορθό περιτύλιγμα, που ξεχνάει όμως ότι η ταινία θα περιοριστεί πολύ. Γιατί η δύναμή της θα ήταν όλα τα παραπάνω. Δεν είναι όμως. Γιατί ποτέ δεν τα λέει. Προσπαθεί κάποιες στιγμές, κάποιες άλλες δεν τολμά, το αποτέλεσμα όμως το ίδιο και το αυτό. Προσωπικά, δεν κατάφερε σε κανένα απολύτως σημείο να με πάει στη Χώρα του Ποτέ. Ναι, 2 ώρες γι' αυτήν ακούς, αυτήν βλέπεις να οραματίζονται και να αναζητούν όλοι, αλλά μάλλον ο Φόρστερ την κράτησε για τον εαυτό του. Θετικά; Ο Ντεπ (δεν θα μπορούσε να μην δείξει για άλλη μια φορά την μοναδική ερμηνευτική του δεινότητα - άλλωστε, τον έχουμε δει και σε πολύ πιο δύσκολους ρόλους), και ο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ μικρός (αυτός που τα κάνει γυαλιά καρφιά), προσωπικά ήταν ο μόνος που με κράτησε σε ζωτικά σημεία από το να πέσω σε βαθύ λήθαργο. Καθώς και τα αδέρφια του (πάει ο καιρός που για να παίξει κάποιο παιδάκι σε κάποια ταινία αρκούσε απλά να είναι χαριτωμένο...). Λοιπόν, επιγραμματικά: υλικό και κεντρική ιδέα για μεγάλα πράγματα, αποτέλεσμα που υποτιμά τις (πιθανές) δυνατότητές του και τις απίστευτα φιλότιμες προσπάθειες του Ντεπ και των μικρών. Καταλήγει να είναι τραγικά αδιάφορη (ανακουφίστηκα που τελείωσε, ένιωσα αλυσοδεμένος σε ένα θέαμα που έπρεπε να έχω δει στα 10 μου για να το εκτιμήσω...). ** / ***** (και ΠΟΛΛΑ του είναι... - μισό για τον Ντεπ και ενάμιση για τον μικρό) Sorry folks... ΥΓ: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Αυτή η ταινία υποψήφια για 7 όσκαρ;;; Τότε η λιακάδα έπρεπε να πάρει γύρω στα 768...
Chinaski Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2005 Tha sumfoniso apolutos me ton konnak....pragmatika perimena kati diaforetiko ustera apo tosa kolakeutika pou akousa gia tin tainia. Den me "roufikse" katholou.
zozeo Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2005 εγω παλι την ειδα δυο φορες και νομιζω οτι η ταινεια δινει ρεστα !
man_with_no_name Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2005 akadimaikoura tou kerata ... diladi les kai bgainoun autes oi teneies gia na pairnoun ipopsifiotites gia oscar kai na tis petame sta skoupidia. Skinothesia epipedi san to marmaro tou fouagie tis sxolis mou . Ermineies apla xaritomenes ( o Jhonny apla perieferei ton eauto tou ... kamia sxesi me tous peirates i to arizona dream ) istoria pou kai gia paramithi einai pliktiki. Istoria an mi ti allo tetrimeni . Apla egine gia na iparxei auti i taineia pisteuo. En eti 2005 den mporei na stathei mia tetoia teneia ... einai apisteuto pos auti i teneia exei idies ipopsifiotites me to million dollar baby . .... alli mia kraugi kata ton katharon akadimaikon teneion ( Ray , aviator, enas iperoxos anthropos , kai alles agiografies ) ...
HaPagan Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2005 Είδα και εγώ την ταινία και πραγματικά μου άρεσε πάρα πολύ . Ο Ντεπ σε κάθε ταινία γίνεται και καλύτερος . Μου άρεσε πολύ το πέρασμα που έκανε συχνά πυκνά από την πραγματικότητα στην φαντασία . Είδαμε επιτέλους τι μπορεί να βρίσκεται πίσω από την συγγραφή ενός παιδικού παραμυθιού .
paschalia Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2005 Ερωτηση . Δεν εχω δει το εργο αλλα εχω δει οτι εκτος απο την υπεροχη ερμηνεια του Ντεπ ,παιζουν και οι Χοφμαν & Γουινσλετ . Η δικη τους ερμηνεια ειναι απαρατηρητη ? μετρια ? κακη ?
man_with_no_name Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2005 Ερωτηση . Δεν εχω δει το εργο αλλα εχω δει οτι εκτος απο την υπεροχη ερμηνεια του Ντεπ ' date='παιζουν και οι Χοφμαν & Γουινσλετ . Η δικη τους ερμηνεια ειναι απαρατηρητη ? μετρια ? κακη ?[/quote'] o Hoffman paizei 3 lepta ... perastikos kai adiaforos . i Winslett an to petixa to aggliko pisteuo simvatika xoris kati idiaitero. Basika pisteuo oi roloi den einai katholou avantadorikoi para mono gia ta akadimaika dedomena pou mporoun na sigkinisoun mono ta paidia tou pikpa ...
R-evil-S Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2005 Και εγώ την είδα προχτες και αν και δεν μπορώ να πω πως τρελαίνομαι για τέτοιου είδους έργα μου άρεσε πάρα πολύ.
juggler Δημοσ. 7 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2005 Katholou asxhmh...isws oxi toso eksairetikh oso grafoun polles kritikes...
KaizerSoze Δημοσ. 7 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2005 Den einai asximi,isa-isa arketa kali apla periorismenwn prodiagrafwn minima en antithesi me tis axiologotates ermhneies(an kai o Depp exei dwsei kai kalyteres)
tzinos Δημοσ. 8 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2005 hollywoodianh nai, gyrismenh me to myalo sta oscar, nai, unoriginal, mallon nai omos den pauei na einai kalogyrismenh me kataplhktikes ermhneies panemorfh fotografia, skhnika. H skhnes pou pernaei sthn fantasia einai poly wraia sthmenes, me poly omorfa topia kai xromata. Den brika se kanena shmio adiaforh thn tainia kathos pio poly me paresyran oi ermhnies, ta paidakia kai to humor ths tainias. Den mou afhse perithoria na adiaforhso kai na skefto oth ola auta kapou ta xo ksanadei. Mallon o skinotheths to kolpo me ta paidakia sto theatro to ekane kai sthn idia tou thn tainia Entaksei th perimenate, mia tainia rizospastikh na sas tinaksei ta myala? Den einai teteio styl, einai ena paramythi omorfa parousiasmeno. Paromoio me to big fish, nomizo kalytero overall omos.
annalina Δημοσ. 14 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2005 To ergo htan polu kalo...arketa poiotiko....o depp oti kai na pw einai polu ligo gi'auton ton HTHOPOIO!!!me siginise arketa...M H N thn xasete.... :!:
WaVe Δημοσ. 14 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2005 Loipon as milisw gia ti sigekrimeni tainia.. Tin exw dei k eixa ksexasei na grapsw gi'autin. Kata ti gnwmi mou pada, einai mia apo tis kaliteres tainies pou provalode auti ti stigmi stous kinimatografous. Emena sinothos mou aresoun oi tainies peripeties k drasis twra pws kolisa me auti tin tainia enas theos kserei, den exei kamia sxesi me peripetia einai pio koultourgiariki alla sou pernaei POLA minimata. O pitsirikas, Freddie Highmore, pou pezei simadiko rolo sou ergo einai apisteftos ithopios k kathilwnei ta vlemata panw tou. An oligis to sigekrimeno ergo sou pernaei minimata gia to poso mporoun na epireasoun ta paidia enan megalo anthropo k poso simadika einai. Apla tou vazw 4/5 aneta. Aksizei na to dite
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.