Προς το περιεχόμενο

Θόρυβος fan & Thermal paste

Kerk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρετε. 2 απορίες έχω.

Η πρώτη γιατί το fan(μάλλον του κουτιού) κάνει έναν παράξενο οξύ θόρυβο μόλις ανοίγω το pc(κυρίως όταν είναι κρύο) και μετά από λίγο σταματάει μόνο του? Αυτό ξεκίνησε πριν κάνα 4μηνο. Το κουτί το έχω πάνω από χρόνο.

Η δεύτερη είναι ότι θέλω να βάλω θερμοαγώγιμη πάστα στη cpu αλλά έχω ακούσει ότι οι P4(Northwood έχω) ήδη έχουν μίας μορφής τέτοια πάστα σε μορφή ταινίας από τη μαμά Intel και φοβάμαι μην κάνω καμία ζημιά κατα την απομάκρυνση της ψύκτρας(στοκ). Να το ρισκάρω? Επίσης,αν ναι, ποιά προτείνετε?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις

Δημοσ.

To λάδι πως θα το βάλω nikoskon? Νομίζω πως καταλαβαίνω αλλά θα ήθελα μία συμβουλή μην κάνω λάθος. Thanks

Δημοσ.

Σε εμένα έκανε φασαρία το ανεμιστηράκι του τροφοδοτικού. Βασικά το λιπαντικό του είχε γεμίσει σκόνες και σαν αποτέλεσμα όταν ήταν κρύο να κάνει φασαρία γιατί το λιπαντικό πρακτικά είχε "σβολιάσει". Όσο πιο πολύ γυρίζει το ανεμιστηράκι τόσο πιο πολύ ζεσταίνεται και λιώνει κάνοντας πιο ομαλή την κίνηση του ανεμιστήρα άρα και λιγότερη φασαρία.

Εγώ θα σου έλεγα να βρείς πιο κάνει φασαρία και να το αλλάξεις τελείως με ένα καινούριο. Πιο εύκολο και πιο γρήγορο σίγουρα. Απλά αν τελικά είναι το τροφοδοτικό να προσέχεις όταν το ανοιξεις γιατί ακόμα και αν δεν είναι στην μπρίζα, σε κάποιους πυκνωτές υπάρχει ρεύμα που μπορεί να σε τινάξει.

Δημοσ.

kerk an de einai apo to trofodotiko kai de thes na to allakseis bale merikes stagones ladi mesa sto rouleman tou fan!

Oso gia tin pasta tha symfwnisw me tonnikoskon , alla an thes na to kaneis prospathise na trabikseis prosektika tin psyktra apo ti cpu kai an den bgainei eukola zestane me ena pistolaki tin psiktra gia na ksekolisei pio eukola!

Δημοσ.
...

Η δεύτερη είναι ότι θέλω να βάλω θερμοαγώγιμη πάστα στη cpu αλλά έχω ακούσει ότι οι P4(Northwood έχω) ήδη έχουν μίας μορφής τέτοια πάστα σε μορφή ταινίας από τη μαμά Intel και φοβάμαι μην κάνω καμία ζημιά κατα την απομάκρυνση της ψύκτρας(στοκ). Να το ρισκάρω? Επίσης' date='αν ναι, ποιά προτείνετε?

[/quote']

H αλήθεια είναι ότι είναι σχετικά επικίνδυνο να βγάλεις την ψύκτρα από το socket όταν αυτή είναι κρύα. Είναι προτιμότερο να βάλεις τον υπολογιστή να δουλεύει σε full load κανα μισάωρο και μετά να προσπαθήσεις να το κάνεις. Αλλιώς κινδυνεύεις μαζί με την ψύκτρα να πάρεις και την cpu από το socket.

Για να βγάλεις την ψύκτρα πρέπει να την κουνήσεις λίγο περιστροφικά (1-2 μοίρες κουνιέται) και να την τραβήξεις κάθετα προς την mobo.

Όσο για την πάστα πάρε Arctic Silver 5 ή Ceramique. Και οι δύο κάνουν την δουλειά τους. Μερικοί λένε ότι η Ceramique καθαρίζει πιο εύκολα ή ότι η AS 5 είναι καλύτερη στα συστήματα με αερόψυξη.

Δημοσ.

Gia na min anigo alo thema sas perigrafo kati pou gia mena ine paraxeno.

Loipon:

Filaraki mou exei ena pc olokliromeno kia agorasmeno apo magazi.

teleftea eixe provlima me temp cpu kai kolimata(apo oti mou elege)

Xtes me perni tel mou leei ekana to exeis kai eisixasa.Tou leo ti ekanes?

Leei evgala to fan apo to CPU katharisa toCPU pou eixe mia aspri pasta me katharo inopnevma kai to evala pali xoris pasta kai tora exo poli kales temp kai to pc doulevi 3 meres xoris kolimata.

Afta.Ta sinperasmata dika sas.

Aplos i dikia mou aporia einai se ti xrisimevoune oi Thermoagogimes pastes

P.S:Exei AMD ATHLON 2000+ kai to exei to pc peripou 8 mines

Δημοσ.

Αν η πάστα του είναι κακής ποιότητας, πολύ πιθανόν να σβολιάσει, να ξεραθεί και να μη κάνει τη δουλειά της. Επίσης αν η ποσότητα της πάστας ήταν τεράστια πάλι δυσκολεύει τη μεταφορά θερμότητας. Δε μπορώ να δεχτώ ότι χωρίς πάστα έχει καλύτερα αποτελέσματα γιατί η εμπειρία του είναι με πάστα που ήταν 2ης διαλογής ή λάθος τοποθετημένης. Τέτοιες πάστες (άσπρες) χρησιμοποιούν συνήθως σε μεγάλες συσκευές όπου η επιφάνεια είναι τραχειά και χρειάζεται μεγάλη ποσότητα. Αλλά πρέπει να αλλάζονται και συχνότερα γιατί χάνουν τις φυσικές τους ιδιότητες.

Η δουλειά της πάστας δεν είναι να κατεβάζει τις θερμοκρασίες (αυτό το αναλαμβάνει αποκλειστικά η ψύκτρα), αλλά να μεταφέρει τη θερμότητα από τη μία επιφάνεια στην άλλη αποτελεσματικά. Αν μια ψύκτρα έχει φτάσει το μέγιστο της απόδοσής της, δε πρόκειται να βελτιωθεί με μια καλύτερη πάστα, που να χτυπιέσαι. Αλλά μία ψύκτρα που με την υπάρχουσα πάστα δουλεύει στο 90% της απόδοσής της, μπορει να φτάσει το 100% με καλύτερη πάστα.

Ελπίζω να έλυσα την απορία σου.

Υ.Γ. Πες στο φίλο σου να πάρει μία καλή πάστα και να βάλει ένα ψιλό στρώμα μεταξύ ψύκτρας και επεξεργαστή. Μάλλον το μαγαζί από όπου πήρε το PC ήθελε να γλιτώσει λεφτά.

Δημοσ.

Exeis apolito dikeo mazi sou kai ego.

Ala otan sou leei oti xoris tin pasta to pc doulevi pio kala kai xoris kolimata ti na peis meta?

Ego ton eipa prosexe vale mia kali pasta giati mpori tora na doulevi kala alla argotera mpiri kai na to klais to cpu.

Tespa ti na po.

Δημοσ.
Ego ton eipa prosexe vale mia kali pasta giati mpori tora na doulevi kala alla argotera mpiri kai na to klais to cpu.

Tespa ti na po.

Έτσι ακριβώς. Αν μας έλεγε τι θερμοκρασίες πιάνει ίσως είχαμε πιο σφαιρική άποψη. Αλλα αυτό που περιγράφει ο φίλος είναι από αυτά που δε γίνονται :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...