Προς το περιεχόμενο

Σε πόση ώρα γράφεται ένα δισκακι?

hlias80

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

JOHANN...Είδες την επικεφαλίδα του topic?Μάλλον είσαι εκτός κλίματος...

Εγω με nec 3500a γράφω τα ty σε 8χ σε 8 λεπτά και σε 16χ κάπου στα 5-6 λεπτά,τα ritek 4x σε 14-15 λεπτά και το ίδιο και με τα ridisk...

Δημοσ.
Τα 4x το NEC 2500A μου τα γραφει σε 15 λεπτα, ο οποιος ειναι και ο λογικος χρονος. Το recorder και ο δισκος πρεπει να ειναι σε διαφορετικο controller, αλλιως θα παιρνει τη διπλασια ωρα χονδρικα.

Δεν είναι σωστό αυτό που λες. Το bandwidth του IDE bus φτάνει για να ικανοποιήσει της αιτήσεις και των δύο, ασχέτως αν ικανοποιούνται ταυτόχρονα η όχι. Tα DVD recorder σε 4Χ θέλουν περί τα 5Mb/s ενώ το UDMA 2(που συνήθως λειτουργούν τα DVD ROM ή RW) είναι μέχρι 33Mb/s. Φτάνει άνετα για 2 IDE συσκευές που συνεργάζονται(Read - Write) μέχρι και 12Χ DVD (96Χ CD).

Δημοσ.
Μήπως γράφει onthefly και περιορίζεται από το DVD reader του?

Οχι, όχι δεν είμαι τόσο άσχετος. Οι χρόνοι εγγραφής που έχω γράψει στο 1ο post είναι για γεμάτο δισκάκι με data από δίσκο αποκλειστικά και χωρίς verification. Το θέμα είναι οτι δεν μπορώ να βρώ (windows 98SE) αν είναι ενεργοποιημένο το dma 2 (ουτε στο dvdinfopro το γράφει κάπου) . Ξέρω οτι σίγουρα είναι ενεργοποιημένο το dma στα properties της συσκευής. Όσο αργός και αν είναι ο δίσκος μου δεν νομίζω οτι φταίει αυτό.

Δημοσ.
me NEC3500AG firmware version 3 Milestone Release - Extreme by quikee riplock free kai RPC1 kai se diskakia Taiyo Yuden 4x DVD+R Bulk no-logo apo e-shop ta opoia ta grafei se 16x kanei peripou 6 lepta gia 4' date='7 GB kai me to systhma ths upografhs mou.

flashare new firmware opws kai dipote.

http://www.cdrinfo.com/forum/tm.asp?m=93724[/quote']

mipws mporeis na kaneis attach to arxeio me to firmware??

Δημοσ.
3-3,5 λεπτά διαφορά είναι λογική, εντός της απόκλισης λόγω εκλεπτυσμένης ικανότητας του κάθε recorder. Πάντως εγώ έχω TDK recorder (48Χ) αγορασμένο πριν 3 χρόνια που γράφει 700ΜΒ σε 2:57. Συμπέρασμα ότι το NEC δεν είναι ότι καλύτερο ως CD recorder, γι αυτό μη μου λες ότι κάνω λάθος όταν λέω ποιος πρέπει να είναι ο χρόνος για 48Χ εγγραφή. Εννοείται ότι 48Χ είναι το max αλλιώς θα έπρεπε να παίρνει 1:30 το πολύ για κάθε εγγραφή.

Οχι,δε κανεις λαθος,εισαι απλα εκτος θεματος.Δεν ειπε κανεις (ψευτης) εδω μεσα οτι το NEC ειναι το γρηγοροτερο recorder (ειναι απ τα καλυτερα παντως καλυτερο<διαφορο του>γρηγοροτερο).Εγω σου εξηγησα πως γραφει το NEC συγκεκριμενα (καναδιαβασε τι εγραψα) γιατι ειπες οτι επειδη δε γραφει σε 3 λεπτα τοτε εχει προβλημα.Εξηγησα λοιπον πως ειναι φτιαγμενο το drive και σε τι χρονους γραφει.Το "ποιος πρέπει να είναι ο χρόνος για 48Χ εγγραφή" δε μας ενδιαφερει στο thread ,αλλα ποιος ειναι ο χρονος που γραφει στην πραξη καθε μοντελο........

Δημοσ.
Οχι,δε κανεις λαθος,εισαι απλα εκτος θεματος.Δεν ειπε κανεις (ψευτης) εδω μεσα οτι το NEC ειναι το γρηγοροτερο recorder (ειναι απ τα καλυτερα παντως καλυτερο<διαφορο του>γρηγοροτερο).Εγω σου εξηγησα πως γραφει το NEC συγκεκριμενα (καναδιαβασε τι εγραψα) γιατι ειπες οτι επειδη δε γραφει σε 3 λεπτα τοτε εχει προβλημα.Εξηγησα λοιπον πως ειναι φτιαγμενο το drive και σε τι χρονους γραφει.Το "ποιος πρέπει να είναι ο χρόνος για 48Χ εγγραφή" δε μας ενδιαφερει στο thread ,αλλα ποιος ειναι ο χρονος που γραφει στην πραξη καθε μοντελο........

Το thread έχει τίτλο σε πόση ώρα γράφεται ένα δισκάκι. Γενικά δηλαδή, ούτε μόνο για το NEC ούτε μόνο για άλλα ούτε για κάθε μοντέλο. Εξάλλου και από το πρώτο μύνημα του φαίνεται να ρωτάει ποιοι είναι οι τυπικοί χρόνοι εγγραφής.

Δημοσ.
Οχι, όχι δεν είμαι τόσο άσχετος. Οι χρόνοι εγγραφής που έχω γράψει στο 1ο post είναι για γεμάτο δισκάκι με data από δίσκο αποκλειστικά και χωρίς verification. Το θέμα είναι οτι δεν μπορώ να βρώ (windows 98SE) αν είναι ενεργοποιημένο το dma 2 (ουτε στο dvdinfopro το γράφει κάπου) . Ξέρω οτι σίγουρα είναι ενεργοποιημένο το dma στα properties της συσκευής. Όσο αργός και αν είναι ο δίσκος μου δεν νομίζω οτι φταίει αυτό.

Τρέχεις Nero infotool. Στο έχω πει και σε προηγούμενο μύνημα.

Δημοσ.
Το thread έχει τίτλο σε πόση ώρα γράφεται ένα δισκάκι. Γενικά δηλαδή, ούτε μόνο για το NEC ούτε μόνο για άλλα ούτε για κάθε μοντέλο. Εξάλλου και από το πρώτο μύνημα του φαίνεται να ρωτάει ποιοι είναι οι τυπικοί χρόνοι εγγραφής.

Exw NEC kai grafw gia to NEC.An eixa k allo tha grafa kai gia keino....... :/

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Τα συγκεκριμένα δισκάκια κανονικά θα έπρεπε να γράφονται το πολύ σε 9:30 λεπτά. Να φανταστείς ότι σε ταχύτητα 4Χ ένα δισκάκι κάνει περίπου 14 λεπτά να γραφτεί.Οπότε κάτι δεν πηγαίνει καλά με το recorder σου. Το πιο πιθανό είναι να έχει μπει σε PIO MODE. Κανονικά θα πρέπει να δουλεύει σε ULTRA DMA 2. Για να το δεις αυτό κάνεις το εξής: δεξί κλικ στο My Computer---->Hardware--->Device Manager ----> IDE ATA/ATAPI CONTROLLER---->Secondary IDE channel----> Δεξί κλικ Properties ---> Advanced Settings. Εκεί βλέπεις σε τι Mode δουλεύουν αν είναι PIO το αλλάζεις σε DMA. ΑΛΛΑ πριν δοκιμάσεις κάτι από τα παραπάνω, σιγουρέψου ότι ο σκληρός και το NEC είναι συνδεδεμένα σε διαφορετική καλωδιοταινία.

σε μένα το primare IDE έιναι UDMA 5 το secondary UDMA2. Έχω 2 σκληρούς (OS + Audio, στον audio δεν με ενδιαφέρει η ταχύτητα) και DVDROM και NEC3500. Μπορώ να βάλω τον ΟS σκληρό και το ΝΕC στο primary (για να πιάνουν UDMA5) και τα υπόλοιπα στο secondary? Ή μήπως δεν θα έχει διαφορά?

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Τα optical drives δεν πιάνουν UDMA 5... Δυστυχώς μέχρι 2 πάνε μόνο οπότε δεν θα κερδίσεισ τίποτα, μάλλον θα χάσεις.

Φιλικά

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...