hlias80 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2005 Γεια σε όλους μιας και είναι το πρώτο μου post!!! Αγόρασα προχθες από το e-shop το NEC 3520A και θα ήθελα την εμπειρότερη γνώμη σας. Με δισκάκι DVD-R TayioYuden 4x το οποίο έγραψα με Nero 6.0.0.20 σε 8x ταχύτητα έκανε περίπου 25 λεπτά (να το γεμίσει). Δοκίμασα και ένα cd TDK σε 48x και έκανε ακριβώς 5 λεπτά. Είναι λογικές αυτές οι ταχύτητες γιατί με βάση τις ονομαστικές ταχύτητες εγγραφών μου φαίνονται μικρές. PC Configuration P4 1,5G 128MB RAMBUS Οποιαδήποτε γνώμη είναι χρήσιμη...
Draminos1979 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2005 Τα συγκεκριμένα δισκάκια κανονικά θα έπρεπε να γράφονται το πολύ σε 9:30 λεπτά. Να φανταστείς ότι σε ταχύτητα 4Χ ένα δισκάκι κάνει περίπου 14 λεπτά να γραφτεί.Οπότε κάτι δεν πηγαίνει καλά με το recorder σου. Το πιο πιθανό είναι να έχει μπει σε PIO MODE. Κανονικά θα πρέπει να δουλεύει σε ULTRA DMA 2. Για να το δεις αυτό κάνεις το εξής: δεξί κλικ στο My Computer---->Hardware--->Device Manager ----> IDE ATA/ATAPI CONTROLLER---->Secondary IDE channel----> Δεξί κλικ Properties ---> Advanced Settings. Εκεί βλέπεις σε τι Mode δουλεύουν αν είναι PIO το αλλάζεις σε DMA. ΑΛΛΑ πριν δοκιμάσεις κάτι από τα παραπάνω, σιγουρέψου ότι ο σκληρός και το NEC είναι συνδεδεμένα σε διαφορετική καλωδιοταινία.
Lucifer Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2005 Σε εμένα κάνει τις ίδιες ταχύτητες παρ' όλο που έχω DMA2... Τι παίζει?
GT1807 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2005 Λοιπον.Εγώ εχω το 3500 κ στην αρχη μου έκανε για 4χ 19 λεπτα κ για 8χ 12 λεπτα.Ειχα nero 6.Μόλις το αναβάθμησα σε 6.3.1.25 μου κάνει 14 λεπτά για 4χ οπότε για 8χ γυρω στα 10 παρακάτι.Τσέκαρε κ το pio->UDMA mode που ειπαν οι προλαλησσαντες.Τώρα το αν πρεπει να ειναι το DVD-R σε διαφορετική καλωδιοταινία απο το σκληρο σου ειναι δικό σου θέμα.Εγώ στην ίδια τα έχω κ δουλεύει το DVD-R σε UDMA2. ----EDIT---- Για να πούμε κ του στραβου το δικιο.Για το ποια καλωδιοταινια πρεπει να βαλεις το αντιγραφικο εξαρτάται απο το που κανεις αντιγραφες.Εγω κανω απο το σκληρο μονιμως κ δεν εχω κανει ακόμα αντιγραφη απο DVD -> DVD. Tα σέβη μου.
predator Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2005 me NEC3500AG firmware version 3 Milestone Release - Extreme by quikee riplock free kai RPC1 kai se diskakia Taiyo Yuden 4x DVD+R Bulk no-logo apo e-shop ta opoia ta grafei se 16x kanei peripou 6 lepta gia 4,7 GB kai me to systhma ths upografhs mou. flashare new firmware opws kai dipote. http://www.cdrinfo.com/forum/tm.asp?m=93724
eurander Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2005 Τα 4x το NEC 2500A μου τα γραφει σε 15 λεπτα, ο οποιος ειναι και ο λογικος χρονος. Το recorder και ο δισκος πρεπει να ειναι σε διαφορετικο controller, αλλιως θα παιρνει τη διπλασια ωρα χονδρικα.
hlias80 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2005 Ξέχασα να πω οτι ο υπολογιστής δουλεύει με Windows98SE. Αυτό που μου ειπες draminos1979 δεν το βρήκα (προφανώς ετσι είναι στα XP). Δεν ξερω αν τα 98SE υποστηρίζουν το UDMA. Πάντως στα properties του NEC έχω από την αρχή επιλέξει το DMA. Επίσης είναι όντως συνδεδεμένο σε άλλο controller με το δίσκο (είναι slave στο secondary). Θα δοκιμάσω με το τελευταίο Nero...
predator Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2005 na flashareis RPC1/riplock free firmware leme 8elei!
Vegas Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2005 Τα Χ8 +R της Philips (Ricoh 2ας κλάσης) σε χ12 και χρόνους 6' 57" - 7' 12" Tα χ8 +R Taiyo σε χ12 και χρόνους 7' 01" - 08" με ένα LG 4120B του 6μηνου και συγνώμη αν σπάω τη μονοτονία των NEC. ααα και δε χρησιμοποιώ πια το Nero ...
BlackMatter Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2005 Για να κάνει για CD σε 48Χ πέντε λέπτα κάτι δε πάει καλά σίγουρα, έπρεπε να τελειώνει το πολύ σε 3 λεπτά. Πιθανές αιτίες 1) Ο σκληρός δεν είναι αρκετά γρήγορος. Αυτό μπορείς και να το συμπεράνεις από το αν αδειάζει η πάνω μπάρα κατά τη διάρκεια της εγγραφής(υπάρχουν δύο μπάρες, ή πάνω που δείχνει το πόσο έτοιμη είναι η μνήμη για να τροφοδοτήσει με δεδομένα το recorder, και η κάτω που δείχνει το ποσοστό εγγραφής). (Τα δεδομένα πάνε ως εξής:Σκληρός->Μνήμη->Recorder). 2) Υπάρχει πρόβλημα με το DMA. Τρέξε το Nero info tool(υπάρχει στο program group του Nero) και δες για κάθε συσκευή σε τι DMA mode είναι. 3) Το Recorder κάνει πολύ ώρα για να ξεκινήσει και εκεί οφείλεται ο επιπλέον χρόνος. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να οφείλεται σε firmware recorder, ασυμβατότητα με τα δισκάκια ή προβληματικό recorder.
panxris Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2005 Κανεις λαθος.Οταν γραφεις με το 3500AG σε 48Χ ξεκιναει απο 21Χ και φτανει γραμμικα και ΑΝ γεμισεις το CD σε 48Χ προς το τελος του......χρειαζεται γυρω στα 3,5 λεπτα απ οτι θυμαμαι.Οσο για DVD-R 4X (μονο τετοια εχω γραψει) χρειαζεται 14:40 περιπου...... Ολα αυτα με original firmware 2.18 και Nero 6.6.x.x
PaDouViRuS Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2005 Και με πειραγμένο Firmware το ίδιο ισχύει.Έτσι δουλέυει η συσκευή, π.χ. όταν γράφεις DVD 8x ξεκινάς απο 4χ και όταν γράφεις 12χ ξεκινάς απο 6χ.Αυτό κάνει τα Nec λίγο πιο αργά στους χρόνους...Πάντως δισκάκια dvd 4.7 gb με ταχύτητα 12χ τα γράφω σε 7' και cd με ταχύτητα 48χ σε 3' και κάτι...
Panahs Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2005 Φίλε Ηλία μήπως βάζεις και το verification μέσα?
BlackMatter Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2005 Κανεις λαθος.Οταν γραφεις με το 3500AG σε 48Χ ξεκιναει απο 21Χ και φτανει γραμμικα και ΑΝ γεμισεις το CD σε 48Χ προς το τελος του......χρειαζεται γυρω στα 3' date='5 λεπτα απ οτι θυμαμαι.Οσο για DVD-R 4X (μονο τετοια εχω γραψει) χρειαζεται 14:40 περιπου...... Ολα αυτα με original firmware 2.18 και Nero 6.6.x.x[/quote'] 3-3,5 λεπτά διαφορά είναι λογική, εντός της απόκλισης λόγω εκλεπτυσμένης ικανότητας του κάθε recorder. Πάντως εγώ έχω TDK recorder (48Χ) αγορασμένο πριν 3 χρόνια που γράφει 700ΜΒ σε 2:57. Συμπέρασμα ότι το NEC δεν είναι ότι καλύτερο ως CD recorder, γι αυτό μη μου λες ότι κάνω λάθος όταν λέω ποιος πρέπει να είναι ο χρόνος για 48Χ εγγραφή. Εννοείται ότι 48Χ είναι το max αλλιώς θα έπρεπε να παίρνει 1:30 το πολύ για κάθε εγγραφή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.