dim_b Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2005 ...καποιες cult ταινιες θα έλεγα τύπου αγγελοπουλου.... Μάλλον αστειεύεσαι, έτσι; Cult και Αγγελόπουλος στην ίδια πρόταση;;; :shock:
MixalisX Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2005 Paidia allo agelopoulos kai allo elinikos kinimatografos. Enoontas oti den exei sxesi me tis sinithismenes ellinikes tainies. Xoris na thelo na po omos oti einai kai kalos.... To efapax mou arese To enas kai enas kai auto mou arese alla eixe kai merika xontra (h fasi opou pidane tin taberniara kai gia profilaktiko xrisimoupoioune to trapezomandilo htan megali patata, xondrokopia). Pixnontas etsi me ena skiniko 1 leptou olokliri tin tainia.
Dark_son20 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2005 iparxoun ellinikes tenies pou perna sta poli psila apo oti vlepo...px persi-propersi(den thimame) eixa paei se ena dimotiko sinema (nai protimo eksosti kai monos mesa sto cinema ) kai eixa dei to "Tha to metaniwseis" mporo na po oti mou arese arketa...opos kai to "Olo to varos tou kosmou" pou ida se DVD prin kamia vdomada... tora oso gia morfini kai Hardcore opou leo oti maresan me krazoun ara asto episeis tenies pou goustara apo neo elliniko Sose me,aionios fititis, avrio tha einai arga... to an ta thavoun oi eteries den simenei oti an to psakseis ligo den tha deis kales tenies...idika sta Blue exoun megali silogi me tenies neou ellinikou kinimatografou pou thaftikan apla... http://www.gfc.gr/3/years_gr.asp?type=1
Dark_son20 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2005 kathos koitaga kai go vrika to "prin to telos tou kosmou" http://www.gfc.gr/3/31/film_gr.asp?id=132 periergi tenia gia ta ellinika dedomena aksizei na tin dite pistevo kai to "pethameno liker" http://www.gfc.gr/3/31/film_gr.asp?id=182 afti mou exei minei giati meta tin tenia eriksa tin moni gineka tis zois mou pou meta apo tosa xronia tin skeftome akoma
Tasoti Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 file dark afoy soy aresoyn oi ellinikes tainies(kai kala kaneis) pare oposdipote na deis to " O Vasilias" kai to matia apo nyxta(an den ta exeis dei) kai tha me thimitheis.
Alt3rnative Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 Xwris na thelo na katakrino thn apopsh tou opoiodhpote kathws thewrw pws ta gousta diaferoun thelw na kanw ena sxolio kai na ekfraso mia aporia.Eida dyo anafores gia mia tainia onomati Swse Me.Einai h xeiroterh tainia pou exw dei sth zwh mou apo kathe apopsh!Einai dynaton na yparxei h eksis ataka se tainia sta kala kathoumena: Exw 2 podia exw 4 podia exw 8 podia eimai ena xtapodi..??!?!?!?!?!?H aporia mou einai h ekshs kai an mou dwsete merika epixeirhmata eimai diatethimenos na thn ksanadw gia na dw ti den katalaba...an ontws katalaba lathos!
Dark_son20 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 einai sto idio epipeodo me tin fasi -We got a winner. -WE GOT A WINNER. -She's beautiful woman with a wonderful sense of humor and magical smile. Straight from Brighten Beach, Brooklyn. Let's give a juicy welcome to Mrs. Sara Goldfarb. -JUICE BY SARA. JUICE BY SARA. WOAH. SARA GOT JUICE. apo tin tenia pou exeis stin ipografi sou...otan to mialo arxizei na fevgei...toso aplo..ti se xalaei pou einai sta ellinika?
elalekom Δημοσ. 23 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2005 kaka ta psemata yparxoun arketes axiologes tainies ellinikis paragwgis (i toulaxiston symparagwgis), apla i posotita sygkritika me kapoia alla krati einai pou enoxlei tin skepsi... Egkrinw k pragmatika enthousiastika me tin politiki kouzina me poly kales erminies k thema pou den prepei na feugei apo ti mnimi mas. Kapoios proteine to spirtokouto. Pragmatika k me diafora i xeiroteri tainia pou exw dei pote. An kapoios ithele na me kanei na omologisw tha mporouse aneta na me ekviasei me autin tin tainia. Alla kai pali eimai tis apopsis oti i anthisi sto kinimatografiko xwro tha epelthei kai stin ellada arkei na lythoun alla pio simantika provlimata tis xwras. Terastio thema,ennoeitai oti den mporw na to analysw mesa sto 2005 olokliro, alla den nomizw oti tha prepei na perimenoume kai posotita poiotikwn paragwgwn se syntoma xronika diasimata (gnwmi mou 5-10 eti).
MixalisX Δημοσ. 23 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2005 Alitheia ti paizei me tin tainia 'Omhros' tin eide kaneis? Fainetai gia kali prospatheia...
Akujin Δημοσ. 23 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2005 asxeto alla afasia i ypogrfi sou elalekom!! :) haha! exw den exw dei poly neo elliniko cinema. alla i kalyteri aptis liges pou exw dei einai to ''low budget story''. ekpliktiko debouto gia ta ellinika dedomena. poly kalo, poiima apton xaralambidi. ta ftina tsigara den ta exw dei, exw akousei oti kymainontai se kala epipeda. e einai fan tou tom waits o typos. an exeis tom waits sto ost, deixnei polla.(ligo ypokeimeniko, min dinete poly simasia). episis mou arese kai o ''ergenis'' merika xronakia pisw pou to eixa dei. (an kai sixainomai ton tzwrtoglou) einai poly vary ato alla i tainia auti eixe ena mikro kommati pou mou thimise tin parakmi pou therieue sto fight club. mi oxi alles klwtses ,oxi oloi mazi, tha to parw pisw an einai...
ecthelion79 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2005 Κάθησα και διάβασα όλο το Post (σκέτο βασανιστήριο) και μου κάνει τρομερή εντύπωση πόσο απελπισμένα προσπαθούν οι μισοί να πείσουν τους άλλους μισούς ότι ορισμένες ταινίες είναι καλές ή άθλιες και το αντίστροφο. ΠΕΡΙ ΟΡΕΞΕΩΣ ΟΥΔΕΙΣ ΛΟΓΟΣ ΡΕ ΨΩΝΙΑΑΑΑΑ! Η τέχνη είναι κάτι που ο καθένας βιώνει προσωπικά, και δεν υπάρχουν ούτε δύο άτομα σε ολόκληρο το πλανήτη που τα γούστα τους να συγκλίνουν απόλυτα. Οι απεγνωσμένες προσπάθειες ορισμένων τραγικών τύπων (μεταξύ των οποίων και η πλειονότητα των επαγγελματιών κριτικών κινηματογράφου) να πείσουν κάποιους ότι το γούστο τους είναι καλύτερο από όλων των υπολοίπων, χρησιμοποιώντας μάλιστα -αν είναι δυνατόν!- ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ, δε μπορεί παρά να οφείλονται σε σοβαρά κόμπλεξ. Εγώ προσωπικά χέστηκα για το αν ο ελληνικός κινηματογράφος πάει καλά ή όχι, τη στιγμή που ακόμα κυκλοφορούν ταινίες -όχι καλές ή κακές- αλλά ΠΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ, άσχετα αν είναι από το Ιράν ή την Τουρκία ή την Ελλάδα ή τις ΗΠΑ. Δεν είναι δυνατόν να θεωρείται κριτήριο η χώρα προέλευσης μιας ταινίας (μόνο κριτήριο, το προσωπικό γούστο). Και δε νιώθω καμμία ανάγκη να πείσω κάποιον ότι την τάδε ταινία θα πρέπει να τη θεωρεί καλή ενώ τη δείνα κακή. Μη κολώνετε να εκφράζετε το γούστο σας, κι αν κάνας κομπλέξας σας πει ότι έχετε "κακό γούστο", απλά ζητήστε του να σας ορίσει τον όρο "κακό γούστο".
MixalisX Δημοσ. 24 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2005 Μη κολώνετε να εκφράζετε το γούστο σας, κι αν κάνας κομπλέξας σας πει ότι έχετε "κακό γούστο", απλά ζητήστε του να σας ορίσει τον όρο "κακό γούστο". Euxaristoume re file, mas anoixes ta matia!!! Tora sobara, simfono me olla osa eipes peri kritikon kinimatografou, omos auto den simenei oti den tha ekfrasoume tin apopsi mas gia tainies. Nai to na katigoriopoioume tainies me tin proeleusi tous einai sigoura lathos. Kati san kinimatografikos-ratsismos. Omos as eimaste kai ligo antikimenikoi. Mi mou peis oti den paizei simantiko rolo h proeleusi mias tainias , kai mi mou peis oti esi blepeis ta panta. Gia pes, poses tourkikes kales tainies h indikes exeis dei teleutaia? Leo tixaia paradigmata etsi, kai gia na sas prolaubo merikous exipnakides, den eimai ratsistis.
ecthelion79 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2005 Μάλλον δε διάβασες καλά το post. Δεν αντιτίθεμαι στο να εκφράζει ο οποιοσδήποτε την άποψή του για ο,τιδήποτε. Αντιτίθεμαι στο να κατακρίνεται αυτός γι' αυτή του την άποψη, ειδικά όταν αυτή αφορά κάτι το τελείως υποκειμενικό, όπως είναι η τέχνη. Όσον αφορά το "ας είμαστε αντικειμενικοί", εγώ λέω όχι, ας μην είμαστε καθόλου αντικειμενικοί γιατί η τέχνη είναι 100% υποκειμενική. Κι εγώ όταν συζητάω για ταινίες με φίλους μου δε λέω "κατά τη προσωπική μου άποψη η ταινία αυτή δεν ήταν καλή", λέω "η ταινία ήταν άθλια!", το ότι αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη, εξυπακούεται. Δε πρόκειται όμως ούτε να κράξω κάποιον αν η ταινία που εμένα μου φάνηκε άθλια του άρεσε, ούτε να πάω να ποστάρω σε review sites και forums θάβοντας τη ταινία, και ούτε καταλαβαίνω γιατί μερικοί νιώθουν τη τάση να κάνω κάτι τέτοιο. Απλά θα κλάψω τα ωραία μου 7 ευρώπουλα και θα πάω να φάω κάνα σουβλάκι για να το ξεπεράσω. Όσον αφορά το αν θα κάτσω να δω ινδικές ή τούρκικες ταινίες, σίγουρα πολύ σπανιότερα από τις αμερικάνικες, αλλά αυτό δεν είναι θέμα γούστου αλλά άλλων παραγόντων, με κυριότερους το χρόνο και το χρήμα. Π.χ ήξερα τι να περιμένω όταν πήγα να δω το blade trinity, αλλά όχι και όταν πήγα να δω το "δωμάτιο του γιου μου" άσχετα αν προέκυψε τελικά πολύ καλό (πιστεύω). Δύσκολα ρισκάρεις με εφτά ευρώ. Άσε που πόσες ιρανικές ταινίες γυρίζονται και φέρνουν οι διανομείς εδώ; Αυτό που θέλω να πω είναι ότι το ότι σπάνια θα κάτσω να δω ιρανική ταινία δε σημαίνει ότι δε θα μου αρέσει κιόλας. Τέλος, να κάνω ορισμένες επισημάνσεις σχετικά με το Post μου, πρώτον τώρα συνειδητοποίησα ότι είναι τελείως off topic και sorry γι' αυτό, και δεύτερον δε θεωρώ τον εαυτό μου καλύτερο από οποιονδήποτε άλλον. Τα σχόλιά μου αφορούσαν ένα γενικότερο φαινόμενο που παρατηρώ με ορισμένους "ξερόλες" και που μου θύμησαν ορισμένοι που δημοσίευσαν σε αυτό το Post.
MixalisX Δημοσ. 24 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2005 kai omos, uparxoun kai antikeimenika kritiria akoma kai ston kinimatografo pou opos les kai esi einai mia texni. To poio xaraktiristiko einai h etairia paragogis, opou katalabaineis kateythian an h tainia px tha einai akribis paragogis, emporiki h kalitexniki. Allo kritirio einai kai to casting. Yparxoun oithopoioi oi opoioi einai apla kakoi kai atalantoi xoris kamia periptosi na upostirixei kaneis oti den tous ''tairiaze'' h tainia. Enas kalos ythopoios mporei na paixei ta panta. Pisteuo loipon sta antikimenika kritiria stis tainies. Xoris kapoies statheres baseis, then mporeis pote na exeis to epithimito apotelesma.
ecthelion79 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2005 Φίλε MixalisX, συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό σε αυτά που λες, αλλά τα δικά μου σχόλια αναφέρονται στο συνολικό αποτέλεσμα και όχι στα επί μέρους συστατικά αυτού. Προφανώς η Warner Bros. θα επενδύσει σε μια ταινία που θα στοχεύει σε ένα πολύ ευρύτερο κοινό απ' ότι ένας ανεξάρτητος παραγωγός. Πάντως συμφωνώ ότι ένα (και το μοναδικό κατ' εμέ) αντικειμενικό κριτήριο στον κινηματογράφο είναι το κατά πόσο μία ταινία είναι ταινία "διασκέδασης" ή "ταινία" τέχνης, αν και ορισμένες (σπάνιες) φορές, τα όρια μεταξύ των δύο μπορούν να είναι θολά. Η αγνόηση αυτού του ορίου, άλλωστε, είναι και η μεγαλύτερη πηγή λαθών των επαγγελματιών κριτικών. Δεν είναι δυνατόν να συγκρίνεις τον "εξολοθρευτή" με κάποια ταινία του μπέργκμαν. Ο σκοπός και η φιλοσοφία των δύο ταινιών είναι τελείως διαφορετική. Το λάθος αυτό που κάνουν, είναι τελείως στοιχειώδες και πιθανότατα οφείλεται σε κόμπλεξ επειδή συνήθως το ευρύ κοινό τους αγνοεί (γι' αυτό άλλωστε είναι και τόσο εμπαθείς και μνησίκακοι όταν θάβουν ένα blockbuster). Όσον αφορά τους ηθοποιούς, έχει τύχει να ακούσω αρνητικά σχόλια για ηθοποιούς που το 99.9% θεωρεί άψογους. Π.χ. ένας φίλος μου θεωρεί τον pacino μονοδιάστατο και πιστεύει ότι ενώ μπορεί να κάνει τον μαφιόζο καλύτερα από μαφιόζο, δε μπορεί να κάνει π.χ. τον σουβλατζή. Η ερμηνεία του στο "Frankie and Johnny" δεν του άρεσε. Κι εκεί λοιπόν υπεισέρχεται ο υποκειμενικός παράγοντας. Κατά τ' άλλα συμφωνώ, σίγουρα αν πάω να δω ταινία μεγάλης εταιρείας παραγωγής με πρωταγωνιστές τρία μοντέλα και δύο τραγουδιστές θα είμαι σίγουρος για το αποτέλεσμα. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι το αποτέλεσμα αυτό είναι εξ' ορισμού κακό ή καλό. Όσον αφορά το τελευταίο σου σχόλιο, ότι χρειάζεσαι σταθερές βάσεις για να έχεις επιθυμητό αποτέλεσμα, είναι απόλυτα σωστό, αλλά αφορά αυτούς που φτιάχνουν μια ταινία και όχι αυτούς που τη βλέπουν. Ακόμα κι αν φτιάξεις μια ταινία δράσης τίγκα στα εφέ, με εντυπωσιακή σκηνοθεσία και trendy ηθοποιούς, δε σημαίνει ότι θα αρέσει σε όλους όσους βλέπουν τέτοιες ταινίες. Και αυτό ισχύει προφανώς και για ταινίες τέχνης. Διάβασε ένα οποιοδήποτε περιοδικό για σινεμά για να δεις του λόγου μου το αληθές. Τέλος πάντων, πιστεύω ότι ουσιαστικά συμφωνούμε σε αυτά που λέμε, απλά εγώ αναφέρομαι στο δάσος κι εσύ στο δέντρο, χωρίς -προφανώς- αυτό να σημαίνει ότι κάποιος απ' τους δυο μας κάνει λάθος. Όπως λένε και οι Fates Warning "My opinion is just a point of view and your position is the other side".
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.