Προς το περιεχόμενο

Apple MAC mini

digitalsoul

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
επειδη ειναι απο το εξωτερικό όπως είπα, μήπως θα έχω πρόβλημα με ελληνικά? θα εμφανίζει gr χαρακτήρες? παντού?

Θα σου έλεγα να το δοκιμάσεις κάπου πριν...

Τουλάχιστον παλιότερα (εποχή 10.1), το MacOS X υπήρχε σε US Edition και International Edition (που υποστήριζε πλήρως τα ελληνικά, κανένα πρόβλημα).

Το Tiger (δηλ. έκδοση 10.4) δεν ξέρω...

• Απαντ. 153
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
επειδη ειναι απο το εξωτερικό όπως είπα, μήπως θα έχω πρόβλημα με ελληνικά? θα εμφανίζει gr χαρακτήρες? παντού?

Το tiger ειναι 100% unicode.

Μην ανυσηχεις για το θεμα...

Δημοσ.

paredwse, the dark side is too strong. I too was seduced by it... Αυτό είναι το πρώτο μου post με το νέο μου mac mini :D :D

Φαίνεται πως ήμουν ένας από τους τυχερούς μιας και ο δίσκος του είναι ο Seagate ST940110A, δηλαδή τρέχει στις 5400rpm και όχι στις 4200rpm όπως διαβάζω πως έχουν οι περισσότεροι mac mini. Συνεπώς, λέω να αφήσω την αγορά του Hitachi 7200rpm για αργότερα. Θα πάω όμως άμεσα για αναβάθμιση μνήμης...

*Υ.Γ. Όπως αναμενόταν, μπήκε στο internet συνδεόμενο με το USRobotics ADSL router μου με την πρώτη και χωρίς να χρειαστεί καμία ρύθμιση :)

• Super Moderators
Δημοσ.
paredwse' date=' the dark side is too strong. I too was seduced by it... Αυτό είναι το πρώτο μου post με το νέο μου mac mini :D :D

[...']

Καλορίζικο και συγχαρητήρια. The Dark Side Prevails!!! :D

Άντε, να δούμε πότε θα αναβαθμιστώ κι εγώ από το ταπεινό PowerPC G3...

Επισκέπτης
Δημοσ.

τεχνικη το παλικαρι στο βιντεο... μωρε μπραβο :D

Δημοσ.

Σήμερα το απόγευμα έγιναν και οι πρώτες αγορές περιφερειακών...

Είχα ήδη ένα KVM switch (Keyboard-Video-Mouse) για να μπορώ να συνδέω 2 υπολογιστές σε μια οθόνη, πληκτρολόγιο και ποντίκι αλλά χρησιμοποιούσε βύσματα PS2 για το πληκτρολόγιο & το ποντίκι και το mini mac έχει μόνο USB :(

Έτσι, μετά από μια επίσκεψη στη Στουρνάρα, γύρισα σπιτι με ένα USB Hub 3 θέσεων, που όμως έχει πάνω του και υποδοχές PS2 για πληκτρολόγιο & ποντίκι :)

Μαζί με αυτό, πήρα κι ένα μικρό αλλά χρήσιμο gadget-άκι: μία μικροσκοπική USB κάρτα ήχου, για να να μπορώ να συνδέσω μικρόφωνο στο mini mac :) Δεν ανέφερε στο κουτί της τίποτε σχετικό με συμβατότητα με MacOS αλλά "αισθανόμουν" τυχερός και την πήρα. Τελικά δεν διαψεύστηκα, την αναγνώρισε αυτόματα και δουλεύει μια χαρά :)

Ήταν και τα 2 πολύ φθηνά, το ένα έκανε 17 ευρώ και το άλλο 14. Αύριο περιμένω και το 1GB μνήμης για να είμαι έτοιμος... :)

post-1841-129062922384_thumb.jpg

post-1841-129062922384_thumb.jpg

post-1841-129062922386_thumb.jpg

Δημοσ.

Εγώ δεν κατάλαβα τελικά πώς κάνεις το switch!

Συνδέεις το 3πλο Hubάκι με το KVM το οποίο μετά το συνδέεις με USB σε PC και Mini Mac?

Πολύ ωραίο το hubάκι πάντως! :grin:

Δημοσ.

Η οθόνη, το PS2 πληκτρολόγιο και το PS2 ποντίκι συνδέονται πάνω στο KVM Switch.

Από εκεί, φεύγει ένα σετ καλωδίων και πάει στη VGA και τις PS2 του PC.

Ένα δεύτερο σετ καλωδίων φεύγει από το KVM Switch και πάει στη VGA του mac mini και στις PS2 του USB Hub που με τη σειρά του συνδέεται κι αυτό στο mac mini...

Δημοσ.

Φίλε georgeadams

τα gadgets είναι άψογα!

Ειδικά η κάρτα ήχου είναι το κάτι άλλο (από την φωτογραφία που είδα).Από πιο μαγαζί τα πήρες? Ή σε όποιο και να πάω θα τα βρω?

Φιλικά

Γιάννης

Δημοσ.

pooo!!!

karta ixou megali eukolia!!

kai pano pou ema8a pos enegopoiountai ta tabs blepo gia to expos? (alt+e ma8ono siga siga) teleia!!!

ola ta lefta!!!!!!!

den iparxei kana site me mazemenes tis sidomeuseis re paidia?

edit alt+e douleuei sto forum de bgainei

Δημοσ.

ρε digitalsoul συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα τώρα σε ένα thread γεμάτο mac fanboys... μη μπερδέυουμε τη βούρτσα με την φούτσα.

Δημοσ.
Μάλιστα..

Ποιό KVM έχεις; Τι διαφορές παίζουν μεταξύ τους συνήθως και πόσο περίπου κοστίζουν;

Έχω ένα μικρό no-name (για PS2 keyb & mouse) που είχε έτοιμα "κολλημένα" πάνω του καλώδια 1.8m για σύνδεση 2 PC. Η αλλαγή από το ένα PC στο άλλο γίνεται από το πληκτρολόγιο' date=' πατώντας 2 φορές το Scroll Lock και μετά το πάνω ή κάτω "βελάκι".

Υπάρχουν και κάποια που εκτός από αυτόν τον τρόπο έχουν πάνω τους και ένα κουμπάκι που κάνει την αλλαγή. Αυτά που πρέπει να αποφύγεις είναι κάποια παλιότερα που είχαν πολλά κουμπιά ή ένα περιστροφικό διακόπτη για να αλλάζεις από PC σε PC. Εκείνα είχαν πρόβλημα σε μεγάλες αναλύσεις οθόνης και καμιά φορά "χανόταν" και το ποντίκι στην άλλαγή...

Τέλος, βλέπω στο internet πως έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν και KVM switches για USB keyb & mouse. Στην Ελλάδα δεν έτυχε να δω κάποιο τέτοιο αλλά φαντάζομαι πως θα είναι προτιμότερα για τους mac...

τα gadgets είναι άψογα!

Ειδικά η κάρτα ήχου είναι το κάτι άλλο (από την φωτογραφία που είδα).Από πιο μαγαζί τα πήρες? Ή σε όποιο και να πάω θα τα βρω?

Τα βρήκα σε ένα μικρό μαγαζί, απέναντι από το Πλαίσιο στη Στουρνάρη. Future Systems λέγεται. Η καρτούλα ήχου ήταν μάλλον η τελευταία που είχε αλλά φαντάζομαι πως μπορεί να ξαναφέρει αν χρειαστεί.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...