scheoul777 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 kala katse giati tha trelathw entelws...sigrinetai h arxitektonikh tou mac me thn x86 arxitektonikh pou anefere o Cue??? Akou giati...Einai san na mou les oti stineis ISP kai einai to idio na xrisimopoihseis SGI kai to idio na xrisimopoihseis opteron servers. Auth h xazh logikh einai pou mas diatirei se autes tis kakistes arxitektonikes epidiokontas sinexeia megaliteres taxithtes se monoepeksergastika systimata anti na trexoume systimata tessarwn++ epeksergastwn me xiliades allous virtual. Kai fisika tha antimetopisw tin klassikh dikaiologia ths timologishs. Einai polu pio akriva dioti to agorastiko kino tous periorizetai se megales enterprises kai oxi ap'ton aplo epagelmatia. H agora diamorfonei tis times kai oxi oi OEMS. Oi kleistes arxitektonikes einai ypervolika anwteres sygrinomenes me tis typou x86. Kai auto dioti exeis mia etairia pou paragei apo ton epeksergasth ths mexri thn othonh kai apo to o/s mexri video editing tools klp klp epitygxanontas teleia symvatothta kai statherothta. Egw doulevw polles arxitektonikes, exw ena G4 500 apo tote pou bgike kai edw kai tosa xronia den mou exei parousiasei oute ena provlima, leitougrw enan silicon graphics(SGI) o2 me IRIX edw kai 4-5 xronia (ap'oti thimamai) pou epishs einai apiastos kai arketous x86. Apla den yparxei metro sygrishs. Ki epishs den einai katholou stereotypo to oti an den ta leitourgiseis den mporeis na katalaveis thn poiothta twn yphresiwn pou sou prosferoun. Twra fisika afta ta systimata den einai gia na paizeis paixnidia dioti tha itan san na evazes enan pyriniko fysiko na linei pasxetzes... A kai na prosthesw kai to ibook G4 pou einai to pio stathero laptop pou eixa pote. Apla katapliktiko... Pou eisai re mirage na deis ti ginetai edw :grin:
LL_NEO Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 exeis mia etairia pou paragei apo ton epeksergasth ths mexri thn othonh Χμμμμμμμ πόσο ακριβές είναι αυτό αν αναλογιστούμε ότι ο επεξεργαστής που φοράνε οι Apple είναι αν δεν κάνω λάθος PowerPC της IBM, η κάρτα γραφικών της Ati ή της Nvidia και ανάλογοι συνδυασμοί παίζουν για τα επιμέρους υποσυστήματα(μνήμη, σκληροί δίσκοι, Superdrive=Rebranded Pioneer αν δεν κάνω λάθος);;;;;; Όσον αφορά το λειτουργικό Mac OSX, ε είναι κοινό μυστικό ότι έβαλαν και άλλοι το χεράκι τους για τη δημιουργία του (βλέπε BSD) ενώ στις εφαρμογές, νομίζω ότι προγράμματα της Adobe και της Microsoft φιλοξενούνται στην πλειοψηφία των υπολογιστών της Apple. Και για να μην παρεξηγηθώ ένα PowerBook το αγόραζα ΑΝΕΤΟΤΑΤΑ για το μεταπτυχιακό μου, αλλά για desktop υπολογιστή θα κάτσω στο PC λόγω της ευελιξίας που αυτό μου παρείχε. Εκτός και αν ήμουν Paredwse, ο οποίος έχει τον υπολογιστή του ΜΟΝΟ για να συνδέεται στο insomnia και να μπανάρει ο άθλιος αθώους χρήστες και για να κατεβάζει απο διάφορα site σεξοδιαστροφικές τσόντες.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 Super Moderators Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 [...]Εκτός και αν ήμουν Paredwse' date=' ο οποίος έχει τον υπολογιστή του ΜΟΝΟ για να συνδέεται στο insomnia και να μπανάρει ο άθλιος αθώους χρήστες και για να κατεβάζει απο διάφορα site σεξοδιαστροφικές τσόντες. [/size'] 1. Δεν ban-άρω αθώους χρήστες. 2. Δεν κατεβάζω από διάφορα sites, από ένα site κατεβάζω. :-P
LL_NEO Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 1. Δεν ban-άρω αθώους χρήστες. Α ναι ξέχασα. Όλοι είναι ένοχοι μέχρι αποδείξεως του εναντίον.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 Super Moderators Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 Α ναι ξέχασα. Όλοι είναι ένοχοι μέχρι αποδείξεως του εναντίον. Ακριβώς! Α και ξέχασα: [...] ο επεξεργαστής που φοράνε οι Apple είναι αν δεν κάνω λάθος PowerPC της IBM [...] Όσον αφορά το λειτουργικό Mac OSX' date=' ε είναι κοινό μυστικό ότι έβαλαν και άλλοι το χεράκι τους για τη δημιουργία του (βλέπε BSD) [...'] 1. Ο PowerPC είναι μεν κατασκευής της IBΜ (η Apple δεν έχει δικό της εργοστάσιο κατασκευής επεξεργαστών) αλλά σχεδίασης Apple, IBM, Motorola. 2. Το MacOS έχει πάρα πολλά στοιχεία από το NextStep της NeXT - εταιρείας που δημιούργησε ο Steve Jobs, ο επίσης ιδρυτής και νυν CEO της Apple. Οπότε...
LL_NEO Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2005 Ακόμα και έτσι όμως (αν και σηκώνει πολύ κουβέντα η συμμετοχή της Apple σε έναν τομέα παραδοσιακά της IBM και της Motorola και επιπλέον το τι ακριβώς έκανε πέραν του να γκινιάσει το NextStep και το BSD), η παλιά ιστορία της εταιρίας με την ολοκλήρωση που τα φτιάχνει όλα μόνη της, μάλλον παραέγινε ...ιστορία.
Devvann Δημοσ. 3 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2005 Εγω προσωπικα σκεφτομαι σοβαρα την αγορα ενος Mac mini(χχμμμ αν υπηρχαν τα χρηματα δεν θα το σκεφτομουν θα το επαιρνα αλλα τεσπα) αφου ετσι και αλλιως αυτον τον καιρο θελω να στησω ενα δευτερο συστημα... Στην τελικη νομιζω οτι με 550ευρω δεν φτιαχνεις καλυτερο PC. Οταν λεω καλυτερο δεν σημαινει απαραιτητα καλυτερες αποδοσεις αλλα καλυτερο σαν συνολο, δηλαδη αποδοση/εμφανιση/μεγεθος/αξιοπιστια κλπ... Και αφου PC υπαρχει, γιατι το δευτερο να μην ειναι κατι διαφορετικο??? ...αλλα επειδη δεν εχω ασχοληθει με mac & mac os εχω μερικες αποριες(γενικα πραγματα): Εχει το mac mini να προσφερει κατι που δεν μπορει το PC μου? Βλεπω στο topic οτι οι περισσοτεροι συμφωνειτε στο οτι αν κατσεις λιγο στο mac βλεπεις την διαφορα κλπ. Εκτος απο το περιβαλον εργασιας(και σιγουρα την σταθεροτητα) για τι αλλες διαφορες μιλαμε??? Anyway γενικα θα ηθελα καποιος να με βοηθησει στο αν οντως ειναι καλυτερα(αφου θελω 2ο μηχανημα) να παρω mac mini ή να "φτιαξω" ενα δευτερο(ισως "htpc") pc με windows(ή linux...)...?? By the way, γιατι πρεπει να πληρωσεις 30ευρω παραπανω για την "Ελληνικη Εκδοση"? :???: ** Σαν pc εννοω τα x86 Windows Pc... :-P
digitalsoul Δημοσ. 5 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2005 Paidia na to neo Plaisio kai rainbow simfonisan thn diathesh tou minimac apo ta katasthmata tou prwtou ews to telos tou mhna to plaisio tha diathesei sthn agora 500 mac mini ante filoi tou mac eftase h wra bravw ston gerardo
inout Δημοσ. 7 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2005 Λοιπον απο οτι διαβασα εχει 40gb ---2,5'---. Εαν ειναι δυνατον δηλαδή θα μπορω να τον αλλάξω με τον 60αρι της HITACHI που εχει το λαπτοπ(7200rpm!!σφαιρα!).Ελπιζω να μην με εμποδίζει τιποτα. πωπω κουκλι ειναι το αναθεματισμενο......
inout Δημοσ. 10 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2005 pantos opoios to dokimasei as mas postarei entiposeis.....
Super Moderators paredwse Δημοσ. 11 Μαρτίου 2005 Super Moderators Δημοσ. 11 Μαρτίου 2005 Το λοιπόν, πήγα στο Applestore της Ακαδημίας (κέντρο της Αθήνας, για τους εκτός Αθηνών) την Τρίτη το απόγευμα. Ο πωλητής μου είπε 2-3 ενδιαφέρονται πράγματα, τονίζοντάς μου ότι αυτοί στα Applestore δεν πουλάνε (παρά μόνο on-line), είναι μόνο 'εκθεσιακός' χώρος: 1. Η επίσημη Rainbow δεν κάνει ευκολίες πληρωμής (δόσεις, άτοκες δόσεις στην κάρτα κλπ). Αυτά τα κάνουν μεταπωλητές, ο πιο κοντινός ήταν στην οδό Διδότου 19 αλλά δεν είχα χρόνο να πάω να ρωτήσω, έπρεπε να φύγω, άρχισε να βρέχει, ήμουν πολύ ταλαιπωρημένος. Ένας μεγάλος μεταπωλητής στον Πειραιά είναι το AppleStore Pireaus. 2. Ο χρόνος παράδοσης του Mac mini ποικίλει, μπορεί να'ρθει σ'ένα μήνα μπορεί σε 3 μέρες. Η ζήτηση γενικά έχει ανέβει. Τα built-to-order που έχουν το SuperDrive (DVD-R) ή ενσωματωμένο Bluetooth ή και Airport Express (το WiFi δηλαδή) καθυστερούν πιο πολύ (δεν μου είπε πόσο, ήταν λίγο αόριστος). 3. Το GrUpdate για το Mac mini επιβαρύνει την τελική τιμή κατά 50 ευρώ (σε άλλα μοντέλα Mac η επιβάρυνση είναι διαφορετική, πάντως φτάνει μέχρι τα 100 ευρώ). Επίσης, το GrUpdate δεν μπορεί να μπει σε άλλον υπολογιστή, κάθε GrUpdate είναι 'δεμένο' με το serial number του Mac και με το συγκεκριμένο μοντέλο (δεν μπορώ δηλ. εγώ να πάρω το GrUpdate του κολλητού μου που έχει είτε ίδιο είτε άλλο μοντέλο, θα κλειδώσει ο υπολογιστής). 4. Το GrUpdate 'εξελληνίζει' τα μενού και τα dialog boxes αλλά αυτό είναι προαιρετικό. Ο κάθε χρήστης διαλέγει αν θα έχει ελληνικά (μπλιαχ!) ή αγγλικά μενού κλπ. Διαλέγεις "Ελληνικά", κάνεις ένα restart (το έκανε μπροστά μου, διήρκησε περίπου 5-6 δευτερόλεπτα!) και έχεις ελληνικά μενού. 5. Τo GrUpdate είναι σε ξεχωριστό CD. Αγοράζεις τον Mac και σου δίνουν ένα Recovery Disc του αγγλικού MacOS X 10.3.8 και ένα CD με το GrUpdate (και ένα CD με το iLife '95). Αν γουστάρεις περνάς το GrUpdate, αν δεν γουστάρεις δεν το περνάς ή το περνάς αργότερα, όποτε θες εσύ. Πάντως ξεχωριστά δεν πουλιέται το GrUpdate, μόνο με νέο υπολογιστή! 6. Επειδή, λόγω εργασίας, έχω ένα μεγάλο μέρος του αρχείου μου σε Word αρχεία (με κατάληξη .doc), τα οποία είναι γραμμένα στα ελληνικά, ρώτησα αν το MacOS θα'χει πρόβλημα να τα διαβάσει αν δεν βάλω το GrUpdate. Μου απάντησε ότι οι Unicode εφαρμογές (όπως είναι το OpenOffice.org και το Microsoft Word for Mac) δεν θα'χουν κανένα πρόβλημα αλλά ότι άλλες εφαρμογές, παλιότερες, ίσως δυσκολευτούν. Και ότι σε κάθε περίπτωση, παλιότερες Carbon εφαρμογές (για λειτουργικό σύστημα παλιότερο του MacOSX) ίσως έχουν πρόβλημα. Γενικά, όσες εφαρμογές (παλιές ή νέες) υποστηρίζουν Unicode δεν θα μασήσουν. Κάτι ανέφερε ότι πχ σε ονόματα αρχείων με ελληνικούς χαρακτήρες, το σύστημα μπορεί να μην στα βρίσκει όταν κάνεις search αλλά δεν πολυ-κατάλαβα, εκείνη τη στιγμή βιαζόμουν να φύγω. Πάντως, αναμένονται καλύτερες ημέρες για τους ελληνόφωνους με την έλευση της νέας έκδοσης του λειτουργικού (Tiger - έκδοση MacOS X 10.4) που αναμένεται να 'σκάσει μύτη' πριν το καλοκαίρι (νομίζω τώρα μπήκε σε Gold). Αυτά.
Angeldust Δημοσ. 11 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2005 Να ρωτήσω κάτι... Τελικά τι δίσκο εχει το MAC Mini? 4200 ή 5400? Σε διάφορα forum του εξωτερικού διαβάζω οτι είναι θέμα τύχης, αναλόγως το μηχάνημα. Eίναι σοβαρά πράγματα αυτά? Απο την Apple τουλάχιστον κάτι τέτοιο δεν περίμενα. Ποιος μου λέει εμένα οτι το μηχάνημα που θα πάρω θα εχει τον γρήγορο δισκο και οχι τον αργό? Είναι σίγουρο πως όσα Mac Mini έχουν τον αργό δίσκο, το λειτουργικό σέρνεται και είναι λογικό.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 11 Μαρτίου 2005 Super Moderators Δημοσ. 11 Μαρτίου 2005 Λένε ότι το "μικρό" έχει δίσκο 5400 και το "μεγάλο" έχει 4200. Πάντως η Apple λέει ότι έχουν και τα δύο 4200...
panasonic Δημοσ. 12 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2005 mipos brike kanenas se pia xora tis eyropis poleitai xamilotera?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.