Προς το περιεχόμενο

Apple MAC mini

digitalsoul

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μιας και το άνοιξα σήμερα για να αλλάξω τη μνήμη (ναι, τώρα "δουλεύω" με 1GB μνήμη), έκανα και το μεγάλο βήμα: overclock στα 1.42GHz :D :D

• Απαντ. 153
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

1 GB πολλά λεφτά ρε συ... Εγώ χθες πήρα το ασύρματο mac keyboard... παιδιά δε μπορείτε να φανταστείτε την αίσθηση του να γράφεις σε αυτό...

Δημοσ.
Μιας και το άνοιξα σήμερα για να αλλάξω τη μνήμη (ναι, τώρα "δουλεύω" με 1GB μνήμη), έκανα και το μεγάλο βήμα: overclock στα 1.42GHz :D :D

exei katholou diafora me to overclock pou ekanes???

Δημοσ.

Δεν ξέρω :)

Αφ' ενός δεν είχα τρέξει κάποια απαιτητική εφαρμογή ακόμα ώστε να έχω μέτρο σύγκρισης, αφ' ετέρου, άλλαξα και τη μνήμη ταυτόχρονα κι έτσι δεν ξέρω ποιό από τα δύο ωφέλησε περισσότερο... :)

Αλλά αφού έχω το "μικρόβιο" του overclocker δεν μπορούσα να κρατηθώ :D :D

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 GB πολλά λεφτά ρε συ... Εγώ χθες πήρα το ασύρματο mac keyboard... παιδιά δε μπορείτε να φανταστείτε την αίσθηση του να γράφεις σε αυτό...

Μπορεις να μου πεις πως συνδεεται το πληκτρολογιο με το μακ μινι σου; Δεν μπορω να καταλαβω στο site της απλ τι γινεται με αυτο. Ειχε μεσα καποιο stick bluetooth για θυρα usb;

Δημοσ.

Αν το Mini έχει ενσωματωμένο bluetooth τότε είσαι οκ. Αλλιώς θέλεις ένα bluetooth dongle. Εγ΄χ έχω έν της Gigabyte και παίζει μια χαρά.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Οκ σ' ευχαριστω πολυ , βρηκα στο site της RC δυο bluetooth dongle :D Macally και D-Link

To gigabyte το αγορασες απο καπου ξεχωριστα ή το ειχες μαζι με κανενα mainboard απο pc;

• Super Moderators
Δημοσ.
Οκ σ' ευχαριστω πολυ , βρηκα στο site της RC δυο bluetooth dongle :D Macally και D-Link

Είχα ένα Bluetooth από το PC μου, το έβαλα στον PowerMac G3 και δούλεψε μια χαρά. Κανένα πρόβλημα. Ένα no-name είναι, 15 ευρά (ή και λιγότερο, δεν θυμάμαι).

ΥΓ: Μπες στο Messenger! :-D

Επισκέπτης
Δημοσ.

βλεπω εχω μεινει πισω στο θεμα του bluetooth... αυριο θα παω να παρω ενα.

ΥΓ: Μεσα ειμαι :)

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.
Έχω ένα μικρό no-name (για PS2 keyb & mouse) που είχε έτοιμα "κολλημένα" πάνω του καλώδια 1.8m για σύνδεση 2 PC. Η αλλαγή από το ένα PC στο άλλο γίνεται από το πληκτρολόγιο' date=' πατώντας 2 φορές το Scroll Lock και μετά το πάνω ή κάτω "βελάκι".

Υπάρχουν και κάποια που εκτός από αυτόν τον τρόπο έχουν πάνω τους και ένα κουμπάκι που κάνει την αλλαγή. Αυτά που πρέπει να αποφύγεις είναι κάποια παλιότερα που είχαν πολλά κουμπιά ή ένα περιστροφικό διακόπτη για να αλλάζεις από PC σε PC. Εκείνα είχαν πρόβλημα σε μεγάλες αναλύσεις οθόνης και καμιά φορά "χανόταν" και το ποντίκι στην άλλαγή...

Τέλος, βλέπω στο internet πως έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν και KVM switches για USB keyb & mouse. Στην Ελλάδα δεν έτυχε να δω κάποιο τέτοιο αλλά φαντάζομαι πως θα είναι προτιμότερα για τους mac...

Τα βρήκα σε ένα μικρό μαγαζί, απέναντι από το Πλαίσιο στη Στουρνάρη. Future Systems λέγεται. Η καρτούλα ήχου ήταν μάλλον η τελευταία που είχε αλλά φαντάζομαι πως μπορεί να ξαναφέρει αν χρειαστεί.[/quote']

Δεν παίζουν όλα τα KVΜ σε Mac. Θα πρέπει να γράφει το κουτί τους πως υποστηρίζονται από λειτουργικό MacOS.

Πριν από λίγες μέρες πήρα από το eshop.gr ένα LEVEL ONE KVM-0202 και δεν έπαιζε καλά με το PC και ένα MacMini. To Mac έχανε τον συγχρονισμό και το ποντίκι έμενε ακίνητο.

Το άλλαξα με ένα LEVEL ONE KVM-0204 που υποστηρίζεται από MacOSX και όλα λειτουργούν άψογα :grin:

Γι αυτούς που θέλουν να δοκιμάσουν το KVM Switch μπορούν να το βρούν κάνοντας κλικ εδώ

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Σκέφτομαι να πάρω έναν Mac στα παιδιά μου για τις γιορτές και θάθελα τη βοήθειά σας, αφού ο τελευταίος Apple που βρέθηκε απέναντί μου λεγόταν ...Macintosh SE. :)

Δεν συνηθίζω να προσέχω τις διαφημήσεις, αλλά εδώ ομολογώ ότι τσίμπησα: "Mac Mini από ? 435" έλεγε το ελκυστικό μήνυμα και η αντίδραση ήταν περίπου φυσιολογική: "Μόνο;"

Οχι ακριβώς "μόνο", καθώς μόλις άρχισε το ψάξιμο, άρχισαν και οι αμαρτωλές σκέψεις:

• Θα πάρουμε, που θα πάρουμε G4, να μην τρέχει τουλάχιστον στα 1.42;
    Να τρέχει, γιατί πολύ καλά τα λένε οι Οδηγοί του theglassicon και πολύ ωραία τα κατάφερε ο georgeadams στο overclocking MAC-Mini, αλλά ο Πρώτος Κανόνας του Overclocking λέει "Αν η πρεσβυωπία σας αυξηθεί επικίνδυνα και το χέρι σας πάψει να είναι τόσο σταθερό όσο παλιά, ΜΗΝ πλησιάζετε κολλητήρι σε ακριβές πλακέτες".
  • Mac είναι αυτό, αν δεν δουλέψει επεξεργασία video, τί θα δουλέψει; Να μην έχει το Superdrive που γράφει και DVD;
    Νάχει κι απ' αυτό και νάμαστε στην επιλογή για το "Νέο Μεγάλο", όπως το λέει το Site της Rainbow με τελική 760 ευρώπουλα :(
  • Πάλι καλά δηλαδή, γιατί έτοιμος ήμουν να προσθέσω και το κόστος της εξελληνισμένης έκδοσης, αλλά κατάλαβα εδώ ότι οι Mac Insomniacs θα με υποβάλουν σε φρικτά βασανιστήρια κι έκανα έντρομος πίσω :)

Και τώρα οι απορίες:

• Πρώτη και καλύτερη, τί άλλο, το KVM. Το mini θα συνυπάρξει με μηχάνημα x86 (που τρέχει Win2k/Winxp και Ubuntu) και όπως είδα, αμέσως πιό πάνω, υπάρχει θετική γνώμη για το LEVEL ONE KVM-0204. Εχει αντιμετωπίσει κανείς πρόβλημα με το συγκεκριμένο switch;
    Υπάρχει κανείς που να το έχει συγκρίνει π.χ. με αυτό το BELKIN ή αυτό το equip;
  • Λίγο πιό πίσω, ο georgeadams προτείνει δυό ενδιαφέροντα περιφερειακά. Υπάρχουν κάποιες αντίστοιχες προτάσεις για usb switch με εισόδους ps2 kai gia ton αντάπτορα των συσκευών ήχου;
  • Χώρος για δεύτερη οθόνη εκεί που προβλέπεται να τοποθετηθεί το mini δεν υπάρχει, ένα επιπλέον σετ πληκτρολόγιο/ποντίκι, τέλος πάντων, βολεύεται. Αν υποθέσουμε, ότι προχωρώ σ' αυτή τη λύση κι αφήνω στην άκρη το KVM, έχει δοκιμάσει κανείς τη σύνδεση της οθόνης ταυτόχρονα στον Mac μέσω της DVI και στον x86 μέσω της D-sub;
  • Ενας ακόμη πονοκέφαλος είναι η κοινή χρήση printer/scanner και παρεμφερών περιφερειακών. Σκέπτομαι να καταφύγω σε εγκατάσταση -τουλάχιστον για τ' απολύτως απαραίτητα- πάνω στο Ethernet Switch. Εχει κανείς υπ' όψη του αν είναι συμβατος ο Print Server της LEVEL ONE με Linux (με Mac αναφέρεται ήδη σαν συμβατή).
    Ακόμη πιό ενδιαφέρουσα φαίνεται η αντίστοιχη συσκευή με 2 θύρες usb, αλλά η συμβατότητά της με Mac και Linux είναι σκοτεινό τοπίο :(

Θα σας ήμουν υποχρεωμένος για κάθε απάντηση.

ΥΓ: Τώρα θα μου πείτε, ότι με όλα αυτά, τα πρόσθετα, το συνολικό κόστος, θα πλησιάσει αυτό ενός ibook... Χμμμμ :-P

Δημοσ.
3. Χώρος για δεύτερη οθόνη εκεί που προβλέπεται να τοποθετηθεί το mini δεν υπάρχει, ένα επιπλέον σετ πληκτρολόγιο/ποντίκι, τέλος πάντων, βολεύεται. Αν υποθέσουμε, ότι προχωρώ σ' αυτή τη λύση κι αφήνω στην άκρη το KVM, έχει δοκιμάσει κανείς τη σύνδεση της οθόνης ταυτόχρονα στον Mac μέσω της DVI και στον x86 μέσω της D-sub;

Αν η οθόνη έχει πάνω της κουμπάκι για να εναλλάσεται μεταξύ DVI και D-sub, γιατί να μην δουλέψει;

Χρησιμοποιούσα με αυτόν τον τρόπο μια EIZO L365 (15" TFT) ταυτόχρονα σε 2 PCs για αρκετό καιρό (μέχρι που την πήρε πίσω ο αδερφός μου μιας και την είχα δανιστεί). Δεν μπορώ να σκεφτώ γιατί να μην δουλεύει και με το Mac αυτό το "κόλπο"...

Δημοσ.
Αν η οθόνη έχει πάνω της κουμπάκι για να εναλλάσεται μεταξύ DVI και D-sub' date=' γιατί να μην δουλέψει;

Χρησιμοποιούσα με αυτόν τον τρόπο μια EIZO L365 (15" TFT) ταυτόχρονα σε 2 PCs για αρκετό καιρό (μέχρι που την πήρε πίσω ο αδερφός μου μιας και την είχα δανιστεί). Δεν μπορώ να σκεφτώ γιατί να μην δουλεύει και με το Mac αυτό το "κόλπο"...[/quote']Ευχαριστώ πολύ.

Αν σου είναι εύκολο να δώσεις τον τύπο από το usb switch με τις υποδοχές για ps2 και την κάρτα για τη σύνδεση των ηχείων, θα μου ήταν εξαιρετικά χρήσιμο.

Ευχαριστώ και πάλι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...