Προς το περιεχόμενο

ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ! ΠΟΙΑ ΜΑΡΚΑ???

Panahs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Me tous WD exw kalh empeiria...exw 2 apo autous(30GB) peripou 5 xronia...oi opoioi exoun faei kamposa format...akoma douleuoun roloi...mallon WD tha protimhsw kai pali...parepiptontws akousa apo filo oti oi teleutaioi Maxtor eixan kapoia provlhmata...leptomereies den kserw!

• Απαντ. 98
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

8α ξαναρωτήσω ... με ποιούς τρόπους συντηρείτε τους σκληρούς σας δίσκους (εξωτερικούς κατα προτίμηση).... τα προγράμματα που μετράνε την θεπμοκρασία δεν ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΓΑΜΩΤΟ το σκληρό μου δίσκο και δεν ξέρω και δεν μπορώ να δω τις θερμοκρασίες του... για πείτε ... (κάτι με το S.M.A.R.T. παίζει) έχω τον 250GB WD JB

• Super Moderators
Δημοσ.

mono me defragment kai asfalws exoume fan na fernei kryo aera apo mprosta kai oi diskoi einai oi prwtoi pou trwne sthn mapa to kryo aera...

Δημοσ.

Πρiν απο λίγες μέρες αγόρασα ενα seagate 200GB sata. Μιλάμε ο δίσκος δεν ακούγεται καθόλου που γυρίζει, καμιά σχέση με ενα WD 80JB που έχω ο οποίος κάνει σαν πριόνι. Δεν υσχύει το ίδιο και για την κεφαλή η οποία ακούγεται όταν ο δίσκος γραφει ή διαβάζει και μάλιστα αρκετά έντονα αν και ο θόρυβος που κάνει δεν είναι τόσο ενοχλητικός παρά την ένταση του

Κάπου είχα διαβάσει (νομίζω στο insomnia) οτι οι τελευταίοι seagate μπορούν να δουλέψουν σε δύο mode λειτουργίας. Στο πρώτο έχουμε επιδόσεις στο τέρμα και κανονικό θόρυβο και στο δεύτερο χειρότερες ελαφρά επιδόσεις αλλα μειωμένο θόρυβο. Και το ερώτημά μου είναι : Πώς μπορώ εγώ να επιλέξω (αν υσχύουν αυτά ) σε ποιό απο τα δύο mode θα λειτουργεί ο σκληρός;

Δημοσ.
kai twra na pame merika xronia pisw...quantum fireball 3,2Gb 8 xronwn twra kai einai akoma en zwh!!! :)

Όσο καιρό ασχολούμαι με υπολογιστές (λίγο πάνω απο 7 χρόνια) οι μόνοι δίσκοι που έχω ΔΕΙ να χτυπάνε κατα συρροήν είναι οι Quantum.

Γύρω στους 8 αν θυμάμαι καλά (όχι περισσότεροι πάντως), απο τους οποίους οι 3 ήταν της χωρητικότητας που ανέφερες.Επίσης έχω ακούσει απο φίλους και γνωστούς για περίπου 5 ακόμη. Όλοι IDE εκτός απο 1 (SCSI).

Τώρα για seagate...

Έχω έναν 6.4 GB STκάτι (δεν θυμάμαι...σόρρυ) ο οποίος δουλεύει τα τελευταία 6 χρόνια ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ,κάνει θόρυβο σαν μπουλντόζα, αλλά ποτέ δεν έχω χάσει ούτε 1 μπάϊτ, και να ευθύνεται ο δίσκος, σε αντίθεση με έναν Western Digital WD800JB, που μόλις πρίν περίπου 1 εβδομάδα μου εξαφάνισε το ΜΑΜΕ32 091 με όλα τα roms και chd (40 GB δεδομένων).

Σημείωση:

Τον παραπάνω Seagate τον χρησιμοποιώ ακόμη και σήμερα (εξωτερικά) για τα πειράματα μου με περίεργα λειτουργικά (AROS,Syllable,Reactos,Atheos,Qnx κ.λ.π.) όπως επίσης και για δοκιμές γνωστών και γνωστότερων λειτουργικών, πρίν τα εγκαταστήσω τελικά στο βασικό μου δίσκο. Αυτό χαλαρά σημαίνει 2 format εβδομαδιαίως και περίπου 1 Low Level μηνιαίως. Σκύλος μαύρος λοιπόν ο Seagate, και να σημειώσω οτι δεν έκανε τόσο θόρυβο απο την αρχή.

Για τον WD που προανέφερα τώρα:

Συνηθίζει να χάνει το Partition Table χωρίς να τον πειράξει κανείς, και σε εμένα αλλά και σε φίλους που έχουν τον ίδιο ακριβώς, και να εμφανίζει μικρά και περίεργα (!!!) partitions οπουδήποτε του κάνει κέφι. Έτσι έχασα το mame και τώρα τραβάω τα μαλλιά μου.

Απο Maxtor δεν έχω παράπονο.

Οι 2 Σαραντάρηδες (4D040H2) που έχω μέχρι και τώρα είναι άψογοι.Ο ένας έχει μόλις αγγίξει τα 4 χρόνια λειτουργίας ο άλλος 2 λιγότερα. Και είναι οι βασικοί δίσκοι στους 2 υπολογιστές στο σπιτικό μου δίκτυο, με μέσο όρο χοντρικά 10 ώρες λειτουργείας ημερησίως 300 μέρες χοντρικά το χρόνο.

Ελπίζω να μην σας έπρηξα, και να βοήθησα.

Μήν πάει τζάμπα τόσο γράψιμο, και δεν τα καταφέρνω κιόλας.

Όση ώρα έγγραφα αυτό το μήνυμα σχεδόν κατέβηκε το knoppel (76%) ;-)

Δημοσ.

Είχα απο όλες τις παραπάνω μάρκες κατα καιρούς και ευτυχώς δέ μου χάλασε κανένας ακόμα (φτου να μή τους ματιάσω)

Επειδή έχω φίλους σε διάφορα service και προσωπική πείρα λέω το εξής:

Όλοι χαλάνε παιδιά. Είναι και θέμα παρτίδας μερικές φορές

Το θέμα είναι το ποιός σε ποιόν και πότε.

Αν εισαι γκαντέμης πάντως... (χωρίς παραξήγηση, δέ μιλάω προσωπικά, καθαρά θέμα τύχης)

Πάντως άν και τα τελευταία χρόνια παίρνω maxtor, απο ότι κατάλαβα οι seagate έχουν βελτιωθει πολύ

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Προσωπικές εμπειρίες.

Ο μόνος που μου έχει χτυπησει ποτέ είναι ένας IBM...Deathstar. 30,7GB.Το replacement ακόμα και σήμερα μου δουλεύει μια χαρά.

Παράλληλα με τον IBM είχα και ένα WD. Αθόρυβος. Τον άλλαξα σε Maxtor 80GB. Απίστευτος θόρυβος...ο IBM μου είναι χαλαρά πιο ήσυχος. Μιλάμε για τρελό θόρυβο κάθε φορά που υπάρχει δραστηριότητα στο σκληρό δίσκο. Κάποια στιγμή θα του βάλω φωτιά.

Εχθές χτύπησα ένα WD 200GB(seagate στα 200GB δεν βρήκα στο Πλαίσιο του Πειραιά). Ο πιο ήσυχος δίσκος μεχρι στιγμής.

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Εμένα μου χτύπησε WD ο 20GB που είχα για data μετά από μόλις οκτώ μήνες λειτουργίας. Στο κατάστημα που τον άνοιξαν είχε διαλυθεί η κεφαλή.

Χρησιμοποιώ 1,5 χρόνο ένα Maxtor UATA 80GB για boot δίσκο και περίπου ένα χρόνο ένα Maxtor SATA 80GB για data. Μέχρι στιγμής δουλεύουν οκ.

Επίσης έχω περίπου δύο μήνες έναν Maxtor UATA 200GB σαν εξωτερικό σε κουτί Ice Cube Pleiades.

Ελπίζω να συνεχίσουν να δουλεύουν και οι 3 καλά :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...