Physics_Rulez Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2005 enas seagate pou eixa den eixe pote provlima (mexri pou ton poulisa) Twra exw enan maxtor SATA o opoios den mou exei vgalei kanena provlima ton teleftaio xrono. apo tous WD pou eixan filoi mou pantws.... den exw kai tin kalyteri apopsi (milaw gia xasimo dedomenwn, thoryvo kai bad sectors se 3 diskous WD 80GB jb 8MB cache). einai pws tha vgei to modello tous...
thcp Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2005 Η Maxtor απ' ότι έχω δει δίνει τους 200αρηδες και μεγαλύτερους SATA δίσκους σε ένα κόκκινο κουτί το οποίο περίέχει και SATA+IDE controller (2 sata+1 IDE channel) Αυτό είναι το Retail (ακριβότερο) πακέτο. ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι στα κορυφαία μοντέλα της δίνει και περισσότερη εγγύηση... Seagate = 5 χρόνια εγγύηση WD = 3 χρόνια τα μοντέλα JB/JD και επεκτάσιμη ΟΠΟΤΕΔΗΠΟΤΕ εντός της πρώτης, με 15euro (5χρόνια μόνο ο Raptor) Maxtor = 3 χρόνια εγγύηση, δεν γνωρίζω υπόλοιπα (τσέκαρε το σαητ) Fujitsu,ΙΒΜ,Hitachi (όνομα με σειρά χρονολογίας)= Θα μιλάμε για δίσκους που μπαίνουν σχεδόν μόνο σε μηχανήματα της πλάκας από μαγαζιά της πλάκας; Εσείς γιατί λέτε ότι η Fujitsu έβγαλε το όνομά της από τις συσκευές; (LoL THReSH:) Το θέμα όμως είναι το εξής, ότι κάθε φορά που γίνεται ένα post με θέμα την αγορά δίσκου ή τις διάφορες μάρκες ξεκινάει μια θύελλα απαντήσεων, μια "ήσυχη διαμάχη" που, ειλικρινά πιστεύω ότι δεν αξίζει το σάλιο...(kilobytes:) O κάθε δίσκος είναι διαφορετικός και η κάθε παρτίδα έχει τα τυχερά/άτυχα της! Υπάρχει κανείς που να έχει χρησιμοποιήσει αρκετό διάστημα έναν από τους δίσκους της κλάσης που ζητάει ο insomniac (Panahs i think?), για να πει γνώμη; Στους τομείς ταχύτητα/εγγύηση/θερμότητα/αξιοπιστία, λέω εγώ... Όχι τίποτα άλλο, γιατί πήρα πρόσφατα 2 Seagate SATA 120 και ειλικρινά, αισθάνομαι ηλίθιος που "άκουσα" τις διάφορες γνώμες. Αθόρυβοι δεν είναι πάντως, σαν τρακτέρ κάνουν, και επιπλέον τηγανίζεις αυγό πολύ χαλαρά!(όπως και στον Maxtor μου) Και μιλάω για θόρυβο κεφαλής, γιατί ο θόρυβος "σφύριγμα", που εμφανίζεται στους WD JB μετά από κανά χρόνο, αποτελεί (κατά την εταιρία κατασκευής, πάντα) ΛΟΓΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ! Και όσο για ταχύτητα; Με όλο το σεβασμό για τους οπαδούς της Seagate, οι SATA μου χτυπάνε 52ΜΒ/s και ένας παλιός Maxtor 30GB (DMA6) μου δίνει 50ΜΒ/sec... Θέλετε και άλλα? Και για να σας προλάβω, εντάξει, ίσως δω την πραγματική τους ταχύτητα όταν πάρω την μητρική που θα υποστηρίζει SATA v2.0 σε κανά τριάρι χρόνια στην επόμενη αναβάθμιση... Έλα όμως που τότε τα συγκεκριμένα μοντέλα θα είναι πάμφθηνα! Ειρωνεία ε? Αλλά είπαμε, κάθε μοντέλο έχει τα δικά του... Οπότε και όποιος έχει δοκιμάσει μας λέει....τα δικά του! Προσωπικά; WD έπαιρνα και WD θα ξαναπάρω, και ας αλλαξοπίστησα για λίγο! Θα κάνω ένα Low Level στον πρώτο μου WD (210ΜΒ) μιας που δουλεύει άριστα ακόμα, να πιάσει τόπο στον βωμό των bad sectors μη με γλωσσοφάνε... (φτου φτου φτου! Για τα γενικά προτερήματα πάντως, υπάρχουν αρκετά threads εδώ, το πιο πρόσφατο που θυμάμαι είναι αυτό Φιλικά, πάντα...
triantis7 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2005 Seagate mi to skeftesai katholou.Oi pio athoryboi,pio grigoroi kai me 5 xronia eggyisi!!!E ti allo thes apo enan skliro?
Panahs Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2005 Seagate mi to skeftesai katholou.Oi pio athoryboi,pio grigoroi kai me 5 xronia eggyisi!!!E ti allo thes apo enan skliro? Να μη την χρειαστώ . Αν και συμμερίζομαι και την ορθή άποψη των clairvoyant και tzoykas. Όντως τα 5 χρόνια εγγύηση σημαίνουν κάτι. Απλά αναρωτιέμαι τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Και αυτό το λέω επειδή ήμουν άτυχος κάτοχος ενός drive της Plextor την εποχή που αυτή αύξησε την εγγύησή της στα 2 χρόνια και όταν χάλασε μου το αντικατέστησαν με ένα άλλο επίσης ελαττωματικό. Με λίγα λόγια η αύξηση εγγύησης της Plextor σήμανε και άμεση πτώση ποιότητας των Drives της, κάτι το οποίο είχα δει να το λένε και άλλοι εδω μέσα. Βέβαια με αυτά που βλέπω από τις εμπειρίες σας αθροιστικά, εκτός από του φίλου thcp (που όμως και αυτός για θόρυβο κυρίως παραπονέθηκε και όχι για αναξιοπιστία), κάτι τέτοιο δεν φαίνεται στους Seagate ευτυχώς... όμως περιμένω και άλλες γνώμες με επιχειρήματα έτσι ώστε να γίνεται μια γόνιμη συζήτηση. Μέχρι στιγμής πάντως με έχετε βοηθήσει αρκετά και σας ευχαριστώ για αυτό.
MAFIA Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2005 Egw pantos eixa Seagate kai Maxtor kai oi 2 htan apsogoi.
unre@l Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2005 me seagate den eixa pote provlima. maxtor kaloi alla dne tous ebistevomai.. wd meta po 40 format evgale bad sectors.. pote den tous phgaina tous WD. Seagate kai apo emena. einai skulia
Panahs Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2005 maxtor kaloi alla dne tous ebistevomai.. Tην αντίφαση της συγκεκριμένης πρότασης την βλέπεις? Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος?
CHNstf Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2005 Εγώ πάλι θα πήγαινα σε seagate, αν και δεν έχω εμπειρία από τους συγκεκριμένους δίσκους που ψάχνει ο φίλος. Οι λόγοι είναι δύο: Ο seagate που έχω είναι αθόρυβος (βέβαια όχι SATA και μόνο 120 G) σε αντίθεση με τους Maxtor και WD που έχω αποκτήσει κατά καιρούς (πάλι όχι SATA και πάλι μεγέθη 60 -80 G) και όπως ακούω έχει 5 χρόνια εγγύηση... (Ε, 5 χρόνια είναι αυτά)! Συμφωνώ όμως ότι η μόνη γνώμη που πρέπει να βαραίνει έιναι αυτή του χρήστη που έχει ακριβώς τον ίδιο δίσκο!! Καλή τύχη
Super Moderators Thresh Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2005 Super Moderators Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2005 pantws se reviews oi maxtor kai oi WD einai pio grhgoroi apo tous Seagate...
sugaropoulos Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2005 Αλήθεια, με ποιο πρόγραμμα ελέγχετε την ταχύτητα του δίσκου?? Έχω ΙΒΜ(Hitachi) SATA εδώ και κανά 2μηνο και είναι όντως πολύ γρήγορος, το NERO δίνει ταχύτητα γύρω στα 55Mb/sec. Δεν έχω ιδέα για θερμοκρασίες (αλήθεια πως το βλέπω κι αυτό??), αλλά από θόρυβο είναι μια χαρά. Ίσως δεν πρέπει να τους αποκλείσουμε κι αυτούς...
tzoykas Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2005 Λοιπόν μιας και τέθηκε το ζήτημα της εμπειρίας. Στην εταιρία που δουλεύω (είμαι 3.5 χρονια), έχουμε διάφορα μηχανήματα (γύρω στα 80). Έχουν χτυπήσει αν δε κάνω λάθος 6 IBM (με μαθηματική ακρίβεια θα έλεγα), 3-4 Maxtor και ένας WD. Ποτέ κανένας seagate και ποτέ κανένας απο τους SCSI που έχουμε σε Unix μηχανήματα (θα μάθω τι δίσκος είναι στο καθένα και θα ανανεώσω το post. Δώστε μου λίγο χρόνο και θα σας δώσω ονόματα (που λέει και ο Τριανταφυλλόπουλος)
cthulhu Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2005 Προσωπικα,δουλευω σε εταιρια εμποριας Η/Υ και εχουν περασει αρκετα PC απο τα χερια μου. Ειλικρινα δεν μπορω να θυμηθω την τελευταια φορα που χαλασε WD δισκος.Οι maxtor απο την αλλη,εεεεε ας πουμε οτι θα χαλασει ενας καθε μηνα.Ακομα και αναλογικα αν το κοιταξει κανεις (εχουν πουληθει τουλαχιστον 3πλασια ποσοτητα WD απο Maxtor),παλι οι WD κερδιζουν απο αξιοπιστια.Ακουστε ομως σκηνικο να γελασετε: Συστηνω PC σε εναν καλο φιλο και επιμενω σε δισκο WD.(120GB SATA).Το αγοραζει το παλικαρι (σημειωτεον το πηρε απο αλλη εταιρια) και μεσα σε 5 μερες χαλασε ο δισκος.Ισως να ειναι διαβολικη συμπτωση,δεν αλλαζει ομως το γεγονος οτι συνεβει. Επισης να διευκρινησω οτι ουτε τα PC που πουλαει η εταιρια που εργαζομαι αλλα ουτε και το καινουργιο του φιλου εχουν καποιο ιδιατερο συστημα ψυξης.Ενα fan στο PSU και αν τυχει και εχει το case κανα ακομα,ε τοτε καλα. Πιθανον να υπαρχει καποιο κρυφο παιχνιδι με "μαιμουδες" ή κατι τετοιο.Δεν πολυπιστευω την δικαιολογια που μου λενε συνηθως για ελλατωματικη παρτιδα κλπ κλπ. Θα ηταν καλο να ξεραμε το καθε προιον ΠΟΥ εναι κατασκευασμενο. "Made in Taiwan" ????? δλδ μεσα στο εργοστασιο ή σε καμια καλυβα του Μπαρμπα Θωμα,30m πιο κατω απο καναν υπαλληλο που βγαζει εξτρα χαρτζιλικι;
Jimmy_BlinD Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2005 re paidia otan anoigo ena fakelo sto skliro mou disko (wd 250gb jb ) mou emfanizei to eksis koufo minima " O internet explorer parousiase problem k prepei na termatistei" Pou kolaei ayto? afou den xrisimopoieitai anoigontas ton skliro... (ennoo anoigontas .. na kano open sto skliro->arxeia ktlp) e?
haris_ch02019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2005 kai twra na pame merika xronia pisw...quantum fireball 3,2Gb 8 xronwn twra kai einai akoma en zwh!!!
Panahs Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2005 kai twra na pame merika xronia pisw...quantum fireball 3,2Gb 8 xronwn twra kai einai akoma en zwh!!! Απίστευτα σκυλια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.