Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 minutes ago, poulinos said:

μισο.πριν το διαβασω ολο να πω κατι.αν κανεις port forward την πορτα πχ 33333 στην ip του rpi  και τρεξρις υο mtorrent  στο pc σου εννοειται οτθ δεν θα βγει ανοιχτη η πορτα αφου το port forward τρεχει στο rpi και εσυ τσεκαρεις το pc.θα πρεπε to mtorrent να τρεχει στο rpi για να βγει ανοιχτη

Σωστά, εκανα το PF στην IP του PC για να σιγουρευτώ ότι δουλεύει γενικα το PF απο το ρούτερ!

Επεξ/σία από peterinio
  • Απαντ. 818
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
16 hours ago, somt said:

ξέρετε αν δίνει κανένας παροχος router με δυνατότητα vpn? Να συνδεθώ από έξω δηλαδή στο σπιτικό μου δίκτυο.

ή αν προτεινετε καποιο από το εμπόριο;

δεν εχω δει παροχο να δινει vpn.τα fritz δινουν και δινουν και τα draytek.

1 hour ago, peterinio said:

Σωστά, εκανα το PF στην IP του PC για να σιγουρευτώ ότι δουλεύει γενικα το PF απο το ρούτερ!

αν παιζει απο το router στο pc και εισαι οκ τοτε δεν ξερω τι μπορει να φταιει στο rpi. αλλα για να δεις αν εχει ανοιξει εκει το port forward θα πρεπει ειτε να παιξει η εφαρμογη που θες ειτε απο καποιον browser στο rpi να τρεξεις το canyouseeme.org. απλα ειμαστε σιγουροι οτι δεν φταιει το router και δεν φταιει ο παροχος. αν το rpi ειναι raspberry πως λεγεται αυτο δυστυχως δεν εχω την παραμικρη ιδεα για να σου πω κατι παραπανω.σιγουρα το ipv6 μπορεις να το κλεισεις και στο router.

• Thanks 1
Δημοσ.
14 minutes ago, poulinos said:

αν παιζει απο το router στο pc και εισαι οκ τοτε δεν ξερω τι μπορει να φταιει στο rpi. αλλα για να δεις αν εχει ανοιξει εκει το port forward θα πρεπει ειτε να παιξει η εφαρμογη που θες ειτε απο καποιον browser στο rpi να τρεξεις το canyouseeme.org. απλα ειμαστε σιγουροι οτι δεν φταιει το router και δεν φταιει ο παροχος. αν το rpi ειναι raspberry πως λεγεται αυτο δυστυχως δεν εχω την παραμικρη ιδεα για να σου πω κατι παραπανω.σιγουρα το ipv6 μπορεις να το κλεισεις και στο router.

Ευχαριστώ πολύ, @poulinos! Λυθεί/Δεν λυθεί το θέμα μου, έχω λάβει σημαντική γνώση απο τις συζητήσεις μας!

Θα ψαχτω πιο πολύ με το RPi τι μπορεί να γίνεται, και αν δω φως στο τούνελ, ενημερώνω :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, poulinos είπε

νομιζω αυτό είναι το πιο φτηνό που βρίσκω: https://www.skroutz.gr/s/49054565/Cudy-WR1300E-Asyrmato-Router-Wi-Fi-5-me-2-THyres-Gigabit-Ethernet.html

θα μπει πισω απ'το ρουτερ του παρόχου μονο για να κανει vpn authentication

(έχει και emulator εδω: https://support.cudy.com/emulator/WR1300E/ - κωδικός οτιδήποτε)

έχει κανεις εμπειρία με αυτη τη μαρκα; πρώτη φορα τη συναντώ

Επεξ/σία από somt
Δημοσ.
5 minutes ago, peterinio said:

Ευχαριστώ πολύ, @poulinos! Λυθεί/Δεν λυθεί το θέμα μου, έχω λάβει σημαντική γνώση απο τις συζητήσεις μας!

Θα ψαχτω πιο πολύ με το RPi τι μπορεί να γίνεται, και αν δω φως στο τούνελ, ενημερώνω :)

rpi εχω δει μονο εξωτερικα.δεν εχω δει κατι παραπανω.καλα ναι το βασικο ειναι οτι ειδες πως παιζει το port forward. γενικως ηττα με το port forward ειχα φαει οταν πηγα να κανω σε 4g. δεν ηξερα οτι βγαινει απο default απο cgnat και εψαχνα να δω γιατι δεν παιζει.και πηρα τηλεφωνο και μου το ειπαν. και επρεπε να "αγορασω" αλλο τυπο συνδεσης κινητης και να βαλω αλλο apn για να παιξει.και βεβαια το ιδιο ισχυει πλεον και σε Cosmote γιατι α. δινουν cgnat και β.ειχαν απο default ενεργοποιημενη την αυξημενη ασφαλεια που κοβει ports.

Just now, somt said:

νομιζω αυτό είναι το πιο φτηνό που βρίσκω: https://www.skroutz.gr/s/49054565/Cudy-WR1300E-Asyrmato-Router-Wi-Fi-5-me-2-THyres-Gigabit-Ethernet.html#description

θα μπει πισω απ'το ρουτερ του παρόχου

(έχει και emulator εδω: https://support.cudy.com/emulator/WR1300E/ - κωδικός οτιδήποτε)

έχει κανεις εμπειρία με αυτη τη μαρκα; πρώτη φορα τη συναντώ

εγω επισης την ακουω πρωτη φορα.

Δημοσ.
On 04/02/2025 at 11:03, nautilus7 said:

Χρειαζεται καποια αλλη ρυθμιση αυτο το βλαμενο ρουτερ για να ανοιξει θυρες;

Οπως γραφω πχ οι θυρες 28960-28962 αυτη τη στιγμη φαινονται κλειστές στο canyouseeme παρολο που τρεχει ο σερβερ και μπορω να συνδεθω απ εξω.

Επιπλέον, αν στο external port number βάλω 80 δεν μου επιτρέπει να προσωρησω και βγαζει σφαλμα The configured port conflicts with the internal service port.

Screenshot 2025-02-04 105051.png

Καλησπερα, νομίζω ότι εβγαλα ακρη με το πως δουλεύει ή καλύτερα δεν δουλεύει το port forwarding στη Νοβα...

Το external port number ΔΕΝ πρέπει να μένει κενό. Δυστυχώς δεν δουλεύει όπως νομίζουμε, δηλαδή αντιστοιχώντας την ίδια πορτα που είναι ορισμένη στο internal port number. Αντιθέτως, αν μείνει κενό ΑΝΟΙΓΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΠΟΡΤΕΣ και τις αντιστοιχεί στην internal port number, κάτι που εκτός ότι μπορεί να σας μπερδέψει μέχρι να καταλάβετε τι παίζει, είναι και πολύ επικύνδυνο!

Ένα δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι δεν μπορείτε να αντιστοιχείσετε εύρος πορτών σε άλλο εύρος πορτών. Δηλαδή αν θέλετε να αντιστοιχείσετε τις external 555-559 στις internal 666-669, ξεχάστε το. Το εύρος για να λειτουργήσει πρέπει να είναι ίδιες οι πόρτες έξω και μέσα.

Αν θέλετε να κάνετε προωθήσετε μια και μόνο εξωτερική πόρτα σε διαφορετική εσωτερική, τότε αυτό λειτουργεί. Για παράδειγμα, η εξωτερική πόρτα 55 να γίνει forward στην εσωτερική 555, θα δουλέψει. Οπότε αντί να γράψετε εύρος που δεν λειτουργεί με διαφορετικές θύρες, γράφετε μια-μια τις θύρες σε ξεχωριστή εγγραφή.

Επίσης, δεν βρήκα τρόπο να ανοίξω την πόρτα 80. Αν βάλω 80 στο external port number, τότε παίρνω σφάλμα "The configured port conflicts with the internal service port.". Τι ακριβώς εννοεί ο  ποιητής δεν γνωρίζω.. Το ενδιαφέρον είναι ότι αν επιλέξετε να αφήσετε κενό το external port number και να ανοίξετε όλες τι πόρτες, τότε ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΑΙ Η 80. 

Αυτά. Ελπίζω να γνωρίζει κάποιος κάτι παραπάνω, ή να φανούν σε κάνουν χρήσιμα τα συμπεράσματά μου.

Δημοσ.
9 minutes ago, nautilus7 said:

Καλησπερα, νομίζω ότι εβγαλα ακρη με το πως δουλεύει ή καλύτερα δεν δουλεύει το port forwarding στη Νοβα...

Το external port number ΔΕΝ πρέπει να μένει κενό. Δυστυχώς δεν δουλεύει όπως νομίζουμε, δηλαδή αντιστοιχώντας την ίδια πορτα που είναι ορισμένη στο internal port number. Αντιθέτως, αν μείνει κενό ΑΝΟΙΓΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΠΟΡΤΕΣ και τις αντιστοιχεί στην internal port number, κάτι που εκτός ότι μπορεί να σας μπερδέψει μέχρι να καταλάβετε τι παίζει, είναι και πολύ επικύνδυνο!

Ένα δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι δεν μπορείτε να αντιστοιχείσετε εύρος πορτών σε άλλο εύρος πορτών. Δηλαδή αν θέλετε να αντιστοιχείσετε τις external 555-559 στις internal 666-669, ξεχάστε το. Το εύρος για να λειτουργήσει πρέπει να είναι ίδιες οι πόρτες έξω και μέσα.

Αν θέλετε να κάνετε προωθήσετε μια και μόνο εξωτερική πόρτα σε διαφορετική εσωτερική, τότε αυτό λειτουργεί. Για παράδειγμα, η εξωτερική πόρτα 55 να γίνει forward στην εσωτερική 555, θα δουλέψει. Οπότε αντί να γράψετε εύρος που δεν λειτουργεί με διαφορετικές θύρες, γράφετε μια-μια τις θύρες σε ξεχωριστή εγγραφή.

Επίσης, δεν βρήκα τρόπο να ανοίξω την πόρτα 80. Αν βάλω 80 στο external port number, τότε παίρνω σφάλμα "The configured port conflicts with the internal service port.". Τι ακριβώς εννοεί ο  ποιητής δεν γνωρίζω.. Το ενδιαφέρον είναι ότι αν επιλέξετε να αφήσετε κενό το external port number και να ανοίξετε όλες τι πόρτες, τότε ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΑΙ Η 80. 

Αυτά. Ελπίζω να γνωρίζει κάποιος κάτι παραπάνω, ή να φανούν σε κάνουν χρήσιμα τα συμπεράσματά μου.

για αυτο πιο πανω εγραψα μηπως πρεπει να συμπληρωθει το external port.ο λογος που το αναφερω ειναι αλλος.

σε ελαχιστα router σε ρωταει την external ip.οχι την internal πχ 192.168.1.34 αλλα την external.αν δεν βαλεις τιποτα ή βαλεις 0.0.0.0 θεωρει οτι ειναι ολες οι ip που συνηθως αυτο θελουμε.αν καποιος ομως θελει απο συγκεκριμενη ip τοτε δεν του κανει.

δεν εχει τυχει επισης ποτε να δοκιμασω να κανω port forward ενα range σε διαφορετικο range. δεν νομιζω οτι το router θα το καταλαβει οτι πχ την 11 την θες στην 21 ενω την 12 στην 22 . θα μπορουσες να ηθελες την 12 στην 23 και την 13 στην 22., αρα δεν μου φαινεται παραλογο να μπερδευει οταν βλεπει αλλο external range και αλλο internal range. και το router δεν παει με βαση την λογικη μας. καποια ports μπορει να χρησιμοποιουνται πχ για remote διαχείριση του router ή για sip οποτε να μην σε αφηνει να τα κανεις port forward. βεβαια θεωρειται πιο safe αντι για την 80 να ανοιξεις πχ την 81 η οποια θα σε οδηγει ειτε στην 81 ειτε στην 80.

• Like 1
Δημοσ.

Πολύ μπέρδεμα γενικά. Τα ubiquiti καταλαβαίνουν μια χαρα το range. Έχε χάρη που πρόκεται για το σπίτι που είμαι μόνος (μικρό δίκτυο, λίγες συσκευές) διαφορετικά θα είχε πάρει πούλο το σκουπίδι και θα έπαιζα με opnsense, όπως στη δουλειά.

Πάντως όπως και να 'χει η 80 δεν ανοίγει, τουλάχιστον χωρίς να κάνεις σουρωτήρι όλο το router. Είναι μαλακία να έχεις ένα web service και να πρέπει να βάζεις και την πόρτα στην διεύθυνση. Από την άλλη υπάρχει και το cloudflare tunnel που για web services είναι μανούλα αν έχεις ένα domain.

Εμένα στην περίπτωσή μου δεν μου κάνει το cloudflare tunnel γιατί υποχρεωτικά σε συνδέει μέσω https και όχι http και επειδή το παιχνίδι που παίζω είναι αρχαίο, μόλις δει https τα βλέπει κολυώμενα με αποτέλεσμα να μην συνδέονται οι clients στον server μου.

Δημοσ.
6 minutes ago, nautilus7 said:

Πολύ μπέρδεμα γενικά. Τα ubiquiti καταλαβαίνουν μια χαρα το range. Έχε χάρη που πρόκεται για το σπίτι που είμαι μόνος (μικρό δίκτυο, λίγες συσκευές) διαφορετικά θα είχε πάρει πούλο το σκουπίδι και θα έπαιζα με opnsense, όπως στη δουλειά.

Πάντως όπως και να 'χει η 80 δεν ανοίγει, τουλάχιστον χωρίς να κάνεις σουρωτήρι όλο το router. Είναι μαλακία να έχεις ένα web service και να πρέπει να βάζεις και την πόρτα στην διεύθυνση. Από την άλλη υπάρχει και το cloudflare tunnel που για web services είναι μανούλα αν έχεις ένα domain.

Εμένα στην περίπτωσή μου δεν μου κάνει το cloudflare tunnel γιατί υποχρεωτικά σε συνδέει μέσω https και όχι http και επειδή το παιχνίδι που παίζω είναι αρχαίο, μόλις δει https τα βλέπει κολυώμενα με αποτέλεσμα να μην συνδέονται οι clients στον server μου.

βεβαια απο την αλλη το να παιζεις πχ στην 81 το κανεις πιο δυσκολο οσο ξερω σε θεματα attacks κτλ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...